נגמרו המכסות להגירה או לא נגמרו?

dana631

New member
אתה ושיפי צריכים לפנות לגישור

מה הסיפור? אח, הכל שטויות. שיצליח לכולנו באשר נפנה!

manika

New member
gesus, אולי אתה יכול לשלוח לי

כתובות של אנשים המגייסים עובדים, או קשר עם הקונטקט שלך? אני מחפשת עבור אחי עבודה כנהג סמי טריילר ולאשתו כמיילדת. מוכנה לשלם. תודה תודה.

yanivran

New member
רוצה לדבר על אירוניה?

אנחנו כבר יכולים לעבור לקנדה, אבל קשה לי למצוא עבודה בוונקובר (יחסית, בכל מקרה לעומת קליפורניה) ועכשיו יש כאן חברה שמאוד רוצה שאני אשאר לעבוד אצלם ולא רק זה אלא גם הם מוכנים לעשות לי גרין קארד. אבל, אני לא רוצה ולא כל כך יכול (בעיה של זוגות חד מיניים), להישאר בקליפורניה...

dana631

New member
היי! מה העניינים אתכם? It's been a while

מה תגיד, שנתיים ++ אני מתייבשת בהמתנה ל- PR כדי שבסוף - כשכבר סוף סוף מגיע מקומי בתור - אני אקבל... גרין קארד לארה"ב. אבסורד איך שהעולם הזה עובד. טוב, במקרה שלי (אם אמנם הכל יסתדר) זו תהיה בחירה מאוד קלה. במקרה שלכם - חבל שזה ככה. לא יודעת מה לייעץ, מצד אחד אין בעולם כמו קליפורניה, מצד שני אין לי מושג מהן ההשלכות ברמה של זכויות לזוגות חד-מיניים. האמריקאים עדיין לא מבינים שהגיע הזמן להתקדם בקטע הזה. חבל.

shipy1234

New member
חדשות מצויינות דנה! מקווה שיסתדר.

מקסימום תהיה לך בחירה בין שתי חלופות.

Astroo

New member
גרין קארד לא מקבלים כ"כ מהר

זה תהליך שלוקח שנים, שבהם את קשורה למעסיק ספציפי שבד"כ מעוניין למשוך את התהליך כמה שיותר.

dana631

New member
יש מסלול מקוצר מאוד

לאנשים שעומדים בתנאים מאוד ספציפיים, ולמזלי אני ביניהם.

yanivran

New member
בעקרון אנחנו יכולים להחליט בין שני דברים

1. לעבור לקנדה, במקרה שלנו לוונקובר, למצוא עבודות להתחיל ללמוד והכל... אחרי 3 שנים להפוך לאזרחים גאים (תרתי משמע) של קנדה. בעוד כשנתיים אנחנו מתכננים לקנות דירה (בעזרת השם) ולהתחיל בתהליך של הגדלת המשפחה (ילדים וכל הטררם), גם עסק לא זול. 2. להישאר אצל המעסיק החדש שלי בקליפורניה, להתחיל את תהליך הgreen card, להיות "תקוע" 5 שנים אצל אותו המעסיק, באותו זמן שהבית כנסת של הבן זוג שלי יגיש לו בקשה לגרין קארד, במקרה שלו זה אמור לקחת כשנתיים. לוודא שלא יווצר מצב שמישהו מאיתנו מאבד את מקום העבודה שלו בזמן ההמתנה לגרין קארד. אחרי כמה שנים טובות מהגרין קארד, מקבלים אזרחות אמריקאית... (בסה"כ חיים די בלי זכויות במשך כמה שנים). לחיות את שארית חיינו בידיעה שהילדים שלנו הם ילדים שלנו כל עוד אנחנו בקליפורניה ומבחינת החוק הפדראלי הם ילדים רק של אחד מבני הזוג. (או משהו כזה)... . לגבייך, יש כמה דברים שהייתי שוקל, העיקריים הם חינוך (שלפי דעתי החינוך הקנדי לא רק שיותר זול מהאמריקאי אלא גם לפי כל מה ששמעתי והנתונים שאספתי הוא יותר טוב), וביטוח בריאות (מאוד יקר בארה"ב אפילו עם ביטוח בריאות שהוא בעצמו לא זול)... שוב, כל אחד עושה את השיקולים שלו.

yanivran

New member
ולפני שיגידו שהצגתי רק צד אחד של המטבע

בקליפורניה המזג אוויר מדהים, הנופים מדהימים (כמעט כמו בוונקובר, אבל לא גשום כמו שם), והמיסים נמוכים, המוצרים זולים והאנשים נחמדים ויש גם קהילה יהודית וישראלית מאוד גדולות.... מה שאין בוונקובר (ולנו זה חשוב, אבל אני מאמין שנסתדר מהבחינה הזאת)....

shipy1234

New member
גם אין מה להשוות את שוק העבודה של קליפורניה

לשוק המצומצם למדי שיש בוונקובר.

joe2b

New member
מזל טוב לך (?)

אני שונא להיות הפולניה שאומר "אמרתי לך", אבל...

למעלה