מתכון לקניידלאך טומי* וחברים

itaf10

New member
מתכון לקניידלאך טומי* וחברים

עד כמה שאני מכירה את הקניידלאך "שלנו" לא היינו משחימים בצל.(לא השתמשנו בכלל בבצל בכל צורה שהיא) והנה נתקלתי במתכון שבו מטגנים בצל. מה דעתכם? מבקשת לקבל מתכונים לקניידלאך כמו שעשו פעם בבית אמא המתכון שנתקלתי בו 1 כוס מים 100 גר' בצל קצוץ מטוגן להזהבה 5 כפות שמן מטיגון הבצל 1כפית מלח פלפל, אבקת מרק 150 גר' קמח מצה 4 ביצים. אופן ההכנה שמים סיר מים, בצל שמן מלח תבלינים מביאים לרתיחה. ממשיכים להרתיח דקה אחת מורידים מהאש. מוסיפים קמח מצה. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבוב מהיר, שלא יתקרשו. משהים במקרר לפחות שעה. צרים עיגולים בגודל גולה. מבשלים בציר מרק כ-20 דקות. לא לבשל בסיר המרק הרגיל כי הם מעכירים את המרק. מה דעתכם? אצלי קניידלאך בלי בצל, פשוט, אפילו לא מרתיחה את המים. יש למשהו רעיון? מתכון אחר?

ju100

New member
קניידלך סנובים...../images/Emo6.gif

המתכון שקיבלת מורכב וסנובי...הקניידלך הרבה יותר פשוטים וטעימים בודאי לא פחות...קמח מצה , ביצה,טיפת מלח,ומים..הכמויות נו זה תלוי בכמות הקניידלך שאת צריכה להכין..בכל מיקרה שלא יצא דליל מידי..שיצא במצב שאפשר לעשות כדורי קניידלך ולא ינזל מבין האצבעות... כן, כדאי לבשל אותם בסיר מים רותחים בנפרד..וכל פעם להרטיב טיפה את הידיים בעשיית הגולגולים הלא הם הקניידלך!!! והכי חשוב:::::לשיר שירי פסח תוך כדי הכנת ה"קניידים"..זה עושה טוב לגולגולים!!!!.........בהצלחה!!!

אלהלה

New member
אחלה קניידלך בקלי קלות../images/Emo157.gif

ותכפילי לפי הכמות שאת רוצה. 1 ביצה 1 כף מים 1 כף שמן 2 כפות קמח מצה מלח פלפל שחור לפי הטעם לערבב הכל ולתת לנוח רבע שעה. אני מבשלת את הקניידלך במרק ולא במים! אפשר להוריד מהמרק לסיר נפרד ולבשל בהם את הקניידלך. השהמרק רותח להנמיך את האש ולא להרתיח כי הם יתפרקו, לבשל כרבע שעה במרק על אש נמוכה. המתכון שלי הוא לכאלה שלא מגלגלים ביד אלא מעבירים עם כף לסיר, לא יוצאים כדורים עגולים ממש אבל גם לא יוצאים קשים כמו אבן אלא נימוחים ומשו משו באמת
המתכון של אמא שלי ז"ל שקוצר הצלחה בכל העדות

גלי®

New member
אלה, את בטוחה ששתי כפות קמח מצה,

על ביצה אחת? נראה לי מעט מידי... המתכון שלי: כוס וחצי קמח מצה 1 כוס מים פושרים או מהברז (אפשר להחליף ב: חצי כוס מים+חצי כוס סודה) 2 ביצים 6 כפות שמן חצי כפית סודה לשתיה (להוריד, אם משתמשים בחצי הכוס סודה בהתחלה) לפי הטעם מלח, פלפל שחור ואבקת מרק מערבבים, מכסים בניילון ונותנים לזה לנוח לרבע שעה, אח"כ מבשלים במים רותחים עם אבקת מרק, עד שהם צפים...

itaf10

New member
תודה בנות, זה המתכון שאני מכירה

חשבתי שעם הקידמה הוסיפו תוספות כמו בצל וכו'
*טומי, הודעתך נמחקה מדוע? "ההודעה לא נמצאה, כנראה עקב מחיקתה מהפורום" מה קרה משהו ברוגז בהנהלה?????

טומי*

New member
הודעות נעלמות......./images/Emo6.gif

אתמול בידיוק התלוננו אצל ההנהלה על העניין הזה. לא מצאתי את הודעתי גם בהודעות מחוקות ממש תעלומה

ju100

New member
טומי..פתרון התעלומה...../images/Emo13.gif

חפש בסיר הקומפוט..ואם לא שם אולי ההודעות צפות בין כל הקינדלך שעשו פה בין אתמול להיום...

אלהלה

New member
בטוחה לגמרי!

יוצאים קניידלך אוורייריים ממש וטעימים מאודדדדדדדדדדדד, ואי אפשר לגלגל אותם ביד, אני יוצקת בעזרת כף לתוך המרק וכל פעם מרטיבה את הכף עם המרק הרותח וזה משחרר ישר לתוך הסיר
תנסו ובטוחה שלא תתאכזבו. הבדיחה אצלנו בבית היתה שבכל ליל סדר אמא שלי היתה מספרת שהיא התארחה פעם אצל איזה דודה והקניידלך שלה היו בגודל כמו כדורסל וגם קשים כמו כדורסל, וכל שנה הסיפור הזה חזר כמו ההגדה

אלהלה

New member
ובאותה הזדמנות הנה המתכון המקורי

של אמא שלי של מרק עוף - ושימו לב - זה בלי תפוחי אדמה
אמא שלי אמרה שהתפוחי אדמה עושים את המרק לעכור.

B T1

New member
גלי-שתי הערות לי... האחת....../images/Emo3.gif

רבע שעה לנוח, זה מעט מדי אפילו בשביל קניידלך, השני, למה לנוח בניילון, כאשר אפשר לנוח על הספה?

itaf10

New member
גלי, גלי לנו מה זה קניידלאך פולניים

הכוונה בתוספת סוכר? לא עלינו BT1 אתה צודק זה לא טעים

גלי®

New member
לקניידלאך פולנים יש כמה קריטריונים:

הם חייבים להיות חסרי טעם לחלוטין, אחרת האוכלים עוד עלולים בטעות להינות מהם... :))) יש בדיוק קניידלך כמספר המוזמנים (זו הסיבה שחייבים לאשר תמיד הגעה, לארוחה בבית פולני- אם לא ידעתם...) הם קשים (או לחילופין- רכים)בצורה יוצאת דופן, מה שמבטיח שהאוכלים יסבלו קשות בזמן האכילה, או לאחריה... :)))))))))

גלי®

New member
חמות (לשעבר- תודה לאל...:)) )

פולניה... עד שהכרתי אותה, לא היו לי דיעות קדומות... :)))

גלי®

New member
נו, מה לעשות? גדלתי בבית "מנותק

מהמציאות", בשנות השישים: חינכו אותי על אהבת הגזע האנושי בלי הבדלי דת, גזע או מין... בקיצור: אני חסרת כל יצר השרדות... :))))))

למעלה