מתלבט.

קישקאשת

New member
נתניהו הוא בטחוניסט ברמה שונה לגמרי

מלבושי המדים הגנרלים, נתניהו בטחוניסט בראיה מדינית . וזה עדיף על כל הגנרלים שבצבא אומרים משהו ושמגיעים לשררה (ראה דיכטר) חסרי אידאולוגיה שמחפשים לעצמם בית פוליטי ?! כאילו איפה האידאולוגיה ?! איפה העקרונות הבטחון , זה חסר ערך מול הכסא !

תגובה.

ההבדל הוא שלנתניהו יש אידיאולוגיה ביטחונית מצוינת שעליה הוא מבסס את כל מדיניותו. הגעה לשלום עם המבוסס על הרתעה ועל הביטחון והאינטרסים של מדינת ישראל, הרתעה חזקה, צבא חזק, כלכלה חזקה שתומכת בצבא, קשר מתמיד עם יהדות התפוצות, הסברה ועוד. הכל מבוסס אצלו על ביטחון מדינת ישראל, ואין ספק שהוא מצליח.

אבי דיכטר חסר אידאולוגיה?! חוצפן!

אדם שתרם רבות לבטחונך ובטחון המדינה - הוא אידאליסט ברמה שאתה אפילו לא מבין. מהכורסא הנעימה שמלטפת לך את התחת והמיזוג שממלא את חלל ביתך קשה להבין מה עוברים אנשים כמוהו! אם רק היית יודע עד כמה קשה ולא מתגמל תפקיד של רכז מודיעין והקידום הסיזיפי והמעייף לקראת תפקידים בכירים בשב"כ אולי היית מבין - אדם שנמצא שם.. הוא אידאליסט. אחרת אין לו מה לחפש בשב"כ.

surfEU

New member
אגב סגן, היא הדרגה הנמוכה ביותר

אשר קצינים מסימים את שירותם הצבאי סגן משנה מקבלים מיד לאחר סיום קורס קצינים, לאחר שנה מקבלים סגן כך שנתניהו לא היה מועמד מעולם להיות ביטחוניסט

קישקאשת

New member
אתה תומך בזה ?!??!?!?!

יצירת מלחמת אחירם בעם למען מנדטים של אנשים מושחתים שנאספו יחד ראה עומרי שרון , ראה צחי הנגבי , רוחמה אברהם , אפללו וכו !

guynils

New member
רא את התגובה שלי בקישור הבאה:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=345&msgid=71186610

ריאליסט

New member
אתה מתון???

1)נתניהו אדם חזק? כבר שכחת את כהונתו כר"מ.שכחת איך הוא "הצליח" להבריח את כל מנהיגי הליכוד שעבדו איתו-משמאל ומימין (בגין,מילוא,מרידור,מרדכי),למפלגות אחרות? שכחת את פרשיות "בראון-חברון","עמדי","פרשיית המתנות".שכחת איך אותו נתניהו שתקף מעל כל במה את רבין ופרס הלך אח"כ אצל ערפאת והפך אותו לידידו תוך כדי זה שהוא מוסר לו את חברון וחותם איתו לאחר מכן על הסכם וואי-המבטיח לו שליטה על עוד 13 אחוז משטחי הגדה (וכל זה בסתירה טוטאלית להשקפת עולמו של ביבי).שכחת איך ביבי ניהל בצורה כושלת את מדיניות הבטחון של ישראל? הרי בפעולה הבטחונית היחידה שאישר:חיסול חאלד משע בירדן,הוא פישל כ"כ שלא רק שנאלץ להציל את חיי משעל ולהתנצל בפני הירדנים-גם אולץ לשחרר את אחמד יאסין מכלאו.ביבי מומחה רק בקשקשת ובדברת.חזק הוא בטח לא. 2)אתה מסית נגד עמיר פרץ.במקום להתווכח עם העמדות הפוליטיות שהוא מציג-שהן עמדות לגיטימיות שמציעות שינוי בדרך החשיבה החברתית שלנו,אתה קורה לו ליצן? מילא...אבל לכנות אותו "סטאלין",כשסטאלין היה אחד מגדולי הפושעים בהיסטוריה והיה אחראי לרצח 20 מליון רוסים-זו השוואה חמורה.מה תאמר אם מישהו ישווה אדם מהימין להיטלר?? 3)בסופו של דבר מאחר שהעם בישראל הוא שמרן ממדרגה ראשונה-הקואליציה שתקום לאחר הבחירות עם הליכוד או עם העבודה לא תהיה ממש שונה.כבר היום רואים ששתי המפלגות הללו מנסות להתקרב ל"מרכז".הקואליציה שתקום אחרי הבחירות תהיה בעלת מדיניות מרכזית בכל התחומים-וזה אומר בעיקר עמימות.ביבי לא יהיה שר אוצר כי אף אחד לא ירצה שימשיך בנזקים החברתיים.ביבי יהיה שר חוץ אם תקום קואליציה בין קדימה לבין הליכוד.אם תקום קואליציה בין קדימה לבין העבודה,אז נראה לי שאף אחד מחכ"י העבודה לא יקבל תיק בכיר-הם יקבלו יותר תיקים בעיקר בתחומים החברתיים.אני מאמין שהעבודה תתעקש על תיק החינוך. והערה אחרונה-השמאל כבר מזמן ניצח.היום רוב המפלגות בכנסת מישמות את מצע השמאל מבחינה מדינית.שרון ביצע מהלך שמאלי בהתנתקות וביבי לא עשה כלום כדי לעצור אותו.אולמרט מפנה מתנחלים ממאחזים בלתי חוקיים,והיחידים שהולכים נגדו הם הסהרורים מהאיחוד הלאומי.ביבי לא פוצה פה.הממשלה הבאה תהיה ממשלת שמאל-מרכז בכל מבנה שלה.

תגובות.

1) בבריחת מנהיגי הליכוד אין ספק שנתניהו אשם, הוא ריסק את הליכוד. לדעתי זה נבע מחוסר הניסיון שלו, שעד אז הוא לא היה אפילו שר. לפני שהיה ראש ממשלה היה סגן שר בממשלת שמיר וזה היה כל ניסיונו הממשלתי. הסכם וואי- אם אני לא טועה ישראל היתה מחויבת להסדרים האלו עוד מחתימת הסכמי אוסלו, דבר המחייב את נתניהו בהסכם בשל אישורו בכנסת. תקן אותי אם אני טועה כי אני לא בטוח בזה. מדיניות הביטחון- בתקפת נתניהו לצה"ל היתה הרתעה חזקה בשל מדיניותו של נתניהו ובשל שמירת השקט היחסי לא היה צורך במבצעים ביטחוניים. פרשת משעל- פרשת משעל באמת היתה פאשלה רצינית אך לדעתי האחראי העיקרי הוא המוסד ופחות ראש הממשלה. תפקידו של ראש הממשלה הוא אישור המבצע (כנראה שהיו פאשלות בקבלת ההחלטות), ותפקידו של המוסד הוא הביצוע. והביצוע, לפי הפירסומים, היה כושל מאוד. אגב, בתקופה ההיא היו באמת הרבה פאשלות למוסד. 2) צודק. לא הייתי צריך לעשות את ההשואה הזו, כנראה שהגזמתי. אני מתנצל אם זה פגע במישהו. במוסף השבת של מעריב לפני מספר שבועות הופיעה תמונה של סטאלין ומולה תמונה של עמיר פרץ עם הכותרת "מצא את ההבדלים". זה היה מצחיק. 3) שני התיקים שהבאת כדוגמאות תפוסים.

ריאליסט

New member
מספר הערות:

1)הסכם וואי הוא אכן המשך של "אוסלו"-אלא שביבי התנגד לאוסלו ובזמן כהונת ממשלת רבין הוא כבר טען שהפלסטינים הפרו אותו-אז איך זה מתייב עם העובדה שכר"מ החזיר לערפאת את חברון והבטיח לו 13 אחוזים מהשטחים? 2)במה בדיוק גרמה מדיניות ביבי להרתעה? בכך שהוא המשיך לתת לפלסטינים את מה שכבר קיבלו מממשלת רבין? 3)יש הבדל בין תמונה קומית שבה פרץ מוצג כסטאלין,לבין רמז לדמיון פוליטי ביניהם.איני מצביע פרץ,אבל הוא ממש לא קשור לסטאלין והשקפת עולמו אינה קשורה בזו של סטאלין. 4)אין תיקים "תפוסים".הכל תלוי כמה מנדטים תקבל כל מפלגה.אם "קדימה" תצטרך את הליכוד (למשל) לשם קואליציה,היא תהיה חייבת לתת לו את אחד התיקים הבכירים.כנ"ל לגבי העבודה-אלא שהעבודה לדעתי לא תרצה בתיק החוץ,הבטחון או האוצר-אלא בתיקים חברתיים.

mean girl 16

New member
תגובה..

נתניהו היה מחוייב להסכמי אוסלו גם בכהונתו. נתניהו גרם ליכולת הרתעה חזקה מאוד, אי אפשר להכחש לכך. העובדות מדברות בעד עצמן. ואכן, אני מסכימה עם "עוזי כהן"- נתניהו היה צעיר, חסר נסיון- לכן בכל הקשור ליכולת התמודדותו עם הפוליטיקאים סביבו, הוא עשה את כל הטעויות האפשריות. אך זה עניין של נסיון ובגרות בלבד.

bhnadav

New member
ואני חייב לומר,

שעל פי ההתנהלות של נתניהו - אי אפשר להבחין שהוא התבגר מאז הקדנציה הקודמת שלו.

bhnadav

New member
ההתרשמות האישית שלי,

והאמת היא שדעת הקהל הציבורית, לפחות לפי מה שעולה מ"סקרי אישיות" שנערכים בנוגע למתמודדים לראשות הממשלה (אולמרט, פרץ ונתניהו) - דעתי כדעת הרוב.

bhnadav

New member
אכן...

לא פלא שטענתי, ביום שבו ביבי נאם בכנס הרצליה (22/01/06) והציג את "התוכנית המדינית" שלו, שמדובר בביבי מודל 1996

שים לב לפנים שלו.

ביבי מודל 96. ממש כמו בסטיקר "נתניהו עושים שלום בטוח". ממש גאונים הקמפיינרים של הליכוד, אחר כך הליכודניקים משמיצים את אדלר, שיסתכלו בראי.

למעלה