נולי עומר כותבת על הומואים מוחצנים

יאני3

New member
המגוון בקהילה הוא היופי

יש מהכל ,גבריים, נשיים, אוחצ'תיים, סתם רגילים, כולם לגיטימיים. נדמה לי לפעמים שההתבלטות המוחצנת של ההומואים עליהם היא כותבת מאיימת דווקא על הומואים שחוששים שתדמית זו תדבק בם, אולי אלו שאריות מימי הארון, זוהי סתם סברה...וחוץ מזה, מיהי נולי עומר שתקבע סרגל לנורמליות? אם היא לא מבינה את שפתם או צורם לה באוזניים היא מוזמנת להגר למקום פחות פלורליסטי (אני מוכן לתת לה מפה מעודכנת לשכונת מאה שערים, במצב חדש.) מוזר איך בסוף אנשים מתגעגעים למה שמוכר להם כל כך.

ארז 1970

New member
האם איפור, לבישת שמלות, נעלי עקב

ותיסרוקות שונות הם לא החצנה של נשיות? אם כן, למה הנשים חייבות להחצין את המיניות שלהן ככה? הרי הן לא נולדו ככה, אז בשביל מה כל זה דרוש? הרי אשה יכולה להיות אשה גם מבלי לדחוף את הרגליים שלה לנעל צרה על מידותיה, מבלי לבזבז זמן וכסף על ארון מא בכלי איפור, לא? אז נכון, אוחצ'ות הם לא כוס התה שלי לבחירת בן זוג, אבל זה לא מצדיק שאני אעשה עליהום עליהם ואתבכיין שזה מגעיל אותי. לא מתאים לך, סבבה, אולי גם לי, אבל מגעיל? אתה יכול גם להבין אנשים שיהודים מגעילים אותם? שהומואים מגעילים אותם? אתה לא חייב לאהוב, אבל אתה גם לא חייב לשנוא כל כך. דעה כזו מצטרפת לטרנד ההולך וגובר נגד הומואים (אני לא יכול להצביע על זה, אבל זה בהחלט באויר) מאז ארועי הגאווה בירושלים בשנה שעברה. אותה דעה של "תהיו הומואים באצלכם בבית, אבל לא ברחוב", או "תחזרו לארונות שלכם יא מגעילים" ממש לא שונים בהרבה מדעתך שלך: תהיו הומואים-אבל-רק-בתנאים-הגבריים-והסטרייט אקטינג-שלי.

טל קר

New member
אני מסכימה עם רוב דבריך, הדבר היחיד

שצרם לי זה הבחינה דרך "אוחצ'ות הם לא כוס התה שלי לבחירת בן זוג". כלומר אם הנושא היה מהם הקריטריונים שלך לבני זוג זה דבר אחד, אבל זה לא הנושא, אז ממתי ההתיחסות מכבדת לאנשים צריכה לעבור דרך מהי כוס התה לבחירת בן זוג? אפשר למרבה הצער שלא לכבד בני זוג, ובטח שאפשר לכבד גם מי שלא נמשכים אליו. בנוגע לסיום - מאמצת בשתי ידי "תהיו הומואים-אבל-רק-בתנאים-הגבריים-והסטרייט אקטינג-שלי"

ארז 1970

New member
תתפלאי טל קר, אבל....

גם נשים הן לא כוס התה שלי בכל מה לבחירת פרטנר בחיים
. אבל מכאן ועד להגיד שהתנהגות של נשים מגעילה אותי, ואם אשה תפנה אליי אני ארק עליה...המרחק טל קר יקירתי הוא גדול מאד מאד....(בלשון המעטה). הקריטריונים לבחירת בן הזוג שלי, הם רק שלי והם אישיים לי. אבל באותה העת אני מכבד כל אדם באשר הוא כל עוד הוא לא הרע לי, ובוודאי לא מחשיב אנשים כמגעילים אם הם לא כוס התה האישית שלי. אני גם לא נמשך לגברים עם שיער ארוך-אז מה? אני רץ בכל העיר וצועק שגברים עם שיער ארוך מגעילים אותי?

טל קר

New member
הי ארז, אני כמובן מסכימה איתך,

זה פשוט נשמע (גם אם לא התכוונת) משהו כמו "אז נכון, יהודים הם לא כוס התה שלי לבחירת בן זוג.. לא מתאים לך, אולי גם לי לא...". כלומר ההתנערות מקבוצה כבני זוג לא בהקשר בו אתה מדבר על מי מתאים להיות לך כבן זוג אלא בהקשר של הלגיטימיות של הקבוצה, יש בזה בעיני איזה משהו צורם. אני מנסה לשים על זה את האצבע, משהו משתמע מהסוג של "אין לי בעיה כללית, אבל אל תדאגו אני בסדר אני לא קשור לזה באופן אישי".

טל קר

New member
זה בסדר, בדיוק לפני כמה דקות

כתבתי בפורום יעוץ פסיכולוגי בגוגיי הודעה שיש בה את המילה 'שמוק' לפחות שלוש פעמים (אם כי התנצלתי אחרי כל פעם).

ItsikH

Member
ולי דווקא היו בני זוג בעברי הרחוק, עם מניירות נשיות מסוימות , ודווקא אהבתי את זה, כחלק מאדם שלם ולא כפלקט. וגם אם לא הייתי אוהב את זה - זה לא קריטריון קובע בעיניי לקשר עם אדם, ממילא מה שחשוב באמת הוא אחר (הגודל כמובן../images/Emo6.gif. סתם...).

ItsikH

Member
ומה אם אותו אדם פונה אליך ומתנהג אליך בצורה פוגעת, מעליבה ומאוד לא נעימה? נכון שהוא לא תוקף אותך חלילה, ובכדי לחדד - גם לא מאיים עליך, האם זה עדיין במסגרת חופש הביטוי? ואם הוא עושה זאת למישהו אחר בנוכחותך (זר או לא), מה אז? כי גם דוגמאות כאלו הועלו כאן, וזה כבר לא קשור להתנהגות נשית או נעלי עקב בכלל. אין לי דיעה ברורה בנושא, אני סתם רק שאלה.

אין בי שום שנאה יקירי, ממש לא

הדעה של נגד מצעד הגאוה מירושלים שונה משלי, מודה שבהתחלה לא הכי התלהבתי מהרעיון אבל זה השתנה והיום אני בהחלט תומך בחשיבות של זה. אני ממש לא מאמין ולא סובל את המגדירים עצמם כסטרייט אקטינג/לא נראים בקטע, נשמע לי צבוע ולא אמין. אבל צמע, יצאתי בעברי עם דראג קווין מפורסמת, אני זוכר מה פירוש המילה "הרמות", זוכר כמה לא אהבתי את זה, את הדיבור הנשי המוקצן הן בתוך הבית והן ברחוב. 'צטער, לא אוהב. לא בא לי טוב. אבל בוא אשאל אותך שאלה - האם זה לא אנחנו שעם הזמן הפכנו להיות רגישים על יתר המידה שאנחנו יורים בכל מי שקצת מעקם את האף לכיוון שלנו? האם שכחנו לברור את המלחמות שלנו? אז נולי עומר לא אוהבת הומואים נשים, נו אז?

ארז 1970

New member
../images/Emo27.gif../images/Emo27.gifאתה יכול לא לאהוב את מי שבא לך

זה לא הענין. אתה יכול לא לאהוב ולהתייחס בצורה "פרווה" לענין מאשר לצעוק לכולם "מגעילים!". נולי עומר לא אוהבת הומואים נשיים-סבבה לה, אבל למה להדביק להומואים נשיים תכונות אופי של רוע, קנאות וצרות עין. למה, היא עצמה לא לוקה בזה? נשים לא לוקות בזה? גברים סטרייטים לא לוקים בזה? אז היה לה ידיד אוחצ' שהיה כזה. לי היה ידיד יהודי שהיה אונס קטינות נוצריות. אז אני יוצא בהצהרות שיהודים מגעילים אותי כי הם אונסים קטינות נוצריות? נולי עומר היא בהחלט בחורה משעשעת ואני זוכר לה (ולדבי) חסד נעורים. היה לה מקרה עם מישהו שבמקרה היה אוחצ' ובמקרה בחור גס ובהמי-אשמח לקרוא את הגיגיהּ בדבר, אבל מבלי שהיא תהפוך את זה להתנהגות של הומו נשי שבאה כברירת מחדל. יש גם הרבה הומואים נשיים אוהבים ומעניקים ובני אדם נפלאים. כי אחרי שאנשים מדביקים לאוחצ'ות התנהגות מסוימת, מאד קל גם להדביק את זה סתם גם להומואים אחרים. (הומואים הם מפיצי איידס-מזכיר לך משהו?) ואולי לי ולאחרים כבר נמאס לשתוק על כל אמירה בצורה כזו או אחרת של הומופוביה. למרות שאני חי בזוגיות מאושרת בפרבר ליד ת"א, עובד ומתפרנס, חי לי טוב ולכאורה אמור להיות בתוך בועה מנותקת, "אפילו" לי כבר נמאס מהקלות בה הומואים לפעמים מגישים את הלחי השניה: זה התחיל בהסתות רצח נגד הומואים במצעד שלא זכו לגינוי מנבחרי הציבור (להוציא בודדים ולדאבוני ולהפתעתי לא הגיעו מספיק הומואים כדי להגן על זכותם האזרחית להפגין), ממשיך דרך אותה רוח שטותית של נולי עומר ונגמר כרגע במופע של זמר הקורא לרצח הומואים. תקרא בפורום רגאיי את האדישות בה חברי הפורום מתיחסים לזמר שוקרא לרצח אנשים בצורה הברורה והחדה ביותר. 50% משיריו מבוססים על טקסטים של שנאת הומואים וקריאה לרצח הומואים, אין דבר כזה שעל הבמה הוא לא ישיר אותם. אז כן, נמאס לי, אני מרגיש כפליט במדינתי גם ברחוב, גם באינטרנט וגם בהאנגר 11. אז אני לא מאיים ברצח על אנשים שרוצים להפגין, ואני לא שר על במה שירים שמסיתים לרצח אנשים, אני רק מגיב לאנשים שמפיצים שנאה נגדי ונגד אחיי ואחיותיי.

ארז 1970

New member
הבהרה חשובה: אני לא משווה את דבריה

של גב' עומר לקריאה לרצח בשום אופן וצורה!

שרימפי

New member
הרגשתי שהחתימה שלך

נורא משלימה את מה שכתבת. בכלל, אני מסכים איתך לחלוטין. קבל
. מזמן לא קראתי הודעה כל כך מדוייקת.

ItsikH

Member
כפי שאמרתי - מניירות נשיות ורוע לב לא קשורים בכלל, התנהגות פוגעת ומעליבה מאפיינת אנשים מסוגים רבים ושונים. הקישור שנולי עומר עושה מאוד לא במקומו. אפשר לדבר על כל אחד מהנושאים בנפרד ולראות בקלות שבדיוק כשם שלנולי מותר להפליץ בפומבי ואם למישהו מפריע הריח שיתרחק קצת (סיגריות מסריחות יותר), גם לי מותר לעכס ואפילו להתאפר וזה אפילו לא מסריח. רוע לב, לעומת זאת, זו רעה חולה ומדבקת ואני משתדל להתרחק ממי שמפיץ ארס, אבל הקישור למניירות נשיות ממש מופרך. אולי הומואים נשיים עושים את זה באופן קולני יותר... רק אולי. עדיין, ההשוואה לקפלטון ממש לא במקומה, יש קו חד וברור בין התבטאות שאולי לא ראויה ("לא יפה, נו נו נו נולי") לבין הסתה, אפילו מרומזת, לא כל שכן מפורשת ובוטה. יש בזה מידה מסוימת של חוויית רדיפה, בעיניי קצת נבואה שמגשימה את עצמה - בכדי לצאת ממעמד של נרדפים צריך לדעתי קודם כל להשתחרר מהחוויה הזאת.

SimsY

New member
אותו הדבר אפשר להגיד על יהודים

למה הם חייבים להחצין את העובדה שהם מישראל ושהם יהודים בפני הגויים באירופה או באמריקה או משהו כזה. למה הם חייבים "להרעים - אנחנו פה!" כמו בשיר...?

שרימפי

New member
הודעה מהנהלת הפורום

לתשומת לבכן/ם
לא ניתן בפורום במה להעלבות וירידות אישיות. הודעות שכאלו ימחקו. אנחנו סומכים עליכם/ן שתשמרו על כללי הכתיבה בפורום. ערב נפלא

xanadu

New member
אייטם טפשי בסך הכל

מעניין שדווקא מישהי שעשתה את הקריירה שלה (קריירה, נולי? זוכרת מה זה?) מחיקוי של פרחות וצפוניות, מתלוננת על מניירות. את ההתנהגות הלא נעימה כל כך שהיא מייחסת לחבריה או חברותיה ההומואים, כשהיא כמובן טורחת לציין שכמה מחבריה הטובים הם וכו', אפשר באותה מידה לייחס לחברותיה שהן חברותיה גם כג'נדר רשמי בתעודת זהות. אבל זה מסוכן. מי רוצה להסתבך עם פמיניסטיות זועמות? עדיף להשחית 500 מילה לריק על כתבה חסרת טעם אבל מה, נולי?העיקר שיצאת ליברלית ואופנתית משהו משהו, כי יש לך חברים הומואים. סחתיקה. בכלל, כנראה שבאמת אזלו לה נושאי הכתיבה. אולי שתכתוב על רשמים מהפעם האחרונה שהיא חיקתה את רבקה מיכאלי בסיבה למסיבה? ומה שלום דבי?

ItsikH

Member
../images/Emo45.gifסוף סוף תגובה הולמת ולא דיון במשנתו של פוקו. מותר לנולי להפליץ, והתגובה ההולמת היא "הי נולי הפלצת"../images/Emo6.gif.

למעלה