נאצה

• פותח הנושא sonc
  • פורסם בתאריך
אולריך והאירובר...

זו נקודה מעניינת. בנג"ש שנערך ביוני במהלך הדופין ליברה, בעלייה לפסגת המון ונטו ("הענק של פרובאנס"), ארמסטרונג השתתף שם וא כל כך הצליח. הוא סיים 2 דקות אחרי המנצח מאיו, אבל לא זו הנקודה החשובה. ארמסטרונג וברונייל הודיעו מראש, שזה יהיה ניסוי כלים לקראת האלפ דו'אז. ארמסטרונג ניסה שם לרכב עם אירובר קטנטן כמו שאולריך ובאסו השתמשו בו היום. במסגרת הפקת הלקחים מהמון ונטו, ארמסטרונג וברונייל החליטו לא להשתמש היום באירובר. החלטה מעניינת, ולפי התוצאה הסופית גם החלטה נכונה.

abgilat

New member
כן סמים/לא סמים ההיסטוריה תשפוט....

שלום לכל עמיתי במילה אחת ע-נ-ק. הקטע של היום ייכנס לספרי ההיסטוריה המדהימים של הטור כאחת ההצגות הנפלאות שנראו בשנים האחרונת. אתייחס למס' נקודות: 1) הפוזיציה של אולריך על האירובר בעליה. אני לא ראיתי רוכב אחד בפלוטון המקצועני שמסוגל לעשות את זה בעליה כפי שעשה את זה אולריך. למעשה מה שראינו היום בטלויזיה היה תצוגת ענק של שני רוכבי נגד שעון מהטובים של כל הזמנים. 2) הקדנס של ארמסטרוג לעומת זה של אולריך - למעשה היכולת הזו לסובב את הרגליים במהירות עצומה בעליות היא יכולת של מטפסים. ארמסטרונג במיוחד אחרי מחלת הסרטן שלו שינה לגמרי את הטכניקה שלו בעליות. הוא מסוגל לסובב את הרגליים על גיר נמוך במהירות עצומה ולא להישבר. לעומת זאת אולריך דוחף פלטות כבדות. ההבדל בסגנון ניכר מאוד לעין. 3) השבירה הפסיכולוגית איבן באסו - ארמסטרונג היום שבר נפשית את באסו. היכולת הזו של רוכב לסגור 2 דקות על רוכב שיצא לפניך היא מדהימה. קשה מאוד מבחינה נפשית לבאסו לצאת מזה. 4) הקטע של מחר וגם נגד השעון של שבת - מבטיחים להיות מרתקים מאין כמוהם. ארמסטרונג יזכה בטור בפעם הששית אין ספק בכך. התחרות היא עכשיו על המקומות מספר 2 ו-3 על הפודיום. יכול מאוד להיות שנראה על הפודיום 2 גרמנים קלודן ואולריך. 5)הכבוד - גם אם אולריך לא יעמוד על הפודיום בפאריס אין ספק שהוא החזיר לעצמו הרבה מאוד כבוד. וכמו שאומרים מה יש לו לאדם מלבד הכבוד?.

שאלה לאייבי ולאחרים

ההתרשמות שלי היתה היום ובעצם גם בקטעים ההרריים שהיו עד עכשיו שארמסטרונג כבר לא עובר כל כך הרבה לעמידה וברוב הזמן הוא יושב על האוכף. בשנים הקודמות הוא היה עומד המון. גם רואים בקטעים ההרריים שיכולת ההאצה שלו ירדה. הוא כבר לא תוקף 5 ק"מ לפני הפסגה. מצד שני, אין לו נפילות. בשנים הקודמות תמיד היה לו איזשהו קטע עם נפילונת ביכולת שבו היריבים שלו סגרו עליו קצת זמן. האם זו רק ההתרשמות שלי? ואם יש פה באמת שינוי סגנון, ממה הוא נובע?

Mont Ventoux

New member
לא בטוח שהבנתי אותך אבל

נתחיל מזה שגם אני התרשמתי שיכולת ההאצה של ארמסטרונג ירדה. בקטע נגד השעון מאד חשוב לשמור על הקצב, כך שקשה לשפוט את זה כמו התקפה בהרים. ואם מדברים על התקפה, אז בעצם עוד ממש לא ראינו התקפה של ארמסטרונג. כך שקשה לשפוט פה עניין של נפילה. בלה מונז'י הוא האיץ ובאסו מיד התישב עליו. כיוון שלא יכל לנער אותו הם רכבו ביחד. בפלאטו היה בעצם אותו סיפור (הביחד). כשמסתכלים צריך לקחת בחשבון גם איפה הקטעים התלולים יותר, ואת זה קשה לראות במסך. שנה שעברה כמות הדאנסה שלו היתה מאד קיצונית, כי הוא לא הצליח לשמור על קצב מספיק גבוה בישיבה. בקיצור, לדעתי אין פה שינוי סגנון, רק יש לו פחות כח להאצה.

חייםאבג

New member
הניתוח כ ן נתן ללאנס יתרון!

(כל שייאמר כאן הוא בצחוק בלבד ואני בעיקרון בצד שמעריץ את ארמסטרונג בכל מובן, כולל האמונה בנקיונו האישי): 1) ביצה אחת פחות = פחות משקל ולגבר כזה צריכות היו להיות ביצים-ביצים. 2) זוכרים שנה שעברה (או שזה היה לפני שנתיים?) כשהוא הסתבך עם התיק ונפל? מאה מטר אחרי זה החליק לו הפדל והוא נמרח על הרמה. זוכרים? כל אחד אחר עם שתי ביתים שהיה נופל עם כח כזה על הרמה היה מתעלף כי נפילה כזו היא על הביצים. כנראה שהוא נפל על הצד של האין-ביצה! גו לאנס גו!!!!!!!

למעלה