נגעו לנו בקודש הקודשים !

wish i was here

New member
הוא אמר שהוא לא חושב שהתנ"ך קרה

והוא חשב שהוא אומר 'דברי כפירה' שירגיזו אותי,אבל לא-אני חושב שהוא לא קרה גם כן,אבל צריך לבדוק באמת למה הוא כל כך חשוב לנו בכל זאת.

FunkyMonk

New member
התנך

הוא ספר מאד חשוב. הוא לאו דווקא ספר היסטורי. התנך בעצם מציג לנו מעשים, מקרים, ונותן לנו ללמוד מהם - מה הם חטאים, מה טוב ומה רע, ודברים דומים. לדעתי האישית, התנך מנסה להעביר לנו את המחשבות האלו בצורה כאילו יש איזה מישהו, כוח עליון, שמפקח על המעשים של בני האדם - ובכך הוא בעצם נותן את הדוגמא למה טוב ומה רע. זה ממש בקצרה, אפשר לכתוב על זה המון, וסלח לי אם הרעיון לא מובן.

wish i was here

New member
להאמין בפינק פלויד זה מעורר רחמים

הם בני-אדם,זה מוכח מדעית. באמת.

wish i was here

New member
שוב-הם בני אדם

אין לך שום הצדקה להאמין בהם-הם פשוט מוכשרים בתחום שלהם,מכאן ועד להיות אלוהים הדרך עוד ארוכה

MilkShack

New member
מפה אין לי מה להגיד לך... זה סתם

הפוך לוויכוח. הבהרת את שלך, אני הבהרתי בהודעה קודמת את שלי... אם בא לך לדבר על זה עוד קצת, מסנ' [email protected] או מסרים. ברצינות, אני אשמח לדבר איתך.

FunkyMonk

New member
אתה לא יכול להאמין בבני אדם,

כיוון שבני אדם הינם בשר ודם וקיימים פיסית מולך, איתך, באותו עולם. אמונה זה להאמין במשהו מופשט, משהו לא ברור (אני לא אגיד "לא קיים".. אבל זה בערך כיוון המחשב שלי). אתה לא יכול להאמין במשהו גשמי. אתה יכול להעריך, להעריץ, לאהוד, לאהוב משהו גשמי, אבל לא להאמין בו. האמונה יוצרת משהו, אתה לא יכול "להאמין" במשהו שכבר בנמצא.

BananushkA

New member
אני מתקשה מעט.

אני מתקשה עם ההגדרה שלך לאמונה מעט. מה הכוונה האמונה יוצרת משהו? אתה בהחלט רומז כאן שה-'משהו' הזה לא היה קיים לפני שהאמונה יצרה אותו. טוב, ובזה יש לך ויכוח עם די הרבה מאמינים. ההגדרה לאמונה, עם כמה שניסית לצייר אותה כחד-משמעית, היא מאוד אישית ואינטואטיבית. אילו אני הייתי נדרש להגדיר אמונה הייתי אומר משהו כגון: הסתמכות על גופים ויצורים אחרים שיסייעו לך בדרכך בחיים. אבל זה מאוד כללי. ערכתי כעת בדיקה קצרצרה במילון והערך על אמונה אומר כך: קבלת טענה כעובדה ללא הוכחה. בהגדרה הזו יש משהו מאוד מתמטי, ואכן גם במתמטיקה יש אמונות כאלו - אקסיומות. בכל מקרה, ואני סוטה מן הנושא, אמונה היא לא דבר מוחלט. אמונה ותפישה של המטא-פיזי זה דבר מאוד אינדיבידואלי ולא הייתי ממליץ לך להגדיר אמונה (אבל מה אני מבין?).

FunkyMonk

New member
צודק,

אבל אמונה היא עניין שיש וניתן לכתוב עליו עשרות עמודים. שלוש השורות שלי ממש לא מנסות להגדיר את המונח אמונה.

BananushkA

New member
האלוהות היא בראש ובראשונה אמונה

אמונה היא דבר המעניק לך מן תקווה משונה שעוזרת להמשיך בחיים (כך לפחות אני רואה את זה). אני מכיר איזו גברת שכאשר היא רואה מכונית אדומה היא אומרת לעצמה - 'או, עכשיו יהיה יום טוב'. אין בכך שום היגיון, אבל גם לא בשביתה מכל מלאכה ביום השביעי בשבוע. מה הכוונה ב-'להאמין בפינק בפלויד'? להאמין באלוהים, או בדבר מסוג זה, הוא להאמין שקיים מין כוח עליון שעוזר לדברים לנוע בדרכם הנכונה. אותו אלוהים הוא יצור שמכסה את כולך והרבה יותר. הוא היצור שמסוגל לתת לך את אותן נקודות קטנות של אושר במהלך החיים. אולי 'להאמין בפינק פלויד' זה האמונה שלפינק פלויד יש כוחות אלוהיים, כוחות לשנות את העולם. ובזה יש איזה משהו, לא? ומדוע לא להאמין בבני אדם? האם בן-אדם אומר בהכרח ישות שהיא לא אלוהית? ואיך בכלל אפשר להשליך את ההגדרה שלך לאלוהים על אדם אחר? אולי אלוהים בכלל לא יודע שהוא אכן אלוהים (וזה לא רעיון מקורי שלי), ואולי כל בני האדם כולם הם האלוהים (גם-כן לא רעיון מקורי שלי). לפני שמתנשאים (ולקרוא לאדם אחר 'מעורר רחמים' זה אכן מתנשא) עלינו לבדוק את המציאות שעומדת מול פנינו, באם קיימת כזו, בכלל. אלוהים? בהחלט מעורר רחמים. נ.ב. אני מתנצל אם העלבתי אדם כלשהו בהודעה, אכן לא הייתה זו הכוונה. רק ניסיתי להציג את ההשקפה שלי. שום דבר כאן אינו עובדה וה-כ-ל דעה. חלק מן הדברים כתובים כאמיתות, אני מודע לכך. רק דרכי להתבטא. הסליחה עמכם.

MilkShack

New member
ניסחת טוב...

זה כמו שהנוצרים מאמינים שישו היה המשיח, והוא היה בן אדם. חוץ מזה, שהאלבומים שלהם הוא תוצר סופי שלהם. זה כאילו שהם שליחים שאמורים להעביר את זה לאחרים. משו כזה..

wish i was here

New member
טוב

תשמע-אתה יכול לבנות כל מני תאוריות על זה שפינק פלויד הם אלוהים בהתגלמותו על-פני האדמה,ושהאלבומים שלהם זה בעצם מסר\שליחות לבני האנוש...אני לא מי שיעצור אותך. אבל אני כן אומר לך להסתכל על זה ולחשוב קצת אם זה באמת מה שאתה חושב. הם בסה"כ בני-אדם.

MעlbulעB

New member
../images/Emo45.gif

ועוד
על החתימה [אם אכן התכוונת לעיזים]

מי קבע שאלוהים הוא כוח עליון

שמכוון את החיים שלנו? אני לא מאמין שקיימת ישות שמכוונת את החיים של אלעד מכפר חוגלה או של כל אחד אחר, להגיד שזה נכון גורם למושג הזה להשמע עוד יותר מופרך ממה שהוא נשמע. כמו שאני רואה את זה, כל "דמיון" מיותר מההגדרה הבסיסית ביותר (כוח שיצ ותכנן את היקום), רק גורמת למושג "אלוהים" להפוך למשהו מופרך וגורמת להרבה אנשים להפוך אתאיסטים, אחת הטעויות הגדולות היא לקשר את אלוהים לדת מגלומנית. והוא כבר ציין מהם פינק פלויד בשבילו, יותר מורים רוחניים מאשר אלוהים, אם הוא רוצה להגדיר את זה אלוהים שיבושם לו. דרך אגב, אתה יודע כמה אנשים באברבנל חושבים שהם אלוהים? תבקר שם פעם, אתה לא תאמין.

BananushkA

New member
ההגדרה הבסיסית לאלוהים?

כל מה שכתבתי בהודעה שלי זו כמובן הפרשנות שלי למושג האלוהות. מספר תיקונים, אבקש: לא אמרתי שאלוהים מכוון את החיים של אלעד מכפר חוגלה או כל אדם אחר, אלא אמרתי שזהו יצור שעוזר לדברים לנוע בדרכם הנכונה. הדרך הנכונה עבור אלעד מכפר חוגלה היא הדרך שהוא בוחר לעצמו, ואותו כוח מלמעלה רק יכול לעזור לנוע בדרך הזאת. שנית, לא ביקשתי לקבוע שאלוהים הוא כוח עליון בצורה מוחלטת. אף-על-פי שרבים רואים באלוהים כוח עליון, אני מאמין שאלוהים היא מילה נרדפת לכוח עליון. אלוהים הוא לא יצור, זו מילה המייצגת יצור. ושלישית, אני לא רואה איפה אתה מוצא בתגובה שלי קישור בין אלוהים לבין דת מגלומנית, אם תוכל להאיר את עיניי, אשמח. לסיכום, אבקש ממך עוד דבר אחד - אנא קבע אם אני דתי או חילוני.

לא משהו שאמרת

הוספתי את דעתי בנושא גם בלי קשר למה שאתה אמרת. מההתבטאות שלך דיי בטוח שאתה חילוני, אבל אתה בטח משחק איתי משחק "הפוך על הפוך", אז אתה בטח דתי.

סליחה שאני מתערב כן...

א. מי ש'נפגע' מאמירות כאלה או אחרות, זו בעיה שלו כי הוא בחר להיפגע מהן. כל עוד אין אלימות, תמשיך הלאה, אתה תיתקל בהמון אנשים מעצבנים בחיים. ב. הדיון האינסופי על אלוהים הוא... אין סופי, מיותר לנסות לשכנע אחד את השני בצדקת דרכו. ג. אלוהים לפי דעתי נמצא גם במוסיקה, אז אין צורך לזלזל. ד. פינק פלויד "שם בשבילך", אתה מתכוון האלבום שם בשבילך, קשה לי להאמין שרוג'ר מחכה לך בחדר כל לילה כדי להעביר לך את היום בסבבה. זה מה שקורה בסוף שמעריצים בנאדם כל כך, ובסוף נאמר פוגשים אותו, מתאכזבים ומקבלים כאפה רצינית. קח עניינים בפרופורציה. מוסיקה גאונית, מטורפת, אין מילים לתאר את ההרגשה שאתה שומע אותה, אבל בכל זאת, הם לא ההורים שלך, לא גידלו אותך ולא ניגבו לך בגיל 3. לא יודע מה טווח הגילאים פה, אבל אני מציע לכם לעסוק בנושא הזה שוב שתעברו את התיכון, מדהים מה ההתבגרות עושה לתפיסה. ואני לא אומר את זה בציניות בכלל.

MilkShack

New member
התוצר הסופי כמו שכבר אמרתי

האלבומים, המוזיקה. לא האנשים.

למעלה