אפשר ורצוי (מבחינתי) בלי מתוק
שלום ליידיבאג,
עבורי מזון שאינו קינוח לא אמור להיות מתוק.
אני לא סובל סלטים שיש בהם רכיבים מתוקים, וממש נרתע מכל מנה עיקרית / מנת ביניים / תוספת שיש בה מתיקות.
לכן, עבורי מקומם של החמוציות, גרעיני רימון, אננס, תמרים, סילאן, דבש וכיו"ב - יהיה תמיד אך ורק בקינוחים.
בת זוגי כבר יודעת שכשהיא מכינה סלט או אורז שמכיל חמוציות או רימונים, או תבשיל כלשהו שכולל תמרים, סילאן, דבש, חמוציות, אננס, וכיו"ב - אני לא אגע בהם.
כורכום, כמון, פלפל שחור, מלח, לימון, פלפל חריף, חרדל, כוסברה, פטרוזיליה, טימין, אורגנו, פפריקיה, אגוז מוסקט, שום, בצל, ראס אלחנות, קארי ועוד ועוד תבלינים - הם מבורכים מבחינתי בכל התבשילים ובכל ארוחה - אבל לא מרכיבים מתוקים.
במקרים חריגים אני אסכים להבליג לכמויות קטנות של בטטה/דלעת - אך גם זאת ללא התלהבות כלשהי.
בברכה,
אורי.