מתכוני קדרה

ברוכים הנמצאים

מתכוני קדרה

שלום,
אני מקווה שלשם שינוי אני בפורום הנכון שמשום מה חמק מעיני עד כה.

לכבוד בואו המרגש של החורף אני מחפשת מתכוני קדרה לבישול ארוך, מהסוג שזורקים לסיר לבישול ארוך בבוקר וחוזרים בערב לריח וטעם משגעים.
אני לא רוצה מתוק בכלל - בלי תיבולי קינמון והמון בטטות. ואם יש רעיונות מעבר לחמין שאני מכינה ברגיל וקצת מיצינו אותו.

ובתמורה אני שמחה לחלוק מתכון נחמד לסלט חומוס - כוס חומוס, כוס גריסי פנינה (מבושלים שניהם), חצי כוס פלפל קלוי קצוץ, חצי כוס עשבי קצוצים (אצלינו זה בצל ירוק, נענע, פטרוזיליה). לתבל בלימון, שמן זית, פלפל שחור מלח וכף אחת של חומץ לבן איכותי (חומץ בן-יין למשל). למי שאוהב טעמי חמוץ כמוני אני ממליצה לפזר מעט סומק מעל.
הולך מעולה עם כוס יין לבן ושקיעה על החוף. מניסיון

אשמח לתשובות (לא צריך הוראות מפרטות גם סתם כיוונים ישמחו אותי), לינקים והפניות.
תודה

ארטישוק ירושלמי?!

זו עבדות! פעם הכנתי מרק ממנו וקילפתי כ"כ הרבה שורשים במשך מה שהיה נראה כמו זמן אינסופי שכשסיימתי חבולה ודוויה השלכתי גם את הקולפן האהוב שלי עם הקליפות. אני מתקשה להתאושש

ואם אני אגיש שומר בתרמילי הל לארוחת ערב העם ימרוד.

תודה, אומנם זה לא ממש עונה על זריז, טעים ומנחם אבל אני מעריכה את הכוונה

RSPA

New member
לא "זריז, טעים ומנחם" נשמע כטרוניה שלא במקומה

חבל שלא שמת את כל הדרישות הללו מלכתחילה והבהרת כוונתך. מה עוד שבעניין טעם למשל, איש איש וטעמו כמו גם בענין "עמים מורדים", עם עם מסיבותיו.
בכל מקרה, לפנים משורת הדין ולמרות שלא מדובר בבישול חאפ לאפ ולא בתבשיל קדירה קלאסי - אציע לך כמשהו "מנחם" להכין ריבוליטה, "האמא של כל האוכל המנחם" (רק בלי המרכיבים הבשריים האופציונאליים).
http://tinyurl.com/qaul9j5

כניראה שאצלי תבשילי קדרה=זריז טעים ומנחם וחייתי כך כל הדוקטורט שלי (כולל אגב הכנת מרקי ירקות בסיר בישול שכזה) ולא יכולתי לדמיין אחרת.
עמך הסליחה

והתבשיל שנתת ניראה מדהים.
מחר אני אכין אותו בתקווה שכרוב כהה=קייל.
במקום נקניק - שתי כפות שמן יתפוס?

RSPA

New member
למה שמן? אפשר חתיכות קטנות של סייטן במקום.

הן יספחו את טעמי המרק.

RSPA

New member
במחשבה שניה, סייטן="לחם מרוכז"

ולחם, ברוך השם, יש מספיק במרק מלכתחילה.
אז אפשר לוותר.
בתיאבון.

המתכון הכי פשוט שלי הוא

פשוט לשים לסיר עד החצי תערובת של ירקות קשים (לפי המצאי בעונה ומה שאוהבים - קולרבי, גזר, סלק, קָרַא, שורש פטרוזיליה, בצלצלים, תפוח אדמה, וכו') ועוד שתי כוסות של קטניות שהושרו מראש (חומוס, פול, שעועית וכו'). לכל זה אני מוסיף חצי כוס אורז (שגם הושרה ונשטף כמה פעמים) ואבקות תיבול לפי מה שמתחשק לי באותו רגע ומוסיף כשש כוסות מים. כל הכבודה מתבשלת על אוטומט כל הלילה.

כמה שאלות -

אתה לא מבשל את הקטניות לפני ההוספה לסיר?
אפשר דוגמאות לתיבול?

תודה!

לאוס בהן )

אני רק משרה אותן המון זמן (לפחות 12 שעות) והן מתרככות עד כדי כך שאפשר לנגוס בהן. אני גם מחליף מים מדי פעם. האדים בסיר הבישול מבשלים אותן.

דוגמאות לתיבול - כורכום, פפריקה אדומה, צ'ילי חריף, קאלה נמק (סוג של מלח). אם יש לי ירקות ישנים לעתים אני מכין מהם ציר בזמן ההשריה של הקטניות ומשתמש במים האלו לסיר הבישול.

תודה!

בכל המתכונים שקראתי הם דרשו בישול מוקדם של הקטניות וכך עשיתי עד היום. שבוע הבא ננסה כדרכך, תודה!

עוד משהו חשוב ששכחתי

שהקטניות יהיו מתחת לפני המים.

אני בד"כ מסדר ירקות קשים בתחתית, מעליהן קטניות, ומעליהן ירקות רכים (כולל עגבניות וקישואים לפעמים). המים צריכים לעבור קצת את הקטניות. במהלך הבישול הארוך החום והאדים מבשלים את התכולה + הירקות הרכים מלמעלה מגירים נוזלים.

התוצאה שומרת כמות נוזלים יפה בסיר - אני דווקא אוהב את הנוזלים האלו כי הם משמשים גם כרוטב לאוכל וגם אפשר להשתמש בהם כרוטב לדברים אחרים (למשל קוסקוס). בכל מיני מתכונים שקראתי דווקא המליצו לא להשתמש ביותר מדי מים בסיר בישול ארוך - אבל לדעתי זה יצא פחות מוצלח. כשניסיתי את זה או שהקטניות לא התבשלו בשכבה שניה או שהן נשרפו כשהנחתי אותן בתחתית מתחת לכל הירקות.

מסכימה איתך בעניין הרוטב

השריתי שעועית הלילה. מחר אדווח לך אם הצליח לי.
תודה!

עוד חמין טבעוני בושל בהצלחה

הפעם בגלל הפסטיבל שהיה היום החמין שרה בקדרה 11 שעות והתוצאה היא שכל המים התאדו ולא נותר שום רוטב כמו שנשאר אחרי בישול יותר קצר. והריח בבית כשחזרנו - משהו משהו. גם בתחתית כלום לא נשרף - מושלם.

מקווה שגם לך זה הצליח

ניראה נהדר!

לי יצא כרגיל
לא משהו אבל בהחלט משביע.
רכשתי אתמול ספר בישול באמאזון לבישול טבעוני בסלואו קוקר ואני עכשיו לומדת אותו ביסודיות

למעלה