נגעו לנו בקודש הקודשים !

wish i was here

New member
דווקא בגלל

שהדיון על אלוהים הוא אינסופי צריך לדון וכן לשכנע בצדקת הדרך שלך,כל עוד הדיון לא יוצא מגבולות הטעם הטוב. לפי חז"ל-דיון טוב הוא דיון שבו אתה מרחיב את הידיעות שלך ולא רק מלמד-מדיון על אלוהים אתה יכול רק ללמוד על דעות אחרות ולהעביר את הדעה שלך,ולכן זה דיון טוב. אני לוקח את הדעה של זה שאמר שפינק פלויד הם אלוהים ברצינות,אחרת לא הייתי מגיב-זה נושא מאוד עמוק ומעניין,ואלוהים הוא תעלומה,אולי הוא נמצא במוזיקה,לדעתי לא,אבל רק אלוהים יודע :)

אז זהו

שפה זה יכול בקלות לגלוש מגבולות הטעם הטוב, כי מה לעשות זה לא פורום יהדות ואלוהים. ואגב, אלוהים לטעמי נמצא בהכל, ובוודאי שבמוסיקה. אחת הדרכים הכי חשובות להתחבר לאלוהות היא דרך המוסיקה. ואני אפילו לא מחרטט פה, קח את כינור דוד, כלייזמרים והרבה חשובים בחסידות שטענו שניגון הוא אחד הדברים החשובים... היה לי דיון מעמיק על זה עם אחת שמבינה טוב בחסידות של הרב קוק ונחמן וראיתי דווקא הרבה דברים יפים בנוגע לאלוהים ומוסיקה. אבל תצטרך לדבר עם מישהו יותר מלומד ממני כדי לקבל יותר מידע.

wish i was here

New member
אם טיפה להרחיב לך

ולתקן אותך פה-ביהדות הנגינה היא לא דרך לקירוב עצמי אל אלוהים,אלא דרך להפיץ את תורתו של אלוהים-בקרב חוגים מאד מסויימים ביהדות(הנחמנים,החסידים וכו') ולא חסרים כאלו שמתנגדים לכך(יהודים גרמנים ופולנים,בעיקר). הרעיון של החוגים שתומכים בנגינה למען אלוהים היא שכל אחד צריך לקחת את הכישרון שלו(שהוא בעצם מתנה שאלוהים נתן לכל אחד) ולהשתמש בו לא רק לפרנסה,אלא גם להפיץ את תורת אלוהים והאמונה בו.לעומת זאת המתנגדים טוענים שהאמונה צריכה לבוא ממקום פנימי ולא מגירויים חיצוניים. מעגלי הריקוד של הנחמנים בצמתים הם דוגמא מצויינת למה שהזכרתי פה

RoieL

New member
דווקא מאני נשמע ממש טוב.

מעניין מה קרה לסולואים.

שמיקי

New member
../images/Emo12.gif

וואי איך לא!! זה נשמע כמו שיר היפהופ של שנות ה80.. אחד הנוראיים. אבל לרנינג טו פליי, נשמע איכשהו בסדר.. וגם זה איכשהו.

holo

New member
מה אתם מדברים

אין על הביצוע של שמיק! שמעתי אותך ואת הלהקה שלך עם הביצוע למאני, סחטיין עליך
לא רואים אותך פה הרבה...

לפני שניסחף לדיון על דת

הדיון כאן מעלה דווקא כמה נקודות מעניינות, ואולי עדיף שנתמקד בהן: איזה מקום תופסים בחיינו האמנים האהובים עלינו? האם הם דמויות מופת עבורנו? האם אנו "מעריצים" אותם - ואולי יותר מזה, רואים בהם סוג של סופרמנים ("אלוהים")? או שאנו רואים בהם בדרנים, אנשים שמשרתים *אותנו* וחייבים להתנהג בהתאם לציפיותינו - למשל, לצאת לטורים, להוציא שירים חדשים וכד', לפי רצוננו? איך אנו מגיבים כאשר הם לא פועלים בהתאם לציפיותינו: האם אנו מתאכזבים? חושבים שהם "בגדו" בנו? או שזה לא משנה? מבחינתי, עברתי אולי את הגיל של "הערצה", אבל בהחלט יש אמנים שאני מעריכה, כיוצרים וכבני אדם. וגם בגילי, יש את הקטע הרומנטי של ראיית הכשרון שלהם כמשהו קצת על-אנושי. אבל אני תמיד מודעת לכך שהם בני אדם בשר ודם, עם חולשות, ואני לא מצפה מהם ליותר מדי, ולכן גם לא מתאכזבת כאשר הם עושים שטויות. כשהייתי צעירה יותר, לקחתי דברים יותר ללב, מטבע הדברים. כשדילן התנצר, למשל, בסוף שנות השבעים, ראיתי את זה כבגידה והיה לי קשה להאזין לאלבומים שלו, במשך שנים. הוא היה אמן חשוב מאוד עבורי, בגיל העשרה. היום אפשר לצחוק על זה, אבל זה שלב שאנשים עוברים, וזה טבעי ומובן. מה אתכם? איפה אתם נמצאים כרגע?

wish i was here

New member
הממ,מעניין

אני אוהב לשמוע מוזיקה-אבל לא מעבר לזה. לא חושב שהזמרים שאני שומע הם אלוהים-חושב שהם בני אדם,וזה גם מגדיל את ההערכה שלי אליהם,לפעמים,שהם בעצם אנשים כמוני שהצליחו ליצור דבר יפה,וכל הכבוד להם. אם זמר עושה משהו שאני לא מסכים איתו-אם אני יודע על זה(כי אין בעצם נגנים שאני באמת עוקב אחרי כל פעולה שלהם מעבר למוזיקה,אין לי מושג איך קראו לחברי גנסיס,יס,קאמל,קניג קרימזון וכל זה),אני לא נבהל ולוקח בפרופורציות,הם בני אדם,הם יכולים לטעות או לחשוב דברים שאני לא חושב-אלא אם זה עובר את גבול הטעם הטוב,שם אני מתעצבן עליהם-בתור בן אדם. הערצה של זמרים היא לדעתי בזבוז זמן,אבל יש אנשים שאפשר 'להערץ' אותם,אני מתקשה למצוא זמרים שאני 'מעריץ' על המוזיקה שלהם.

oneman2

New member
אחריי שקראתי את הביוגרפיה

המלאה של הלהקה, אני יכול להגיד סופית שהם לא אלוהים. (בצחוק, כמובן, זה מגוחך בעיני לחשוב שהם אלים).

The Walrus

New member
מה שאני חושב

לגבי האמנים האהובים עלי... אני מעריץ את המוזיקה שלהם. ז"א, לא ממש אכפת לי אם ג'ון לנון היה מרביץ לאשתו, או אם רוג'ר ווטרס קורא לחזרה לגבולות 67, או אם קיית' ריצ'רדס הסניף את אבא שלו - כל עוד אני נהנה מהמוזיקה שלהם. למרות שלפעמים קשה להפריד (דוגמה שעולה לי בראש, ואגנר היה מלחין גדול אבל אנטישמי מאוד, והנאצים השתמשו במוזיקה שלו בתעמולתם. לא שאני שומע ואגנר, אבל זאת סתם דוגמה), אני מאוד ישתדל. אני לא מעריץ מוזיקאי בגלל המוזיקה שלו, אבל את המוזיקה שלו אני בהחלט מעריץ; תשאלו את מכריי כמה אני אובססי לגבי יצירות מסויימות שאני אוהב (דארק סייד, סלינג אינגלנד וכו). בקשר למה קורה אם הם מאכזבים אותנו... אני מעריך במיוחד אמנים שנשארים צמודים לעקרונותיהם ולאמנות שלהם, למרות שהעולם בחוץ לוחץ עליהם לעשות אחרת. לדוגמה סטיב האקט מג'נסיס, גיטריסט גדול, שפרש מהלהקה ממש שנייה לפני שהפכה למפלצת פופ בהנהגת פיל קולינס. הוא היה יכול להיות סופרסטאר, מיליונר, להירשם בהיסטוריה יחד עם רבים וגדולים, והוא בחר להישאר נאמן למוזיקה שהוא אוהב ולא להיות בסתם להקת פופ. כיום הוא אמנם לא מאוד מוכר, אך הוא מאוד מוערך בקרב מי שמכיר אותו. כך שבעצם אם הוא עושה משהו נגד הקהל, אני מעריך אותו יותר...

Jason2

New member
גם אני עברתי את גיל הערצה

אבל משום מה אני כל השנים התייחסתי לאמנים כאל בני אדם מוכשרים אבל לא בדרגת אלוהות. כל ההתייחסויות לחיים הפרטיים שלהם אף פעם לא עניינו אותי במיוחד ובגלל זה אני לא מת על ז'אנר הסרטים אשר מספרים את סיפורו של זמר או להקה מפורסמת (למרות שאהבתי את "כמעט מפורסמים"). לא יודע כנראה שתמיד הסתכלתי מעבר לתדמית שהאומן בונה לעצמו ותמיד ידעתי שבסופו של דבר הם עדיין עושים את הדברים הרגילים שכל אדם עושה.

CrazySheep1

New member
כנל על כל מילה ומילה.

אני לא כ"כ מתמקד בביוגרפיות של האמנים שאני שומע, זה גם לא ממש מעניין אותי, הם אנשים לכל דבר, ומסוממים או חולי נפש אחרים אני יכול למצוא הרבה בעמודים הראשונים של ידיעות, וזה שהם אמנים גדולים לא עושה אותם שונים. אני נהנה מהמוזיקה שלהם ואני גם מעריץ את המוזיקה שלהם. אבל ממש לא אותם. ולמשהו שאולי קשור איכשהו לנושא אבל רחוק מהמוזיקה, אז כל השרשור הזה הזכיר לי את התמונה שראיתי היום של אולמרט בשער של העיתון כשהוא בקיבוץ עם אשתו, לבוש בבגדים שרק את האחים שלך בבית אתה רואה לבושים ככה. זה היה מוזר ומצחיק כי בחיים לא נזכה (?) לראות אותו בטלוויזיה בבגדים כאלה אלא רק בחליפות, בקיצור, זה שידר קצת אנושיות. (למרות שהוא פוליטיקאי שאותי אישית מגעיל אז זה בספק).

holo

New member
אני לא מעריץ אף אחד

ואני לא רואה שום אומן שאני מאוד מעריך כאלוהים. מצד שני, אני כן מצפה להתחשבות בקהל האוהדים מצד האומן (בעיקרון זה מתייחס רק לסיבוב הופעות שכולל את ארצנו הקטנטונת).

למעלה