פרלין בטבילה - קרמל מלוח שוקולד חלב
פרלין בטבילה קרמל מלוח
חומרים:
150 גרם סוכר
40 גרם גלוקוז
40 גרם מים
300 גרם שמנת
1-3 גרם מלח אטלנטי
מרתיחים את השמנת עם המלח האטלנטי. מוסיפים מלח עד שטעמו בשמנת מאוד מורגש. לאחר ההרתחה מודדים 250 גרם.
אופן ההכנה
בסיר מכינים קרמל ע"י הרתחת כל המרכיבים יחדיו. ברגע שמתחיל להתקבל הקרמל (צבע חום בהיר כמו דבש בהיר) מוסיפים את השמנת החמה ומערבבים (זהירות!!!!! מבעבע) לאחר שהבעבוע נרגע והתקבל קרמל חלק, מבריק אחיד ודי נוזלי, מסננים אותו וניתן להוסיף אותו לשוקולד חלב.
מטמפררים 300 גרם שוקולד חלב ומוסיפים בהדרגה את הקרמל. בהתחלה 120 גרם, כאשר מערבבים נראה שקיבלנו שבירה של השוקולד והחמאת קקאו מתחילה להיפרד מהשוקולד. ממשיכים להוסיף מנות נוספות של הקרמל בערך 30 גרם כל פעם וממשיכים לערבב עד לקבלת מחית אחידה וגנאש בעל מרקם סמיך מאוד ומסטיקי. מעבירים למסגרת ומשאירים למשך לילה בחוץ להתייצב ולהתקשות. חותכים לקוביות, מצפים בעזרת מברשת צד אחד בשוקולד מריר מטומפרר ולאחר מכן מבצעים טבילה.