מתחיל להיות קושי וזה כואב לי

דווקא עוד לא כתבו את הכל

טוב, אולי כמעט הכל... אני רוצה לדבר דווקא מהצד השני. לי יש ילד גדול, וגם בעלי לפעמים חושב שאני נותנת לו יותר מאשר לקטן (והוא נמצא אצלנו כל הזמן). זה ממש לא נכון. אני חושבת, פרח, שיכול להיות שבגלל שאצלך זה ילד ראשון, את יותר חרדה לו, יותר שמה לב לכל "פיפס" קטן. ילדים גדלים גם במשפחה עם חמישה ילדים ויותר ולא "עוברים לדום" כל פעם שהם משמיעים קול. אני לא חס וחלילה פוסלת את הרגשתך ואת כל השרשור הזה - בהחלט לא! אני בטוחה שיש בסיס להרגשה שלך וכל העצות שנתנו לך הן נכונות ביותר (במיוחד לאור העובדה שבעלך בעצמו הסכים איתך). אבל אסור לאבד פרופורציות. אל תשכחי שבנך הקטן מרוויח מאחיו הגדול הרבה יותר ממה שהוא מפסיד! אפילו רק מעצם נוכחותו.

פרח 11

New member
תודה יונה, אסתי ובמבי

אמשיך ואוסיף, כי האחים מאוד אוהבים אחד את השני, אך כמו שיונה אמרה, הקנאה לא נעלמת והיא מציצה מדי פעם. אצלנו היא מופיעה לעיתים וזה מתבטא בכך שהגדול צועק על התינוק בגלל שהוא מסתיר לו את הטלויזיה (דוגמא אחת מתוך כמה), או כאשר התינוק ממלמל ואז הגדול כל הזמן אומר לו שששששש שקט (רוצה להשתיק אותו). כל פעם כשקורה מצב כזה, אני מעירה, משתדלת כמה שיותר בעדינות, אחרי הכל זה הבן שלי והיצר האמהי שלי גובר עליי ויש רצון עז לגונן עליו. ומבקשת שלא יצעק עליו ושלא ישתיק אותו, כי אני לא עושה את הדברים האלה ולא רוצה שאף אחד אחר יעשה. אבל חוץ מזה הגדול מראה סימני חיבה לתינוק. בכל אופן, בחרתי לדבר עם בעלי על מנת שכולם ירגישו טוב בבית וזה כולל אותי. בינתיים זה הולך טוב, נראה את ההמשך. שוב תודה לכולם
אובהת אתכם.

פרח יקרה

קודם כל נפלא לדעתי שהבן מחפש את קרבת אביו ומבקש לבוא כמה שיותר,תנו לו. עכשיו בקשר לתינוק,בילוי של הבן לבד עם אבא יכול לחולל פלאים. אני לא יודעת בן כמה הבן אבל אם הוא מספיק גדול אפשר להציע לו שישמור קצת על התינוק או יקח אותו לטיול קצר או לג'ימבורי או משהו כזה ויחזק את הקשר בין שני האחים. שיהיה בהצלחה.

למעלה