אתי אלבכרי
New member
מ תכון מנצח סוף הדרך. טעים, מזין
קל ונשאב לפה. יש רק בעיה אחת במתכון הזה. מי שמכין אותו פעם אחת שוכח להכין שניצלים רגילים בסוף שומעים בבית רק את המשפט תעשי שניצלים אדומים עוד דבר, לשמור את זה לילדים שלכם. ילדים חולים על זה והמצרכים לשלב א´: שניצלים של עוף, לא דפוקים ולא כלום. שמנים ועסיסיים פירורי לחם ביצה מלח פלפל שחור לערבב תבלינים עם הביצה, לטבול את חזות העוף לצפות בפירורי הלחם ולטגן טיגון קל ביותר רק עד שהפירורים נדבקו. לא להרוג את העוף פעם שניה, פשוט טיגון של דקה מכל כיוון. בינתיים בסיר שיכול להכיל 1 ק"ג של שניצלים להכניס חצי בקבוק קטשופ היינץ גדול, מים עד שמתקבל רוטב לא סמיך ולא דליל, כף גדושה מרק עוף לא פרווה, כף גדושה של קארי מהסוג הטוב(לא זה שמוכרים בסופר בצנצנות קטנות..) להרתיח את כל מרכיבי הרוטב קונסטרוקציה: מטגנים שניצלים על להבה אחת, מרתיחים רוטב על השניה, כשהרוטב רותח זורקים את השניצלים מהטיגון ישר לסיר. כשגומרים את הטיגון מכבים גם את האש של הרוטב. חשוב: השניצלים אמנם מקבלים רק חצי טיגון אך ממשיכים להתבשל ברוטב. הולך נפלא עם אורז לבן ולמי שעוד לא יודעת לבשל אורז אחד אחד להלן המתכון: על כל כוס אחת של אורז להוסיף 2 כוסות מים רותחים מהקומקום וכפית גדושה מלח ופלפל שחור לפי הטעם מטגנים את האורז יש מהחבילה(בלי לשטוף אותו לפני כן עם מסננת וכו´..) אם כולכן קונות אורז במקום נורמאלי ולא במקומות שהוא זרוק על הרצפה אז לידיעתכם לפני האריזה האורז עובר תהליך של שטיפה וניקוי. לגבי שאר מזיקין דוגמת פרפרים ושאר חיות עפות בדרך כלל רואים מיד אם זה נגוע. להוסיף מלח ופלפל ואת המים הרותחים מהקומקום לכסות את הסיר במכסה ולהניח עליו מגבת מטבח, להנמיך את האש ולבשל 20 דקות על השעון בדיוק. לכבות את האש ואם לא יוצא לכם אורז אחד אחד שאיך שאתם פותחים את הסיר הוא מתעופף.. אני לא אתי אלבכרי דבר נוסף וחשוב: לא לקנות את האורז פרסי של היפרקלאס הוא על הפנים...
קל ונשאב לפה. יש רק בעיה אחת במתכון הזה. מי שמכין אותו פעם אחת שוכח להכין שניצלים רגילים בסוף שומעים בבית רק את המשפט תעשי שניצלים אדומים עוד דבר, לשמור את זה לילדים שלכם. ילדים חולים על זה והמצרכים לשלב א´: שניצלים של עוף, לא דפוקים ולא כלום. שמנים ועסיסיים פירורי לחם ביצה מלח פלפל שחור לערבב תבלינים עם הביצה, לטבול את חזות העוף לצפות בפירורי הלחם ולטגן טיגון קל ביותר רק עד שהפירורים נדבקו. לא להרוג את העוף פעם שניה, פשוט טיגון של דקה מכל כיוון. בינתיים בסיר שיכול להכיל 1 ק"ג של שניצלים להכניס חצי בקבוק קטשופ היינץ גדול, מים עד שמתקבל רוטב לא סמיך ולא דליל, כף גדושה מרק עוף לא פרווה, כף גדושה של קארי מהסוג הטוב(לא זה שמוכרים בסופר בצנצנות קטנות..) להרתיח את כל מרכיבי הרוטב קונסטרוקציה: מטגנים שניצלים על להבה אחת, מרתיחים רוטב על השניה, כשהרוטב רותח זורקים את השניצלים מהטיגון ישר לסיר. כשגומרים את הטיגון מכבים גם את האש של הרוטב. חשוב: השניצלים אמנם מקבלים רק חצי טיגון אך ממשיכים להתבשל ברוטב. הולך נפלא עם אורז לבן ולמי שעוד לא יודעת לבשל אורז אחד אחד להלן המתכון: על כל כוס אחת של אורז להוסיף 2 כוסות מים רותחים מהקומקום וכפית גדושה מלח ופלפל שחור לפי הטעם מטגנים את האורז יש מהחבילה(בלי לשטוף אותו לפני כן עם מסננת וכו´..) אם כולכן קונות אורז במקום נורמאלי ולא במקומות שהוא זרוק על הרצפה אז לידיעתכם לפני האריזה האורז עובר תהליך של שטיפה וניקוי. לגבי שאר מזיקין דוגמת פרפרים ושאר חיות עפות בדרך כלל רואים מיד אם זה נגוע. להוסיף מלח ופלפל ואת המים הרותחים מהקומקום לכסות את הסיר במכסה ולהניח עליו מגבת מטבח, להנמיך את האש ולבשל 20 דקות על השעון בדיוק. לכבות את האש ואם לא יוצא לכם אורז אחד אחד שאיך שאתם פותחים את הסיר הוא מתעופף.. אני לא אתי אלבכרי דבר נוסף וחשוב: לא לקנות את האורז פרסי של היפרקלאס הוא על הפנים...