תפתח פעם ספר תנ"ך, יכול להיות שתגלה שם הפתעות
ה"דת" שאתה מתייחס אליה היא לא "ספר תורה", אלא מה שהחרדים מנסים לשכנע אותנו שהם יודעים יותר טוב מאיתנו.
המסקנות נמפגרות, גזעניות ומטומטמות הן של אנשים שמכנים את עצמם דתיים ומטעים אותך ואת שאר האנושות.
האורתודוכסיה בארץ ניכסה לעצמה את הדת, בצורה שמונעת מאיתנו להכיר את הדברים היפים שבה.
התורה לא שייכת לחבורת לובשי שחורים חשוכים שיושבים בשכונות החרדיות בירושלים.
מותר לכל אחד ואחת לקרוא בו ולגלות שהוא טלנובלה אחת גדולה.
אני לגמרי מסכימה איתך, שבשם ה"דת" המזוייפת הזו, נעשו מעשים נוראים לאורך ההסטוריה.
כבר היה פה שרשור שעסק במלחמות דת, לא ניכנס לזה שוב.
תרשה לי רק להפנות אותך ל
פרק ל"ד בספר בראשית, המתאר את סיפור האונס (כביכול*) של דינה.
אם אתה לא רוצה לקרוא את הכל, אני אצטט את השורות הרלוונטיות מדף
הערך בוויקיפדיה:
בני יעקב הערימו על שכם, על אביו ועל אנשי העיר והחלישו אותם על ידי כך שגרמו להם למול את עצמם.
בהיותם כואבים טבחו בהם שמעון ולוי, בזזו את העיר ולקחו את דינה אחותם.
על מעשה זה הגיב יעקב לא בהסתייגות מוסרית אלא בהצבעה על משגה טקטי:
"עֲכַרְתֶּם אֹתִי לְהַבְאִישֵׁנִי בְּיֹשֵׁב הָאָרֶץ בַּכְּנַעֲנִי וּבַפְּרִזִּי וַאֲנִי מְתֵי מִסְפָּר וְנֶאֶסְפוּ עָלַי וְהִכּוּנִי וְנִשְׁמַדְתִּי אֲנִי וּבֵיתִי".
ככה שהתנ"ך בהחלט יודע לשים גבולות ולבקר את ההתנהגות הבהמית הזו.
בבתי הספר החילוניים התיכוניים מלמדים את הפרק הזה לבגרות, כולל הביקורת של יעקב על בניו.
אני לא יודעת איך מתרצים את הטבח הזה בבתי ספר דתיים, אולי מנהל הפורום הנכבד יוכל להאיר את עינינו.
שים לב להסברים בוויקי על "מדוע נענשו יעקב ודינה". זו ההגמוניה הפטריארכלית הדתית.
זה לא דת נקיה, זה לא התנ"ך, אלה פירושים של אנשים כמוני כמוך, שמעוניינים להסביר את הדברים כמו שמתאים להם להציג אותם.
* יש סברה אחרת, החביבה עלי יותר ומתוארת בספר "האוהל האדום", שגורסת שדינה התאהבה בשכם.
זוג האחים האלימים שלה, שהיום בוודאי היו נכנסים לקטגוריה של ערסים, לא מצא חן בעיניהם שדינה תתחתן עם מישהו "לא משלהם".
הוא הסכים להתגייר, אבל גם זה לא מצא חן בעיניהם. אלימות יש בכל מקום, גם אצל דתיים. זה לא אומר שזאת הדת.