קניידלעך אוריריים - מתכון משפחתי
קניידלעך עננים רכיבים: 4 ביצים מופרדות 1/4 כפית זנגוויל 1/4 כפית פלפל שחור כפית מלח כ-1/4 כוס שמן כ-7 כפות קמח מצה או "כמה שנכנס" אופן הכנה: מערבבים בקערה גדולה את החלמונים, השמן והתבלינים. מקציפים את החלבונים לקצף קשה ומקפלים לתוך תערובת החלמונים. מוסיפים את קמח המצה תוך קיפול כף אחר כף עד שניתן ליצור כדורים. העיסה צריכה להיות רכה על מנת שהקניידלעך יהיו אוריריים וצריך להזהר עם כמות קמח המצה שמכניסים. כאשר מצליחים לגלגל כדור בידיים לחות, יודעים שהעיסה מוכנה. התוצאה היא קניידלעך אוריריים וטעימים להפליא. מרתיחים מרק עוף ומבשלים בו את הקניידלעך כחצי שעה על להבה נמוכה ומקפידים על בעבוע עדין של המרק. הערות: להקפיד לגלגל כדור קטן, כי הקניידלעך תופחים מאד בזמן הבישול בגלל קצף הביצים. אני מבשלת במרק שעשוי מאבקת מרק עוף של קנור, כי הקניידלעך "שותים" המון מרק ומעכירים אותו במקצת. את המרק עוף אני מכינה לחוד ומעבירה אותו דרך מסננת כדי לקבל מרק זך וצח , מרתיחה לפני הארוחה , שמה שני כדורי קניידלעך לסועד בצלחת ויוצקת מהנוזל הזהוב והטעים הזה. חג שמח לכולם