נוגסים במשכורות הרעב שלנו

גרנולה2

New member
נוגסים במשכורות הרעב שלנו

מחר ייכנסו לתוקף הגזרות החדשות ומעמד הביניים יחטוף שוב מהלומה. כמי שגומרת בקושי את החודש, עם משכורת זעומה והר של הוצאות, אינני יודעת למי להפנות את הזעקה. בחישוב פשוט שערכתי עם בעלי הגענו למסקנה המצערת שגם אם נחיה בצמצום מזעזע – עדין נסיים את החודש במינוס, שילך ויטפח מחודש לחודש.

שכר דירה גבוה, תשלום שערורייתי לגן של הילד, חשבונות גבוהים, מחייה שמתייקרת, הוצאות דלק, טיפולים רפואיים שונים שגם מחירם הולך ומתייקר ושום הקלה לא נראית באופק. החיים במדינה הזו הפכו לקשים מנשוא. אי אפשר לחיות כך. אנחנו משפחה פשוטה שרק רוצה לחיות חיים נורמאלים וזה בלתי אפשרי.

אני יודעת ששבע לא יבין רעב, ולא מצפה שראש ממשלה שנהנה ממשכורת שמנה יבין את המצוקה שלי, אבל מה שביבי עושה למדינה הזאת הוא בלתי נסלח וגובל באכזריות. לנגוס במשכורות שלנו, להעלות את מחירי המחייה בארץ ולהקשות עלינו להתקדם בחיים ובשביל מה? מילא אם היינו נהנים מביטחון, משקט ורוגע... ראשי המדינה הזאת מביאים אותנו לנקודת שבירה ונמאס. נמאס לנו לספוג.

מה שעצוב באמת היא העבודה ששום מחאה חברתית לא תביא לשיפור המצב. לא יעזרו שלטים, לא קריאות, לא שביתות רעב ולא הצתות. לביבי לא אכפת, לאף אחד לא אכפת. אנחנו נאלץ לאכול מהפה ליד ולדאוג לעצמנו.

הגזרות הכלכליות החדשות מקבעות אותנו בעמדת מסכנות, לא מאפשרות לנו להרים את הראש מעל המים וחובטות בכל מי שמנסה. הגרוע הוא שביבי טרם סיים. אחרי "הנגלה" הזאת יגיעו עוד גזרות ועוד ועוד. הוא לא סיים להכות בנו, והרע עוד לפנינו.

מתכNET

New member
חתכו לך את מחיר הסלולר במאות שקלים! לא

שמעתי שאמרת תודה למישהו!

baudrate

New member
לא כולם קונים סמארטפון

יש הרבה שמשתמשים בנוקיה פשוט ב150 שקל.

פרח 2 2

New member
רוב תודות!!!

איזה מזל שכל מה שנשאר הוא להכניס את אותה התחרות בכל הענפים האחרים.
הסלולר הוא רק דוגמא לכמה עושקים אותנו בכל דבר אחר במדינה הזו וכמה טייקוני הסלולר עשקו אותנו כל השנים האלו עד היום - ואף אחד לא אמר כלום.

פשוט בושה.

איך אומר השיר? "הציבור מטומטם - הציבור ישלם"

תמשיך להצביע ביבי.

אולי הנכדים שלך (או הנינים, או שלא תזכה לראות בכלל) עוד תחרות בעוד ענף בחייך בארץ.

ESPS

New member
אני תמיד הייתי על טוקמן

יש לי טלפון מוטורולה פשוט. כל פעם אני קונה יתרה של 60 שקל וזהו.
אין מצב בעולם שאני אמסור את פרטי האשראי שלי להוראת קבע... ממש אין מצב.

Aעופרית

New member
התקשורת ירדה,
החשמל עלה פי כמה

מעולם לא שילמתי מאות שקלים על סלולאר. תמיד כמה עשרות שקלים
וכעת עם אותם כמה עשרות שקלים, יש לי יותר מפי 4 זמן שיחות
וגם התקשורת הנייחת ירדה.

מודעת לזה!

מצד שני, אין חסכון כי החשמל, שאין ברירה וחייבים להשתמש בו בייחוד עם החום במרכז הארץ, עלה ועלה. כך שאם ירד לי חמישים שקלים נניח מסעיף התקשורת, סעיף החשמל עלה במאה. סתם דוגמא. לא עשיתי חישוב מדוייק.

ESPS

New member
חינוך חינם-

מעניין שהממשלה לא מותירה למשפחה ברירה, אלא ששני בני הזוג ייצאו לעבוד.
יחד עם זאת, למרות מסקנות טרכטנברג- חינוך חינם הוא רק מגיל 3 ומעלה. כלומר שעד לגיל 3, ההורים חייבים לשלם עבור פעוטון, מכספי ה"נטו" שלהם.

ESPS

New member
אתה אמור להבין לבד...

אם בןאדם מרוויח שכר מינימום ( שעות/חודשי), והוא רוצה לעבוד, ומוכן לעבוד, מה הוא אמור לעשות עם הילד שלו, בן השנתיים?
להעיף אותו על הסבתא...זה מה שאנשים נאלצים לעשות.

לי אישית אין ילדים ואין אישה.
גם בשביל זה צריך כסף.

או שהממשלה רוצה לעודד אנשים לצאת לעבודה, או שלא.
אבל כאן- הממשלה מחזיקה בחבל בשתי קצותיו.
היא לא מעודדת את הבןאדם לצאת לעבוד, אלא מאלצת אותו לצאת לעבוד וגם לשמור על הילד ממש באותו הזמן.

לפי השאלה שלך, אני בטוח שאין לך אפילו חצי ילד.

SupermanZW

Well-known member
משכר מינימום אי אפשר לגדל ילדים

וזו בדיוק הכוונה, שמי שאינו משתכר מספיק כדי לפרנס ילדים שלא יביא ילדים.

מי שרוצה להביא ילדים שידאג לקדם את עצמו מקצועית ולהצליח להרוויח יותר משכר מינימום, מי שאינו מסוגל לקדם את עצמו ודאי שלא יהיה מסוגל לקדם את ילדיו אם יהיו לו ולכן מוטב שלא יביא ילדים.

Avi85F

New member
כמה בורות בתגובה אחת

וזו בדיוק הכוונה, שמי שאינו משתכר מספיק כדי לפרנס ילדים שלא יביא ילדים.

אין דבר כזה.
אפשר לטעון שמי שלא משתכר מספיק אז שלא יבאי 8 ילדים ויסתפק ב 2 אבל לא משכתבת.

מי שרוצה להביא ילדים שידאג לקדם את עצמו מקצועית ולהצליח להרוויח יותר משכר מינימום, מי שאינו מסוגל לקדם את עצמו ודאי שלא יהיה מסוגל לקדם את ילדיו אם יהיו לו ולכן מוטב שלא יביא ילדים.
הממשלה לא צריכה לעודד הבאת ילדים או אי הבאת ילדים וזה כולל ביטול הטבות וכו...
אבל להגיד שלא יבאי ילדים זה גם שטות זהה וזה גם מנוגד לטבע.
הגנים שלנו רוצים לשרוד ולעבור הלאה אפילו אפשר לטעון שזה מטרת קיומנו - להעמיד דור המשך שבה הגנים שלנו ימשיכו הלאה.
לרוב המוחלט של בני האדם מגיעה תקופה שבה הוא רוצה להבאי ילדים (=להקים משפחה) ה"רצון" הזה הוא פרימיטיבי וטבעו עמוק עמוק בכל אדם ואדם
זה לא משהו שאפשר "להתנגד" אליו זה כמו להגיד לבן אדם להפסיק לנשום או להפסיק לאכול...

SupermanZW

Well-known member
כמעט כל מה שהאנושות עושה מנוגד לטבע

האנושות בעיקר הורסת את הטבע ובלי לשים לב גם מקרבת את הכחדת עצמה.

Avi85F

New member
איזה הזוי

האנושות זה הטבע בני אדם זה דבר טבעי.
אין דבר אחד אחד שהאנושות עושה שמנוגד לטבע.
ולא לא מקרבים שום הכחדה ואין שום דבר פסול בניצול משאטבי הטבע.
ואם בראיה רחבה יותר גם הדינזאורים נכחדו על פי אותו עקרון גם הם היו מנוגדים "לטבע".

SupermanZW

Well-known member
ניצול משאבי הטבע מעבר לקצב התחדשותם יגרום להם

להיגמר ולנו שתלויים בהם להיכחד. בכך שאנו פועלים באופן שבוודאות יגרום לנו להיכחד אנחנו פועלים באופן לא טבעי, במקום לפעול באופן שיאפשר לנו לשרוד כמה שיותר אנחנו פועלים באופן שימנע מאיתנו לשרוד.

Avi85F

New member
פחחח יש בעולם מספיק רזרבות של גז ונפט

שיספיקו לעוד 200שנה והיד עוד נטויה
ככל שהטכנולוגיה מתקדת כך אנחנו יולים למצאו ולנצל עוד משאבי טבע ומעבר לזה
נמצאים גם משאבים טבע אחרים (כמו שעברו לשימוש בנפט)

SupermanZW

Well-known member
מהם 200 שנה לעומת משך קיומו של האדם?

אתה באמת חושב שלאף אחד לא צריך להיות אכפת שמקורות האנרגיה העיקריים שלנו יגמרו בעוד 200 שנה ושאם לא נתחיל להתמעט מעכשיו תוך פחות מ50 שנים יהיה רעב במרבית העולם?

Avi85F

New member
קצת הבנת הנקרא

משאבי הטבע לא יגמרו בתוך 200 שנה אלה צינתי שהמשאבים שקימים כעת יספיקו לעוד 200 שנה
עם התפתחות הטכנולוגיה משאבים חדשים יתגלו וגם מרבצים קימים של משאבים טבע שאנו משתמשים כיום (נפט גז וכו...)
אותו ההפחדה היה גם בשנות החמישים והנה עדיין יש לנו נפט וגז כי הטכנולוגיה מתפתחת ויחד איתה גם היכולת לגלות ולנצל עוד משאבי טבע.

SupermanZW

Well-known member
ואתה בטוח שימצאו לנפט ולגז תחליפים לפני

שיגמרו, על סמך מה?

האם לא הגיוני יותר לנצל משאבים בקצב שאינו גדול מקצב ההתחדשות ואך ורק אם וכאשר מתגלים משאבים חדשים להגביר את הצריכה בהתאם? הרי אי אפשר לדעת מראש כמה משאבים יגלו ומתי. יתכן שבונים על משאבים שלא יתגלו ו/או לא יספיקו ובמקרה כזה התוצאה תהיה הכחדות.

אל תשכח גם שקצב הצריכה עולה בהתמדה וההערכה של 200 שנה מתבססת על קצב הצריכה שהיה בשנת 2010, אם יקחו בחשבון את העליה בקצב הצריכה (שנובעת בעיקר מריבוי האוכלוסיה) התוצאה תהיה נמוכה מ200.

התעלמת לחלוטין מהקיטון בשטחי גידול המזון וגידול האוכלוסיה, מצב אשר בהכרח יגרום לרעב אם לא תתהפך המגמה.

למעלה