מאפה טורטליני ושמנת של ורד
גיסתי, הכלה של, מכינה אותה בלי הבצלים והפטריות המטוגנים, אלא רק עם השמנת , הגבנ"צ ואבקת מרק פטריות. ו"יוצא מ-ע-ו-ל-ה , ממש שתי דקות עבודה" .
מאפה שהכינה ורד, קולגה בעבודה (כן, כן לפני ימי ההוללות) לארוחת שבועות משרדית. חצי מהמשרד + גיסתי הכינו לאחר שטעמו בנסיבות שונות.
מאפה טורטליני ושמנת/ורד
חומרים:
2 בצלים קצוצים
2 סלסילות פטריות שמפניון/יער טריות פרוסות
2 חב' טורטליני טרי בטעם גבינה ופטריות (אפשר גם "מעושנת", אך לא ניסיתי)--מצוי במרכולים במקררים, באזור דברי החלב
2 מיכלי שמנת מתוקה (או לבישול)
3 כפות אבקת מרק פטריות
2 חופני גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל ופטריות במעט שמן או חמאה.
2. מבשלים טורטליני במשך דקה במים רותחים (על פי ההוראות שעל האריזה) ומסננים. מעבירים לתבנית חד פעמית עגולה משומנת היטב (או מרופדת בנייר אפיה).
3. מערבבים בצל ופטריות מטוגנים, שמנת, אבקת מרק וגבינה צהובה ויוצקים על הטורטליני.
4. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס במשך כחצי שעה, עד שמשחים.