מתפלל בכול מאודי

טיראן מ

New member
תגובה אחרונה בהחלט.

למרות שהבטחתי לעצמי בעבר לא להתנצח איתך. תגיד לי, מה צריך לקרות כדי שתשתכנע שלאנס לא משתמש בחומרים אסורים ? הרי מה שלא יהיה לא ישנה את דעתך. לכן חבל על הזמן שלי ושל שאר חברי הפורום. אתה הרי יודע.

miko1810

New member
דבר בשם עצמך

חבל על התגובה שלך! חבל על הרוכבים הצעירים שלנו! חבל על המסר החד משמעי שהם מקבלים מהרוכבים המקצוענים דהיום! באמת חבל!! אני מקבל מספיק מסרים אישיים בכדי להבין שהעסק עם ארמסטרונג והסמים אכן מעסיק המון אנשים אצלנו וגם היכן שאני חי (צרפת), בכדי לא להתייחס ברצינות להודעה שלך! אינך רוצה לקרוא דברים שאינם מוצאים חן בעינייך? תתכבד ואל תקרא את הודעותי! ובפרט, אל תגיב עליהן!! בתודה!

arieleco

New member
מיקו אל תתייחס לדבר הזה

בפורום פרו לאנסי זה לא פשוט לבקר את הטקסאני, כאשר אני קורא את המסרים שלך אני מחייך ושמח שיש כמה אנשים שחושבים כמוני [או שאני חושב כמותם]. לי זה ברור שהסיפור של לאנס רחוק מאוד מהאמת.

natyh

New member
למה רחוק מהאמת אריאל ????

בא נראה מה היה לנו : בחור שחלה במחלה חשוכת מרפא ( למה ???? הוא חלה בה מלכתחילה יש טענות חזקות כי עקב נטילת חומרים מסוימים מדובר באתלט ) טופל הבריא ??? ממחלה זו לא מבריאים אף פעם על כן הוא ממשיך להיות מטופל , כלומר סביר שלוקח תרופות ומאז יכולתו השתפרה פלאים . מה לא ברור ולא נכון ??? זה ניצחון ברור לרפואה , ומן הסתם מי שיטופל כמוהו יגיע להישגים דומים !!! פשוט , לא ??? נתי

yossi113

New member
מזל-טוב מיקו

לפחות לפי הניק נראה שיש לך יומולדת מחר. ולגבי סוגיית הסמים הבלתי-נגמרת של ארמסטרונג: היא הומצאה ע"י הצרפתים ע"מ לתרץ את האימפוטנציה שלהם בתחום בשנים האחרונות (עם כל הכבוד לויראנק, ז'אז'א ודומיהם) - הרי הם יודעים יותר טוב מכולם שהקלאסיקות ושאר הגרנד-טורים זה טוב ויפה, אך הטור-דה-פראנס הוא הדובדבן שבקצפת (ואני מבטיח לך שהינו הקנאי היה מוותר על כל הגראנד טורים האחרים ע"מ לקחת פעם נוספת את הטור-דה-פראנס). שים לב: מי שניצב לצידו של ארמסטרונג (ואני בטוח שגם לו יש אגו, ולא קל לו) הוא אדי מרקס, הבלגי. בקיצור: אל תאכל את כל מה שהחבר'ה שם בשטרסבורג מאכילים אותך (אלא אם זה טארט פלאמבה) - כיוון שברגע שתסובב את הגב גם לך הם ייקראו "סאל ז'וויף" - שזה איך שהם היו קוראים לטקסאני לו היה גם הוא יהודי (והוא לא, לצערם...)

miko1810

New member
תודה רבה! זה נכון!

התחלתי את השרשור בהודעה שאני מתפלל לראות רוכבים רומנטים כפי שהיו פעם. לאנס ארמסטרונג (עם כל הכבוד, ויש לי כבוד אליו) אינו כזה. ללא שום קשר לסמים כן או לא. לאנס ארמסטרונג רוכב מחושב מידי בכדי להיות רומנטיקן. לא מענינים אותי הצרפתים, לא ויראנק ולא זא זא. אדי מרקס היה במרחק יריקה מזכייה בטור השישי אלמלא חטף בוקס בצלעות, וברנרד הינו (ספורטאי המילניום) גם הוא כמעט ולקח פעם שישית, אלמלא תקף מוקדם מידי. מישהו חכם ממני אמר פעם, "לא משנה אם ניצחת או הפסדת, העיקר שאתה יודע שנתת את כל מה שיש לך בעבור זה!" מרקס, הינו, קלי, למונד, רוש ועוד כמה איקונים כאלה, נתנו הכל. רוש צנח בסוף העליה כמעט מת בטור של 87, נאלצו ל"מלא" אותו עם חמצן. גם מרקס קיבל חמצן בגמר העלייה של הוונטו. למה אתה קורא להינו קנאי? יש סיבה לזה? ואני לא מבין מה אתה רוצה לומר על מרקס? לאנס לעולם לא יגיע לקצה קצהו של ההישג של מרקס. אני אוכל טוב מאוד את האוכל כאן. מאוד נהנה מהמסעדות על הנחל, רוקד סלסה בערבים מסוימים יחד עם עוד ארבעים אלף סטודנטים אחרים כאן, בקיצור כייף. אחד הרוכבים (שכבר לא נמצא בקבוצה) חטף ממני פעם באף בגלל אמירה כמו זו, והשאר הבינו שלא כל כך משתלם להתעסק איתי. אני גאה בהיותי ישראלי, כפי שאני גאה בהיותי רוכב אופניים.

yossi113

New member
הינו אוכל את הלב

על כך שארמסטרונג לקח את הטור פעם אחת יותר ממנו, בעוד שהוא לא מבין שכל שיא נועד להישבר (כפי ששיאו של ארמסטרונג יישבר גם הוא, ואני כבר רואה את ארמסטרונג מלכלך על הבחור הצעיר שישבור את השיא שלו). ולמה לדעתי ארמסטרונג לא מסומם? כיוון שהוא לא היה מסכן את הקריירה שלו בצורה כזו. האמריקאים - בניגוד לצרפתים - לא סולחים לאיקונות שמרמים אותם (ע"ע או. ג'יי). הצרפתים רואים בויראנק אליל - למרות שההישג שלו לא שווה כלום כיוון שהוא נתפס על סמים בעבר - ומיטראן הוא שם נרדף לרפובליקה - למרות שהוא היה פקיד בוישי. אתה מבין? לצרפתים יש בעיה גדולה בפירגון להישגים של אחרים ומוסר כפול!

yossi113

New member
לאחר פרישתו

ולפני מותו - התגלה שאיש הרזיסטאנס גם תיפקד כפקיד בוישי, שלא לדבר על כל המשת"פים הבכירים שזכו להגנה מלאה מצידו (ע"ע מוריס פאפון). עוד מידע ב: http://www.cnn.com/WORLD/9601/mitterand/ למשל.

miko1810

New member
יוסי, זה לא פייר ללכלך ככה

הינה הקטע שאתה מחפש, רק שלא קראת אותו עד סופו. Francois Maurice Adrien Marie Mitterrand was born on October 261916, the son of a railroad stationmaster. During World War II, Mitterrand was a soldier, then a prisoner of war. Later, he was a clerk in the Vichy government and after the Germans occupied the Vichy zone, Mitterrand formed a Resistance group in spring 1943. אני מקווה שזה מבהיר שגם אתה וגם איציק צודקים. רק שאיציק צודק יותר.

yossi113

New member
מיקו, זה לא יפה לזלזל ככה

תקרא את ההמשך: A recent biography revealed Mitterrand flirted with fascism as a young man and was also, for a time, an admirer of the pro-Nazi collaborationist leader Marchal Petain. Mitterrand himself helped the author's research and never disavowed the facts presented in the biography. The French, although still troubled by their nation's measure of wartime collaboration, largely shrugged off any involvement by their president. המעבר לרזיסטאנס היה רק ב-43 (להזכירך צרפת שוחררה ב-44). ובמקרה או שלא במקרה - הנושא הזה מוכר לי היטב. ושובפם
!

miko1810

New member
שאפו! טועים טעינו, טעיתי.

הסתמכתי על אנציקלופדיה מתורגמת כאן.

Mont Ventoux

New member
../images/Emo45.gif יש דברים בגו

או במילים אחרות, תגידו פלאמבה, ואני אגיע. לגבי הינו, אני התרשמתי שהסיפור לא נגמר בקנאה. לפי דעתי, הוא גם בכנות מאד מפרגן לארמסטרונג. אבל באופן כללי יש איזה הבדל בגישה לספורט, ובגישת הספורטאים ביבשות השונות. לדעתי, הספורטאים האמריקאים נוטים מאד לפרגן ליריביהם. אם תשאלו אותי, הבן אדם שהכי פירגן לאולריך בטור האחרון (ודווקא בשעות השפל) היה ארמסטרונג. לא בטוח בכלל שהוא ילכלך על מי שישבור את שיאו. זאת בעיני גם אחת התכונות של ספורטאי גדול. לך תשווה את גישתו של ארמסטרונג לגישתם של מאיו או של סימוני. הם כתינוקות בכיינים לידו. לעומת זאת, התרשמתי שכונגו קצת שונה בעניין הזה. אולי זה זיכרון סלקטיבי, אבל ממה שזכור לי בהתבטאויותיו בתקשורת הוא לא מלכלך על יריביו (גם אם העסק מלוכלך), נהפוכו, הוא מפרגן. כן, הוא לא מפחד לפרגן. מעבר לזה, לדעתי, עם כל המדעיות והרובוטיות שמיחסים לארמסטרונג, יש שם משהו מעבר. הטור של 2003 הראה זאת יותר מכל. ולא בגלל שיריביו היו חזקים יותר או שתקפו אותו יותר, אלא משום שהוא היה חלש. אז אולי לא מדובר על פיגור של 7 דק', אבל יחסית הוא היה חלש. לפי דעתי, חולשתו ב-2003 הושפעה רבות ממצבו המשפחתי. אם אכן כך, אז אולי אין לו לב מאבן, ועם הלב הזה הוא ניצח גם את הטור ההוא, וזה מה שהפך את הטור ההוא למרגש יותר. כן, לפי דעתי כשהוא ירד בהיסטוריה, תסופח אליו, יחד עם כל המדעיות וכו' וכו', עוד מנה יפה של רומנטיות כשם שסופחה לקודמיו. צריך יותר פרספקטיבה של זמן כדי לראות את זה. אז ההודעה לא יצאה הכי קשורה, אבל זה מה היה לי להגיד. וכן, מוסר כפול ולא מעט מאירופה (בכללי), הם שני דברים שנוטים להיות נרדפים. ~פלאמבה~

carlos9999

New member
להציל את הקריירה

בהנחה שהוא מסומם אז בכך הוא היה מציל את הקריירה שלו (ב 99) אף אחד לא חושב שהוא התחיל אחרי חמש זכיות

yossi113

New member
יש הבדל בין

"להציל את הקריירה" ובין לזכות שש פעמים ברציפות בטור. ב-99 התייצבות של ארמסטרונג על הפודיום (ולאו דווקא כמנצח) היתה מספיקה ע"מ להציל את הקריירה שלו...

miko1810

New member
שוב, זה לא הנושא. אבל

איך אתה יודע שמרקס לא היה משתתף. אתה כול הזמן מעיר לי שאני מעלה ספקולציות, ואתה נוהג באותה דרך! מרקס כן השתתף בכול המירוצים. גם ב"לא חשובים" שביניהם. מנין אתה יודע מה היה מרקס עושה היום? אני חושב שאילו יקום היום רוכב עם יכולת פיזית, ובעיקר מנטאלית ואמביציוזית כפי שהיה מרקס, גם הוא ילחם עד הסוף בכול המירוצים האפשריים (וגם אלה שלא) הינו הגדול אמר לא מזמן שאם מרקס היה נוהג כפי שלאנס נוהג (כלומר נעלם לעונה שלמה ומגיח רק לטור) הוא (מרקס) היה מנצח את הטור 15 פעמים! ואת זה אומר בחור שניצח את הטור חמש פעמים! ושזכה לתואר ספורטאי המילניום בצרפת! (כספורטאי, לא כרוכב אופניים)

מיקו תחזור לנקודה של הכסף

ותבין למה אני טוען שמרקס לא היה רוכב כל כך הרבה. הרעב לניצחונות של הרוכבים באותה תקופה, לא נבע רק מהצורך להראות לכולם שאתה הכי טוב בעולם. אלא היה מבוסס על זה שהרוכבים רצו להתפרנס. כאשר אין משכורת מסודרת (ואם יש היא מאוד נמוכה), הדרך להתפרנס היא הפרסים הכספיים על ניצחונות, כל ניצחון שווה כסף. היום המצב שונה, רוכבים מקבלים משכורת קבועה (בסיס+בונוסים להצלחות). כספי הניצחונות (כספים שניתנים ע"י מארגני המרוצים) הולכים ישירות לקבוצה ולא לרוכבים המנצחים. תקציב הקבוצה מבוסס כמעט כולו על ספונסרים, ומהתקציב הזה כל רוכב מקבל משכורת ע"פ חוזה אישי שהוא חתום עליו. למרקס לא היה את האופציה הזו, בסוף העונה כאשר הוא בדק את הרווחים הכספיים שלו. הרווחים היו קשורים באופן ישיר למספר הניצחונות שלו. לא ניצחת, אין כסף. היית פצוע, אין כסף. בימנו זה כבר לא עובד ככה, והיום לדעתי מרקס היה פועל בדיוק כמו כל שאר הרוכבים. ובזכות היכולות שלו, הוא כנראה גם היה מצליח לחתום על חוזי ענק, וכנראה שהיה עושה יותר כסף משאר הרוכבים האירופאיים. זה נחמד להציג את התקופה שבה הרוכבים רכבו לאורך כל העונה, כתקופה הרומנטית של רכיבת האופניים. אבל למעשה לא היה בזה שום דבר רומנטי, מה שהיה שם זה חבורה של ספורטאים שרצתה להתפרנס, וידעה בדיוק מה היא צריכה לעשות בשביל זה (לרכב לאורך כל העונה). וגם היום הסיפור דומה, יש חבורה של רוכבים שרוצה להתפרנס, וכדי להצליח להתפרנס בצורה הטובה ביותר, היא מתאימה את עצמה לתקופה. ולכן רוכבים מצוינים מסכימים להיות פועלים, ובגלל זה רוכבים מתמקצעים ומתחרים בעיקר במקומות שהם חזקים בהם.

miko1810

New member
דיברתי על גאווה בועז

גאווה! כמו גאוות יחידה, כמו גאווה בייצוג המדינה שלך. דמיין לעצמך שלישראל קם רוכב אופניים מהשורה הראשונה. ניצח כבר את הטור. ויש טור דה ישראל. אתה מעלה בדעתך שהוא לא ישתתף בו?? אתה מעלה בדעתך שהוא לא ירצה לנצח בו יותר מכול דבר אחר בעולם? קהל ביתי, מגרש ביתי, עליות מוכרות, שפה, הכול פועל עבורו. ואינדוריאן וויתר על הוואלטה! ואתה, מצדיק אותו.

לאט לאט, כבר היו דברים מעולם...

ראה למשל עמוס מנסדורף ואחרים שלא באו לאליפות ישראל מסיבות שונות.

למעלה