עוגת גבינה ניו-יורק משוישת בשוקולד/ששת מתוקים
עוגת גבינה ניו-יורק שיש-שוקולד
הכנתי אותה 6-7 פעמים ומפחדת להכין אחרת לשבועות שמא ייסכלוני....
עוגת גבינה ניו-יורק שיש-שוקולד
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לתחתית:
200 גר' פירורי עוגיות חמאה*
70 גר' חמאה מומסת
למלית:
750 גר' גבינת שמנת (30% שומן)**
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
150 גר' שוקולד מריר
1. מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית המרופדת בנייר אפיה. שומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. טורפים גבינה, סוכר ותמצית וניל (לא להקציף (!) כדי לשמור על מרקם קרמי (וכך גם לא מוציאים/מלכלכים מיקסר.....)) . מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מפרישים כוס מהתערובת לקערה נפרדת. טורפים פנימה שוקולד מריר מומס ועדיין חם***.
5. מוציאים את התבנית עם התחתית הקפואה מהמקפיא. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום כדי להבטיח את אטימותה (התבנית הנדונה "יושבת" במהלך האפייה בתוך תבנית מלאה במים).
6. יוצקים את מלית הגבינה על התחתית. בעזרת כף, מניחים למעלה שלוליות של תערובת השוקולד-גבינה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין.
7. מניחים את התבנית המכילה את העוגה בתוך תבנית בעלת דפנות גבוהות המכילה אותה בנוחות. יוצקים מים רותחים לתוך התבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית המכילה את העוגה. אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בדפנות אך עדיין רוטטת במרכזה (עיגול דמיוני במרכז העוגה (בקוטר 7-8 ס"מ) עדיין רוטט). לא להתפתות להשאיר בתנור – החלק הרוטט מתייצב לאחר קירור העוגה.
8. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר בתוך אמבט המים. כשהעוגה קרה, מוציאים מהאמבט ומקררים במקרר כ-24 שעות לפני ההגשה.
הערות של חני ס:
* עדיף להשתמש בעוגיות שוקולד. אני השתמשתי בעוגיות Oreo ("אוריאו") והתלהבו מהתחתית.
** השתמשתי בפילדלפיה.
*** לאחר שהפרשתי כוס מלית, המסתי את השוקולד במיקרו ובזמן שהמתנתי שיתקרר במקצת, גיררתי קליפת לימון והוספתי לתערובת הגבינה בקערה הגדולה הראשונה (לא הכוס שהופרשה). עד שגמרתי לגרר ולשטוף את הפומפייה השוקולד הצטנן במקצת. הניגוד/שילוב של תערובת גבינה/שוקולד עם גבינה/לימון היה מוצלח.
מקור המתכון: ששת מתוקים, על השולחן.
עוגת גבינה ניו-יורק שיש-שוקולד
הכנתי אותה 6-7 פעמים ומפחדת להכין אחרת לשבועות שמא ייסכלוני....
עוגת גבינה ניו-יורק שיש-שוקולד
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לתחתית:
200 גר' פירורי עוגיות חמאה*
70 גר' חמאה מומסת
למלית:
750 גר' גבינת שמנת (30% שומן)**
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
150 גר' שוקולד מריר
1. מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית המרופדת בנייר אפיה. שומרים במקפיא עד שהמלית מוכנה.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. טורפים גבינה, סוכר ותמצית וניל (לא להקציף (!) כדי לשמור על מרקם קרמי (וכך גם לא מוציאים/מלכלכים מיקסר.....)) . מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מפרישים כוס מהתערובת לקערה נפרדת. טורפים פנימה שוקולד מריר מומס ועדיין חם***.
5. מוציאים את התבנית עם התחתית הקפואה מהמקפיא. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום כדי להבטיח את אטימותה (התבנית הנדונה "יושבת" במהלך האפייה בתוך תבנית מלאה במים).
6. יוצקים את מלית הגבינה על התחתית. בעזרת כף, מניחים למעלה שלוליות של תערובת השוקולד-גבינה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין.
7. מניחים את התבנית המכילה את העוגה בתוך תבנית בעלת דפנות גבוהות המכילה אותה בנוחות. יוצקים מים רותחים לתוך התבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית המכילה את העוגה. אופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בדפנות אך עדיין רוטטת במרכזה (עיגול דמיוני במרכז העוגה (בקוטר 7-8 ס"מ) עדיין רוטט). לא להתפתות להשאיר בתנור – החלק הרוטט מתייצב לאחר קירור העוגה.
8. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר בתוך אמבט המים. כשהעוגה קרה, מוציאים מהאמבט ומקררים במקרר כ-24 שעות לפני ההגשה.
הערות של חני ס:
* עדיף להשתמש בעוגיות שוקולד. אני השתמשתי בעוגיות Oreo ("אוריאו") והתלהבו מהתחתית.
** השתמשתי בפילדלפיה.
*** לאחר שהפרשתי כוס מלית, המסתי את השוקולד במיקרו ובזמן שהמתנתי שיתקרר במקצת, גיררתי קליפת לימון והוספתי לתערובת הגבינה בקערה הגדולה הראשונה (לא הכוס שהופרשה). עד שגמרתי לגרר ולשטוף את הפומפייה השוקולד הצטנן במקצת. הניגוד/שילוב של תערובת גבינה/שוקולד עם גבינה/לימון היה מוצלח.
מקור המתכון: ששת מתוקים, על השולחן.