מתכוני קדרה

RSPA

New member
הנה

http://tinyurl.com/ppghp2a

ממש מתאים לטעמים שלך (חמוץ, מלוח)

אנחנו, אגב, לא אהבנו כל כך את הענין עם הלימון ובסיבוב שני ויתרנו עליו והוספנו עוד כוסברה עם תבלין "על האש".
 
ויתרתם על הלימון??


אתה יודע, שבצעירותי נהגתי לשתות מיץ לימון בתאווה גדולה? הפסקתי כי השיניים שלי לא עמדו בזה ואני עדיין מתגעגעת לטעם ולעיתים חוטאת עם קש.
אני אנסה גם בלי לטגן את הכוסברה אלא להוסיף אותה ״חיה״ זה בטח יצא נהדר עם הלימון
 

RSPA

New member
רק במתכון הזה. לא הסתדר לנו

בקומבינציה עם שאר המרכיבים.
מעבר לכך, אנחנו אוהבים מאוד לימון ומיץ לימון במאכלים שונים וגם סתם ככה עם כוס מים חמימים לפתוח את היום. כל יום !
ועל השיניים שלי לא נדבר
 

Gidi Shemer

New member
הצטיידי לך בכמה חופנים טובים של פטריות

כל סוג הולך, ושילוב בין כמה סוגים עוד יותר טוב (חוץ מהרעילות כמובן). שימי כחצי כוס פטריות בצד.

הזהיבי למשך כ- 5 דקות בשמן זית בצל ושום קצוץ. הוסיפי את מיטב עשבי התיבול מגינתך המפוארת (אני אוהב הרבה אורגנו, מעט וימין ומעט ריחן).

הוסיפי פטריות קצוצות.

לאחר כמה דקות הוסיפי ציר ירקות (מים גם אפשרי, אבל במקרה של מרק פטריות אני מוסיף קצת אבקת מרק צמחונית למרות שזה דרעאק בריאותי). בשלי בהנאה.

שימי ברקע מוזיקה של לאונרד כהן.

בזמן שזה מתבשל, אני פורס את חצי כוס הפטריות ששמתי בצד ואז מזהיב אותן בשמן זית.

בתום הבישול, אני משתמש בבלנדר מוט ומרסק את המרק.
מוסיף את הפטריות הפרוסות וממשיך לבשל. מתקן טעם עם פלפל וקצת אגוז מוסקט. אם צריך לדלל- מוסיף עוד מעט ציר ירקות.

מערבב פנימה כחצי כוס חלב קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף מאד) וממשיך לבשל כמה דקות.

שתי הערות- אפשר להוסיף כף קמח לפטריות, הבצלשום ועשבי התיבול- לפני הוספת הנוזלים. זה ייתן מרקם יותר סמיך.
אפשר בחלק האחרון להוסיך קצת יין לבן ולבשל כ 5 דקות עם מכסה פתוח. יש מי שאוהב את הטויסט האלכוהולי ויש מי שלא. מה שמתאים לך.

בתיאבון.
 
סגרת לי כמה פינות -

לגבי הכף קמח להסמכה (שלי תמיד יוצא דליל מדי) והרעיון עם הכוס יין בסוף מעולה! ומודה שאף פעם לא חשבתי לטחון את הפטריות.
ניראה לי ששבוע הבא שלי הולך להיות מוצלח קולינרית !
 

RSPA

New member
נראה אחלה מתכון. הועתק, תועד ויוכן

בהזדמנות ראשונה.
 

merav999

New member
המתכון נראה מעולה :) כמה שאלות

לא הבנתי מתי בדיוק אתה טוחן בבלנדר מוט :) לפני שאתה מוסיף את הפטריות למרק או אחרי?

אתה מטגן בנפרד את הפטריות ואז מוסיף לסיר עם הנוזלים (ציר הירקות) או שאחרי הטיגון של הבצל והשום אתה מטגן את הפטריות ואז מוסיף לסיר?

נראה לי אני אכין לסוף שבוע, יש לי פטריות פוטרבלו גדולות ופטריות שיטאקי - זה מתאים למרק?
 

Gidi Shemer

New member
היי מירב

הבלנדר מוט יוצא מהארון רק לאחר בישול המרק ובשלב הזה המרק כולל בצלשום, עשבי תיבול, פטריות וציר ירקות, ולא כולל רק את חצי כוס הפטריות הנוספות ואת חלב הקוקוס (אותם מוסיפים מאוחר יותר).

אחרי טיגון הבצלשום ועשבי התיבול אני מוסיף את הפטריות הקצוצות לאותו סיר וממשיך לטגן מספר דקות ואז מוסיף את הציר (כאמור, יש כמות מסויימת של פטריות- כחצי כוס- שאני משאיר לטיגן בנפרד והוספה מאוחרת יותר).
 

goola8

New member
יותר פשוט מקדירה- שקית קוקי

אני שמה בשקית קוקי מה שיש!

פעם קודמת שמתי: קוביות תפ"א, קוביות טופו, קוביות דלעת ופירות יבשים, כמובן שגם תיבול אבל אני ממש לא זוכרת מה זרקתי פנימה.
אמרת שאת לא רוצה מתוק אז פשוט אל תשימי את הפירות היבשים. אפשר גם עם קטניות, אורז, קישוא, כרובית ובאמת... הכל!
 
לא מתחברת לבישול בשקיות

במוח לטאה הפרימיטיבי שלי טרם הצלחתי להתגבר מהרתיעה של חימום (או קירור) פלסטיק.
אני מודעת לעובדה שהיון חלק נכבד מכלי המתכת והזכוכית מיוצרים בסין ולפחות לחלקם אין פיקוח הולם אבל איכשהוא אני מעדיפה אותם.

ואני ממש אוהבת את הרעיון של בישול ארוך בחום נמוך שמפיץ ריח טוב בבית ושפותחים את הדלת (במיוחד שקר בחוץ ואצלנו די קר בחורף) מרגישים חמימות ובית וריח של אוכל ביתי, טעים ומנחם.
 
למעלה