הצטיידי לך בכמה חופנים טובים של פטריות
כל סוג הולך, ושילוב בין כמה סוגים עוד יותר טוב (חוץ מהרעילות כמובן). שימי כחצי כוס פטריות בצד.
הזהיבי למשך כ- 5 דקות בשמן זית בצל ושום קצוץ. הוסיפי את מיטב עשבי התיבול מגינתך המפוארת (אני אוהב הרבה אורגנו, מעט וימין ומעט ריחן).
הוסיפי פטריות קצוצות.
לאחר כמה דקות הוסיפי ציר ירקות (מים גם אפשרי, אבל במקרה של מרק פטריות אני מוסיף קצת אבקת מרק צמחונית למרות שזה דרעאק בריאותי). בשלי בהנאה.
שימי ברקע מוזיקה של לאונרד כהן.
בזמן שזה מתבשל, אני פורס את חצי כוס הפטריות ששמתי בצד ואז מזהיב אותן בשמן זית.
בתום הבישול, אני משתמש בבלנדר מוט ומרסק את המרק.
מוסיף את הפטריות הפרוסות וממשיך לבשל. מתקן טעם עם פלפל וקצת אגוז מוסקט. אם צריך לדלל- מוסיף עוד מעט ציר ירקות.
מערבב פנימה כחצי כוס חלב קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף מאד) וממשיך לבשל כמה דקות.
שתי הערות- אפשר להוסיף כף קמח לפטריות, הבצלשום ועשבי התיבול- לפני הוספת הנוזלים. זה ייתן מרקם יותר סמיך.
אפשר בחלק האחרון להוסיך קצת יין לבן ולבשל כ 5 דקות עם מכסה פתוח. יש מי שאוהב את הטויסט האלכוהולי ויש מי שלא. מה שמתאים לך.
בתיאבון.