מתחיל להיות קושי וזה כואב לי

פרח 11

New member
עד אתמול, הייתי מסכימה איתך

כי גם אני בחרתי להבליג על כמה פעמים. אבל אתמול נפל אצלי האסימון. הייתי במטבח, סידרתי כמה דברים, בעלי ובנו ישבו בסלון מחובקים (בכיף), התינוק היה על הרצפה ואני שומעת מהמטבח את התינוק בוכה וללא התייחסות הרבה זמן. עד שיצאתי מהמטבח, ראיתי שהתינוק רצה משהו ולא קיבל מענה מאביו (כאשר הבן הגדול לא נמצא, התינוק מיד מקבל מענה מאביו). התמונה מאוד נראתה לי לא טוב, כאילו אין מצב של שילוב בין השניים, זה או זה או זה. אבל היחס שהתינוק מקבל הוא מתי שהבן הגדול לא נמצא. כמו שכבר אמרתי, אם הוא היה בא פעם בשבועיים, הייתי ממשיכה להבליג, אבל הוא נמצא פה המון ושלא נדבר על הימים בהם בעלי חוזר מאוחר מהעבודה ובקושי מספיק לראות את התינוק. עם כל הכבוד וההבנה, אני לא רוצה שזה יבוא על חשבון בננו המשותף. (לפי מה שראיתי אתמול, אלו ניצנים שמראים לי התחלה של הרגל מאוד לא טוב ופוגע אם ימשיך כך).

rolan

New member
אם כך...

פרח יקירה... ואחרי שהצטרפתי לדעתן של חברותי מקודם - שבעצם זוהי בעיית "קנאת אחים" רגילה. הייתי משוחחת עם בעלי ומסדרת לו את המחשבות. הוא כנראה נסער מאוד ומתקשה למצוא את שביל הזהב. פרח, את צריכה להסביר לו בשקט ולא ברגע של כעס ובכי של התינוק, שיש לו שני בנים (אחים!) והוא צריך ללמד אותם ואת עצמו התחשבות - שלהם בין עצמם ושלהם אליו... הוא לא צריך להכנס לפאניקה מזה שבנו אומר שהוא אינו מקדיש לו תשומת לב, אך בהחלט צריך להבין שאינו בן יחיד ויש תינוק הדורש תשומת לב גדולה יותר, הוא זקוק לטיפול צמוד יותר וגם איתו אבא מעוניין לבלות ואפשר גם בשלישייה כאשר יש צורך... יותר מזה - כאשר התינוק בוכה, אין סיכוי שאבא לא יגש אליו לעזור לו, הוא (הבן הגדול) לא היה רוצה שיקרה מצב שהוא בוכה וזקוק לעזרה ואיש לא מושיט לו אותה... אני מקווה שהייתי מובנת בכל מקרה פרח, מגיע לך
סתם כי בא לחבק....

פרח 11

New member
תודה יקירתי על ../images/Emo24.gif

הבעיה מתחילה מבעלי בכך שהוא לא לוקח בפורפורציה את התחושה של בנו הגדול. והוא לוא דווקא עושה בכוונה, אני מאוד מבינה את המניעים שלו, אך דברים שרואים מכאן, לא רואים משם.

נו ושוחחת איתו על התופעה הזו???????

אולי פשוט הוא לא מודע לזה ולחששות שלך מספיק???????.

rolan

New member
שחר

סליחה שאני נדחפית, אבל לא מסכימה איתך לחלוטין
אני לא חושבת שזה "להקל" עליו... אני חושבת שתא משפחתי במשפחה מורכבת צריך לכלול הכל - כולל התחשבות, עזרה, הבנה, יחס חם וכבוד, גם בין אחים והורים לא ביולוגיים... ואין כאן מקום לבלוע רוק ולהמשיך, כי אח"כ הרוק הזה מצטבר לנו בבטן ואז... אוי אז....

היי, רולן, לא להתנפל עליי../images/Emo141.gif

אם תקראי את תגובתי שוב, תראי שאת ואני כתבנו אותו דבר. אין הבדל. פרח צריכה לדבר עם בעלה והגיד לו מה שמפריע לה. כתבתי גם את כל מה שכתבתי לפני הדברים שכתבה שקרו אתמול. אם המצב הוא כזה, שהוא לא מתייחס לתינוק כשהוא בוכה ובמקום זה מתחבק עם בנו הגדול, זה לא בסדר בעיניי, וזה מצריך בהחלט שיחה בעדינות אך בתקיפות. אבל בין זה לבין ה"אני לא מסכימה איתך לחלוטין!!" שלך, יש אוקיינוס שלם. ואם תקראי שוב, תראי שאת ואני חשבנו אותו דבר עד שהגיעה הדוגמה מאתמול. נכון, גם אני לא הבלגתי כשהרגשתי שמכאיבים לי דברים אצלנו, אבל בין לעשות מזה הר, ללעשות מזה משהו שצריך לדבר עליו, יש מרחק גדול. ושוב, צריך לדבר על הכול וגם לקחת בחשבון את המלכוד של הבעל, אבל מה שקרה אתמול, אסור שייעשה ויקרה לעולם. זו גם דוגמה רעה לבן הגדול שלא "שמים" על אחיו כשהוא בוכה.

פרח 11

New member
נכון, עכשיו מסכימה עם כל מה

שכתבת. לדבר עם בעלי. חוץ מזה, כנראה שבמקרה הזה לא מתאים להבליג, כי בעלי בסה"כ מרגיש שלם עם עצמו ועם המעשה שלו, שכן אני לא אמרתי לו מילה אחת על הנושא כי בנו ישן אצלנו אתמול והיום הוא הלך לעבודה מוקדם. מקווה שהכל יסתדר ושתעזוב אותי ההרגשה שיש בליבי עכשיו. תודה על התגובה

saritoosh22

New member
פרח יקרה,

אני לא חושבת שאת עושה מזה הר, את פשוט אינסטקטיבית, מטפלת במה שצריך. כבר כתבו לך לפנני, אבל אני אחזור על הדברים. קנאת אחים קיימת גם אצל אחים מאותה אמא ואותו אבא. הבן של בעלי מקנא באחותו הגדולה כל הזמן, כשהכרתי אותם היה אסור לה לשבת על אבא, הוא היה מעיף אותה. עד שהסבתי את תשומת הלב של האב. עד היום אסור לה לקבל חיבוק מאמא ליד אחיה, כי וא מרגש ותה והאמא מסכימה ומדובר בילד בן 11. הדרך בעיניי, היא להמשיך לקרב, שישבו חבוקים שלושתם, שהבן יעזור לטפל בתינוק, להביא חיתול להכין בגדים לרחצה, שיהיה נוכח, טיולים משותפים כשהוא דוחף את העגלה. שהבן יהיה אחראי על המשחקים וישחק עם התינוק (בהשגחה צמודה של מבוגר) על השטיח. הטיפול בתינוק ייגרום לו להיקשר אליו ופחות לקנא. את בכיוון ובדרך הנכונה, המצב יגיע לפתרון, סבלנות והבנה כלפי הילד ושיחה עם האבא. חיבוק חזק ומזדהה, שרית.

פרח 11

New member
תודה מתוקה ../images/Emo24.gif ועידכון קצר

דיברתי עם בעלי היום והוא אמר שאפילו לא שם לב שהתינוק בכה (כפי שתיארתי לעצמי), אז אמרתי לו שאני מבינה שהמניע הוא לא לפגוע בבנו אך חשוב לי שישים לב לפרטים, כי שם יכול להיות פיספוס אחד גדול ופגיעה במישהו אחר. כמו כן, הוא אמר שאני צודקת (כמו בפעמים הקודמות), נראה איך יהיה ההמשך... אני אוסיף ואעדכן עוד. תודה לכולם

rolan

New member
פרח, סתם רציתי לומר לך...

שיופי ששיתפת אותנו ואני מקווה שעזרנו לך

rolan

New member
פרח ../images/Emo6.gif

לא כתבתי את דבריי כדי שתאמרי תודה...
זה היה, משום שקיבלת אומץ ושיתפת כאן את החברים, ואני שמחה שטבילת האש היתה מוצלחת...

פרח 11

New member
אני יודעת... אבל בכל זאת הרגשתי

צורך לומר תודה, כי זה בצדק. הרגשתי השתפרה אחרי שקראתי את התגובות. מהראשונה ועד האחרונה.

rolan

New member
שחר, שחר...

איפה ראית שהתנפלתי? להיפך... אמרתי את דבריי ברוגע ורק הסברתי מדוע אני לא מסכימה איתך... רק אח"כ הבנתי שבעצם ענית לפני התוספת... שחרולה - את כבר מכירה אותי

כשנולד תינוק חדש

גם במשפחה רגילה כל אחד מחפש מחדש את מקומו בבית. ברור שהבן של בעלך בחרדה גדולה לגבי מעמדו אצל אביו. גם בעלך מחפש בטח את המצב הטוב ביותר שלא לפגוע בו.בגלל רגישות העניין. גם כשיש בבית רגיל תינוק חדש מנסים לתת לו מירב תשומת הלב כשאחיו אינם.כשהם מגיעים נותנים לגדולים יותר.הרי התינוק בלאו הכי עדיין לא מבין..................... לא קל אך עם רגישות אפשרי לדעתי לעבור זאת בשלום כמובן עם פתיחות ושיחות ולא לשמור את רגשותייך בבטן אלא לשתף את בעלך.

אוף כתבו לך הכל

בכל אופן אגיד את דעתי שני בניי הגדולים נולדו בהפרש של פחות משנתיים,ביום שחזרתי עם התינוק מבית החולים הגדול הבין שמקומו השתנה,הוא ישב בפינה של החדר תקע את אפו בזוית הקיר ובכה. הדרך שבחרתי לטפל בעניין זה לקרב את הגדול לקטן ,ביקשתי בלי סוף עזרה,וכמובן שלימדתי אותו לאהוב את אחיו ולחבק. פרח ,למרות הכל הקינאה לא נעלמה לחלוטין,היא הסתתרה לה ומידי פעם הציצה. לגבי בעלך,כמה שהוא יצליח להתנקות מרגשות אשם ככה היחס שלו לשני בניו יהיה נכון יותר בריא יותר לו ולילדים. ואת יקירתי,אל תחדדי את המצב והכאב,השתדלי כמה שפחות להעיר לבעלך,מפני שהוא ימצא את עצמו מתגונן וכל המערכת תכנס למורכבות גדולה יותר. בהצלחה

קנאה ביו אחים

היא דבר טבעי ביותר.אם יודעים לנווט אותה בעדינות היא לא מעמיקה. זה חלק מהחיים לשתף אחים ולהתחלק באהבת ההורים. כך גם גדלים להיות אנשים פחות אנוכיים.

למעלה