נוגסים במשכורות הרעב שלנו

mickey ofek

New member
הממשלה כן מעודדת הבאת ילדים בכך

שהיא מפרנסת את הדתיים ברוכי הצאצאים

SupermanZW

Well-known member
לא אני פגעתי בחירות הזו אלא בעלי הכוונה

לא מדובר בכוונה שלי אלא בכוונה של יוצרי התנאים הללו.

ESPS

New member
אבל שכר, זה דבר לא יציב, ולא צפוי

לפעמים בןאדם עובד ומרוויח 10 אלף שקל, ומביא ילדים.
אח"כ הוא מפוטר, מחפש עבודה, ומוצא רק עבודה בשכר מינימום. גם זה קורה.
מה הוא יעשה עם הילדים שלו? יעיף אותם על הסבתא...
גם זאת הכוונה הסמויה של המדינה...

SupermanZW

Well-known member
וזה חדש לך שאנחנו חיים במדינה דפוקה?

הבעיה היא שרוב המדינות הן דפוקות ואין הרבה אפשרויות טובות.

מתכNET

New member
האם תיתן לי פתרון למקרים בהם אנשים

לא עובדים כהחלטה מתפרנסים מקבצאות והמדינה מממנת להם את לימודי ילדיהם

ESPS

New member
לילדים יש זכויות... לא קשור להורים

לכל ילד במדינה הזאת יש זכויות.
מימוש הזכויות הוא בידי הוריו, אבל לא מדובר בזכות של ההורים עצמם... מעמד הילד בארץ, לא תלוי בתרומת הוריו למדינה.

אני לא יודע איך אפשר להחליט שלא לעבוד.
אפשר אולי לבקש הכרה ל"נכות", או שהבןאדם לומד בישיבה ומקבל קצבאות, אבל אני לא יודע איך זה עובד במסלול של ישיבות.
אני חושב שצריך לעודד יציאה לעבודה, ולא ליצור מצב של אילוץ לצאת לעבודה, במיוחד כששוק העובדה מפוצץ.
עידוד- זה לתת בונוס שתלוי בעבודה עצמה.

אבל יכול להיות מצב שבו לצאת לעבוד, זה פשוט לא משתלם.
בעבודה, גם אין וודאות תעסוקתית, אין ביטחון. זה גם עלול לסכן את הקצבאות שכבר יש לך.
בקצבאות- הביטחון הוא מוחלט.
כל אחד עושה את החשבון שלו...

יש גם מצב של אבטלה סמויה בהמון מקומות עבודה. גם זה סוג של אבטלה, רק שהיא נסתרת, וגם היא עולה כסף. רשמית- הבןאדם עובד ונוכח במקום העבודה שלו, אבל התרומה שלו שואפת לאפס. הוא בדיוק כמו כל פרזיט אחר, רק ללא הסטיגמה של פרזיט. אני בטוח שפגשת כמה אנשים כאלה בחיים.

ESPS

New member
ויש גם נכות סמויה...

רק לאמר את זה כנקודה למחשבה.
יש גם נכות סמויה.
בןאדם ששירת בצבא, ועבד באופן לא יציב, באופן מקוטע, ומצא את עצמו רק הולך ומסתבך מבלי להבין למה ואיך, והביטוח הלאומי שולח אליו מכתבי דרישה- אז הדבר היעיל ביותר בעבורו זה ללכת לפסיכיאטר ולהוציא נכות.
ממש כמו שיש אבטלה סמויה- יש גם נכות סמויה, שמשולמת לאנשים שהם לא נכים ממש, או לא משוללי כושר עבודה.

זה מן סידור כזה.
זה כאילו הכי נוח לכולם שתשב בבית, ותקבל קצבת נכות, בזמן שכל היתר יוצאים לעבודה ומשתכרים.
במצב כזה- אתה נענש פעמיים.
אתה גם חי בעוני.
אתה גם סובל מסטיגמה של נכה/ חולה נפש.
אבל זה המצב היעיל ביותר עבורך ועבור הסביבה.
למה? שוב- מפני שאתה לא מוצא את עצמך בשוק העבודה.

משה סילמן למשל- הוא רצה לעבוד וחיפש עבודה, אך לא מצא.
התחום שלו היה נהיגה במשאיות, אך רישיונו הנהיגה שלו נשלל עקב חובות.
סילמן עבר הסבה מקצועית ל"קונדיטור", אבל אף אחד לא סיפר לו שאין עבודה בתחום הזה, והוא אכן לא מצא עבודה בתחום הזה, למרות שחיפש.

אז אני רק אומר- יש גם נכות סמויה. אנשים שלא מוצאים את עצמם בשוק העבודה, למרות שהם רוצים לעבוד, ויכולים לעבוד.

baudrate

New member
אנשים כאלו תהיה להם רמת חיים נמוכה

ויהיה להם תמריץ לעבוד ולשפר את התנאים שלהם.

גד51

New member
אין חיה כזו חינוך חינם, נקודות למחשבה..

לצורך הדוגמה, אם אתה מקבל חינוך "חינם" מהמדינה ששויוו 500 שקל עדיין ייקחו ממך את אותם 500 כי צריך לשלם עבור גננות, אוכל, ציוד, מבנים וכו'.. אלא מה? כמו בכל דבר במדינה תשלם הרבה יותר עבור אותם 500 בצורה של מיסים ישירים ועקיפים - המדינה הרי תעביר חלק מהכספים לכל מיני מטרות "צודקות" אחרות כמו גם היעילות הממוסדת הידועה..
כמו כן, מה צודק בכך שזוג חשוך ילדים יממן את אלה שיש להם ילדים? למה שזוג "חסכן" עם 2 יממן את זה שהביא 5 ילדים? איפה בדיוק כאן הצדק החברתי?
תשאירו אצלי את ה-500 שקל ואני אשלם בעזרתם ישירות לגן.. עם הורדת מיסים (ישירים ועקיפים), כלל המחירים יירדו (כולל של הגנים) וגם רוב אלה עם המשכורות הנמוכות יוכלו לעבוד ולשלוח את ילדיהם לגנים.

SupermanZW

Well-known member

baudrate

New member
אבל למה בכלל לשלוח את הילד לבית הספר?

אם זה עולה הרבה כסף, זה פשוט לא משתלם. אולי עדיף להשקיע במניות?

SupermanZW

Well-known member
כי אם הבאת ילד יש לך אחריות כלפיו

שילמד ויצבור ידע שיאפשר לו למצוא עבודה טובה, לפרנס את עצמו בכבוד ולהתקדם בחיים.

לא משתלם להביא ילדים, מביאים אותם מתוך אינטרסים אנוכיים (אך טבעיים לגמרי) להמשכיות, כמו כן ילדים מחייבים אחריות וכל מי שאינו מוכן לעשות הכל כדי לתת לילדיו את הטוב ביותר ואת הכלים הטובים ביותר להצליח בחייהם יותר מהוריהם מוטב שלא יביא ילדים מפני שהם יהיו אומללים באשמתו.

הבאת ילדים אינה משתלמת כלכלית, היא יכולה להשתלם רגשית בלבד, אם משקיעים בילדים את המיטב ומי שלא מוכן להשקיע בילדיו את המיטב מוטב שלא יביא אותם כדי שלא יגרום לאומללות נוספת בעולם, גם של ילדיו וגם שלו (אני יוצא מתוך נקודת הנחה נאיבית שאפילו לאנשים הלא אחראים אכפת במידת מה מילדיהם).

baudrate

New member
מדוע יש לי אחריות כזאת? אנא הסבר.

לגבי אומללות בעולם, כל מה שאני אחראי לו הוא האושר שלי. אומללות של אחרים? כל אחד אחראי לאושר שלו.
אם הוא לא השיג אותו, זה בעיה שלו. הילדים יהיו אחראים לאושר שלהם ואני לשלי. למה זה לא נשמע לך?

SupermanZW

Well-known member
מפני שאתה אחראי לכל מה שאתה עושה או יוצר

וכך כל אדם. עם זאת, אחריותך אינה מסירה אחריות מילדיך.

גד51

New member
לא משתלם להביא ילדים.. עזוב.. לא משתלם

לחיות, זה עולה כל כך הרבה כסף..

baudrate

New member
אז אתה מציע לי למות כדי שיהיה לך יותר מקום?

אתה יודע מה? בשביל לאמלל אותך.... אני דווקה אחיה.

למעלה