מתנדב אני קורא אותך לסדר!

blablash

New member
מתנדב אני קורא אותך לסדר!

ב"ה עדיין לא ענית לי על השאלה שלי מהדיון הקודם שהשתתשפנו בו שנינו, אני מקבל שבצבא יש גילוי עריות, ואני מסכים איתך שחרדים לא צריכים לעבוד,אבל אני שואל מדוע הם לא מוכנים לתלות דגל ישראל ביום העצמאות? אם הם מזדהים עם המדינה ומרגישים שותפים לה, אז למה הם לא תולים את הדגל? ואם הם מרגישים שהמדינה הזאת לא שייכת אליהם הם לא מזדהים אתה והם לא מרגישים שותפים בה, אז איך הם מעיזים לבקש ממנה תמיכה? נ.ב מצטער שלוקח לי שבוע להגיב, אני בישיבה כל השבוע ורק לפעמים בבית.

blablash

New member
מתן גלזר (הקונסרבטיבי).

ב"ה אני לא חילוני, אני חרדי, וזה שאני מבין את ההבדל בין קונסרבטיבים לרפורמים, וזה שאני מבין שקונסרבטיבים זה ע"פ ההלכה היהודית ורפורמים לא, זה לא בגלל שאני כזה אדם פתוח שמוכן לשמוע דיעות. אני פשוט דואג שלמה שאני מוציא מהפה שלי יהיה כיסוי, ופשוט למדתי היסטוריה למדתי על שתי התנועות הרפורמית והקונסרבטיבית שהן ד"א שונות לגמרי (רק בחו"ל, בארץ פחות). ואני לא ישר קופץ כמו אנשים אחרים פה, שבעניין הזה למשל אין להם שום מושג והם בכלל לא יודעים מזה אומר רפורמי או קונסרבטיבי, אבל לדעת שזה לא ע"פ ההלכה זה הם יודעים במאה אחוז, אתה שואל אותי מאיפה? אני אענה לך, מאיפה שהם יודעים את כל הדברים שאין לאף אחד מושג מי המציא אותם ואיפה הם כתובים...

מתנדב

New member
ודרך אגב אין הבדל בין....

קונסרבטיבים לרפורמים מבחינתי, ומבחינת רוב החרדים, וההבדל היחידי שיש ביניהם זה, כמו שיש אשכנזים וספרדים, כך גם יש קונסרבטיבים ורפורמים....

blablash

New member
מבחינתי אין הבדל בין מלפפון לעגבניה

ב"ה אתה מבין עד כמה אבסורדי מה שאתה אומר? תפתח אנציקלופדיה בערף רפורמים ואח"כ קונסרבטיבים ותעמוד על ההבדל בינהם. תתעניין לגבי דעתם של גדולי ישראל בדורות האלה ובדורות הקודמים בעניין הרפורמים ובעניין הקונסרבטיבים, ותראה שהן היו שונות. לדוגמא הרבי מליובאוויטש, רפורמים בכלל לא היה מוכן לשמוע מה שיש להם להגיד בנושאי דת ולעומת זאת לקונסרבטיבים ייעץ ועזר גם בענינים הדתיים שלהם.

blablash

New member
יש הבדל בין תוקפנות לתקיפות!!!

ב"ה אני לא מדבר בתוקפנות אני מדבר בתקיפות. כי להגיד ש"מבחינתי אין הבדל בין קונסרבטיבים לרפורמים זה בדיוק כמו להגיד "מבחינתי אין הבדל בין השמש והירח" המציאות היא שיש הבדל, וכך גם התייחסו אליהם גדולי ישראל שדנו בנושאים האלה, התייחסו בצורה כזאת שיש הבדל בינהם.

מתנדב

New member
זה כבר פעם שניה שאתה אומר

שגדולי ישראל אמרו שיש הבדל, אתה יכול להגיד לי מי הם הגדולי ישראל? והיה כבר כאן הודעה אחת שכתבת, שהרבה רבנים אמרו שזה מצווה וחייבים ללכת לצבא, וכששאלתי אותך מי הם הרבנים, לא רצית לנקוט בשמות, למה? מה הסוד בזה? אני רוצה לברר אצל אותם רבנים גם, אולי אני טועה, אז תן לי לברר...

blablash

New member
אתה מבלבל לגמרי,

ב"ה רבנים שאומרים שזו מצווה ללכת לצבא זה רבנים מהציונות הדתית, והם לא אומרים שחייבים כי זה לא מצווה בגופו כמו תפילין אלא מצווה כללית (אני מקווה שאתה יודע את ההבדל ואת ההשלכות של זה) אחד מהרבנים האלה, זה ר' אברהם שפירא ראש ישיבת מרכז הרב. ולגביי רבנים חרדים לא אמרתי שהם אומרים שחייבים ללכת ושזו מצווה, אלא שצריך ללכת בלי שזה מצווה.

מתנדב

New member
blablash, אין אף רב שאומר

שהקונסרבטיבים, הולכים על פי דעת תורה, וזה שאתה אומר שהרבי מחב"ד היה מורה להם דרך, ואוחז מהם, צר לי להגיד לך שהנך טועה...

blablash

New member
שנשאל רבנים?

ב"ה למה אתה מכניס לי מילים לפה?!?!?!? אמרתי שהרבי מחב"ד החזיק מהם? לא! ח"ו! אמרתי שהוא היה מוכן להכיר בהם בקונסרבטיבים בלבד! בגלל שהם הולכים ע"פ שו"ע. כמובן שהוא התנגד בצורה נחרצת ותקיפה לדרכם המעוותת, שגם אני חושב שהיא מעוותת, אבל עדיין הולכת ע"פ שו"ע, ולא ח"ו ששו"ע מעוות אלא הם אלה שעוותו אותו.

מתנדב

New member
אז אם הם עוותו את השו"ע, אז איך

הרבי מחב"ד, היה מוכן להכיר בהם?, אע"פ שאני לא מאמין שהרבי מחב"ד הכיר בהם...

blablash

New member
כי העוות שלהם נעשה בצורה כזאת

ב"ה כמו תנועת בני עקביא למשל, במציאות שם, לא כל דבר הוא ע"פ שו"ע אבל הם יודעים שזה לא בסדר והכי טוב היה שיהיה אצלהם כמו השו"ע בכל דבר.

אתה אומר את זה רק בגלל ...

שיש לך דעות קדומות על כל דבר וזהו עיקר הבעיה שלנו כיהודים בארץ. זה אומנם נכון שיש לתנועה המסורתית ולתנועה ליהדות מתקדמת שאיפות דומות אבל לשני הזרמים יש גישה שונה לחלוטין לגבי ההלכה, ואני חוזר: הקונסרבטיבים מחוייבים לחלוטין להלכה והרפורמים לא!!! זהו. למדת עכשיו משהו חדש. ישר כוח! אני מציע לך לפני שאת אומרת דברים כאלה על מישהו על מישהם, קודם כל תלמדי, תתעמקי, תגידי דברים שאת מבינה עליהם בוודאות. בכל זאת את גרה בחברה מודרנית שלא חיים בה רק יהודים אורתודוכסים או רק יהודים, וכדי שנוכל להמשיך לחיות במדינה הזאת אז נצטרך רק ללמוד אחד על השני כדי שחס וחלילה יהיו לנו דעות קדומות אחד על השני. "דע השכנך..."- או משהו כזה. תודה ושבת שלום

blablash

New member
זה מה שתמיד אמרתי=קונסרבטיבים-

ב"ה הלכה! רפורמים= הפך ההלכה. מסכים לגבי הסוציאליזם

הבעיה היא שאתם אומרים "הלכה"...

אבל למעשה אתם לא יודעים את מידת המחוייבות להלכה של התנועה הקונסרבטיבית- 1000% מחוייבות!!!!

מתנדב

New member
מתן דוד גלזר, אני רוצה להבהיר כמה

דברים.... אני מכבד כל אדם באשר הוא, ולא משנה מי האדם שעומד מולי... ולגבי התנועה הקונסרבטיבית, אני שאלתי רבנים מה דעתם בזה, (ותסכים איתי שאני כחרדי, ואפילו דתי, יש לו רב שאותו הוא שואל), וברגע שרבנים אומרים שדעתכם הוא נגד ההלכה, אז האם אתה סבור שאני אמור להגיד לאותם רבנים שהם טועים? ושזה לא נכון?, אמרו לי 2 חברי פורום, שאני לא יביא הוכחות מרבנים, אז ממי אני כן יביא הוכחות? שאני יביא הוכחות שכך אבא שלי נוהג? שאני יביא הוכחות לא מציאותיים?, תבין דבר אחד ידידי, אין לי חצי דבר נגדך, יש לי רק נגד הדרך בה אתם הולכים שזה לא לפי ההלכה, ואיך אני יודע שזה לא לפי ההלכה? מהרבנים, וגם מידיעה עצמית... אני שואל אותך כמה שאלות? א. האם אתם מתפללים אותה תפילה מה שאנחנו מתפללים? ב. האם אתם מאמינים גם בתורה שבעל פה?

תסלח לי מתנדב...

אבל "דעה" היא לא עובדה ולפי דעת הרבנים שלך אנחנו לא הולכים לפי ההלכה ואני כבר אומר לך שהם טועים וזו לא עובדה כי אנחנו כן הולכים על פי ההלכה. אתה בטח בכלל לא הקשבת לאף עצה פה ולא הלכת לבדוק בספרים הסטוריים? אני יכול גם להגיד ש"לדעתי" כל הערבים הם מחבלים, אך זו לא עובדה כי לא כולם מחבלים ואני יודע זאת כי אני למדתי עליהם ואני מכיר אותם פחות או יותר (פחות מיותר) וכך גם אתה צריך לעשות- ללמוד, לקרוא, להבין. הספרים האלה שאני מדבר עליהם הם לא "חילוניים" אלא עובדתיים.

La Gamba

New member
אך

האם אינך מבקש מהרב שיסביר לך מדוע הוא חושב כך? מדוע אתה מקבל את דבריו כה בקלות? האם עליך לחשוב 100% כמו רבך, ואם אתה שואל לדעתו, אז מיד זוהי חייבת להיות דעתך? אני סבור שעליך לשאול אותם, לבדוק אותם, להביא ת ההוכחות שהם צריכים להביא- מהמקורות. הרי אני מקווה שאתם מחוייבים בעיקרכם להלכה, ולא לרבנים. אבל אין כ"כ צורך, נמאס מחמאס ענה לי על רוב הדברים. (ד"א, לא בכל הקהילות מוסיפים את שמות האימהות לצד האבות)

tamarhp

New member
תקשיב רגע

הציבור הדתי לאומי עושה ככה - הולך לכמה רבנים, ועושה בסוף את הדיעה שהכי בא לו. אז למה ללכת לרבנים? זו גישה פסולה! כשהולכים לרב, הולכים כדי לשמוע הלכה מפי פוסק גדול, שמבין את הדברים, שלמד אותם. לא יעזור לנו המקור, ולפעמים גם לא ההסבר. זה לא משנה - אנחנו סומכים על הרב שהוא יודע מה שהוא אומר, ואנחנו הולכים עפ"י דבריו. "הרי אני מקווה שאתם מחוייבים בעיקרכם להלכה, ולא לרבנים." אבל הרבנים הולכים לפי ההלכה! הם למדו אותה, הם לומדים אותה, והם ימשיכו ללמוד! לרוב האנשים אין זמן לשבת כל היום וללמוד תורה, וגם אלו שכן - לא כולם מתאימים לפסיקת הלכות, כמו שלא כל אחד יודע להיות שופט בלי לערב נגיד אינטרסים אישיים וכדו'. אנחנו הולכים לרבנים כדי שיגידו לנו מה ההלכה פוסקת במקרה זה או אחר. כמובן שבהלכה לא כתוב את כ-ל המקרים שיכולים להיות (אם הלכת לחנות פיצה אז... אם הלכת לחנות פלאפל אז.. אם הלכת למסעדה חלבית אז.. אם הלכת לפיצוחיה אז...) אלא בכלליות ברוב המקרים (אם הלכת לקנות אוכל אז...), ולכן אנחנו צריכים את הרב, שמבין ויודע, כדי שידע מה לעשות בכל אחד מהמקרים. הרבנים הם לא סתם אנשים שתפסו ברחוב כי היה להם זקן יותר ארוך. הם אנשים שלמדו תורה, יודעים אותה, ורוצים אותה. וכמו שנאמר: "עשה לך רב וקנה לך חבר"

למעלה