מתי כבר תתחתן ?

• פותח הנושא ESPS
  • פורסם בתאריך

dori78

New member
ושוב אתה בוחר להתעלם ממה שחשוב

אני מסתכלת על התנ"ך כעל ספר היסטוריה לא מאוד מדויק.
לא כל מה שמתואר שם קרה באמת, חלק מהסיפורים נכתבו במטרה להדגים דברים כמו שכר ועונש.
גם ביהדות יש ג'יהאד, לא רק באיסלאם.
לא מזמן קראנו במגילת אסתר, על הטבח האלים שיזם מרדכי אחרי תלייתו של המן ובני ביתו.
ומה זה לדעתך הציווי של להכרית את זרע עמלק? כמה שמחה אנחנו אמורים להפגין, על טביעתם של אלפי חיילי פרעה?

העניין הוא, שכמו בכל מקום אחר, יש אנשים שבוחרים לבטא את הצד האלים והנבער שלהם בחסות הדת.
לחלקם, אגב, יש מסגרת מאורגנת לעניין, קוראים לזה "משמרות הצניעות".
חשוב לדעת להפריד בין הדברים הטובים שיש בעולם (לא רק בתנ"ך, בכל טקסט או אדם שתפגוש) לבין הפחות מוצלחים.
כל דת מאורגנת, משחר ההסטוריה, מטרתה היתה לשמור על הסדר הציבורי, לפי השקפתם של המייסדים.
כך נוצרה הצביעות וההתחסדות בכל מה שקשור למין ונשים, אבל גם הציווי של "לא תרצח".
נכון, אתה לא יכול לנתק את הדברים אחד מהשני, אבל אתה יכול לבחור מה לקחת איתך.
אני חושבת, לדוגמה, שעניין שמירת השבת ביסודו הוא מאוד יפה. לא סתם יש לנו בחוק התייחסות ליום מנוחה שבועי.
מדובר פה על זכויות בסיסיות של העובד. אני משתדלת לעשות בשבתות רק מה שעושה לי נעים ונחמד, לא מה שאני צריכה לעשות. לא תמיד זה מצליח לי, אבל אני משתדלת. זאת הגרסה שלי לשמירת שבת.

Reyn

New member
בכל דבר בעולם אפשר למצוא צדדים יפים

אפילו ילד שנזרק מבית הוריו ולמד להסתדר לבד ברחוב, זה תרחיש שאפשר למצוא בו איזושהי נקודת אור חיובית (התמודדות אישית עם קשיים). ועדיין, זה מזעזע שהורה זרק את ילדו לרחוב.
קיומם של צדדים חיוביים בתנ"ך לא הופך אותו לספר חיובי ונאור באופן כללי. וזה מה שטענת בהודעה הקודמת: חרדים = דת מעוותת ורעה. התנ"ך = דת חיובית, מוסרית וטובה, sunshine and rainbows.
המציאות הרבה פחות ורודה מזה.

dori78

New member
זה ממש לא מה שטענתי.

חבל על כל הדיון, אתה ממילא לא מקשיב.

אתה לא מכיר את הדת מקרוב
ואתה לא יכול להגיד את מה שאמרת.

התורה היא נפלאה כשהיא בידיים טובות
מילה המפתח היא איזון
בלי קיצוניות.

ESPS

New member
טוב שההגה בידיים של אגד

איך לא רציתי שזה יהפוך לדיון דתי...
להבא אהיה זהיר יותר.

חחחח מסכן

זה ממש לא אשמתך!

כל דיון יכול בפוטנציאל שלו להפוך לדיון פוליטי חחח

וככה זה במדינה שאין הפרדה בין הדת למדינה
גם בדיונים לא יודעים להפריד

GalaxyVoice

New member
כן שומע את זה דיי הרבה

וגם "אנחנו רוצים נכדים".
הייתם צריכים להוליד אז יותר ילדים...

ואוו אני חייבת להעריך את ההורים שלי בקטע הזה

שלא לוחצים עלי על זוגיות,חתונה,ילדים וכל מה שמתלווה לעניין הזה..

shusta

New member
חתונה

ESPN ולכול מדוכאי שאלת ה"נו מתי אצלך?" או "בקרוב אצלך"....

אני לא בטוחה שלשאלת הנטייה המינית יש אותו משקל כמו שלעיתים אנחנו מנסים למצוא את החצי השני שלנו והשאלות האלו של מה קורה איתנו ולמה אנחנו לא "מספקים" חתונה וצאצאים לעיתים כמו עצם בגרון, כי אנחנו מחפשים (מי יותר ומי פחות אבל מחפשים) אבל החברה שסובבת אותנו לא סלחנית או מקבלת אנשים שונים או אחרים במקצת......

אני חילונית, בת 36, ועדיין לא נשואה ובלי ילדים..... ועדיין נשאלת את אותן שאלות.

למעלה