מתי זה הגיל שאפשר להתחיל

עובדתית, אין לי את הנתונים

ברמה של תחושה, נראה לי שההבדל האינדיבידואלי הוא העקרוני כאן.

סחטיין אבוני, הגעת לעמוד השער

תיכף אגיד מה אני חושבת, אבל קודם כל אציין שיכול להיות שהושפעתי מאוד מניסיון החיים שלי, ואני פגשתי את בן זוגי לחיים בגיל 30. אין חוקים ואין נוסחאות מושלמות בדברים האלה, אבל לדעתי עדיף לחוות בחיים כמה שיותר ולהיות בשל כמה שיותר כשאת/ה מקבל החלטות גורליות. לא משנה אם אתה גבר או אישה. וזה עוד לפני שחשבתי על כל הנישואים/ות הבוגדים/ות שפגשתי בפורומים ושמעתי שהם מרגישים פספוס בגלל הנישואין בגיל צעיר.

miny aha

New member
אני חושב

שעם מאוהבים אפשר להיתחתן אפיל פחות מ22 אבל לא להחליט בפזיזות. ואני חושב שלנשים יותר קל להיתחתן בגיל צעיר.

אני חושבת שחתונה זה דבר מהמם...

ואני חושבת שחתונה היא לכל גיל...כמובן לא להגזים אבל...אני עוד חודש בת 18 ו..היה לי חבר חצי שנה ו..הוא הציע לי נישואין...ת'אמת?? הסכמתי היו לנו מניעים להתחתן בגיל 18 וחצי ככה...היו הרבה מניעים...ידעתי שאולי זאת טעות..אבל עובדה..בגלל שלא המשכנו עם זה הלאה ממש הכל דיי התפרק ולא בגלל שאנחנו לא אוהבים..אנחנו אוהבים בטירוף..ושנינו מוכנים למחוייביות...ואתם יכולים להגיד לי שאני עוד צעירה ועוד לא ראיתי עולם..סבבה..אני מקבלת את זה..אני חושבת שראיתי עולם 18 שנה...אולי זה הרבה..יש אנשים שבזה הסתכמו כל חייהם...יש משפט שאומר "חייה כאילו אין מחר" וזה מה שאני מנסה ליישם..אולי לא ראיתי את כל העולם אבל לפחות ראיתי חלק ממנו ואת שאר העולם אני רוצה לראות ולהכיר ביחד איתו...

Rose81

New member
סחטיין

הייתה לי חברה שהתחתנה בגיל 18, והיא עדיין מאושרת בחיי הנישואין. אם את מרגישה שאת מוכנה- לכי על זה. אני למשל לא הייתי בכלל חושבת על זה בגיל 18, אבל עכשיו אני בת 23 ואני מאורסת. ומרגישה מוכנה לצד הזה בחיים. לכל אחד יש את הזמן שלו, אין כזה דבר- הגיל המתאים. הכל תלוי...

אני חושבת שחתונה זה דבר מהמם...

ואני חושבת שחתונה היא לכל גיל...כמובן לא להגזים אבל...אני עוד חודש בת 18 ו..היה לי חבר חצי שנה ו..הוא הציע לי נישואין...ת'אמת?? הסכמתי היו לנו מניעים להתחתן בגיל 18 וחצי ככה...היו הרבה מניעים...ידעתי שאולי זאת טעות..אבל עובדה..בגלל שלא המשכנו עם זה הלאה ממש הכל דיי התפרק ולא בגלל שאנחנו לא אוהבים..אנחנו אוהבים בטירוף..ושנינו מוכנים למחוייביות...ואתם יכולים להגיד לי שאני עוד צעירה ועוד לא ראיתי עולם..סבבה..אני מקבלת את זה..אני חושבת שראיתי עולם 18 שנה...אולי זה הרבה..יש אנשים שבזה הסתכמו כל חייהם...יש משפט שאומר "חייה כאילו אין מחר" וזה מה שאני מנסה ליישם..אולי לא ראיתי את כל העולם אבל לפחות ראיתי חלק ממנו ואת שאר העולם אני רוצה לראות ולהכיר ביחד איתו...

קצת איבדתי אותך

הוא הציע נישואין, את הסכמת, בסוף החלטתם לא להתחתן והכל התפרק? למה חתונה (או חוסר חתונה) צריכה לפרק את הקשר?

בסוף לא התחתנו בגלל...

שלא מיהרנו והתחתנו היו הרבה גורמים שאילצו אותנו לפרק את הקשר...גורמים שאני לא אפרט עליהם כאן ועכשיו אבל..אני בטוחה שאם היינו ממשיכים עם כל הקטע של החתונה היינו עכשיו נשואים באושר ועושר ואף אחד לא יכול היה לפרק את זה...אנחנו כבר לא ביחד חודשיים בערך ואני משתגעת אני לא יוצאת עם אף אחד אחר כי אני אוהבת אותו ואם אני אצא עם אחר אני ארגיש כאילו בגדתי בו..אני יודעת שגם הוא אוהב אותי וגם הוא לא יוצא עם אף אחת אחרת..אנחנו לעצמנו כבר נשואים מאותו הרגע שהוא הציע לי..אבל..בגלל שלא המשכנו עם זה ישר ואמרנו אולי כדאי לחכות קצת אולי זה לא הזמן אולי זה מוקדם אז..הנה התוצאה אנחנו אוהבים ולא יכולים ליהיות ביחד...והיום אני מתחרטת על ההתלבטויות ואם הייתי יכולה להחזיר את הגלגל לאחור היום כבר היינו נשואים...

נשוי מגיל 19 ../images/Emo4.gif

קודם כל שלום לכולם , אני חדש כאן בתור מגיב על הודעות ... ואתם אחלה אנשים ... לדעתי ואני כבר נשוי מגיל 19 וחצי עם שני ילדים ... זה לא סרט רומנטי כמו שאנשים חושבים כשהם בסערת הרומטיקה שלאחר ההכרות . אחרי שלוש שנים במידה ואתה לא משקיע מאמצים אדירים , כדי לחדש ולהיות את הקשר שלך עם אשתך ,אתה פשוט מפסיק להתפעל ממנה . ואז החיים כבר לא מחייכים אליך כמו בחודש הראשון של ההכרות ... החיים שלאחר החתונה ובמיוחד אחרי שמתחתנים בגיל 20 /22 הם קשים מבחינה כלכלית ואתה לא מוצא מספיק זמן כדי לעצור את שטף החיים ולהתרענן מה שמביא אותך לא מעט פעמים לחשוב , למה הייתי צריך את הכאב ראש הזה ... א מ נ ם ... ישנם הרבה רגעים מדהימים של אושר שבזכותם אתה לא מתחרט על הצעד הזה אבל בשורה התחתונה מי שלא מבין שהוא נכנס לסרט שיצטרך להשקיע בו ים של מאמצים שיחכה לגיל 30 ועד אז שיהנה מהחיים ........

ebony

New member
רוצה להגיב לשירשור שפתחתי בעקבות

כל המסרים ששלחו לי. אני לא מתכוונת עכשיו להתחתן איתו
אני מתכוונת לסיים את הלימודים שלי לפני. כולם ישר קוראים הודעה כמו זאת שהתחילה את השרשור חתונה וצורחים וקופצים למסקנות, בלי להסתכל על הדברים החשובים ובפרופורציה
נכון אני לא מכירה אותו מספיק כדי להתחתן אבל מצד שני רק דיברנו על זה היפוטטית והוא נתן לי טבעת זה לא מחייב כלום יכול להיות שבעוד שנה נחליט שזה לא מתאים. וכל אחד ילך לדרכו. כמעט אף אחד שכתב בשירשור הזה לא שאל את השאלות החשובות כמו כמה זמן אתם ביחד
כמה בוגרים אתם חושבים שאתם
וכמובן כמה בוגרים אתם באמת כדי לנהל בית יחד
כולם ראו את כל הרע שיש בנישואין אם זה בגלל שהנשים שהגיבו רווקות או שפשוט סובלות בתוך מערכת היחסים שלהן. נכון יש אנשים שלא מתאים להם להתחתן אבל יש כאלה שכן אסור להיות קיצוניים צריך לראות את האמצע , את העמק השווה. כל אחד הקצין את זה לצד שלו וסבבה כי לכל אחד נסיון שונה. ההורים שלי הכירו חודשיים אמא שלי הייתה בת 22 ואבא שלי בן 25 והם התחתנו וחיים יחד באושר כבר 21 שנים. דודה שלי אותו דבר והיא נשואה 30 שנים שהיא טוענת גם בחדרי חדרים שהם הכי מאושרות בחיים שלה. נכון ישנם ויכוחים, לפעמים רבים אבל אלה הם החיים אני חושבת שאם אין ויכוחים לפעמים בין בני זוג אז זה מראה שלבן הזוג לא אכפת ממך כי מה לעשות לא הכל ורוד. ונכון יש מצב כלכלי רע בארץ ויש עוני אבל כל מי שעני התחתן בגיל 20 או התחתן כי נכנסו להריון מה לעשות גם העשירים הגדולים יכולים לקום יום אחד לפשיטת רגל. ונכון את יכולה להיות בת 30 ולהתחתן עם גבר שאת חייה איתו 10 שנים אבל גם יכול להיות שפתאום ביום בהיר אחד הוא יתגלה כבעל מכה אז מה זה אומר שלא תתחתני כי יש את הסיכוי שיום אחד פתאום יקרה משהו שהוא לא ורוד
בשביל זה להשאר כל החיים לבד
מה היו שווים החיים שלנו אם לא היינו חיים אותם
היה לנו מאוד משעמם לדעתי החיים מלאי סיכונים אבל כדי לחיות צריך לקחת אותם. אנשים לא מסתכלים על כל העיניין הזה בצורה אנידיבידואלית כל אחד הוא אחר ולא תמיד אנשים בני 20 שמתחתנים עושים את טעות חייהם, אולי אני חייה בעולם של אגדות אבל לפחות אני חייה את החיים שלי כמו שאני רוצה ולא כמו שאחרים מכתיבים לי לחיות באהבה אבוני

חמודה, למה את כועסת?

האם לא רצית לשמוע כל מיני דעות? בסופו של דבר קיבלת מגוון די מכובד, אבל היו הרבה דעות שלא התאימו לך, וישר האשמת את המגיבים בחוסר יושר. נניח והגיבו לך נשים רווקות - אז מה? אז הן מקיימות את העקרון נאה דורש - נאה מקיים. ונניח שהגיבו לך נשים שלא טוב להן בנישואין - עוד יותר טוב, את יכולה ללמוד מצרות האחרים. בכל אופן, את מוכיחה בדיוק את מה שטענתי. כבר שנתיים אני רואה אותך בפורומים, מתאהבת מהר, נפגעת עוד יותר מהר, מתאכזבת וקופצץ להתאהבות הבאה. יש לי תחושה - ואולי אני טועה - שבעוד 10 שנים תהיי הרבה יותר שקולה והרבה פחות פזיזה. מה רע לחכות?

ebony

New member
../images/Emo12.gif אני לא כועסת....

אין לי סיבה והתכוונתי לכולם כאן לא רק לאלה שאמרו שנישואין זה רע.... לא הייתה כאן אפילו בחורה אחת שעשתה את השיקול של בעד ונגד אלה היו כאן קיצוניות לשני הצדדים. ואני לא חושבת שאפשר לשפוט את הבגרות שלי או את האופי שלי לפי הודעות בפורומים השונים במיוחד בפורום הקודם שכתבתי. אבוני

אבוני היקרה

אני חושבת, שהחד ממדיות נבעה מכך, שכל אחד ניסה לבטא את עמדתו הדומיננטית. לגבי ההודעות שלך, בהחלט אפשר ללמוד מהן, שגם בחורה אינטליגנטית ורהוטה כמוך עשויה להיות פזיזה ונלהבת יתר על המידה ביחסים רומנטיים - לא בגלל חוסר הבגרות, אלא בגלל חוסר הניסיון. חבל מאוד שאת כבר לא שם בפורום, אם כבר העלינו את זה.

לא להתחתן בכלל../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

../images/Emo13.gif

דעתי היא שאין צורך למהר יש למצות ולהנות ואז... חתונה בגיל מוקדם לפני שהרגשנו שמיצינו זאת טעות שרוב הסיכויים שנתחרט עליה כי שאתה נמצא במסגרת הנישואין יש המון דברים מגבילים לכן לדעתי צריך להרגיש שזה מיצית את חיי הרווקות ורק אז, אין שום צורך למהר. נישואים זה דבר מחייב שלא צריך למהר להכנס עליהם בקלות ראש זה דורש המון מחשבה.

M A R I N A 2 2

New member
אני כמעת התחתנתי ....

נפרדתי מארוס שלי שהיינו אמורים להתחתן עכשיו ביולי . והוא בגילי. לדעתי עם הבחורה מספיק בוגרת ומרגישה שהיא מוכנה למחוייבות הזאת ומה שנלווה לזה אז אין בעיה.לעומת זאת בנים בגיל הזה, מוקדם לדעתי כי הם רק יצאו מהצבא,אין להם מקצוע או פרנסה טובה ויציבה כדי להקים משפחה(בד"כ,למעט אנשים יוצאים דופן).וזה יכול ליצור בעיות גדולות בחיי הנישואין.

../images/Emo3.gif בת דודה שלי התחתנה בגיל 20

לדעתי מגיל 20 זה הגיל המתאים להתחתן
לדעתי ככה ולדעתכם?

mokeren21

New member
וואו שאלה קשה

זה תלוי בכל כך הרבה גורמים !! זה בעקרון עניין של הרגשה לדעתי .. יש כאלו שמרגישים מוכנים ויש כאלו שגיל 30 תשאל אותם יסתכלו עליך שמבט מוזר . מי שמתחתן צריך לזכור שזה לא קטע של גיל מה עם מקצוע תואר כסף בצד וכו ? בשאלה אם זה שונה בין גבר לאישה לדעתי לא .. בדור של ימינו הרוב מתחתנים ממש מאוחר כדי להספיק לראות עולם לפני שאתה נקשר בקשר לנצח . נשים ידוע רוצות חתונה מהר יותר מגברים אבל זה הכל תלוי בבנאדם הכי קל לעשות הכללות . לדעתי לא מומלץ בכלל שינואין בגיל צעיר ברוב המקרים מסתיימים בגירושים !! אני לא חושבת שמישהו מספיק בשל בגיל הזה לחתונה וכל מה שמתמסף לזה ! אנשים תבלו תראו אותם תחוו חוויות גלו את עצמכם לפני שאתם מתחתנים !! בגיל 22 אין סיכוי שהספקתם אפילו לו עשירית מזה !!אין לאן למהר אם יש אהבה והיא מספיק חזקה היא תחכה עוד שנה שנתיים אפילו יותר העיקר לא לעשות מעשה פזיז מיידי !!

למעלה