מתי זה הגיל שאפשר להתחיל

מקסימום מתגרשים??

נכון זה לא סוף העולם, אבל זה גם לא כזה פשוט. זה לא חברה שאתה אומר לה נימאס לי והולך. זו משפחה, התחיבות לילדים, התחיבויות כספיות ונפשיות. נישואין זה לא משחק ילדים

הו!

את ענית על השאלה במשפט אחד קצר! אפילו בלי להשים לב נראה לי.. "נישואין זה לא משחק ילדים" 21= עדיין ילדים.. <לעומת 40 כמובן! בואו לא נשכח שאני בת 21.. ואני ילדה!?!? מה פתאוווום!!!> חחחחחחחחחח נראה לי שעכשיו כדאי שיתחיל שרשור חדש..

אני תמיד מתכוונת למה שאני אומרת ../images/Emo8.gif

שמתי לב, ו- 21 אצל חלק זה עדיין ילדים ואצל חלק לא. כמו שאמרתי זה מאוד תלוי בשני בני הזוג.

אורזמן

New member
זוג ש"רץ" להתחתן

כנראה מהמחשבה של "מצאנו זה את זו, את\אתה הנשמה התאומה שלי" מתחתנים ואני מקווה למענם, גם מצליחים בחיי הנישואין . ויש כאלו שהבעיות שלהם מתחילות אחרי החתונה, פתאום קולטים שזה לא זה ונכנסים לויכוחים כמעט על כלום, שבחברות שלהם לפני החתונה הם לא היו מגיעים בכלל לויכוחים ברמה הזאת . לא חייבים להביא ילדים לעולם בתחילת הנשואין, מומלץ לחכות ולראות אייך מסתדרים במישור האישי לפחות . התחייבות נפשית, הזמן מרפא או לא, אבל חייבים להתמודד ולהמשיך בחיים .

Been there, done that ../images/Emo4.gif

אני הייתי בן 24, היא בת 22, לא יצא מוצלח בלשון המעטה, אבל כמובן שזה רק הניסיון האישי שלנו. היינו אהבת החיים אחד של השניה, אך זה לא הספיק. היינו ארבע שנים חברים בגן עדן, ואחר כך התחתנו ודברים החלו להתדרדר, ולא בגלל עצם החתונה. בדיעבד אנחנו יודעים שלא היינו בשלים לנישואין, וכל אחד מאיתנו הביא שק מהבית שלקח לנו שנים להוציא אותו. לא ידענו על השק הזה כשהתחתנו, ולא היה סיכוי שמישהו ישכנע אותנו שההמשך יהיה כמו שהיה. המסקנה שלי: לדעתי באופן כללי שנות העשרים המוקדמות מוקדמות מדי לנישואין. לעיתים האישיות של אנשים צעירים בגילאים אלה לא עוצבה סופית, ולכן הרצונות שלהם עוד עלולים להשתנות, ואיתם בחירת בן\בת הזוג. רצוי וכדאי להתחתן לקראת סוף שנות העשרים או כשרוצים להביא ילד.

למה לא?

אם האדם בשל מבחינה רגשית ושלם עם עצמו, אז גם בגיל 16 הוא יכול להגיע לחופה, וזה לא משנה בנים או בנות, הכל תלוי באדם עצמו.

אבל כל הענין הוא שבדרך כלל קשה לאדם

לשפוט את עצמו בכזאת אובייקטיביות, ויכול להיות שנראה לו שהוא בשל, אך הוא לא.

זהו לב הבעייה

כאשר באים לבחון נישואין כפונקציה של גיל, יש מספר דברים שניתן לבחון: - לבחון את טיב הקשר בין בני הזוג, והוא לדעתי לא תלוי גיל, כלומר יכול להיות קשר טוב וזוגיות נהדרת גם בין אנשים צעירים. - לבחון דברים "טכניים" כמו צבא, לימודים, עבודה, מגורים, סיבות כלכליות ואחרות והשפעת הנישואין עליהם והם על הנישואין. שיקול זה הוא קודם כל טכני, ושנית אישי לכל זוג לכן אין מה להתייחס אליו. - לבחון את המוכנות האישית של כל אחד מבני הזוג לנישואין. ולכן זו נשארה השאלה המרכזית. הסיכוי שמישהו בן 30 יהיה יחשוב שהוא בשל כשהוא לא היא הרבה יותר קטנה, שהרי השינויים הגדולים באישיות שלנו בדרך כלל מתרחשים בעקבות חוויות בית הספר, הצבא, ושנות הרווקות שאחריו. לאחר מכן החיים בדרך כלל מתייצבים, ואיתם גם אישיותנו המעוצבת פחות או יותר. לכן עדיף לא להתחתן מוקדם: היתרונות קטנים והסיכון גבוה יותר.

כל אדם ודרכו... ../images/Emo8.gif

אני בחרתי להנות מהחיים ולא להכנס למחוייבות בגיל צעיר, אבל אחד מבני המחזור שלי ביסודי, התחתן עוד לפני סיום התיכון, והוא מאושר בנישואין שלו עד היום.

מוותק

New member
22... מוקדם מדי לדעתי

אני לא יכולה להגדיר גיל שנראה לי לגיטימי להתחתן בו כי זה גם תלוי בהמון גורמים אחרים. אבל אם נתעלם רגע מהגורמים האלה, ונתמקד בגיל עצמו, בגיל 22 אנחנו עוד קצת ילדים... אני בת 23+ ואני עוד ילדה בהמון מובנים. יש עוד כ"כ הרבה שאני מרגישה שאני צריכה לחוות לפני שאני אתמסד ואתחתן עם גבר אחד ויחיד שאיתו אני אחליט לבלות את שארית חיי...
למרות שאני חייבת לצייין שלפעמים מתעתעת בי ההרגשה שאני רוצה את זה עכשיו, בפועל אני יודעת שאני לא אעשה את זה כרגע.

אני מאורסת בת 20

לדעתי זה לא עניין של גיל. כשמרגישים שזה זה ושזה מה שרוצים לעשות- אז הגיל לא משחק תפקיד. לדעתי נישואין זה עניין של בגרות נפשית ולא פיזית.

הילה2004

New member
אני בת 22 ומתחתנת בקרוב

אני חושבת שאם מישהי מוצאת את אהבת חייה בגיל צעיר למה לחכות? כדי להגיד התחתנתי בגיל המתאים..?? אין בעיניי גיל שמתחתנים בו. כשמוצאים מישהו שאיתו רוצים לקום כל בוקר וללכת לישון איתו כל ערב זה מספיק כדי להגיד yes i do

כדאי!!! בגלל שאח"כ מתבגרים ביחד ואז

מפתחים או]י דומה ואז אין בעיות אח"כ חוצמזה איזה שווה ללכת אח"כ לחוצלארץ ביחד ולעשות הכל ביחד!!

חבל שאנשים כאן מכלילים הכללות|זהירו

כמו בכמעט כל דבר בחיים, החלטות חשובות שבן אדם מחליט תלויות באופי שלו. וזה לא רק מה הרגש אומר אלא גם חשיבה עם הראש וההיגיון. אמרה כאן מישהי שנישואים של צעירים (גיל 22-23) מביא עוד דור של עוני וכו'...טוב שלא נסחפת קצת!! אני לא רואה את עצמי כאחראית לדור שלי,של אנשים בערך בגיל שלי שמתחתנים ואפילו מביאים ילדים - איש את חייו יחיה וצאו מהסרטים! ואני אומרת את זה מניסיון: אני אהיה בת 23 עוד בערך חודשיים והתחתנתי עם אהבת חיי לפני חודש וחצי. אני לומדת, הוא עובד, אנחנו מקבלים הרבה עזרה ותמיכה מההורים וגרנו יחד שנתיים לפני החתונה, לא מתכננים ילדים בינתיים ואלה החיים שלנו.לא חייבים להתחתן בשביל להביא ילדים!! כל אחד ומה שעושה לו טוב,ככה זה, לא?? אז...העיקר שנהיה בריאים ושיהיו לכולנו חיים מאושרים.

היא לא התכוונה

שמי שהתחתן צעיר ידפוק את כל הדור. היא התכוונה, שיש לו סיכוי גדול להידרדר לעוני יחד עם ילדיו, כי הוא לא הספיק להתבסס כלכלית. אכן שכל אחד יחיה לפי רצונו, אפילו אם רצונו להיות עני. אבל אסור להתעלם מזה, שיש מתאם גבוה גין גיל הנישואין להכנסה.

ההבדל הוא,

שפעם התייחסו לגבר כמפרנס ולאישה כעקרת בית שצריכה להיות יפה, רעננה ורצוי חסרת ניסיון מיני ואחר. לכן חיתנו קטינות עם חטיארים כדי שהוא יהיה מבוסס כלכלית והיא תמימה כמה שיותר, הרי ללמוד בישול וניקיון היא תוכל גם תוך כדי. היום, ברוך ה', קצת התקדמנו, ולכן יש הרבה אנשים שחושבים, שגם לבחורה מגיע להתבסס, להיות עצמאית, וגם לחוות משהו בחיים.

זה לא רק זה

נכון שהיום נשים מתחתנות בגיל מבוגר יותר כי יותר נשים מפתחות קרירה. אבל יש עוד נקודה. יש הרבה שטוענים שאשה מתפתחת ריגשית יותר מהר. האם ההבדל (אם הוא קיים) ניגמר בגיל ההתבגרות או יותר מאוחר? האם יש הבדל בין גבר בין 22 ובין אישה?

למעלה