מתי בדיוק הדגים פיתחו רגליים

dim 18

New member
אין מיספרים מדוייקים

אבל בכל מקרה בוודאי שלא כל הזנים שהתקיימו לאורך ההיסטוריה היו מתקיימים. כל הכחדה איפשרה את התפתחותם של מינים אחרים אשר מעולם לא היו מתפתחים אילולא המינים הקודמים לא היו ניכחדים בבת אחת. כך למשל שאם הדינוזאורים לא היו מתפתחים הרי שגם ליונקים היה קשה להתפתח מאוד לכיוונים מסויימים כיוון שהם היו בתחרות מתמדת עם יצורים עצומים כגון הדינוזאורים ובתחרות הזאת היו מפסידים כמעט בוודאות ולכן בתקופת הדינוזאורים (150 מליון שנים בערך) היונקים הותאמו לחיים מאוד מסויימים שבהם לא נאלצו להתחרות עם הדינוזאורים. כך שבעצם הכחדות המוניות איפשרו יצירת זנים חדשים שלא היו קודם כגון טטרופודים (דגים עם רגליים) הדינוזאורים ואף היונקים של ימנו. בכל מקרה דגים קדומים יכלו להיכחד גם ללא הכחדה המונית כיוון שתהליך האבולוציה נמשך כל הזמן וההכחדב מתרחשת כל הזמן באופן טיבעי.

אֶחָד

New member
חזור ללמוד לשון ...

כותבים "נשארו לפחות קצת דגים" אתה יודע, בעברית יש צורת רבים ותצורת יחיד. לך ולמד.

אֶחָד

New member
לא התכוונתי לזלזל

מתנצל אם נעלבת. אני אף פעם לא מעיר על שגיאות כתיב וכו פשוט שיעשע אותי שנפלה שגיאה בהודעה המתקנת שגיאה של אחר ...

רושמים רשימות

רושמים רשימות: פריטים, כתובת, פרטים, מרשם-רופא, דברים שהם אוסף של נתונים. מה רושמים? רשימות רושמים וגם מרשמים ורישומים

ofeking

New member
למה הדגים יצאו מהמים-

למה לצאת מהמים? כי אין שם (על האדמה) טורפים!

האקדמיה החליטה: דוגמה

מתוך אתר האקדמיה: דוגמה או דוגמא? משכנתה או משכנתא? שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית והמשמשים בצורת נקבה, כגון דוגמה, נכתבים בה"א בסופם. דוגמות נוספות: סדנה, טבלה, פסקה, עסקה, קופסה, גרסה. הוא הדין בשמות כגון שאלתה, משכנתה, אסמכתה, אתנחתה, בדותה. יוצא מן הכלל כתיב המילה סבתא.

תודה על הקישור

דרך אגב מהי צורת הרבים של דוגמה? דוגמאות?(למעשה זה גם מה שאני כותב,אחרי הכול זה גם נשמע כך :))

SilentMike

New member
האקדמיה בהחלט יכולה לקפוץ ראשונה.

אבל בכל זאת מדובר בעברית תקנית. אני מאמין שבמקרה הדוגמא שתי הצורות נכונות, ואני לא חושב שהאקדמיה צריכה להתפרע יותר מדי (שבו בשקט ותגרמו לאנשים לא לשים לב שאתם מיותרים וצריך לפטר את כולכם). אגב, השיטה שבה אני בודק היא הליכה עפ"י מילון. במילון מורפיקס למשל שתי הצורות מקובלות. והיתרון בשימוש בצורה "דוגמא": אין בילבול עם המילה דוֹגמה (dogma). מילה המסמלת עוד דבר מבורך שכוחות האופל היושבים באקדמיה ללשון מנסים להילחם בו, כניסת מילים לועזיות המעשירות את השפה העברית.

למעלה