נגעו לנו בקודש הקודשים !

barlevy

New member
נגעו לנו בקודש הקודשים !

אלבום מחווה לפינק פלויד בגירסת היפ-הופ לא מומלץ לחולי לב ונשים בהריון.. אפשר לדלג

פינק פלויד בגירסת היפ הופ?

אני מניח שהשלב הבא פינק פלויד בגירסא ים תיכונית, אלבום מחווה של עפר לוי לפינק פלויד! קאבר קורע לב של עפר לוי לשיר "הלוואי והיית כאן" ...
האמת, לא שיש לי בעיה. אני מסרב לראות את הפינק פלויד כקדושים, וכל הם לא קדושים שכל אחד יעשה להם קאבר באיזה סגנון שהוא חפץ בו, הרי תמיד יהיה איזה אידיוט שיאהב את זה, מי אני שאגיד לו לא?

wish i was here

New member
חלאס לעשות מפינק פלויד קדושים

זה פשוט דוחה ומגעיל. למקרה שלא הפנמת את המשפט בהגדה:"אחד אלוהינו". אגב-קאברים זה תמיד מבורך,בכל סגנון,והיפ הופ זה מגניב.

MilkShack

New member
אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה

אני מאמין שפינק פלויד היו אלוהים.

wish i was here

New member
בשתי מילים-מעורר רחמים

מה גם שמה שאתה אומר פוגע ברגשות דתיים,שלי בין השאר.

oneman2

New member
אם אני מאמין במשהו אחר ממך

אני פוגע ברגשות הדתיים שלך? אם אני מאמין שאלוהים הוא איש עם ראש של ציפור, זה פוגע בך? (לא שאני מסכים עם ההוא למעלה.)

meytar

New member
באותה מידה הוא יכול להגיד שזה

שאתה מאמין באלוהי היהדות פוגע ברגשות שלו...

wish i was here

New member
אתם לא מבינים

עצם זה שהוא לוקח מושג כמו אלוהים ועושה ממנו משהו מופשט,חסר מחשבה ובהחלטה של רגע,זה פוגע ברגשות הדתיים שלי-ושל כל דת אחרת. צריך לדעת מה זה באמת אומר להאמין במשהו-ואז לדבר,ואני בטוח שאם הוא יבין את מלוא המושג אלוהים הוא לא יגיד שפינק פלויד זה אלוהים-זה כמו שאומרים שרן דנקר הוא אליל וכל הפקצות מעריצות אותו. עם כל הכבוד-אין לו מושג מה זאת אלוהים ומה זאת אמונה אם הוא "מאמין" בפינק פלויד

והיהדות שלך לא לוקחת מושג

מושג גדול כמו אלוהים ועושה ממנו משהו מופשט וחסר מחשבה? הכל תלוי מאיזה נקודת מבט אתה מסתכל על זה. לדעתי היהדות לא פחות מגוכחת מהאמירה "פינק פלויד הם אלוהים". מצטער, אתה יכול עד מחר להפגע מזה. אני כמובן נגד הפולחן סביב פינק פלויד ונגד כל פולחן באשר הוא. סורי, זה אתה שלא מבין, לא אנחנו. אתה זה שבוחר להסתכל על העניין מנקודת מבט כ"כ מקובעת, לא אנחנו. אתה זה שבוחר להפגע על הדרך, לא אנחנו.

wish i was here

New member
'אלוהים' ו'יהדות'

הם הדברים הכי פחות מופשטים שנאי יכול לחשוב עליהם. יש כאלה שילמדו פילוסופיה יהודית שנים-ולא יוכלו להגיד שהם מבינים עד הסוף את היהדות-שנבנתה אלפי שנים ועד היום ממשיכה להבנות. להגיד שהיהדות לוקחת את אלוהים ועושה ממנו משהו פשוט וחסר מחשבה זה פשוט מעיד על בורות בנושא-על כל נקודת מבט של אותו "אלוהים" יש מאות פרשנים שמתווכחים ביניהם,אם היית קורא ומרחיב את הידיעות שלך בנושא היית רואה,אבל כנראה שאתה מעדיף שלא ללמוד ולזרוק משפטים בוטים על דברים שככל הנראה אין לך מושג בהם. לגבי נקודת מבט מקובעת-להגיד "לא מתאים לי להאמין-יותר נוח לי",זה קיבוע קלאסי,אתה לא חקרת בנושא,ואתה בעצם לא יודע דבר וחצי דבר על היהדות ועל העומק שבה.יהדות זה הרבה יותר משמירת מצוות וכל מיני דברים שאנשים כמוך למדו בגן-זה צורות מחשבה מורכבות-גאוניות לעיתים. לכן-לבוא ולהגיד את מה שאתה אומר מראה שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר-לך תגיד לפרופסורים למחשבת ישראל שביהדות אלוהים זה דבר חסר מחשבה ומופשט-זה טמטום להגיד את זה. את אבן-גבירול קראת? הוא היה מדען\רב שעשה דברים מבריקים וקישר ביניהם לבין היהדות ונוכחות אלוהים,או את לייבובץ'-שהיה כימאי שהסביר כמה מי שכתב את התנ"ך הבין בכימיה ברמה גבוהה. אז תעשה טוב-אם אתה לא יודע,אל תדבר.

MilkShack

New member
כל אחד יכול לקחת את זה אחרת.

אתה מדבר על איך שאני לוקח את זה ? לא חסרים אנשים שאתה יכול להיפגע מהם, אני לא הבעיה שלך. ומעורר רחמים אל תקרא לי, כי באותה מידה אני יכול לקרוא לך ככה על 1001 סיבות שבגללן אתה מאמין באל מסוים.

אולי תפרט מה גורם לך לחשוב

שפינק פלויד הם אלוהים? באיזה מובן אתה רואה אותם כאלוהים? לזרוק לאוויר "פינק פלויד הם אלוהים" זה מאד כוללני אחרי הכל, למושג אלוהים יש אין סוף פירושים.

MilkShack

New member
אני אבהיר.

העניין הוא שזה לא אלוהים איך שזה נשמע... בשבילי הם כמו מדריך רוחני כזה ... כי בכל מצב ושלב בחיים שלי הם היו שם בשבילי, המוזיקה שלהם הם ברמה של מעבר לגאוניות, אף אחד אף פעם לא יגיע לכזאת רמה של מוזיקה, ומבחינתי זאת התעלות שרק יחידי סגולה יכולים להגיע אלייה. מעבר לזה, כל החיים שלי הם מוזיקה, ומפה זה נובע. אולי לאחרים זה נשמע כמו "איזה טמבל, הוא חושב שאנשים הם אלוהים" אבל מבחינתי, אם לוקחים לי את המוזיקה, אני מתאבד. זה מה שמפריד אנשים כמוני מאנשים שפשוט נהנים לשמוע מוזיקה באוטו או לא יודע מה, אני פשוט רואה בזה יותר, הרבה יותר. שמעו, אולי הדעה שלי תשתנה יותר בהמשך... אולי באמת כאלה שכתבו פה דברים מסוימים צודקים ואני טועה, אבל מעורר רחמים זה לא, אני יכול להגיד שלהאמין באוויר זה מעורר רחמים. אני יכול להגיד שלהתייחס לתנ"ך כדברים שקרו ושהם אמיתיים זה מעורר רחמים. אוקיי, אולי זה נשמע כמו איזה פשיעה נחרצת, אבל זה רק כי מה זה מה שכולם רגילים. חוץ מזה, בעניין של למידה בחיים וכל זה, אולי להתבגר או מש'ו כזה, סתם דוגמא לעוד אדם שחושב שפינק פלויד היו אלוהים, בן 30 ומשהו, אביב גפן.

wish i was here

New member
כמה דברים

אם ,משום סיבה שהיא,אתה מוכן להתאבד במצב כלשהו-אני מציע לך להיבדק,או לחלופין לבדוק אם אתה מתכוון למה שאתה אומר,בשיא הרצינות. עכשיו-זה נחמד שאתה קשור מאד למוזיקה,אבל זה עדיין לא המושג אלוהים-ואני אומר שוב,זה פשוט כי כנראה אתה לא יודע בעצם מהי מהות המושג. לא אמרתי מעולם שהתנ"ך קרה-אני אגיד יותר מזה:הוא לא קרה.זה אוסף סיפורים,שבאים ללמד אותנו דברים,משלים-אפשר להגיד. ואביב גפן....זה לא הבן-אדם שעכשיו מפרסם את ארומה?

MilkShack

New member
הוא לא מפרסם את ארומה.

האלבומים שלו נמכרים שם. והכוונה היא לא ממש להתאבדות, אבל פשוט... ממ אתה יודע אין למה לחיות ממש.

סליחה?

סתם שאלה, מה באת להגיד במשפט הזה? "לא אמרתי מעולם שהתנ"ך קרה-אני אגיד יותר מזה:הוא לא קרה.זה אוסף סיפורים,שבאים ללמד אותנו דברים,משלים-אפשר להגיד." אשמח אם תסביר לי למה אתה מתכוון..

למעלה