מסכימה אתך!
אכן הגבול מטושטש, אכן הגיל אינו הפונקציה העיקרית. אבל, ויש כאן אבל גדול - עם הניסיון באות אבחנות טובות יותר. אני זוכרת את עצמי בגילאים צעירים יותר, כשהייתי די נחרצת בהחלטות שלי לגבי הקשר, ואני רואה גם בפורומים אנשים צעירים (כמעט אף פעם לא אנשים בגילי), שאחרי שבועיים מצהירים על אהבה, אחרי חודשיים מבינים שמצאו את האחד/ת, ואם זורקים אותם אחרי 4 חודשים - משוכנעים שליבם שבור לנצח. הרבה אנשים, אחרי שהם חווים שלוש - ארבע מערכות יחסים, יודעים להבחין, שהתלהבות ההתחלה אינה בהכרח אהבת נצחים; שריגוש מהסקס הראשון אינו האינדיקציה ש"זהו זה", ושלא מספיק פרפרים של ארבעה חודשים כדי לעשות התחייבויות ל - 50 שנה מראש. נכון שהגיל אינו תעודת ביטוח לכלום. אבל כשלא קופצים לנישואי בזק עם חבר ראשון או שני - ממזערים לדעתי את הסיכוי לעגמת הנפש. אביא לך את הדוגמא האישית שלי. אני יודעת שיש תרחישים רבים, אבל כאן מדובר בתבנית נפוצה ומתבקשת מאוד. בגיל 18 הכרתי בחור בן 27 (כן, בד"כ אני לא אוהבת מבוגרים אבל זה היה בתקופה בה הגיל המבוגר עוד קסם לי). תוך שלושה חודשים הייתי משוכנעת שזהו זה, מצאתי את הגבר של חיי. אחרי שנה מצאתי את עצמי בוגדת בו על ימין ועל שמאל, ולא ידעתי אפילו למה. אחרי שנתיים וחצי מצאתי את עצמי עם ילד ועם גבר זר בדירה, שאין לי על מה לדבר אתו. התפתחתי, והוא נשאר בינתיים אותו דבר (או שהתפתח באופן שונה). מזל שהיו לי כוחות ליזום פרידה, לבנות את עצמי לבד ולא לדפוק לעצמי את העתיד. אם קצת פחות מזל וקצת פחות כוחות יכולתי להיות היום נשואה בוגדנית וממורמרת, או חד הורית הנתמכת על ידי מנגנוני הרווחה.