מתי כבר תתחתן ?

• פותח הנושא ESPS
  • פורסם בתאריך

anima25

New member

סחתיין על האומץ

iba90

New member
גם אותי שואלים תמיד...

אבל עם המצב הכלכלי של היום כשאי אפשר לקנות בית...אי אפשר להכנס אפילו למערכת יחסים נורמאלית אז להתחתן?

זאת קפיצה לוגית די גדולה

מ"אי אפשר לקנות בית" ל"אי אפשר להיכנס למערכת יחסים נורמאלית".

אני לא יכול לקנות בית והצלחתי להיכנס למע' יחסים נורמלית. חבר שלי דן לא יכול לקנות בית והצליח להיכנס למע' יחסים נורמלית. 90% מהאנשים שפוצצו את כיכר המדינה ב"הפגת המיליון" לא יכלו לקנות דירה וחלק מאוד גדול מהם הצליח ויצליח להיכנס למע' יחסים נורמלית (אם רק היית רואה כמה זוגות היו שם אפילו עם עגלות..).

לא צריך להיות עשיר מופלג (ובימינו לצערי זה המצב אם אתה רוצה דירה בת"א
) כדי להתחיל ולקיים מערכת יחסים, אתה לא באמת יכול לתלות את מצבך בעובדה החיצונית שיקר לקנות דירה. אני מציע לך לעשות חושבים ואולי לראות מה חוץ מ"יכול לקנות דירה" מגביל את מציאת הקשרים שלך.

iba90

New member
אני לא רוצה דירה בתל אביב....

אבל אני כן צריך דירה פה באיזור כי כאן העבודה שלי

מאוד מרשים שמכל ההודעה שלי

הדבר היחיד שהוצאת היה ההתייחסות (הפרוזאית) לתל-אביב.

iba90

New member
"נזרקתי" יותר מידי פעמים...

בגלל שלא היה לי מקום משלי...חלק גדול בהתקדמות של מערכת יחסים תלויה גם בפרטיות שאין לי אותה כרגע...לכן כן אני מאשים גם את המצב הכלכלי במצב שלי

אצלי זה "מתי תביאי לי נכדים?"

"אני אביא לך כלבים, כמה שתרצי".
"תסיימי את הלימודים, תתחתני ותביאי לי נכדים".
"אני יכולה להביא לך ילדים אקראיים מהרחוב, הם בטוח נכדים של מישהו".
גילוי נאות - הכותבת אינה חובבת ילדים. הם בסדר מעל גיל 6 או כשהם של אנשים אחרים, מה שאומר שאנחנו נפרדים כידידים בסוף היום.

פעם אמא שלי כעסה עליי על כך שאני מעדיפה לעשות תואר שני מאשר להתמסד ולהקים משפחה. אני חושבת שמילותיה המדוייקות היו "את צריכה עוד ללמוד? לא למדת מספיק?"
[וגם קצת
]

ESPS

New member
זהו, שהם מחילים חובה להביא ילדים לעולם

זאת כאילו "חובה".
היו פעמים שהייתי נכנס על זה לעימותים עם אנשים מסורתיים, או דתיים על כך שאין שום מצווה כזאת. ומה הם תמיד עונים לי?
"פרו ורבו"
אני אומר להם "אבל זאת ברכה לכל האנושות. זאת לא מצווה על האנושות ובטח לא מצווה שחלה על היהודים".
אבל זה לא הולך... הם בשלהם ואני בשלי...
הם מאמינים שזאת מצווה, ואני מאמין שזאת רק ברכה, כלומר היתר או רשות, או חירות.
ואם אני לא מתאים להיות הורה?
אז כריתי לעצמי פח.
לא רוצה.

9צב

New member
כשהדת מפגרת, גזענית, דוגלת באליטיזם

ודואגת לחרב כול תרבות שאינה יהודית תוך התייחסות ל-"גויים" בשלילה במקרה הטוב וכסוג ב' במקרה הרע (בדומה ליחס הד'ימי באיסלאם), אז למה לא לצפות למסקנות מפגרות, גזעניות ומטומטמות כמו הנ"ל?

לא צריך לכעוס על דתיים, צריך לכעוס על הספר המפגר הזה שקוראים לו "תורה".

dori78

New member
תפתח פעם ספר תנ"ך, יכול להיות שתגלה שם הפתעות

ה"דת" שאתה מתייחס אליה היא לא "ספר תורה", אלא מה שהחרדים מנסים לשכנע אותנו שהם יודעים יותר טוב מאיתנו.
המסקנות נמפגרות, גזעניות ומטומטמות הן של אנשים שמכנים את עצמם דתיים ומטעים אותך ואת שאר האנושות.
האורתודוכסיה בארץ ניכסה לעצמה את הדת, בצורה שמונעת מאיתנו להכיר את הדברים היפים שבה.
התורה לא שייכת לחבורת לובשי שחורים חשוכים שיושבים בשכונות החרדיות בירושלים.
מותר לכל אחד ואחת לקרוא בו ולגלות שהוא טלנובלה אחת גדולה.

אני לגמרי מסכימה איתך, שבשם ה"דת" המזוייפת הזו, נעשו מעשים נוראים לאורך ההסטוריה.
כבר היה פה שרשור שעסק במלחמות דת, לא ניכנס לזה שוב.
תרשה לי רק להפנות אותך לפרק ל"ד בספר בראשית, המתאר את סיפור האונס (כביכול*) של דינה.
אם אתה לא רוצה לקרוא את הכל, אני אצטט את השורות הרלוונטיות מדף הערך בוויקיפדיה:
בני יעקב הערימו על שכם, על אביו ועל אנשי העיר והחלישו אותם על ידי כך שגרמו להם למול את עצמם.
בהיותם כואבים טבחו בהם שמעון ולוי, בזזו את העיר ולקחו את דינה אחותם.
על מעשה זה הגיב יעקב לא בהסתייגות מוסרית אלא בהצבעה על משגה טקטי:
"עֲכַרְתֶּם אֹתִי לְהַבְאִישֵׁנִי בְּיֹשֵׁב הָאָרֶץ בַּכְּנַעֲנִי וּבַפְּרִזִּי וַאֲנִי מְתֵי מִסְפָּר וְנֶאֶסְפוּ עָלַי וְהִכּוּנִי וְנִשְׁמַדְתִּי אֲנִי וּבֵיתִי".

ככה שהתנ"ך בהחלט יודע לשים גבולות ולבקר את ההתנהגות הבהמית הזו.

בבתי הספר החילוניים התיכוניים מלמדים את הפרק הזה לבגרות, כולל הביקורת של יעקב על בניו.
אני לא יודעת איך מתרצים את הטבח הזה בבתי ספר דתיים, אולי מנהל הפורום הנכבד יוכל להאיר את עינינו.
שים לב להסברים בוויקי על "מדוע נענשו יעקב ודינה". זו ההגמוניה הפטריארכלית הדתית.
זה לא דת נקיה, זה לא התנ"ך, אלה פירושים של אנשים כמוני כמוך, שמעוניינים להסביר את הדברים כמו שמתאים להם להציג אותם.

* יש סברה אחרת, החביבה עלי יותר ומתוארת בספר "האוהל האדום", שגורסת שדינה התאהבה בשכם.
זוג האחים האלימים שלה, שהיום בוודאי היו נכנסים לקטגוריה של ערסים, לא מצא חן בעיניהם שדינה תתחתן עם מישהו "לא משלהם".
הוא הסכים להתגייר, אבל גם זה לא מצא חן בעיניהם. אלימות יש בכל מקום, גם אצל דתיים. זה לא אומר שזאת הדת.

Reyn

New member
אפשר לחשוב שאלמלא הדת המאורגנת,

התנ"ך היה ספר נאור שכולו יופי, טוב ואהבה.

"אִישׁ, אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת-זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה - תּוֹעֵבָה עָשׂוּ, שְׁנֵיהֶם; מוֹת יוּמָתוּ, דְּמֵיהֶם בָּם."

"וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת-הַשַּׁבָּת, כִּי קֹדֶשׁ הִוא, לָכֶם; מְחַלְלֶיהָ, מוֹת יוּמָת--כִּי כָּל-הָעֹשֶׂה בָהּ מְלָאכָה"

"ועתה הרגו כל זכר בטף; וכל-אישה יודעת איש למשכב זכר - הרוגו. וכל הטף בנשים, אשר לא ידעו משכב זכר - החיו לכם" (אלוהים מורה לעם ישראל להרוג את נשות האוייב אבל לשמור להם את הנערות הבתולות)

"כה אמר יהוה: עתה לך והיכתה את עמלק והחרמתם את כל אשר לו ולא תחמל עליו והמתה מאיש עד אישה מעולל ועד יונק משור ועד שה"

יש גם את יחס התורה לנשים ולגויים, הסיפור המזעזע של איוב עם אלוהים והשטן, ועוד אינספור דוגמאות.

Reyn

New member
שוב, אתן מערבבות שני נושאים.

יש את הדת המאורגנת, שבצורתה הקיצונית היא בין הדברים שהכי הזיקו לאנושות לכל אורך שנותיה (מסעות הצלב, השואה, ג'יהאד וכו').

בלי קשר, יש את התנ"ך עצמו, שהוא ספר מלא אלימות, רוע, אכזריות, חטאים מבחילים, עונשים מזעזעים לא פחות, שוביניזם, לאומנות וגזענות.

כל אלה עובדות שלא קשורות כלל להשקפה האישית שלי.

Lee Rock

New member
רק הערה

הדת לא הביאה לשואה, אלא שנאה שנבעה מהבדלי גזע.

Reyn

New member
האנטישמיות האירופאית

התפתחה במידה רבה בתגובה לבדלנות היהודית. אם תקרא למשל את 'קאטרינה' של אהרון אפלפלד, תבין עד כמה היהודים באותה תקופה התבדלו משכניהם וחיו כחברה נפרדת ומנותקת בתוך החברה הכללית, ועד כמה הם נתפסו כקבוצה זרה, מוזרה ומאיימת.
כמובן שזה לא מצדיק בשום מובן ואופן שניתן להעלות על הדעת את השואה או כל מאורע גזעני אחר. אבל זה עוזר במידה מסויימת להבין את הרקע למאורעות המזוויעים ההם: בתקופה שהתאפיינה בחשש ופחד מהשונה (זרים, הומואים, "מכשפות"...), הבדלנות של העם היהודי (שמאפיינת אותנו עוד מהתנ"ך) היוותה קרקע פוריה להתפתחות של החשדנות ועלילות הדמים, שהפכו בסופו של דבר לשנאה המחרידה שהובילה לשואה.

למעלה