אני נחשב לטבעוני, ולפיכך,
אני ככל הנראה נחשב לפנאט, וזאת עוד בטרם הוצאתי מילה אחת מהפה או אות אחת מהמקלדת שלי. אני חושב שזה קצת מצחיק להתייחס לאנשים שיש להם השקפת עולם שאומרת: בואו ננסה לצמצמם ולמזער את הנזק והסבל שבני האדם גורמים, כאל פנאטים, אבל מילא... התרגלתי לזה. אני חושב שזה די ברור שרבים בתנועה לזכויות בעלי החיים הם "צעקניים" ו "בלתי הגיוניים", כי מה לעשות, כשאתה רואה את האדישות של הציבור, לפגיעה המשמעותית והקשה ביותר בעולם החי, הפגיעה במשקים המתעושים וההתייחסות אל בעלי החיים כאל חפצים, זה בהחלט לא דבר פשוט וקל להתמודדות. כשאתה, בתור טבעוני שנלחם על זכויות בעלי החיים, רואה כיצד בני האדם, שמים את המצפון מאחור, ומתעללים בצורה ממסדית וזוועתית במיליארדי בעלי חיים, זה צובט בלב, ובהחלט גורם לך להגיב בצורה לא תמיד הכי נעימה כלפי המציאות הזאת. נסה לחשוב מה יקרה אם אתה תראה שאנשים מתעלמים מסבל ומצוקה של אנשים אחרים (ע"ע ההתעלמות של העולם מהמצוקות של העם היהודי, עד כדי מתן הכשר לפגיעות היסטוריות שונות ביהודים), ולא רק זאת, אפילו גורמים ומעודדים את אותו הסבל.... האם לא תזעק כנגד אותו עוול? האם מה שיעניין אותך יהיה אם תתפס כ"בלתי הגיוני" או שאולי, מה שיעניין אותך יותר, יהיה כיצד לשנות את המציאות הזו? הדברים הם לא פשוטים כפי שהם נראים. כשאתה טבעוני, ואת זה אני אומר מנסיון, וצריך להתמודד עם אדישות של הציבור לסבל של יצורים חיים, עם חוסר הקבלה של הציבור את השקפת העולם הזאת, עד כדי חוסר כיבוד שלה, אין ספק שאתה נמצא בעמדה מאוד לא נוחה, ולעיתים, כל מה שאתה רוצה זה לצעוק ולכעוס. זה פשוט מתבקש מאליו. בקשר לעניין עצמו שאתה מעלה: בעיני זה מאוד פשוט. אין אדם שהוא 100 % טבעוני. ניצול של בעלי חיים אכן מתקיים בכמעט כל תחום וכל דבר שקיים בעולם הזה. החל משימוש בבעלי חיים במעבדות (כמעט תמיד, כשאין שום הצדקה מדעית לכך, עוד לפני שדיברנו על הפן המוסרי), דרך שימוש בהם בתעשית המזון מהחי (שם הניצול הוא הגדול ביותר, במספרים ובאכזריות), ועד לתעשיות שמייצרות במדינות עולם שלישי (ניצול בעלי חיים מסוג אדם). הנקודה היא, שזה בעיני אפילו לא מתקרב לטיעון שבגינו אני צריך שלא להשתדל להיות טבעוני ככל האפשר, ואני אתן דוגמה קצרה וממצה מדוע אני חושב ככה: כאדם, אתה שותף להרג של בני אדם, עצם כך שאתה מזהם את האוויר באינספור דרכים: עישון (מי שמעשן), נסיעה בכלי רכב, שימוש במוצרים שלא ניתנים למחזור, שימוש בחשמל, דיבור בסלולארי וכו'. אני בטוח, שאתה תסכים איתי, שלמרות ש 1000 בני אדם מתים מידי שנה רק בגוש דן (אם אני זוכר נכון את המספרים) מזיהום אוויר, לא אומר שאתה הולך להפסיק ולהשתמש בכל אותם דברים שמזהמים, אז לכאורה, למה לא להרוג גם בני אדם כשזה נוח.... הרי בכל מקרה הורגים בני אדם... אני מניח שהדוגמה שהבאתי מבהירה שהנושא מורכב הרבה יותר. התשובות לא פשוטות כפי שאפשר היה לחשוב. אין כאן שחור ולבן כמו שאולי אפשר לחשוב במבט שטחי. אם כן, למה אני כל כך תומך בטבעונות? כי בעיני, טבעונות וצמחונות אלו אולי האמצעים הכי פרקטיים , לצמצמם משמעותי מאוד של כמות הסבל של בעלי החיים, ולכן, לתפיסתי, הפסקת הצריכה והחרמה של תעשיות המזון מהחי, היא לא רק דבר רצוי, היא בעיני דבר הכרחי.