מתנדב אני קורא אותך לסדר!

tamarhp

New member
נכון

אבל לא לפסוק על דעת עצמנו אם הרב צודק או לא, כי הרב אמור להבין בהלכה.

מתנדב

New member
הפעם אני כן יענה לך.....

אתה שואל אותי למה החרדים לא מוכנים לתלות דגל ישראל ביום העצמאות, שבו בזמן הם מבקשים תמיכה מהמדינה? אתה אומר שאתה חרדי, אני מטיל בזה ספק גדול, כי אם אתה חרדי, אז אתה אמור לדעת שבציבור החרדי, יש גם כאלו כמו חסדות סאטמר, שלא לוקחת פרוטה מהמדינה, אז אתה מצפה מהם לתלות דגל ישראל ביום העצמאות? וכשאתה שואל אותי למה החרדים לא תולים? שאני יביא יביא לך ציבור חרדי שלם שאני כן מכיר שהם כן תולים?... שוב אתה עונה תשובות חסרות בסיס?

blablash

New member
כמו שכבר אמרתי בעבר...

ב"ה שלחסידות סאטמר ודומיהם שלא מכירים במדינה ולא תולים דגל אבל הם גם לא לוקחים מהמדינה תמיכה כספית!!! הבנת? הם לא צבועים, הם אמיתיים, הם אומרים שהם לא מכירים במדינה לא רוצים אותה ולא שותפים בה ולכן גם כסף הם לא רוצים לקחת ממנה, ולאף אחד אין טענות אליהם. (נראה לך שאני לא חרדי ולא מכיר את סאטמר? אז יש עוד כמה חוץ מסאטמר ,תולדות אהרון, תולדות אברהם יצחק, קרעטשניף, לוצק, ולא חסר עוד...) וכן אני רוצה שתביא לי ציבור שלם של חרדים שכן תולים בבקשה, עד היום לא פגשתי בציבור כזה לא אצל החסידים מהחסידודיות השונות לא אצל הליטאים ולא אצל הספרדים.

lala897

New member
והשאר..

לא חסידות סאטמר ודומיהם. לא מזדהים עם המדינה אידיאולוגית אבל עדין מעדיפים מדינה יהודית על פני מדינה גויית. ולכן הם משלמים מיסים משתתפים בממשלה ובהחלט משתייכים למדינה.

blablash

New member
מעדיפים מדינה יהודית אבל

ב"ה לא מרגישים שותפים למדינה, עובדה, לא עומדים בהמנון, שאין שום זכר לחילול ה' או משהו כזה, ולא מוכנים לתלות דגל ביום העצמאות ששוב כל כולו סימני קדושה!!!

מתנדב

New member
לתלות דגל ביום העצמאות....

זה סימני קדושה?, מהיכן הבאת את זה?, מאותם רבנים שאינך רוצה לנקוט בשמותיהם?

blablash

New member
שוב אתה מכניס מילים לפי...

ב"ה לא עצם התליה היא סימני הקדושה, אלא הדגל עצמו, תסביר לי מזה מגן דוד? זה טומאה? תסביר לי מזה תכלת? זה טומאה? תסביר לי מזה שני פסים שמסמנים את שני הנהרות הגדולים? זה טומאה? תסביר לי מזה לבן? זה טומאה?

מתנדב

New member
שום דבר לא טומאה....

אבל זה שאתה תולה דגל ביום העצמאות, זה לא בכדי להציג את הדת או מישהו שסיים את הש"ס תולה דגל, נכון? אז החרדים לא רוצים לתלות דגל ביום העצמאות, לא מבין מה הבעיה שלך בזה?

blablash

New member
זה בכדי להגיד "גם אני שותף"

ב"ה למדינה, ואת זה הם לא מוכנים לעשות. הם לא רוצים לתלות דגל כי הם לא מרגישים שותפים= זכותם!!! שלא ירגישו שותפים! אבל מי שלא מרגיש שותף אין לו זכות לבקש תמיכה תקציבית. בדיוק כמו שהערבים שלא מרגישים שותפים וגם להם לא צריכה להיות הזכות הזאת.

מתנדב

New member
אבל הם משלמים מיסים....

והם תושבי המדינה, שצריך לדאוג להם גם.... אז האם מבחינתך, בזה שאני לא תולה דגל, אסור לי לקבל עזרה מהמדינה? חבל שלא צילמתי לך כמה תמונות של מאות (לא עשרות, אלא מאות) חילונים שלא תולים דגל ביום העצמאות, אז למעשה לחצי מדינה אסור להם לבקש תמיכה מהמדינה...

blablash

New member
משלמים מיסים

ב"ה כי אם לא, הם ישבו בכלא. חילוני שלא תולה דגל זה סתם כי לא היה לו כח. וכל החרדים לא תולים מתוך עניין של חוסר הזדהות

tamarhp

New member
מה זה משנה?

חות מזה, לפי מה אתה קובע? נערה חילוניה אמרה לי אישית שמצידה היא היתה שורפת את דגל המדינה, ולא איכפת לה בכלל מהדגל! אז לפי מה אתה קובע שהחילונים לא תולים רק כי אין להם כח? וזה שאין להם כח זה פוטר אותם? אם אתה אומר שמי שלא תולה דגל לא צריך לקבל תמיכה, אז גם הם לא צריכים לקבל תמיכה! או אולי אתה רוצה שנשתמש בפוליגרף לאמת את התירוצים? כך נדע למי מגיעה תמיכה, לא? בקיצור, זה סתם שטויות כל העניין הזה. למדינה יש חובה לדאוג לאזרחים, ולא משנה אם הם מזדהים או לא. כל עוד הם לא מורדים בה או מרגלים, אין שום סיבה לא לתמוך בהם.

מתנדב

New member
לא מכניס לך מילים לפה..

זה מה שאתה כתבת, ואני מצטט אותך, ולא מוכנים לתלות דגל ביום העצמאות ששוב כל כולו סימני קדושה, אז מה אני אמור להבין מהודעה זו?

blablash

New member
ומה אתה אומר?

ב"ה ואני מצטט - לתלות דגל זה סימנים של קדושה? לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא, לא לתלות את הדגל, אלא הדגל עצמו מורכב מסממנים של קדושה, ועצם תליית הדגל היא לא קדושה אלא רק מראה על שותפות במדינה שיש בה גם דברים שהם לא קדושה. קפיש?

lala897

New member
מה הקשר?

אין שום דבר אישי נגד הדגל. וגם אין שום עבירה לתלות דגל או לעמוד בהמנון. זה ענין של סמליות- הסברתי לך. בזה שהם לא תולים דגל ולא עומדים בהמנון הם מבטאי את חוסר ההזדהות שלהם עם האידיאולוגיה החילונית של המדינה.

blablash

New member
למדינה אין אידאולוגיה חילונית

ב"ה המדינה הולכת ע"פ רוב, אם היה רוב חרדי היה אידואולוגיה חרדית. ובזה שהם לא תולים דגל הם מבטאים את חוסר ההזדהות שלהם עם המדינה, נכון ומי שלא מזדהה עם המדינה, אין לו זכות לבקש ממנה תמיכה כספית

lala897

New member
אבל אין רוב חרדי

ולכן יש אידיאולוגיה חילונית. למרות שהם לא מזדהים עם האידיאולוגיה הם עדין מעונינים להשתיך למדינה. אני לא מבינה מה אתה עושה עסק מדגל. לתלות דגל זה לא עבירה ולא מצוה יש כאלה שתולים ויש שלא זה פשוט פרט שולי וחסר חשיבות.

למעלה