נוגסים במשכורות הרעב שלנו

אני מצטער לשמוע על הקושי שלכם

אני מאוד מזדהה איתו.

ואני מסכים עם מה שאת אומרת לגבי המחאות. יש לי 2 הצעות שיעזרו מאוד ברגע שאנשים יקחו אותן לתשומת לבם.

1. להפסיק, להפסיק, להפסיק להצביע לאנשים שכל מה שמעניין אותם זה הכוח שלהם, והחברות שעזרו להם להבחר. כל המפלגות עם הפוליטיקאים המזגזגים האלה, שמוכרים לנו פחדים ביוקר... ברצינות - לא עדיף יאיר לפיד או מישהו. אני שנים כבר לא מצביע, כי אני לא מוכן לקחת חלק בבינונית. אני שוקל עכשיו להצביע לעבודה, כי אני סומך על שלי, יותר מעל כל אחד בכנסת.

2. אפשר לשחק את המשחק כמו שהם משחקים. כלומר, להתאגד, להכנס כחברי מפלגה למפלגות שדופקות אותנו, ולהעלות מועמדים שיהיו חייבים לנו.

אולי אתם לא חיים נכון?

מצד אחד את אומרת שאת מקבלת משכורת זעומה

מצד שני את חיים כנראה באיזור יקר עם שכר דירה גבוה ומחיר שערוריתי לגן וגם דלק....

תחשבי על זה. תעברו מקום אולי

eranfalk

New member
הממשלה ממנת חרדים ומתנחלים מכספי השכירים

יש לממשלה שותפים טבעיים שהם חרדים מתנחלים ולכן לא ניתן לקצץ במגזרים אילו כיוון שהממשלה תתפרק והממשלה דואגת בראש וראשונה לכיסא.
אם תקום ממשלת שמאל המצב לא ישתנה החרדים ימשיכו לקבל תקציבי עתק הועדים וקרטלים מושחתים יתחזקו ויקבלו העלאות שכר הקיבוצים יקבלו תקציבים
כל זה מתקציב המדינה ויש סיכון לניהול כלכלי לא אחראי של המדינה בדומה ליוון.
לא ניתן גם לקחת מהמעמד הגבוה כיוון שהם מחזיקים ברואי חשבון ועורכי דין ממולחים לוביסטים ועוד חוץ מזה ישנם מספיק מדינות שהם מקלטי מס.
לכן הפתרון המהיר והנוח הוא לקחת ממעמד הביניים שאינו יכול להעלים מס או ללחוץ על הממשלה כי השיטה הפוליטית בארץ היא הפרד ומשול
למעשה מפרידים בין ימין ושמאל ובכך מונעים הקמת מממשלת אחדות אשר תגביל את הלוביסטים ועסקנים פוליטים מלשדוד את הקופה הציבורית.
מתנצל מראש שעצבנתי אותכם אבל זאת המציאות.

eranfalk

New member
באמצעות ממשלת אחדות

זה לא פתרון אידאלי כיוון שהוצאות הממשלה (כיסאות) יהיו גבוהות אך חרדים מתנחלים לוביסטים ועדים מושחתים עסקנים פוליטיים ושאר ירקות (רקובים סליחה על הביטוי) יקבלו הרבה פחות מהעוגה

SupermanZW

Well-known member
ומי מבטיח שהחרדים לא יכנסו לממשלת האחדות?

מי מבטיח שהמתנחלים, הלוביסטים העדים המושחתים והעסקנים הפוליטיים לא יכנסו לממשלת האחדות?

הבעיה היא בשיטה ולא בהיותה של הממשלה ממשלת אחדות, ממשלת ימין או ממשלת שמאל.

hoshe

New member
אין פתרון קסם: שינוי בשיטה לא ישנה את העם,

... ולא יעלים את החרדים \ מתנחלים \ ערבים \ רוסים \ אתיופים \ אשכנזים - מחק את המיותר.

השיטה הקיימת היא דמוקרטיה פרלמנטרית, כך שנשמר עיקרון הייצוגיות.
ניתן לעשות שינויים קלים כמו העלאת אחוז החסימה, אבל זה לא ישנה את הבעיה הבסיסית שהיא פיצול, והתפוררות לאינטרסים צרים של מגזרים.
גם אם תיאורטית היינו משנים את השיטה - למשל לדמוקרטיה נשיאותית - היינו פוגעים בייצוגיות ודוחפים קבוצות אוכלוסיה שלמות אל מחוץ למשחק הדמוקרטי. בדר"כ מה שקורה במקרים כאלו זה מרמור ואלימות, כי אז מגזרים באוכלוסיה מרגישים ש"זו המדינה שלהם, לא שלנו". היכולת של קבוצות להשפיע במשהו במסגרת דמוקרטית מתעלת חלק מהאנרגיה השלילית, של תחושות קיפוח וייאוש למשל - לאנרגיה חיובית של עשייה והשתתפות. התוצאות עשויות לא למצוא חן בעיני הרוב, אבל האלטרנטיבה גרועה יותר.

אז מה הפיתרון?
מנהיגות! מישהו \ מישהם שיכולים ליצור הסכמות רחבות מספיק וללכת למהלכים פוליטיים שהם חושבים אותם לחשובים, גם אם הסקר של יום ג' מראה ירידה בפופולריות.
כמאמר בן גוריון: "אני לא יודע מה העם רוצה, אבל אני חושב שאני יודע מה רצוי לעם".
זה בדיוק מה שחסר כיום, אגב משבר הגיוס, ושינויים בשיטת הממשל לא יוכלו לטאטא את זה מתחת לשטיח.

SupermanZW

Well-known member
אין לנו דמוקראטיה

אשריך שאתה מצליח להשלות את עצמך כך, רק היזהר שלא להתעורר כשיהיה מאוחר מדי.

אם אתה רוצה לדעת מדוע ישראל אינה מדינה דמוקראטית (למרות שהיא מתיימרת להיות) קרא כאן.

hoshe

New member
חולק עליך: יש סכנה אבל ישראל עדיין דמוקרטית

לא דמוקרטיה מושלמת כמובן, וניתן למצוא דוגמאות למדיניות ו/או חוקים שסותרים עקרונות דמוקרטיים.

אבל באופן מידתי ישראל היא בהחלט דמוקרטיה, ויש לכך הכרה בינ"ל.
גם בית המשפט העליון של ישראל מוכר באו"ם כמופרד מהרשות המבצעת והמחוקקת, ולכן למשל ממצאי ועדת טירקל לחקירת "אירועי המשט" (המרמרה) התקבלו שם כתקפים.

באילו תסריטים ישראל עלולה להפסיק להיות דמוקרטיה?
למשל אם יסופחו שטחי יו"ש ותישלל זכות הפלסטינים להצביע בבחירות לכנסת, ו/או לקבל אזרחות.
למשל אם בעקבות החרפה במצב הבטחוני או "סתם" בגלל שר חוץ חובב נאמנות תישלל אזרחותם של ערביי ישראל.
למשל אם ייסגרו עיתונים ומערכות חדשות של ערוצי טלויזיה בתואנה שעברו על החוק.

SupermanZW

Well-known member
ישראל רק מתיימרת להיות דמוקראטיה

ולאזרחי רוב המדינות בעולם אין מושג כיצד מפרה ישראל 4 מתוך 5 עקרונות הדמוקראטיה. מאחר וישראל מפרה את רוב עקרונות הדמוקראטיה היא אינה דמוקראטיה וזה לא משנה כמה אנשים יאמינו שהיא כן בגלל חוסר ידע.

eranfalk

New member
להפך הדרך לשנות את השיטה היא ממשלת אחדות

וזו אמורה להיות המטרה של ממשלה כזו נכון שיכנסו לממשלה כזאת חרדים מתנחלים ועדים חזקים ושאר ירקות אך הם לא יוכלו לסחוט כפי שהם סוחטים ממשלה צרה

SupermanZW

Well-known member
אשרי המאמין

אני חושב שצריך שיטה שהופכת את הסחטנות לבלתי אפשרית.

גם ממשלת אחדות אפשר לסחוט, גם אתה מודה בכך.

baudrate

New member
גם בממשלת אחדות לא מחלקים תקציב לפי מנדטים

או לפי מספר כיסאות בממשלה, גם בממשלת אחדות יש יחסי כוחות.
כך שנראה לי שהמתכון שלך לא עובד - מניסיון.

ESPS

New member
כי כל הזמן מאיימים על הציבור בתהליך השלום

ורוב העם מתנגד לזה.
רוב העם מתנגד למסירת שטחים מארץ ישראל.

צריך מישהו שגם הוא חברתי, גם נחוש להפריד בין דת למדינה, וגם מבין שמעמד הביניים קורס תחת הנטל.
צריך גם לפטר 50 אחוז מאנשי הקבע ולשלוח אותם הביתה, ולבצע רפורמה בתנאים הסוציאליים של אנשי הקבע שיישארו בצבא.
צריך לשלול כל שכר מכוהני דת. הם צריכים להתפרנס ממגבית ומעמותות ( זה לא ככה בחו"ל ?).
צריך להתנער מהישיבות באופן מוחלט, למנוע מהם כל תקצוב. מוסדות דת אמורים להתקיים ממגבית, ולא מהמדינה.

אבל כל ההצעות האלה לא ריאליות. זה ברור לי מאוד, אז זה מיותר להגיד.
שרי הביטחון שלנו מגיעים מהצבא, והם מקובעים מחשבתית לפי הסדר הישן.
ראשי הממשלה שלנו הולכים בדר"כ עם הדתיים.
כל זמן שתהליך השלום קיים, רובנו נמשיך להצביע כפי שהצבענו בבחירות האחרונות.

eranfalk

New member
מי שקידם את תהליך השלום הוא הימין בעקבות לחץ

אמריקני כך שאין ממש חשיבות אם הממשלה היא ימין או שמאל תהליך השלום מתקדם בקצב שלו וכרגע נעצר כך שאין זמן יותר נכון לממשלת אחדות כל העניין הוא תרוץ לשיטת הפרד ומשול העם מפולג וצופה במפה הפוליטית כאילו זה איזה דרבי בין הפועל למכבי זו טעות כי מי שמרוויח מכל העניין הם מגזרים פרזיטיים .

ESPS

New member
השיקולים הם שיקולי א"י השלמה

לא משנה אם זה ימין/ שמאל.
הרוב הציוני בארץ מתנגד להתקדמות התהליך הארור הזה, וככה יוצא שהמבחר שלו די מצומצם.

למעלה