מ תכון מנצח סוף הדרך. טעים, מזין

מ תכון מנצח סוף הדרך. טעים, מזין

קל ונשאב לפה. יש רק בעיה אחת במתכון הזה. מי שמכין אותו פעם אחת שוכח להכין שניצלים רגילים בסוף שומעים בבית רק את המשפט תעשי שניצלים אדומים עוד דבר, לשמור את זה לילדים שלכם. ילדים חולים על זה והמצרכים לשלב א´: שניצלים של עוף, לא דפוקים ולא כלום. שמנים ועסיסיים פירורי לחם ביצה מלח פלפל שחור לערבב תבלינים עם הביצה, לטבול את חזות העוף לצפות בפירורי הלחם ולטגן טיגון קל ביותר רק עד שהפירורים נדבקו. לא להרוג את העוף פעם שניה, פשוט טיגון של דקה מכל כיוון. בינתיים בסיר שיכול להכיל 1 ק"ג של שניצלים להכניס חצי בקבוק קטשופ היינץ גדול, מים עד שמתקבל רוטב לא סמיך ולא דליל, כף גדושה מרק עוף לא פרווה, כף גדושה של קארי מהסוג הטוב(לא זה שמוכרים בסופר בצנצנות קטנות..) להרתיח את כל מרכיבי הרוטב קונסטרוקציה: מטגנים שניצלים על להבה אחת, מרתיחים רוטב על השניה, כשהרוטב רותח זורקים את השניצלים מהטיגון ישר לסיר. כשגומרים את הטיגון מכבים גם את האש של הרוטב. חשוב: השניצלים אמנם מקבלים רק חצי טיגון אך ממשיכים להתבשל ברוטב. הולך נפלא עם אורז לבן ולמי שעוד לא יודעת לבשל אורז אחד אחד להלן המתכון: על כל כוס אחת של אורז להוסיף 2 כוסות מים רותחים מהקומקום וכפית גדושה מלח ופלפל שחור לפי הטעם מטגנים את האורז יש מהחבילה(בלי לשטוף אותו לפני כן עם מסננת וכו´..) אם כולכן קונות אורז במקום נורמאלי ולא במקומות שהוא זרוק על הרצפה אז לידיעתכם לפני האריזה האורז עובר תהליך של שטיפה וניקוי. לגבי שאר מזיקין דוגמת פרפרים ושאר חיות עפות בדרך כלל רואים מיד אם זה נגוע. להוסיף מלח ופלפל ואת המים הרותחים מהקומקום לכסות את הסיר במכסה ולהניח עליו מגבת מטבח, להנמיך את האש ולבשל 20 דקות על השעון בדיוק. לכבות את האש ואם לא יוצא לכם אורז אחד אחד שאיך שאתם פותחים את הסיר הוא מתעופף.. אני לא אתי אלבכרי דבר נוסף וחשוב: לא לקנות את האורז פרסי של היפרקלאס הוא על הפנים...

שמופית

New member
וואו, אתי !!! זה נשמע כמו משהו

שתמיר יהיה מוכן לאכול

לכל אלו שמתים על אוכל של ילדים

וחולים על שניצלים וקטשופ...גדול גדול ענקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק

בטח ענקי... הצ´יפס שלי נקרא בשפת

האנשים הקרובים לי הצ´יפס של אתי... להלן: סיר טפלון תפוחי אדמה עם הקליפה בצל אם רוצים שמן לחתוך כמו לציפס לשפוך שמן - הרבה פחות מאשר לצ´יפס למלא את הסיר בתפוחי אדמה חתוכים עד למעלה לטגן בסיר מכוסה על אש גובהה ונמוכה ולערבב כל הזמן יוצאים שחומים פריכים מבחוץ(עושים רעש של קריספיות )עד סוף השכונה ונימוחים בפה לבזוק מלח ולהגיש לשולחן אם נשאר משהו מהסיר ישר לפה זה לא ממש מצליח להגיע שלשולחן

שמופית

New member
רגע.... לא הבנתי....

מה זאת אומרת: לטגן בסיר על אש גבוהה ונמוכה ? על אש גבוהה או נמוכה ? חוץ מזה - נשמע אחלה !! נראה לי שאני אכין לו כשהוא יחזור (אפילו שאני לא מבשלניות הפורום)....

פעם גבוהה ופעם נמוכה

כשזה עושה ריח שרוף הנמיך וכשזה עומד להתבשל במקום להיטגן להגביה וכל הזמן לערבב כשמקפידים לסגור את הסיר בסיר מכוסה מתעבים האדים והם מטפפטם על תתפוחי האדמה ומרככים אותה

שמופית

New member
אוי, אתי !!! אני לא מאמינה !!!

זה הצ´יפס של נדב, אחד הלשעברים שלי !!! איך אהבתי את זה !!! הוא היה מנער את הסיר, ולא מערבב... מממ... תודה !!! שכחתי פשוט איך לעשות את זה ועכשיו הזכרת לי

אמיקה

New member
ועוד בענייני צ´יפס -

מישהי יודעת איך מכינים את הצ´יפס של הפלאפל ?

אתי@

New member
צ´יפס של פלאפל - לא ניסיתי, אבל

נראה אחלה צ´יפס של פלאפל **************** מרכיבים: 1 תפוח אדמה בנוני פרוס לאורכו פרוסות דקות מאוד. 1 ביצה 3 כפות קמח 1/2 שקית אבקת אפיה 1 כפית שטוחה מלח 1/4 כפית אבקת מרק עוף 1/8 כפית פלפל שחור מעט מים. אופן ההכנה: משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים מומלחים למשך 30 דקות ומיבשים היטב על מגבת. טורפים את הביצה ומוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב עד שאין גושים (הכי טוב במקצף ביצים). הבלילה צריכה לצאת סמיכה יחסית במרקם של טחינה. בסיר עמוק מחממים שמן לחום בנוני, טובלים את פרוסות התפו"א בבלילה ושמים בשמן עד שמזהיב. סופגים עודפי שמן בניר סופג.

אמיקה

New member
וואו - איזו זריזות ! מגניב ../images/Emo13.gif תודה

ינוסה עוד היום, עם טונות השמן של חנוכה ...

למעלה