מתוך עיתון כלבו חיפה-ב 3 בינואר תלמידים יגיעו

gils33

New member
אנחנו מתחבאים מאחורי משהו?

אני מעדיף לדאוג לנושא האלכוהות לילדים מאשר למערכת החינוך. לבוא שיכור לביה"ס מבחינתי זה הרבה יותר גרוע מאשר לשבת בכיתה צפופה או לקצץ בשעות ביה"ס. הרעיון של שתיה באמצע היום,שכרות,נוער בביה"ס גורם לי חלחלה ואני לא מגזים

bruriti

New member
אז בואו נזדכה על רשיונות הנהיגה

הרי אם אנחנו מצפים מבני הנוער שלא ינהגו, איזו דוגמה אנו משאירים להם בלוקחנו את המפתחות? דין שתיה של מבוגר אחראי אינו דין ילד השותה שתיה מופרזת, ואת הדיבורים על דיכוי בואו נשאיר למרקסיסטים. ד"א- האם יחסי מין גם נפסיק, כי אנחנו לא רוצים שילדים בני 12 יעשו זאת? צריך להסביר לילדים את הגבולות והסכנות, חינוך נוקשה וברור.

עצוב שהמחאה החברתית מחוברת לאלכוהול

מילא המחאה החברתית המוצדקת על קיצוץ שעות לימוד. למה צריך לערבב בזה אלכוהול? זה ממחיש כמה האלכוהול מהווה היום חלק מרכזי בחיי הנוער. אתם רוצים למחות? תעשו הפגנות, מחאות, תכתבו מכתבים ותופיעו בעיתונים. למה המחאה על קיצוץ צריכה להיות שתיה עד השתכרות? נשמע לי יותר כמו בריחה מן המציאות במקום התמודדות עם המציאות.

gils33

New member
מסכים איתך לחלוטין

זו הרי כזו שטות לבחור דווקא בזה להציג את המלחמה ולהלחם באמצעות שתייה חריפה.

../images/Emo45.gif,תעשו מחאה אחרת

למה אלכוהול? צריך להוציא ודחוף את החוק שמי שנותן לקטין אלכוהול לפני 18 יענש

davelor

New member
להלחם בצביעות עם צביעות, רעיון רע.

לגרום לילדים ונערים להשתכר לפני בית ספר זה מעשה חסר אחריות, איך בן אדם חסר אחריות יכול להטיף לאנשים אחרים להיות אחראיים?

gils33

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gifבחורה בגירה חסרת אחריות

הייתי תובע אותה ומכניס אותה פנימה קצת למעצר שתבין אולי מה אלכוהול עושה לאנשים.

EmGee

New member
כולנו היינו בגיל הזה בעברנו

חלקנו (כמוני לדוגמא) עבר את הגיל הזה לפני מספר שנים בודדות. אני מוכן לשים כל סכום שבעולם שההענות לעניין הזה היא איננה מחאה כזאת או אחרת, אלא אופציה לבוא שיכורים לבית ספר ולצאת מזה נקי כי כולם עושים את זה. על מה הם בכלל מתמרדים? על זה שלא נותנים להם להצביע? על זה שרוצים להעלות את גיל ההצבעה? על זה שההורים של חלקם נותנים להם שעת עוצר כדי שלא יסתובבו ברחוב בלילות אמצע שבוע? מה כבר חסר לנוער היום שלא היה בזמננו? ובהחלט, יש לשים את הבחורה הזאת בכלא למשך 3 שנים על כל קטין שישתכר כתוצאה מעידדודה, ואם לא, אז מחר יהיה יום האקסטזי הלאומי בחסות מאבק נגד מס הבצורת.

gils33

New member
זה בדיוק החשש שלי

היום זה אלכוהול ומחר זה אקסטזי וגראס. אני חושב שהכל משחק שטותי לבוא ולעשות רעש כי המבוגרים עושים רעש לגבי האלכוהול. גיל הצבעה - ממש שטויות,זה רק תירוץ

שני 192

New member
אה...והפוחזים האלה רוצים שיתנו להם להצביע

איך ילדים, שמחליטים שלבוא שיכורים לביה"ס זה דבר לגיטימי, יכולים להצביע באופן שקול בבחירות? יקנו כמו מכושפים כל מצע שקרי שינסו למכור להם. אני לא סומכת עליהם, ויש גיל שבו אפשר להתחיל, והם לא יכולים לדרוש את כל הזכויות שיש למבוגרים ולבוגרים מבלי שהם ממלאים את חובותיהם כבוגרים ("...לא שמים זין?.." מותק, תשמרי על הפה שלך ואל תנבלי אותו). ובמקום לדאוג ל"תחת" של עצמם (גם שלא בצדק, וגם באופן לא חוקי), שידאגו לסבים ולסבתות שלהם שמקבלים קצבת זקנה מזערית, שידאגו לנכים, שידאגו לילדי שדרות, לעניים, לאיכות הסביבה. זט תהיה מחאה לגיטימית. אני חושבת שהילדים היום מרשים לעצמם יותר מדי. ברוך השם, אני רואה פה דוגמה אישית כיצד לא לנהוג בילדים שלך, וילדיי לא יהיו כאלה. מבטיחה לכם

gils33

New member
הרי אין להם מושג קלוש

איך החיים האמיתיים נראים,לבחור הם רוצים,לאן נגיע עם הבחירות שלהם,נכון אני מודה,זה לא כולם. ישנם נוער מעולה - אני חושב שפה מדובר על שוליים.

שני 192

New member
אני סומכת על הטובים שלא יבואו שיכורים לביה"ס

ועדיין אני מאמינה שגיל 18 כדי להיות בעלי זכות בחירה הוא גיל צעיר מספיק. אין צורך להוריד אותו עוד יותר. מה גם שבזמן הצבא ואחריו האישיות מתעצבת אפילו יותר. אם כבר- הייתי מעדיפה להעלות את הגיל ולא להוריד אותו, אבל כרגע הגיל סביר כפי שהוא

אודליה62

New member
כל הכבוד על היוזמה

כל הכבוד למי שמשתתף בזה....אולי זו הדרך שתעזור...בהצלחה!

הגעתי לכאן מהעמוד הראשי

"כל הכבוד למי שמשתתף בזה....אולי זו הדרך שתעזור" - אודליה אם זה מה שאת חושבת צר לי ( אבל את רק בת 19) ילדים לא יודעים לשתות אלכוהול , אחותי הקטנה היתה 5 ימים בבית חולים בגלל הרעלת אלכוהול. מתוכם יום אחד בטיפול נמרץ כי היא לא יכלה לנשום. בעקבות כך , התפתחה לה דלקת במעיים שבעקבותיה לא מגייסים אותה לצה"ל כי הדלקת פנימית ועלולה להתפרץ בכל רגע - בצה"ל לא לוקחים סיכון. אני לא אספר לך על איך קמנו בשתיים בלילה והלכנו לבית חולים והיינו שם במשך 5 ימים . אני גם לא אספר לך על עוד 3 חברות של אחותי ששכבו איתה בחדר מאותה הסיבה בדיוק . גם לא על הילדים שהיינו רואים מגיעים לילה לילה לבית החולים ומקיאים את נשמתם בחדר הקבלה ובמסדרונות, ילדים שמפחדים שיתקשרו לאמא או לאבא ויספרו להם. לשבת בגן ולהשתכר זה לא בילוי. גם לא להגיע שיכורים לבית הספר יש דרכם אחרות , כמו לא להגיע בכלל , להגיע ולא להיכנס לכיתות ועוד . אם הייתי אמא של ילד שרשום בקבוצה הזאת בפייסבוק הייתי תובעת את הבחורה. ואפילו הייתי מרחיקה לכת ומבקשת מהבעלים של פייסבוק לסגור את הקבוצה הזאת, אם לא הייתי תובעת גם אותם. מקווה שהקישור האחרון ישכנע אותך - רק לפני שבוע.

ItsikH

Member
אף אחד לא "יודע לשתות" אלכוהול זה רעל בכל מינון שהוא. בעלי חיים שנחשפים לאלכוהול פעם אחת לא ייגעו בו יותר לעולם, מעניין למה. באותה מידה אפשר "לדעת לעשן" ו"לדעת לחשש" וכו'.

בלא יודעים לשתות התכוונתי לשותים ללא הכרה

ושותים ללא אחריות - אני איבדתי מספיק חברים בגלל שמישהו שתה כוסית אחת יותר מדי גם מבוגרים לא תמיד אחראים ,שותים כמויות במועדון או מחוצה לו ונכנסים לאוטו - התוצאות הרסניות ובלתי הפיכות. ילדים לא מודעים כל כך למה שיבוא אח"כ רק לאותו הרגע שיהיה להם "כיף" ושיהיו ב "ראש טוב". אחותי בגלל זה הפסידה את הצבא - בגלל ערב אחד של כיף.

למעלה