מתי זה "חיזור לגיטימי" ומתי זה הופך להטרדה?

עונה לפי טעמי האישי

ולא בהכרח מייצגת את הנשים באשר הן:

כתבתי כאן איך אני מתחילה עם גברים, ואני מצפה שגברים יתחילו איתי באופן דומה.

בגדול, הכל לגיטימי, כל עוד אתה ידידותי, נינוח, לא פולשני, והעיקר - קשוב לתגובות של הבחורה. אל תבוא עם תוכניות מראש, תראה איך היא מגיבה ומה הקצב שמתאים לה, אם בכלל, ולפי זה תחליט איך להתקדם. ברגע שהיא מהססת - תיסוג אחורה. לא בהכרח שהיא לא מעוניינת, אולי היא צריכה קצת זמן, אולי היא רוצה להכיר אותך קצת יותר, אולי היא צריכה קצת "לישון על זה". תן לה הזדמנות לשלוט במצב, להגיב מתוך רצון אמיתי, לא מתוך לחץ ואי נעימות. ואם היא לא מגלה עניין - פשוט ותר על זה, לא קרה כלום, ולא צריך לעשות מזה עניין.

לגבי יצירת קשרים ע"י גברים אקראיים ברחוב - אני אישית לא מתחברת לזה. אמנם היום זה כבר לא קורה לי הרבה, אבל כשזה קורה זה אף פעם לא מעורר אצלי עניין, מה גם שאני בד"כ עסוקה וזה לא זמן מתאים בשבילי להיכרות. אם היה מתחיל איתי מישהו שנראה מממממממממממממממממממממש טוב, אז אולי לא הייתי מיד מנסה להפטר ממנו, אבל עדיין הייתי תוהה למה גבר כזה מתחיל עם נשים ברחוב, ומה לי ולו בעצם?

snoopytush

New member
הכי טוב לשאול.

אם רוצים להתנשק ולא בטוחים למשל אם הצד השני בעניין
לשאול כנ"ל לגבי מגע.
וככה לא תהיה הטרדה אלא רק הסכמה או חוסר הסכמה

אני לא איתך בקטע הזה

אבל אני צריכה לציין שבד"כ המגע מתחיל באופן הדדי וספונטני, או ביוזמה שלי, וכנראה שלא כל הנשים חופשיות כמוני.

מכל הפעמים שבהן התחלתי במגע עם מישהו, זכיתי לסירוב רק פעמים: פעם אחת עם גבר חסר נסיון, שלא הבין את הכוונות שלי, ולא רצה להכנס לשום קשר. פעם אחרת עם יזיז שלי שלא רצה להתנשק "כי זה רגשי מדי"

היו גם פעמיים שגברים אמרו לי בדיעבד שהתחלתי במגע איתם מוקדם ממה שהם ציפו, אבל לדבריהם זו לא הייתה בעיה מבחינתם. באחד מהמקרים הבחור היה א-מיני אפור (grey A).

snoopytush

New member
זהו שההדיות לא תמיד הדדית

ולפעמים אנשים נכנעים ללחץ או כי לא נעים.
לכן תמיד לשאול ומקסימום יגידו לך לא.
זו דעתי ואני דבקה בה.
אבל אם לא נתקלת בבעיות אז אשרייך:)

כן, אני מניחה שבמובן הזה יותר קל להיות אשה...

אם כי לכי תדעי, אולי בחלק מהמקרים הם כן היו מעדיפים שאני אאט את הקצב. הם פשוט לא מתוכנתים להגיד "לא".

ברור, ברור

התכוונתי שגברים לא רגילים לחשוב על האופציה שמישהי תתחיל להתעסק איתם בניגוד לרצונם. אפילו אם האשה לא במיוחד מושכת אותם, יש איזושהי ציפיה מגברים תמיד לרצות סקס. אני מניחה שיש כאלה שיגידו שזה עניין ביולוגי וגברים באמת תמיד רוצים סקס, אבל לא כל הגברים מרגישים ככה.

snoopytush

New member
מסכימה מאוד עם זה.

יצא לי לראות סיפורים באינטרנט על בחורה
שטענה שהגברים ש"התחילה איתם" ( למטרות סקס בלבד),
נעלבו מאוד על זה שהיא הייתה מעוניינת רק בפן הגופני
וחשו מנוצלים

dori78

New member
טוב שהבאת אותו שוב

בעיקר כי בדיון הקודם הוא נבלע בין שלל התגובות הזועמות מכל הכיוונים וחבל.
בקונטקסט הזה, זה בהחלט מתאים.

המאמר עצמו, לטעמי, קצת עמוס מדי בדוגמאות.
אני לא באמת צריכה לשמוע על כל חוויות ההתבגרות של הכותב, כדי להבין את עמדתו.
אבל! אני לא רוצה לדון במאמר, אלא בתוצאה שהוא מציג - הציפיה של החברה מגברים להיות אלה ש"מתחילים", "משחילים", מתרברבים בכיבושים מיניים - וכפועל יוצא, מטרידים (מה לעשות, סטטיסטית הרבה יותר) במקום להתחיל כמו בני אדם.
את מתייחסת לעובדה שגם גברים מוטרדים מינית, באופן כללי, לא ע"י נשים. לפי המאמר הזה - בעיקר ע"י גברים, רק לא באופן בו אנחנו רגילים לחשוב על הטרדה מינית.

ואני אשמח לשמוע את דעתך על הנושא - איפה לדעתך עובר הקו, במקרה הספציפי של ניסיון ליצירת קשר ראשוני על בסיס רומנטי או מיני - לא על הטרדות באופן כללי. וכמו שכבר כתבו פה - ההטורדה בעניין הזה, היא לא תמיד מינית.

אישית, אני לא חושבת שיש הבדל בין נשים לגברים בעניין הזה.
אדם צריך להיות ברור עם הסביבה ולהגיד מול אילו תכנים לא נוח לו.
מעולם לא חשבתי שתפקיד הגברים להתחיל עם הנשים ולכן אני גם חושבת שנשים עלולות להטריד מתוך כוונה להתחיל, בדיוק כמו גברים. שימי לב שבהודעת הפתיחה לא הגבלתי, אלא אפילו הזמנתי את כל גולשי הפורום להגיב ולשתף מחוויותיהם/ן האישיות.

ראי תשובתי ל-mynameisktt

אכן, נמרוד אבישר חווה הטרדות בעיקר מגברים. אני דווקא מצאתי עניין בחוויות שלו ובנקודת המבט הגברית שלו, ואני מאמינה שגם גברים יוכלו להתעניין בה.

כמובן שגברים מוטרדים מינית על ידי נשים. הנה דוגמה מסרט קולג' (מומלץ לצפות עד הסוף).

גם שם מדובר בהטרדה בהקשר של השפלה, אבל כמובן שגברים מוטרדים גם בהקשר של חיזור.
כשאני חושבת להתחיל או להחמיא לגבר, קורה שאני עוצרת את עצמי ושואלת האם הייתי רוצה שגבר יתנהג ככה אליי, ובהחלט ישנם מקרים שהתשובה "לא" מונעת ממני לעשות מה שבא לי. אני מודה שה"לא" הזה לא תמיד מובן לי באופן ספונטני, כמו שהוא מובן לי במקרה שגבר מטריד אשה.

dori78

New member
או, הנה מצאנו משהו שאנחנו מסכימות עליו

גם אני חושבת שכל אינטראקציה שיש לנו עם מישהו, ראוי שנשאל את עצמנו אם היינו מקבלים בהבנה את ההתנהגות הזו, לו היא היתה מופנית כלפינו.

dori78

New member
תסביר בבקשה.

בימים האחרונים אתה זורע ברחבי הפורום הודעות, שמכילות כותרות של משפטים סתומים ללא תוכן נוסף, שלא תורמות כלום לדיון ולרוב גם מכוונות לפגוע במשתתפים.

תסביר בבקשה למה זה מצחיק אותך.

dori78

New member
בימים האחרונים זה בלי תוכן

גם לפני כן חלק גדול מההודעות היו בוטות, אבל לפחות היתה שם הבעת דעה מנוסחת באופן קוהרנטי.
בימים האחרונים גם זה נעלם.

mynameisktt

New member
תגובה:

אני לא מרגיש מוטרד מבחורה שסורקת אותי או מדברת איתי על נושאים מיניים, אם לא מתאים לי אני תמיד יכול לחתוך את השיחה. נקודה.
כל אחד יכול לבחור אם הוא מרגיש מוטרד או לא.
אני יכול לתת לך שלל דוגמאות שנשים נגעו בי פיזית אבל מבחינתי זה לא הטרדה.

זה בסדר

לא אמרתי שאתה צריך להרגיש מוטרד ע"י נשים (או גברים). העניין הוא שזה לא נחשב לגיטימי עבור גברים לחוש מוטרדים מינית, גם במקרים מאוד חמורים.

למעלה