מתכוני קדרה

RSPA

New member
ברכות. רכשת את הספר שהתלבטת לגביו ?

איך המתכונים שם ? חדשים או מוכרים ?
התוכלי להביא לנו כמה דוגמאות ?
לא חייב כרגע אבל בהמשך...
 
רכשתי ספר מעט אחר -

Fresh from the Vegan Slow Cooker: 200 Ultra-Convenient, Super-Tasty, Completely Animal-Free Recipes
קצת חפרה לי מדי בפתיחה של הספר, בחיי שלא ידעתי שאפשר לכתוב כ"כ הרבה על בישול בסיר שכזה...
הרשים אותי שהיא מסבירה איך לעשות הכל מאפס מצד אחד (להכין סייטן, גבינת שמנת טבעונית ואפילו קטשופ!) ומחפשת לעזור לכל מי שלא רוצה גלוטן/סויה בתפריט שלו. המתכונים ניראים מעניינים מאוד והרשים אותי כל מיני דברים שאפשר לעשות עם הסיר הזה שלא חשבתי עליהם כמו אגוזים מצופים שזו מתנה מגניבה ביותר לחגים (להביא אריזה יפה של אגוזים מצופים). כמה מתכונים ממש הפתיעו אותי - כמו המתכון לפטה שניראה סופר מרשים אבל המון עבודה - ויאלץ לחכות לחג הקרוב ומתכון אחד כבר ניסיתי - של קפונטה - רק שאני המרתי אותו לרוטב פסטה והצאתי ממנו את הצימוקים.
בתוכנית שלי עכשיו מרק עדשים ומרק קייל עם שעועית לבנה.
היא כתבה משהו מאוד הגיוני (שחבל שלא חשבתי עליו בעצמי
) שאפשר לבשל קטניות בסיר הזה והלקפיא במנות. זה אידיאלי בשבילי - כי אני שוכחת באופן תדיר להשגיח על סירים וזמני הבישול אף לא מסתדרים לי ובסיר הזה קשה מאוד לשרוף את האוכל

אם בא לך על מתכון מסויים בכיף - רק תגיד.
 

RSPA

New member
אחלה. תתחדשי.


אגב, בפטנט של הקפאת קטניות משתמשים כמה אנשים בפורום הזה כבר מזמן.
זה דבר מעולה. מבשלים כמות גדולה בפעם אחת ואז מחלקים לשקיות קטנות ומקפיאים. בכל פעם שרוצים מנה מוציאים ומפשירים ולא צריך להתחיל את כל הבלגן עם הבישולים מהתחלה. לי, למשל, יש כרגע בפריזר מלא שקיות של גרגרי חומוס מבושלים ועדשים ירוקות.
 
לא התכוונתי להקפאת עצמה אלא לרעיון שאפשר לבשל

את זה בסיר לבישול ארוך.
אחת הבעיות שלי היא שאני נוטה לשכוח סירים על האש בבישול ארוך.
כך גיליתי שארטישוק מקורמל זה מעדן (מבשלים ארטישוק עם לימון וקצת מלח, ואחרי שנגמרים המים הלימון נשרף ויוצר טעם חמצמץ-מתקתק על הארטישוק) מצד אחד מצד שני גם זרקתי לא מעט סירים בעקבות נזק בלתי אפשרי שגרם למערכות גילוי העשן פה בבית לצרוח עד לב השמיים.
אם אני יכולה לשים את הקטניות בסיר הזה ולבשל אותם בו, לא נורא אם אשכח אותן מדי פעם כי כשזה מסיים לבשל זה מעביר אוטומטית לkeep warm שזה מצב שקשה מאוד לשרוף בו אוכל גם אם שכחת לגמרי שהוא עדיין עובד כי עלית לקלח את הילדות שלך ועד שירדת עברה שעה (נגיד, מקרה תיאורטי לגמרי
) וגילית שהסיר עדיין חם כששטפת כלים מארוחת ערב.
 
ירד לי האסימון באיחור...

התכוונת אם הצלחתי עם השעועית בלי בישול מקדים ולא לטעם...
כן הצלחתי. תודה!
 
לגבי הטעם

זה מאוד תלוי בצרופי הירקות והתבלינים. אפשר ורצוי לשחק עם זה - כל צירוף ייתן תוצאות אחרות בטעמים שונים.

אחת ההמלצות שנוגעות לבישול בסיר לבישול ארוך הוא לטגן בצל קצוץ אחד או שניים עד להזהבה ורק אז להוסיף אותו לסיר בכדי שהוא יעשיר את התבשיל. לא ניסיתי אבל אם את אוהבת טעם של בצל מטוגן אפשר לנסות גם את זה.

אפשר גם להוסיף עשבי תיבול טריים ושום - למרות שהייתי מנסה להוסיף אותם בשעה האחרונה בלבד כדי שהטעם יישמר בבישול.
 

ladybug6

New member
ברוכה הבאה


טוב לראות אותך גם פה!

אין לי נסיון עם חמין כיוון שאין לי תנור, אבל המתכון של אורי שביט נראה מצוין לטעמי:
http://vegansontop.co.il/vegan-cholent/
הוא אכן מתקתק אז אני במקומך הייתי משמיטה את התמרים, ובמקום הבטטות מוסיפה ירקות שורש שאוהבים אצלך.
רוב מתכוני החמין מתקתקים מעט (למרות שלא חייבים שהמתיקות תהיה מודגשת), ממליצה לך למצוא מתכון שנראה לך מבחינת המרכיבים, ורק את התיבול לשנות לפי מה שאוהבים אצלך. לרוב מומלץ להוסיף כף סילאן או סוכר חום או תמר פשוט כדי להעמיק את הטעמים, שהרי כף סילאן על סיר שלם של חמין לא תגרום למתיקות :)
הרבה מהמתיקות מגיעה מהירקות עצמם (הרבה גזרים ובטטות) אז פשוט תמירי את רובם לירקות לא מתוקים שאוהבים אצלך. דברים שהולכים טוב ונותנים טעמים גם לחמין זה שורשים כמו פטרוזיליה/סלרי, ארטישוק ירושלמי (כן - זה סיוט לקלף אותו - אבל מספיק 2-3), תפוחי אדמה, בצלים, ורק קצת גזר ואולי איזה בטטה קטנה.
 
תודה!

אני מכירה היטב את הבלוג שלה והבעיה העיקרית שלי איתו (ועם לא מעט מתכונים טבעוניים אגב) הוא המתיקות.
למרות שמוצאי בשלוש רבעיו שייך לפזורה שחובבת מתוק אני בעוונותי מעדיפה מלוח וחמוץ וגם הסלק אצלנו נאכל עם לימון, מלח ושום


חמין אני עושה כרגיל רק בלי הבשר ומוסיפה מעט מרגרינה בטעם חמאה (ללא שומן טראנס) כמקור השומן וזה יוצא אחלה ולא מתוק בכלל.
 

ladybug6

New member
איך אפשר לא לאהוב מתוק??


אין על אוכל מתוק

גם אבא שלי כמוך, לא סובל מתיקות באוכל. מאוד מתסכל!
(את בטח מגלגלת עיניים על חצי מהבלוג שלי הא?)
 
זו הסיבה שכ"כ קשה לי עם הטבעונות

אני קוראת המון בלוגים (גם את שלך
) וגם באנגלית והמון המון מהאוכל מתוק. טבעונים מקדישים המון זמן לטבעון עוגות למשל. אבל מה עם מי שלא משתגע על עוגות? (תכף את זורקת אותי מהפורום נכון?)

בקיץ אני פשוט אוכלת סלט ממגוון ירקות וזורקת פנימה קטניות מבושלות קרות ועם פרוסת לחם מלא בצד עם טחינה/אבוקדו הכל נהדר. והטעם של הסלט משתנה לפי הירקות שאני מוסיפה. בחורף המקבילה של זה היא מרק ירקות אבל הבעיה היא שאיכשהוא למרק ירקות תמיד יוצא לי אותו הטעם וזה קצת משעמם
 

ladybug6

New member
איפה הכפתור של ה-Ban user...

עד לעוגות!!


וברצינות, קינוחים ומתוקים זה שטויות אם את לא אוהבת כי את יכולה פשוט לדלג הלאה. מתכוני אוכל מתוקים זה כבר יותר באסה אם את לא אוהבת. אבל זה עדיין לא הכל או הרוב - רק חלק, וגם תלוי בבלוג (יש עם נטיה ליותר ויש פחות.. אהמ אהמ...).
במרקים הסוד הוא לא לדחוף תמיד את כל הירקות שיש במקרר אלא להכין מרקים לפי ייעוד מראש - מרק ברוקולי, מרק כתומים, מרק תפוחי אדמה, מרק עדשים, מרק אפונה ובצקיות, מרק מינסטרונה וכו' וכו'.. ואז למרקים באמת יש טעם ייחודי. וגם להתאים את התוספת למרק כדי ליצור ייחודיות, למשל למרק אפונה נורא מתאים בצקיות (בלילה של קמח ומים ופשוט ליצוק פנימה בשליכטות), למרקים כתומים או תפו"א מתאים קרוטונים או טוסט ליד, למרק מינסטרונה כבר יש פסטה בילט אין, וכן הלאה.


בלי קשר לכל הנ"ל - מעניין שכל האייקונים עשויים בלשון זכר ורק השוטרת נקבה. אפילו הבלונדינית נקראת "בלונד".
 
אני ממש מפחדת מלעשות בצקיות.

לא ברור לי למה אבל זה ניראה לי מסובך מאוד.
ואני גם לא משתגעת על גלידה. אבל אני מאוד אוהבת במבה אז אני עדיין אנושית?
 

ladybug6

New member
לא נשכח ולא נסלח

הבמבה רחוקה מלכפר...

וממה את מפחדת? זה ממש קל
 
איך את יוצקת את השליכטות?

איכשהוא אני חושבת על זה עם שקית זילוף וטרם השתחררתי מהטראומה של הכנת גזיליון קאפקייקס (טבעוניים!) ליומולדת של הבת שלי


חיפשתי בבלוג שלך ולא מצאתי מתכון למרק שכזה - אז אם יש לך אחד בראש אשמח לקבל קישור אליו (או לחכות בסבלנות שתעלי לבלוג שלך?)
 

ladybug6

New member
צודקת, עוד אין מתכון כזה

זה בתכנון לחורף הקרוב,
בגדול זה נורא פשוט - מערבבים קמח ומים עם קצת מלח פלפל לכדי בלילה סמיכה וצמיגית, כזאת שאם טובלים בה כף נשארת שליכטה שנוזלת ממנה באיטיות (סורי, אין לי תיאור יותר מעורר תאבון מזה..
)
חשוב שלא יהיה נוזלי מדי כדי שלא יתפרק בבישול, וגם לא בצקי מדי כדי שיהיה קל ליצוק את זה.
המרק צריך להיות לקראת סוף הבישול ועל אש בינונית כך שיהיה בעבוע עדין מאוד.
את הבלילה אפשר ליצוק עם כפית, כל פעם לוקחים קצת ויוצקים, זה לא חייב להיות יפה או בצורה אחידה, זה בכל זאת שליכטות (למי שרוצה צורה אסתטית יש ורסיה של "צ'ופקלעך" שזה ממש עיגולי בצק קטנטנים שבהם יחס הקמח גבוה יותר ואפשר ממש ללוש וליצור אותם עם הידיים).
אופציה נוספת זה להכניס את הבלילה לשקית ניילון קטנה, לגזור את הקצה ופשוט לזלף כל פעם שליכטה.
חשוב לזלף כל פעם במקום קצת אחר עד שכיסינו פחות או יותר את רוב הסיר, לתת לזה דקה שתיים להתמצק, ורק אז לערבב בעדינות וליצוק עוד נגלה.
לא ממליצה להכין הרבה כי זה מתנפח ותופס הרבה מקום במרק (וגם בסוף אוכלים רק את זה כי זה יאמי).
כשמסיימים ליצוק את הבצקיות נותנים לזה עוד דקה של בישול ומכבים את האש. בישול יתר עלול לפרק אותם..
זהירות, ממכר
 

marx04

New member
אפשר ורצוי (מבחינתי) בלי מתוק

שלום ליידיבאג,

עבורי מזון שאינו קינוח לא אמור להיות מתוק.
אני לא סובל סלטים שיש בהם רכיבים מתוקים, וממש נרתע מכל מנה עיקרית / מנת ביניים / תוספת שיש בה מתיקות.
לכן, עבורי מקומם של החמוציות, גרעיני רימון, אננס, תמרים, סילאן, דבש וכיו"ב - יהיה תמיד אך ורק בקינוחים.
בת זוגי כבר יודעת שכשהיא מכינה סלט או אורז שמכיל חמוציות או רימונים, או תבשיל כלשהו שכולל תמרים, סילאן, דבש, חמוציות, אננס, וכיו"ב - אני לא אגע בהם.
כורכום, כמון, פלפל שחור, מלח, לימון, פלפל חריף, חרדל, כוסברה, פטרוזיליה, טימין, אורגנו, פפריקיה, אגוז מוסקט, שום, בצל, ראס אלחנות, קארי ועוד ועוד תבלינים - הם מבורכים מבחינתי בכל התבשילים ובכל ארוחה - אבל לא מרכיבים מתוקים.
במקרים חריגים אני אסכים להבליג לכמויות קטנות של בטטה/דלעת - אך גם זאת ללא התלהבות כלשהי.

בברכה,

אורי.
 
למעלה