מתי מתן גירוי מיני בתשלום, הוא עדיין מוסרי?

על איזו אקסיומה הם התבססו כשהכשילו אותך?

ga26

Member
זה היה לפני נצח... כל כך שמח שאני לא זוכר כלום

הקורס הכי זוועתי שהיה לי...
אני יותר טיפוס של חדו"א

A לוןA

New member
אני דווקא חושב שקיבלת ממני תשובה

למרות שחלק מהדוגמאות שלך הן , יש לציין, מוזרות.

גאיה1323

New member
לדעתי גם ממני קבלת תשובה

מעבר לכך שבנוגע לדוגמת הX זו גם לדעתי לוגיקה מוזרה.
במשך כל האנאלוגיה x = מין ואז בסוף האנאלוגיה אתה אומר שx=מין בתשלום.
יכול להיות שלא הבנתי נכון מה שיש לך להגיד, אבל בגדול המשוואה לדעתי די פשוטה, כל עוד העניין פוגע באחד מהצדדים באופן שאני או aלון והשאר פירטנו בצורה די רחבה, זה לא לגיטימי. זו המטרה של חברה, להגן על הצדדים בה להפגע עד כמה שניתן, ביחוד אם אפשר למנוע את הפגיעה.

את ואלון בדיעה ממש מנוגדת, בהתייחס לשורה התחתונה

בשורה התחתונה, את שופטת כל מקרה לגופו, מבינה שיש מכירת עינוג מיני שיכולה להיות מוסרית, והיא לגיטימית בעיניך. אלון, לעומתך, פוסל את הכל, משליך את הכל לאותו פח האשפה, מוסרי או לא מוסרי, זה לא מעניין אותו, הוא בקטע של עונש קולקטיבי.

גאיה1323

New member
זו לא ענישה

לדעתי, ואלון יתקן כשהוא יגיע, גם אלון שופט את הזנות לפי מידת הפגיעה שיש באדם.
למכור שירותים מיניים, מעבר לכך שיש פה עניין מחפיץ, גם ממיט קלון חברתי על ה״מוכרת״ וגם יוצר תחושה של ניצול ולעתים די קרובות זנאים הם לא האנשים הכי נחמדים (ממליצה על when he pays ובפייסבוק when he pays. me בשביל לראות בערך מה הנקודה.)
אני מסכימה עם אלון שאין הרבה בתי זמרה בתל אביב.
לצורך העניין יש פה עניין תלוי קונטקסט אבל גם אני מעדיפה להשאר בדוגמאות ריאליות. לדעתי אם מישהו מגורה מינית מכל סיטואציה שלא תהיה אבל שומר את זה לעצמו ואחר כך הולך הביתה ועושה עם עצמו מה שהוא רוצה בלי צורך להכריז על זה קבל עם ועולם, זה לא פוגע באף אחד, אבל אז זה גם לא קניית שירותי מין.

לא דיברתי על זה

ניקח את דוגמאות מספר 4 ו-5 מהפוסט הראשי שלי:
4. קריאת טקסט בעל אופי מיני
5. צפיה באקט מיני (משלמים לאדם כדי שרק יצפה)
&nbsp
את כתבת:
" מעבר לכך שיש פה עניין מחפיץ, גם ממיט קלון חברתי על ה״מוכרת״ וגם יוצר תחושה של ניצול ולעתים די קרובות זנאים הם לא האנשים הכי נחמדים"
&nbsp
האם אדם שמוכן שישלמו לו על פעולות 4 ו 5, מחפיץ את עצמו? האם הוא ממיט על עצמו קלון חברתי? האם נוצרת אצלו תחושה שניצלו אותו? האם מזמין השירות לא יכול להיות אדם נחמד?
&nbsp
אני אשמח לעשות דברים כאלו לאחרים, באותו מספר שאני אבקש עבור עצמי. האם ארגיש מוחפץ אם מישהו/מישהי/זוג יבקשו ממני דברים כאלו? לא מבין למה לקחת את זה למקומות הללו בכלל, אני ארגיש מוחמא, שאני כ"כ מחרמן אותם שביקשו... אני אפילו מתבייש לבקש תשלום עבור דבר כזה, ומרגיש שלפחות על לצפות להם, אולי אני זה שצריך לשלם.

A לוןA

New member
אתה מבין שהדוגמאות הללו מופרכות, נכון?

ולכן אין שום טעם לעסוק בהן.
אני לא מכיר קוראות טקטים, ואני לא מכיר צופות באקטים (כמקצוע עליו משלמים, לא כתחביב
)
לכן אין לי שום רצון או צורך לעסוק בדוגמאות הללו- אין להן שום אחיזה במציאות והדיון התיאורטי בהן מיותר, מכיוון שלא ניתן להסיק ממנו על שום דבר אמיתי.
&nbsp
בקשר לדוגמאות המציאותיות שהבאת- כבר עניתי לך עליהן מעלה.

aaa123

Member
לגבי קלון חברתי אז הפתרון הוא חוק שיאסור ביזוי

של מי שמוכרת שירותי מין.
&nbsp
למשל אפשר להחליט שכל גבר שמגלה יחס מבזה כלפי נשים שמוכרות שירותי מין ישלם קנס כספי גבוה(וזה לא חייב להיות דוקא צרכני זנות ויכול להיות כל מי שקילל והשתמש במילה זונה כי עצם השימוש במילה זונה בקללה הוא יחס מבזה כלפי נשים שמוכרות שירותי מין).
&nbsp
אם צריך לאסור צריכת זנות אז האיסור צריך להיות לדעתי בגלל נזק שלא קשור לקלון חברתי כי קלון חברתי לא נובע אוטומטית מקיומה של זנות.
&nbsp
להפך קלון חברתי נגד זונות נראה לי עומד בניגוד לקיומה של זנות שהרי עצם העובדה שקיים קלון חברתי על משהו היא סיבה שפחות אנשים ירצו לעסוק בו.
&nbsp
אני מניח שזנות במתכונת הקיימת גורמת נזק לנשים גם לא מסיבה של קלון חברתי(אחרת אין סיבה לאסור צריכת זנות ומספיק לאסור את הקיום של קלון חברתי).

גאיה1323

New member
אז כמה דברים

שמחה ששאלת על החפצה עצמית כי באמת עוד לא יצא לנו לדבר על זה.
אין דבר כזה החפצה עצמית, אדם לא מחפיץ את עצמו, אדם לא יכול, כמה שירצה, להפסיק לראות בעצמו סובייקט. החפצה היא תמיד משהו שנעשה לאדם ע״י מישהו אחר, כאשר מפסיקים לראות בו כסובייקט.
החפצה קיימת בהכרח בזנות, לא קיימת בהכרח ביחסים בהסכמה.
בנוגע לדוגמאות הלא קונקרטיות, מדוע אתה מתעקש דווקא עליהן? האם הן נראות לך קונקרטיות? כי אני מכירה הרבה זונות, אבל עוד לא הכרתי מישהי ששילמו לה לשיר למען גירוי מיני.
בנוגע לקלון, אם הסטיגמה החברתית הייתה הבעיה היחידה בזנות דיינו, ובאמת הסיבה שלא הזכרתי אותה עכשיו היא כי היא לא המרכזית (על אף שמאוד קשה להתחיל למצואמעבודה אחרת כשאת מתויגת כזונה דבר שרק מושך אותך פנימה לתוך מעגל הזנות). המרכז הוא הפגיעה הפיזית והנפשית וחוסר יכולת הבחירה בנוגע להמשך אורח החיים הזה. כשאבדנו אבדנו, ברגע שנכנסת לזנות קשה עד אין קץ לצאת.

aaa123

Member
לא ברור לי מדוע החפצה קיימת בהכרח בזנות

האם אין אפשרות שגבר ישלם לאישה עבור יחסי מין ועדיין יחשוב עליה כסובייקט עם רצונות משלו?
&nbsp
נניח שגבר שמשלם כסף לזונה עבור מין,
ואומר לה שהוא לא רוצה לפגוע בה ,ויהיו יחסי מין ביניהם רק אם היא תאשר שהיא בטוחה שזה לא פוגע בה,ושהיא יכולה ליזום יחסי מין אם היא רוצה.
&nbsp
א)האם גבר כזה לא רואה בזונה סובייקט עם רצונות משלו?
ב)האם בפועל במצב כזה יהיה מין(לא יודע אבל לדעתי במקרים רבים התשובה היא כן).
&nbsp
סיבות אפשריות שהתשובה היא כן הן:
א)הזונה לא תרצה לקבל כסף בלי לתת תמורה
ב)היא לא חושבת שנגרם לה נזק משמעותי מזה שהיא שכבה עם 101 גברים במקום 100 גברים.
ג)הזונה תרצה שהלקוח יבוא לפגוש אותה שוב,וישלם לה שוב,והיא מעריכה שאם יהיו יחסי מין זה יגדיל את הסיכוי שהלקוח הזה שוב ירצה לפגוש אותה.
&nbsp

גאיה1323

New member
התשובה מורכבת

כיוון שאני לא רוצה לדבר בשמן, אענה בעדות של רבקה מוט, שורדת זנות-
&nbsp
http://rmott62.wordpress.com/2012/03/28/your-kindness-is-killing-us/
אני כותבת מכתב זה לכל מיני טיפוסים ליברלים שבכנות מאמינים שאם יתנו לגיטימציה לזנות זה יעשה על מנת להגן על אלה העוסקות בזנות. אמונה תמימה זו, או הסירוב העיקש לעמוד בפני המציאות של האלימות שניתן לזהותה בכל סוגי הזנות, היא זו שהורגות את הנשים בזנות כל הזמן. אני יודעת שלרבים מכם יש לב טוב והיו רוצים להפסיק את האלימות הגברית כלפי נשים וילדים. אני יודעת שאתם חושבים שאתם דואגים ומגנים על הציבור שצורך זנות, אולם אם דוחפים את החברה למצב שבו הזנות תקבל לגיטימציה, משמעות הדבר שאתם רואים את המעמד הצורך זנות או מעמד הנשים בזנות כתת אנושי.
הייתי רוצה שתקראו ותבינו שמי שמתעלם מהאלימות וההשפלה שחוות נשים בזנות – הופך אותן לתת אנושיות.
אני רוצה שתענו בצורה ישירה מדוע רק נשים בזנות הן קבוצת הנשים והנערות שיחושו ביטחון רב יותר כאשר הזנות תקבל לגיטימציה מאשר אם היא תישאר "מחוץ לדלת". אני בטוחה שאתם יודעים שהתעללות מינית בילדים מתרחשת בחדרי חדרים. רק לעיתים נדירות אנחנו שומעים על זרים שרוצחים או אונסים תחת כיפת השמים. ידוע שבעיקר גברים בוגרים האונסים ילדות, ולעיתים נדירות זה יהיה גבר זר, האלימות תתקיים בתוך הבית.
רוב מקרי האונס של רוב הנשים נעשים בתוך הבית בחדרי חדרים – שוב, בעיקר על ידי גברים שהן חשבו שהן יכולות לתת בהם אמון ולסמוך עליהם, או על ידי גברים שיש להן מערכת יחסים עימם. אם אישה מוכה, אין סבירות גבוהה שזה יתרחש מחוץ לבית, תחת עינו הבוחנת של הציבור הרבה. נשים מוכות בתוך הבית, במקום שאמור להיות בטוח. זוהי הנורמה המקובלת להרבה נשים שאינן בזנות – זו מלחמה נגד נשים וילדות שהרבה ליברלים רואים יודעים ומכירים. אולם מה ששובר את ליבם של אותן נשים נלהבות, אלה התומכות במיגור הזנות, זה כשהאישה או הנערה היא חלק מתעשיית המין האלימות מוסתרת ויורדת מסדר היום.
אני חשה שליבי נשבר ובא לי לזעוק כאשר יותר ויותר חברות רואות וחושבות כי הדרך לסייע לנשים בזנות היא באמצעות הכשרת בתי בושת ושיטות אחרות להשאיר את הנשים בזנות במרחב הביתי. זה דבר כל כך מופרך חסר בסיס ומסוכן המבוסס על האבחנה בין זונה "טובה" לבין זונה "רעה". הזונה "הרעה" תהיה ברחוב, היא פגועה מעצם היותה בזנות כנראה מגיל צעיר מאוד, היא כנראה נאנסה בילדותה. היא תחיה בסגנון חיים כאוטי, ותהיה מכורה לסמים. היא מוכה ונשלטת על ידי סרסורים (שכמובן חייב להיות שחור ולבוש כמו סרסור).
אין מה לעשות. לא ניתן לעזור לזונה "רעה", היא יותר מדי אבודה – אפשר לראות זאת כתירוץ להגדרתה כתת אנושית ועל דרך זו אנו מסרבים לראות את זכויותיה האנושיות. זונה "טובה" היא אחת שהתחילה בזה מבחירה מועצמת, מעמדת כוח, ויש לה היכולת והחופש לשלוט כיצד הלקוחות יתייחסו אליה. היא עושה זאת עבור כסף וגם עבור הריגוש הנלווה לכך וברור שהיא יכולה לעזוב על פי תנאיה. היא עובדת בבית בדרך כלל כנערת ליווי.
כמובן שבמציאות, שתי נקודות הקיצון של התיאור מהי אישה בזנות הומצאו על ידי סוחרי המין ותומכיהם. בחנו את התיאורים הללו – אין כאן אישה אמיתית, אלא רק קריקטורה שנלקחה מסרט פורנוגרפי. הרעיון שזנות ביתית צריכה להיות בטוחה יותר ברור לנו שזה בנוי על שקרים שמופצים על ידי תעמולת תעשיית המין. אם זה נחשב למסוכן לאישה (רגילה) שאינה עוסקת בזנות להיות לבד עם גבר שעלול להיות אלים מדוע זה בסדר להשאיר תמיד את הנשים בזנות לבדן ולא רק אם אדם אחד אלא עם רבים? אתם באמת חושבים שקנייתה תהפוך אותה לבטוחה יותר?
נראה כי החלפת כסף או טובין כלשהם יש להם תכונות קסם ההופכות כל אלימות או השפלה כלפי מעמד הנשים בזנות לבלתי נראה. מה ניתן לעשות כל עוד אתם רואים את הנשים בזנות כתת אנושיות? אתם צריכים לחשוב על נשים בזנות כמו החברה הכי טובה שלכם, אחותכם, בתכם, המורה שלכם, דודה שלכם, אמא שלכם – למען השם, חשבו על זונה בתוך הבית כגופכם או נפשכם.
תנסו לדמיין במו עיניכם את הפחד הכרוך ביציאה או בידיעה שגברים יבואו לשלם לך להיאנס, להיות מוכה, להיות מושפלת. תדעו לכם כי גם אם זה לא נעשה באלימות, גברים בעצם משלמים על מנת לרכוש עלייך בעלות. גברים משלמים כדי לזיין כל דבר שעשוי להיות חי, אבל לעולם הם לא יראו באישה בזנות כאנושית. תנסו עכשיו אתם להיות בחדר הזה. תנסו לחיות את המציאות שלה, תלמדו מה משמעות הדבר הזה להיות צעצוע פורנוגרפי כאשר אפילו רק לנשום כואב.
זאת הנורמה בכל צורת הזנות הביתית (המוסדרת) – כולל "זנות יוקרתית" כביכול. אם תאפשרו לעצמכם חמלה אמיתית ואמפתיה לנשים בזנות, אתם תבינו, שככל שהסרסורים מרווחים יותר כסף ויש להם מעמד גבוה יותר, כך הם ירגישו יותר זכאים להשתמש באלימות ושנאה קיצונית. אחרי הכל, הוא יכול לקנות לעצמו שפחה מינית כל עוד יש לו כסף. יש לו את הקשרים את הכוח והכל בפרטיות מלאה להיות סדיסטי כמו שדמיונו יאפשר לו זאת.
הגברים העשירים והחזקים יסתדרו היטב עם זה ויתחמקו מזה מאחר והצדק בשליטתם, הם שולטים על אמצעי התקשורת ולכן יכולים לקנות תדמית של אנשים טובים בעיני החברה. אלה הם למעשה הסרסורים שאוהבים ורוצים למסד את הזנות – אז איפה כל הביטחון לנשים שבזנות? אני מותשת מאוד וכועסת מאד – הולכת לנוח.
חזרה למעלה
&nbsp

aaa123

Member
זנות תקבל לגיטימציה אומר קודם כל שהזונות יקבלו לגיטימציה

מצב שהמילה זונה משמשת כקללה אינו מצב שלזנות יש לגיטימציה.
לא ידוע לי על מקום בעולם שבו נותנים לזנות לגיטימציה(להבדיל מלגיטימציה לצריכת זנות).
&nbsp
נראה שאת לא מגיבה לטענה שלי והטענה שלי היא שלא נכון שהחפצה קיימת בהכרח בזנות.
החפצה קיימת היום בזנות מבחינת רוב הלקוחות זאת טענה שונה מהחפצה קיימת בהכרח בזנות.
אני כמעט לא מתווכח עם שום טענה של רבקה מוט שעונה על דברים שכלל לא טענתי.
&nbsp
מה שאני לא מסכים זה עם החלק של
"גברים משלמים כדי לזיין כל דבר שעשוי להיות חי, אבל לעולם הם לא יראו באישה בזנות כאנושית."
&nbsp
זה נראה לי מכליל מדי כלפי צרכני זנות.
אני אמנם לא צרכן זנות אבל די ברור לי שלא כל צרכני הזנות אותו דבר,ודי ברור לי שיש כאלו שכן מתעניינים ברצונותיה של הזונה.
&nbsp
ממה שקראתי בעבר יש אחוז מסויים של לקוחות שמשלמים שבאים רק כדי לדבר איתה ובפועל כלל לא שוכבים איתה,ואני לא חושב שהדוגמה שנתתי שכן עשויה להוביל בפועל למין ולא מחייבת את הזונה במין מנותקת מהמציאות גם אם היא לא מאפיינת את רוב צרכני הזנות.

Hatulola

New member
כל פעולה עשויה לעורר מינית

מכירת ארטיקים ברחוב יכולה לעורר מינית. מה זה אומר שמכירת ארטיקים אינה מוסרית, כי יש אנשים שזה מעורר אותם?

גאיה1323

New member
מה הכוונה?

האמירה ה״קיצונית״ ביותר (אם יש סרגל) בשרשור הזה הייתה שמכירת שירותים למען גירוי מיני הם פוגעניים. אם מישהו מתגרה מינית מדבר מסוים ושומר את זה לעצמו כמובן שזה לא פוגעני.
לדוגמא, אם מישהו נוסע לידי באוטו שלו וחושב שיש לי תחת יפה, זה עניין שלו. אם הוא מחליט לצפור לי בכדי להודיע לי על זה, זו כבר הופכת להיות הבעיה שלי. אבל שורש הבעיה היא לא הנסיעה באוטו.

Hatulola

New member
הכוונה היא

כשאת נותנת שרות, כל שרות, ואת במקרה גם נראית טוב, סביר להניח שיהיו מקבלי שרות שיתגרו ממך וכנראה גם יפגעו בך עם כל מני הצעות מגונות. האם זה אומר שצריך להפסיק לתת שרות?

גאיה1323

New member
זה אומר שצריך להפסיק לפגוע!

זה שאת נותנת שירות/נראית טוב/ כל עניין אחר הוא לא העניין. העניין הוא שאנשים מרשים לעצמם לפגוע ואנחנו כחברה צריכים לחשוב איך מצמצמים את הלגיטימציה של הפגיעה למינימום.

למעלה