מתכון לקניידלאך טומי* וחברים

vera2

New member
../images/Emo42.gifלברק../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif ../images/Emo140.gif

לא מצאתי את האיקון של הברק. באמצע הניקיון בין מגירות למדפים מגיחה לראות מה שלום החברים ומה דעתם.והנה אני חוזרת לעבודה אחרי צחוק טוב שמטעין את האנרגיות. המשך יום נעים ועם הרבה חיוכים. Vera

ברק 188

New member
עדכון: איקון ברק נמצא בנקיון!

לאחר מכן יחשבו באם להחזיר אותו בכלל, עקב השימוש הרע שנעשה בו. אגב אין שאני כותב "עקב" נזכר בעב,לא רואים אותה פה לאחרונה,אנה? ואנא עב.

אולי גם היא בנקיון

תקועה באחת המגירות.
לא הבנתי עקב מה הזכיר לך עקב את עב?

גלי®

New member
אוייי, משפט מוכר ושגור מימי בית

הספר שלי... הורי ראו את בית הספר יותר ממני... :)))))))

vera2

New member
לגליקם הוריך לא היו היחידים../images/Emo140.gif

גם הורי בני ראו את בית הספר והמחנכת יותר ממנו והיום הוא אזרח טוב מאוד במולדת. כמו הבת של הוריך. ערב נעים.

איזה מזל ...

שמשפחות הורי לא אכלו בפסח קניידלאך,וגם הורי. אחרת אמי ז"ל ההונגריה לא היתה עומדת בפני תחנוניו של אבי הפולני יבדל"א, ומכינה בנוסח פולני. עד היום אבי מתלונן שהגפילטע פיש לא מתוק דיו. אך אנו מתעלמות בצורה אלגנטית.

vera2

New member
קניידלעך ממולאים../images/Emo155.gif

המקור חמותי הפולניה הלא סטריאוטיפ "לפולניה" כאשר המסה מוכן לעיבוד לגומבוץ ליצור את הצורה העגולה עם ידיים לחות לעשות מכתש ולהכניס את המילוי ליסגור את המכתש ולהמשיך לגלגל קצת ביד שיהיה צורה אחידה. את המילוי אני מכינה מחתיכות בשר מהמרק מטגנת בצל קצוץ מוסיפה את הבשר הטחון או הקצוץ כאמור מהמרק ממשיכה לטגן ביחד ומטבלת עם פילפל שחור גרוס דק +לפי הטעם. מבשלת כרגיל במים רותחים מומלחים +כל אחחד לפי טעמו .מבשלת עם המכסה על אש קטנה כ20 דקות. זה נראה מסובך אבל אחרי הפעם ראשונה זה הולך מהר. בתיאבון.

vera2

New member
לדרדרית אני בטוחה../images/Emo140.gif

לאחר הפעם השניה זה כבר היה קל אפשר להכין מילוי למספר פעמים. וכך לקצר את התהליך בפעמים הבאות. בתיאבון.

itaf10

New member
זה המתכון שאני יודעת ../images/Emo13.gif

הבצל הפריע לי. מה פתאום קניידלך עם בצל?
עכשיו נרגעתי, תודה

sabajakov

New member
לקבלת כופתאה אורירית,

כדאי להחליף חלק מקמח המצה במצה שבורה לחתיכות של 3-4 מילימטר בערך. האורירות של המצה יוצרת את הכופתאה הרכה והאורירית.

ברק 188

New member
הקניידלאך שלי (כמו תמיד לא לעניין)

וכך כמידי שנה ושנה זה מכה בי "כברק -קניידלאך" ואז באה אני נזכר. ובכן מהי אותה "קניידלאך", היתה זו הגננת שלי בגיל4-5 שנים, אישה קטנת קומה ושמנמנה- טוב'לה היה שמה, והיא גלמודה ללא משפחה, היתי אומר אפילו קצת מוזרה (סגרה אותי ליום שלם בשרותיים כי רציתי הביתה). וכך ללא סיבה קראנו "קניידלאך" עברו מקצת שנים גדלנו אנו הילדים גם וכבר אנו בביה"ס ועדין לא שוכחים, שהינו רואים אותה עוד ממרחקים הינו צוחקים ועורכים "קבלת פנים" קניידאלך.. קניידלאלך.. הינו במקהלה צועקים וצוהלים, אוי איזה עם רשע הם לפעמים ילדים, והיא היתה ממשיכה ללכת, לא מנידה עפעף ממשיכה לצעוד ישר לביתה כאילו כלום, ונעלמת דמותה הקטנה אי שם בקצה הרחוב. אז קניידלאך שלי, אולי בשבילך זה מאוחר,אבל אני חייב לפחות פעם אחת לבקש ממך מחילה וסליחהואתם חברי תשמשו עדים לכך, ואולי קניידלך שלי כבר מזמן מלאך בגן עדן,מפני שאת הגהינום בזכתנו הילדים היא עברה כאן על פני האדמה לפני קרוב לחמשים השנים.

B T1

New member
ברק-אתה כבר בקשתה סליחה...ומחילה

השאלה אם גם היא בקשה ממך, על שסגרה אותך ליום שלם בשרותים? אגב, כך מבייתים חתולים. (מקווה שמהריח הצלחת להפטר כבר)

kropacsek

New member
אפרופו קניידלעך

אתם זוכרים את הטניסאי הצ'כי איוואן קניידעל? ההוא עם הכדורים (כופתאות?!) המהירים?

למעלה