מתנדב?

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה כמובן טועה.
כמובן.
ולא פחות מכך, כמובן שלא המשכתי לקרוא את דבריך מעבר למשפט זה.
אם וכאשר תרצה להתדיין בגובה העיניים, דיון ענייני ורציני, אני נכון לכך בכל עת.
אם במקום זאת כל שאתה יודע לעשות הוא לתקוף פבלובית ולחלק ציונים, צר לי, אבל אני בחוץ.
אתה מוזמן לעדכן כשתתבגר/תתגבר.

משתפרת1

Well-known member
אתה כמובן טועה.
חיילים לא מתנדבים לקרבי.
ישנן יחידות מתנדבים, שמתקבלים אליהן רק מי שיש להם את הכישורים הפיזיים וקוגניטיביים הדרושים, כמו "צנחנים" , "שייטת 13" וסיירות מסוימות.
גולני וגבעתי הינן יחידות קרביות שאינן שייכות ליחידות ההתנדבות.
אני מרשה לעצמי לנחש שאינך בקיא בנושא כי לבטח שירתת באוהלה של תורה ולא בצבא.
אם אינני טועה, להרינגטון יש צל"ש

משתפרת1

Well-known member
משתפרת, לפעמים רצוי להשאיר את מי שמעוניין להשאר בחושך, שימשיך להשאר בחושך. מלאכת מחשבת מנסה להכנס בחורזים הוותיקים ומראה את חוסר ידיעתו.
האמת? לא חושבת שאוכל לשנות משהו אצל מלאכת מחשבת. אבל יש משתתפים חדשים שלא באו מהקומונה. אינני נמנית על מעריצי הרינגטון, אנחנו מתנגחים לעתים קרובות, אך כדברי אופירה אסייג מה ששלו- שלו, או אולי עדיף מה שמגיע- מגיע.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
אם אינני טועה, להרינגטון יש צל"ש
בלי להיכנס לדיון מעמיק, מעניינת אותי הסיטואציה שבה הרינגטון נידרש לספר שיש לו צל"ש. אל תשכחו שזה פורום חברתי .
אם הוא כבר טרח לספר על כך, אשמח לשבוע עבור איזה אירוע הוא זכה בכך. [במידה ואכן זכה בצל"ש].
גם הדגנראט מספר שהוא מתמטיקאי ומדבר ב 9 שפות...אז , חובה להאמין ? ממש לא.

פנינה10כחולה

Well-known member
בלי להיכנס לדיון מעמיק, מעניינת אותי הסיטואציה שבה הרינגטון נידרש לספר שיש לו צל"ש. אל תשכחו שזה פורום חברתי .
אם הוא כבר טרח לספר על כך, אשמח לשבוע עבור איזה אירוע הוא זכה בכך. [במידה ואכן זכה בצל"ש].
שים לב שלא הרינגטון סיפר
אלא כותבת המכירה את הסיטואציה שהסיפור של הרינג עלה.
אין סיבה בעולם לספר לך כדי שתחכים, תחכים לבד כשלא תגנח לחינם.

Harrington

Well-known member
מנהל
דיון מרתק (לא) התפתח פה :).
אז ככה...
א. זה נכון, אבל לא קשור לשירות קרבי.
ב. זה חסר משמעות מיוחדת (אך בלי קשר, תודה למשתפרת).
ג. אם אתה באמת חושב שבמיוחד כדי לרצות אותך, אדם שאין לי מושג מי הוא, אך מהדקה שנפתח הפורום החדש הזה לא ידע אלא להשמיץ ולהשחיר, לתקוף ולהקטין, באובססיביות שלא הייתה מביישת חולה נפש פורמלי שמאושפז תחת השגחה (וגם כאן הנושא התפתח מנסיון הקטנה כזה), אם אתה באמת חושב שכדי לרצות אותך אכתוב פה אפילו רבע מילה על עצמי (או בכלל), אתה עוד הרבה יותר מנותק ממה שחשבתי עד היום.
ד. לא, אל נא תבין מזה שההתקפות שלך מפריעות לי. הן כל כך לא. בדרך כלל הן מעלות גיחוך. אבל בכל זאת. הם הקנו לך מעמד מסוים בסדר העדיפויות של אנשים שאני מוכן עבורם להשקיע ולכתוב כאן ואיך נאמר, אתה לא בדיוק בדרגה הגבוהה ביותר של הסולם הזה.
ה. אז תמשיך ליהנות לך, להשמיץ, להשחיר, להקטין, לתקוף, לקשקש, להמציא, להזות, לבזות, כאוות נפשך. אני במלוא הרצינות לא יכול אלא להתפלל לרפואתך הנפשית השלמה והמהירה וזאת ידידי, תגובתי האמיתית והכנה לתהיותיך כאן למעלה.

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
מתנדב קיבל חיסון נגד קורונה.
עד כה יפה.
איך יודעים שהוא קיבל חיסון?
האם זה לא אמור להיות סודי הן למתנדב והן לרופא שעושה את המחקר?
למה להדביק שם כה יפה תורם/ת

למעשים שמקבלים תמורתם כסף?
גם תשלום סימלי נחשב לתרומה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מתנדב קיבל חיסון נגד קורונה.
עד כה יפה.
המתנדב סיפר מי ליווה אותו, וגם על קבלת מעטפה יפה.
היכן מתאים המילה "מתנדב" לכול הסיפור?

מזכיר לי עוד דבר, "תורם זרע" "תורמת ביצית"
למה להדביק שם כה יפה תורם/ת

למעשים שמקבלים תמורתם כסף?
אני לא חושב שהם עושים את זה בשביל להרוויח כסף.
הבחור הראשון שהתחסן נראה בחור ערכי עם רצון לנתינה
כך גם אביו בשיחה עם כתב חרשות 13
לדעתי הכסף הוא עניין שולי שבשולי כאן.
רק הצחיקותי שכולם התייחסו למעמד כאילו שזה חיסון מוגמר כשזה היה בעצם "ניסוי"
הלוואי שזה יצליח אבל עדיין יש הבדל.

נסיך.333

Well-known member
אני יכול להתנדב לקבל מעטפה בלי חיסון?
"התנדבתי" פעם למחקר על קפסולת צילום שעוברת במעיים
אז זה שני חצי ימי עבודה, שבכל מקרה מביאים את הגוף למצב לא נעים כולל קולונוסקופיה
קבלתי 1000 ש"ח ליד..

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אני יכול להתנדב לקבל מעטפה בלי חיסון?
"התנדבתי" פעם למחקר על קפסולת צילום שעוברת במעיים
אז זה שני חצי ימי עבודה, שבכל מקרה מביאים את הגוף למצב לא נעים כולל קולונוסקופיה
קבלתי 1000 ש"ח ליד..
... וזה עדיין ממש לא אותו דבר.
כשהקפסולה מטיילת במעיך, היא מצלמת לך את הפנוכו שלהם, ובמידה ש(חלילה) לקית בפגע כלשהו, אתה "תזכה" לקבל על כך מידע מוקדם ומהימן.
כמובן שגם בדיקת הקולנוסקופיה תעיד על כך, ועל כן, עשוי שתמצא את עצמך במצב בו ייוודע לך משהו שב"רגיל" לא היית יודע עליו דבר.
מאד מאד סביר, שרע בכל מקרה לא יקרה לך בגין ה"התנדבות" הזו שלך, למעט תחושות לא נעימות במהלך ההכנות לבדיקה ובמשך קיומה.

זאת להבדיל מנכונות של אדם לקבל (לראשונה בהיסטוריה) חיסון שטרם נוסה על אדם כלשהו בעבר.
להווי ידוע, שמדובר בחיסון נגד וירוס שטרם הוכר עד כה ועדיין גם לא נחקר עד תום.
בין היתר, מתברר כי תופעות הלוואי שמופיעות בעקבות המחלה שהוא יוצר אינן אחידות, ובמהלך הזמן מתגלות תופעות שלא היו מוכרות קודם לכן.
ועדיין, איש גם לא יודע מה יהיה הנזק לטווח הארוך שייגרם לאלה שלקו במחלה, וקיים חשש אמיתי שכאלה תופענה.

אז כאן מגיע אדם, שמתנדב להסתכן ב-50% של סבירות, כי הוא צפוי לחלות, ו/או לסבול מתופעות שעלולות לצוץ רק כי נחשף ביודעין לחומרים שכמותם לא ניתנו עד כה לאיש. אז נכון. פרופסורים רקחו את התמהיל, וחוקרים בדקו סבירויות שונות על סמך ידע קודם ואולי גם בהתבסס על מחקר, מה זה עושה לבעלי חיים כאלה או אחרים...

ובכל זאת, ה"מתנדב" נטל על עצמו סיכון.
סיכון עם תמורה כספית? נכון.
סיכון עם ידיעה, שגם אם הוא יתפגר או יסבול מנזק בלתי הפיך, הוא ייכנס להיסטוריה, כמי שנטל על עצמו את אותו סיכון, גם אם נבע הדבר בשל תאוות בצע, ומתוך רצון עז להתפרסם. כי בכל זאת, הדבר היה כרוך בנכונות לתרום את גופו [על כל המשתמע מכך], למען הכלל ולמען המדע.

ותתחסדו ככל שתתחסדו, אפילו אם חלקכם גם יגיד, שהתנהלות זו לא נבעה מתוך רצון לסייע לכלל אלא מתוך טיפשות טהורה... לפעמים קיימים מניעים שלא כל אחד מאיתנו מכיר או מודע להם, ולא כל אחד מאיתנו יחשוב כפי שחושב אותו "מתנדב". קאפיש?

דיברגנט חדש

Well-known member
סיכון עם ידיעה, שגם אם הוא יתפגר או יסבול מנזק בלתי הפיך, הוא ייכנס להיסטוריה,
באיזו אשלייה אתה חי?
אף אחד לא יזכור אותו והוא לא יכתב בשום ספרי היסטוריה.
לפעמים קיימים מניעים שלא כל אחד מאיתנו מכיר או מודע להם
אמרו בחדשות שהוא ביקש מנתניהו ומגנץ עזרה במצבו הכלכלי של העסק שלו, כנראה שזה היה אחד השיקולים שלו, לזכות להגיע אליהם (יותר נכון, הגיעו אליו) ולדבר איתם.

פנינה10כחולה

Well-known member
... וזה עדיין ממש לא אותו דבר.
כשהקפסולה מטיילת במעיך, היא מצלמת לך את הפנוכו שלהם, ובמידה ש(חלילה) לקית בפגע כלשהו, אתה "תזכה" לקבל על כך מידע מוקדם ומהימן.
כמובן שגם בדיקת הקולנוסקופיה תעיד על כך, ועל כן, עשוי שתמצא את עצמך במצב בו ייוודע לך משהו שב"רגיל" לא היית יודע עליו דבר.
מאד מאד סביר, שרע בכל מקרה לא יקרה לך בגין ה"התנדבות" הזו שלך, למעט תחושות לא נעימות במהלך ההכנות לבדיקה ובמשך קיומה.

זאת להבדיל מנכונות של אדם לקבל (לראשונה בהיסטוריה) חיסון שטרם נוסה על אדם כלשהו בעבר.
להווי ידוע, שמדובר בחיסון נגד וירוס שטרם הוכר עד כה ועדיין גם לא נחקר עד תום.
בין היתר, מתברר כי תופעות הלוואי שמופיעות בעקבות המחלה שהוא יוצר אינן אחידות, ובמהלך הזמן מתגלות תופעות שלא היו מוכרות קודם לכן.
ועדיין, איש גם לא יודע מה יהיה הנזק לטווח הארוך שייגרם לאלה שלקו במחלה, וקיים חשש אמיתי שכאלה תופענה.

אז כאן מגיע אדם, שמתנדב להסתכן ב-50% של סבירות, כי הוא צפוי לחלות, ו/או לסבול מתופעות שעלולות לצוץ רק כי נחשף ביודעין לחומרים שכמותם לא ניתנו עד כה לאיש. אז נכון. פרופסורים רקחו את התמהיל, וחוקרים בדקו סבירויות שונות על סמך ידע קודם ואולי גם בהתבסס על מחקר, מה זה עושה לבעלי חיים כאלה או אחרים...

ובכל זאת, ה"מתנדב" נטל על עצמו סיכון.
סיכון עם תמורה כספית? נכון.
סיכון עם ידיעה, שגם אם הוא יתפגר או יסבול מנזק בלתי הפיך, הוא ייכנס להיסטוריה, כמי שנטל על עצמו את אותו סיכון, גם אם נבע הדבר בשל תאוות בצע, ומתוך רצון עז להתפרסם. כי בכל זאת, הדבר היה כרוך בנכונות לתרום את גופו [על כל המשתמע מכך], למען הכלל ולמען המדע.

ותתחסדו ככל שתתחסדו, אפילו אם חלקכם גם יגיד, שהתנהלות זו לא נבעה מתוך רצון לסייע לכלל אלא מתוך טיפשות טהורה... לפעמים קיימים מניעים שלא כל אחד מאיתנו מכיר או מודע להם, ולא כל אחד מאיתנו יחשוב כפי שחושב אותו "מתנדב". קאפיש?
תראה משה
אתה מנהל 3 פורומים ללא תמורה, זו התנדבות, מי שמקבל שכר אינו מתנדב.

למעלה