מתי כבר תתחתן ?

• פותח הנושא ESPS
  • פורסם בתאריך

ESPS

New member
מתי כבר תתחתן ?

השאלה המציקה הזאת, מציקה בוודאי לחסרי ניסיון, או כאלה שמעולם לא גרו עם בת זוג ( אני ), אבל מסתבר שהיא מציקה גם להומואים דתיים בארון.

אני לא רוצה להיכנס לשאלות של נטייה מינית, כי זה נושא ללא מוצא.
אבל להקים בת כנסת להומואים בלבד, רק בגלל שמציקים לך בשאלה "מתי תתחתן כבר" ?
נשמע לי קצת חריף... לא יודע.

מישהו כאן חייב לבטל את השאלה הזאת מכל וכל.
הבןאדם לא יכול לשלוט גם על מועד הנישואים שלו, וגם לא להתחתן לפי החלטתו הבלעדית.
חבל שיש אנשים שלא מבינים את זה.
http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/447/041.html?hp=11&cat=1102&loc=6

אישית אני סטרייט, אבל יש המון דברים שהם לא בשליטה שלי.
קיום קשר זוגי עם אהבה- זה אחד מהנושאים האלה.
אני רוצה, אבל לא יוצא...

Reyn

New member
אנשים בוחרים בטיפשות, הנח להם.

הרי עצם הרעיון שאפשר להיות הומו ודתי הוא מגוחך - הומוסקסואליות גברית אסורה בתנ"ך. אז או שאין אלוהים, או שהוא ברא אותם חוטאים מלידה. האפשרויות העומדות בפניהם הן או לחיות את כל החיים בהדחקה לגבי מיניותם, או להעביר את כל החיים בחטא. איזה מין חיים אלה לאדם דתי? :אז עוד בית כנסת, פחות בית כנסת - זו אחרונת צרותיהם.

dori78

New member
אתה לא מדייק

התורה אוסרת על משכב זכר, הווה אומר חדירה. אין בשום מקום התייחסות ליחסים אחרים בין גברים.
זה שקול בעיניי לעקרות הלכתית - אישה שהמחזור שלה שונה מהנורמה והביוץ אצלה מתרחש מוקדם מהרגיל.
זה אומר שאם היא דתיה ורוצה לשמור נידה, לעולם היא לא תוכל להכנס להיריון באופן טבעי, כי עד שמגיע היום שבו לפי ההלכה היא מותרת, היא כבר לא יכולה להיקלט. אז יש נשים כאלה - שהן עקרות הלכתיות, חלקן פונות בסופו של דבר לרב שמתיר טיפול בהפריית מבחנה. יש כאלה שהרב לא מאשר להן ואז לבעל מותר לגרש אותן כי הן לא יכולות לממש את הנישואים ולהביא ילדים.

הומו דתי יכול לקיים את כל המצוות, אם הוא רוצה בכך. גם במקביל לזוגיות עם גבר, כל עוד זה ללא חדירה.
זה רק אומר שהוא בוחר במודע שלא לקיים יחסים הכוללים חדירה, לעולם.
וכמובן כל מה שזה אומר בנוגע להבאת ילדים לעולם.

ואני בהחלט מסכימה, שאין שום טעם בבית כנסת נפרד לציבור כזה.
יש מספיק צרות להתעסק איתן, אין צורך גם בתווית כזו גדולה, בחברה שגם כך יש לה בעיה עם מי שאתה.

בחיים לא ידעתי

את בטוחה במה שאת אומרת על הכרות הלכתית?
ושהיו מקרים שהרב לא אישר הפריית מבחנה???

dori78

New member
את מוזמנת לקרוא

עוד בנושא.
אני לא דתיה וממילא זה לא נוגע אלי.
מדי פעם יש כתבות בעיתון או בטלוויזיה בנושא, שם מתראיינות נשים (בד"כ חרדיות) שהרב שלהן לא אישר להן טיפולי פוריות.
חלקן מאמינות שהכל מלמעלה, מגורשות ע"י הבעל ונשארות ללא ילדים לנצח. חלקן מוצאות רב אחר.

Reyn

New member
הנה, אני מדייק: התורה אוסרת על הומואים

לממש באופן מלא את הזוגיות שלהם, כראות עיניהם.

לצד זה, דתות מעצם הגדרתן הן תנועות שמרניות, לא-ליברליות ולא-סובלניות. למרות שהתורה אוסרת במפורש רק על משכב זכר, רוב הדתיים לא יקבלו יפה זוג הומואים דתיים, שנתפסים בעיניהם כדבר טמא ומוקצה, מעבר לאקט הספציפי של משכב זכר.

ESPS

New member
מדובר על הצקות נגד רווקים

אם לא היו מציקים לרווקים, אז גם הנושא בכתבה לא היה נולד.

הנושא מבחינתי, הוא "האשמת הרווק על זה שהוא רווק".
זה החלק שאני מתחבר אליו דווקא.
אני חושב שאנשים לא מבינים כמה הם דורכים לבן אדם על יבלת.
גם כאן, אני רואה שאנשים מפספסים את הנקודה.

הנקודה היא שזוגיות וחתונה- זה שני דברים שלבןאדם אין עליהם שליטה של ממש או ואולי אין לו שליטה בכלל.
במיוחד בדת שלנו- אנשים לא מבינים את זה.
הכתובים שלנו- התנ"ך, לא מצווה על חתונה ולא זוגיות, ולא על הבאת ילדים. הוא קובע ( אולי ) את הדרך והצורה, אבל לא את עצם הפעולה עצמה.
ובשום מקום לא מבינים את זה. גם כאן לא.
זה קשה.

הבנתי למה התכוונת

ואני דווקא חושבת שנשים יותר סובלות מהתופעה כי יש להן "תאריך תפוגה", אז אנשים מרשים לעצמם לשאול ולהתערב כשלמעשה אין לנו שליטה על הנושא. בכלל, אני חושבת שכל אדם היה שמח למערכת יחסים אז השאלה הזאת מאוד טיפשית, ובעצם גורמת לאדם להרגיש ככישלון.. לפחות לדעתי

anima25

New member
הומואים ומאמינים

ומה אם יש להם נטיות מיניות מסוימות ועדיין איכשהו מאמינים באלוהים? מה אז נשאר להם לעשות?

dori78

New member
תשובה לא מוסמכת

כי אתה לא מקבל התמודדויות שאתה לא מסוגל להן.
כי יש דברים שהם העבודה שבאת לכאן לעשות.
כי כולנו נולדים עם יצר הרע ומעבירים את החיים בלהתגבר עליו.

באותה מידה אתה יכול לשאול למה להאמין באל שברא אותך עקרה ומתייג אותך כ"פגומה" בגלל זה.
אין לזה סוף, או שאתה מאמין או שאתה לא. אין לזה קשר לנטיה מינית.

dori78

New member
האל לא שונא אף אחד.

מי שמאניש את האל, בעצם חוטא בעבודת אלילים.
הדתיים האמיתיים, אלה שמסוגלים להפעיל את הראש ולא רק לצטט מקובלים ולשנוא את מי שלא הולך בדרכם, יגידו לך שהאל לא שונא אף אחד. כל אחד מאיתנו נולד עם מטען שאנחנו מסוגלים להתמודד איתו, גם אם לפעמים זה נראה לנו קשה. להשקפתם של אלה - מי שנולד עם משיכה לגברים - העבודה שלו בחיים זה לתקן את הנטיה הזו. כמו שמי שיש לו יצר מיני מוגבר, העבודה שלו זה לא להתפתות לממש אותו שלא לפי חוקי היהדות (לא לנאוף, לא בזמן נידה וכו').

בנוגע לעקרות - אם הציפיה מאשה היא להיות מכונת ילודה, אבל ההלכה מתירה לבעל לגרש אשה שלא יכולה ללדת - אני חושבת שזה אותו דבר. זה משהו שנולדת איתו, כשמצפים ממך להיות אחר. ואף על פי כן - אפשר להמשיך ולהאמין. וגם לקיים מצוות.

anima25

New member
באמת מתי נתחתן

מסתבר שיש אנשים עם "תיק" יתר גדול על הלב משל אלה שהכותרת של הפורום מתאימה להם. הומואים ודתיים... השם ישמור

בקשר לנושא של ההצקות עם "מתי תתחתן" למזלי אני עדיין לא שם, למרות שכבר יש תמיהות במשפחה שלי למה אין לי חבר וגם נסיונות למצוא לי "שדוך" (לא מוצלחים במיוחד אני חייבת לציין, ההצעות לא משו).
יש לי חברה שכבר התחתנה. עוד כמה שאני גם אותי ישאלו מתי תתחתני כבר. כמה מדכא. מקווה שעד אז יחול איזשהו שנוי

ESPS

New member
עכשיו אני נזכר באיחור

אני נזכר באיחור במשהו מלפני כמה שנים, שכשהייתי עוזר לאמא שלי בקניות, יצא כמה פעמים שחברות שלה בנות גילה זיהו אותה והתקרבו, ואז פגשו אותי לראשונה ושאלו "בן כמה אתה, ואיזה נחמד, ואיזה יופי שאתה עוזר לאמא, ואז "אתה רווק? נו, מתי אתה מתחתן?". עד שיום אחד נמאס לי ואמרתי "יש לי חבר קבוע ".
סתמה את הפה.

Reyn

New member
You, sir, deserve a like

אבל בהיעדר לייקים קבל כזה:

למעלה