נוסטלגיה ו/או ממתקים

נוסטלגיה ו/או ממתקים

טוב, אחרי שהועלתה פה שאלה על פרסומת ישנה נזכרתי אני בפרסומת הזו:

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=gJohLasDt3M[/URL]

בתור ילדה, אני זוכרת איך הייתי מתלהבת ורוצה להיות בתוך הרכבת הזו... טוב על מי אני עובדת, גם עכשיו הייתי שמחה לבלות בתוכה

אז שאלה לי ...
לאיזה דבר נוסטלגי אתם מתגעגעים?
זה יכול להיות ממתק, מאכל, סדרה או סתם משהו נוסטלגי שהיה ועבר....

אז אני אתחיל....

1. טלכרט - כמה פשוט ככה נוסטלגי. היום לכל אחד יש פלאפון, אבל אני זוכרת איך בתור ילדה הייתי "משיגה" את הטלכרטים עם הציור הכי יפה, ותמיד מסתכלת מאחור כדי לראות כמה שיחות נשארו לי
(תיכף יבואו המבוגרים יותר ויספרו על האסימון בשרוך של הנעל..)

2. חטיפים... יש כל כך הרבה. "מוגזם" "דני שובבני" "רוזמרי" מין חטיף כזה של ורד הגליל... צבע אריזה צהוב-כחול. לא זוכרת איך קוראים לזה. וכמובן, גלידת טנא-נגה!! אני נשבעת שהייתי נותנת עכשיו 300 שקל כדי לטעום עוד פעם מהפלא הזה

3. הייתה פעם סדרה כזאת "פשוט תגידו לא!" מכירים? עם שפירית כזאת שמראה מצבים ואומרת איך להתנהג... ממש אהבתי את זה.
גם את "בבאי" (גלו לי ידידיי... מאין בא באבייי) ואיך לא - נילס הולגרסון, הלב (מרקו), המעופפים הנועזים וטובטוב הגמד

4. כדור שוקולד של קפולסקי !! היה לו גודל מפלצתי, עם קצפת ודובדבן. כל יומולדת היו קונים לי כזה, עכשיו קפולסקי נסגרו וימי ההולדת שלי כבר לא כמו שהיו פעם

טוב זה מה שעולה לי בנתיים ...
אני פתאום מרגישה ממש-ממש זקנה

EdisonGirl

New member
חייבת להגיב על זה-

1. טלכרט- גם את היית מחדשת את כמות השיחות עם טיפקס? יש לי כמות לא מבוטלת (אוסף גדול) של כרטיסים בבית, שאבא שלי אסף וסחר בהם, ושמר בתוך אלבומים, מה שאומר שיש לי כמות שיחות בלתי מוגבלת
אבל כבר נדיר למצוא מכשירים ועוד יותר נדיר למצוא מישהו שזקוק להם. ואני גדלתי על התפר שבין אסימונים לטלכרטים כך שחוויתי את כל סוגי התקשורת האלה. זה לא גרם לי לאהוב לשוחח בטלפון

2. מוגזם!!! אהבתי בטירוף, ול"טוב טעם" היה טעם מעולה, כך גם ל"טוויסט", שיש להם גירסה היום אבל פחות טעימה ואיכותית. וזוכרת את חברת "סנוקרס"? יש גלידות שלהם שנמכרות עד היום אבל אני חושבת שהחברות הגדולות התחלקו ביניהן במגוון- חלק מיוצרות בשטראוס, חלק בנסטלה (אסם) וחלק בפלדמן.

4. נסי את הכדור של רולדין ("רולבו"), הוא כנראה לא מפלצתי כמו שאת מתארת את המקורי שלך, אבל הוא ממש טעים, ואולי תוכלי להחזיר מסורת ישנה בזעיר אנפין

גם לי יש אוסף של טלכארד

ואפילו יש לי אחד ארופאי עם תמונה של אישה חצי ערומה עליו..ואני זוכרת שניסו לקנות אותו ממני ואני לא הסכמתי בשום מחיר..
מישהו קונה עכשיו?

EdisonGirl

New member
חחח אני עדיין מעריכה את האוסף הזה

בכלל, אני טיפוס שנוטה לאגור דברים, אז ברור שאני אעריך אוסף שיש בו גם נוסטלגיה. את מוזמנת להביא לי את האוסף שלך כשתתייאשי ממנו

einat162

New member
לגבי הטלכרט והטיפקס

- אף פעם לא הצלחתי "לחדש" את כמות השיחות. תמיד חשבתי שזה מן אגדה אורבנית שעוברת מילד (תחמן) אחד לשני.
וכן, אני גם זוכרת את האסימונים.

EdisonGirl

New member
כנראה יש צורך לדעת איך בדיוק לשים

אינטואיטיבית זה הצליח לי משום מה. אהבתי לחדש את אלה שהיה בהם 120 דק׳.
אבל אם כבר, את זוכרת שהייתה איזושהי שיטה לרמות את המכונה ולהתקשר בחינם?
ואת זוכרת שכשלא היה לנו טלכרד, היינו מחייגים גוביינא ואומרים מהר באיזור של השם את מה שרצינו להגיד? חחח

Purple Mushroom

New member
טלכרד, בזקרכט ואסימונים.

אז אני חלק מצמד ה"זקנים" מבוגרים מאוד בפורום, ש(האמת היא שאני לא זוכר, יכול להיות שהזכרון שלי נמחק), זה זכרון על זכרון עמום ביותר,
אבל אני זוכר משהו כזה, שבתקופה הקצרה מאוד שהייתי בצבא, בדיוק עברו מאסימונים לטלכרטים, אמא שלי נתנה לי טלכרד מיוחד עם המנהיגים שעשו שלום בינינו לבין הפלשתינאים, (רבין, עראפאת וקלינטון), ואולי זה היה השלום עם ירדן באותה תקופה, סוף 1994, רבין קלינטון וחוסיין. הייתי שומר את האסימונים האחרונים, במעטפה של נייר, של אוריגמי. (פעם ידעתי לקפל ככה).

הטלכרד האחרון שהיה לי לזמן מאוד קצר, היה של האקסית שלי, עוד השנה, או שנה שעברה , הורדתי אותו מהארנק, כי הוא הפריע לקריאה של הרב קו.
עדיין משמתמשים בטלכרדים, או בזקרכד, (פעם היה לי, ובגלל שלא חידשתי משהו, בזק ביטלו לי אותו, אחרי המון מכתבים שלא עניתי, בירוקרקיה איומה).
העובדים הזרים, עדיין יש טלפונים ציבוריים ברחובות תל אביב, נהיו שקופים משהו
.
השתמשתי הרבה בטלפון ציבורי, בתקופתו, (גם כדי לדבר עם בחורות מהאינטרנט ומהפורום הזה, לפני כ-9 שנים, ומהצ'אט, גם שיחה לחו"ל אני זוכר),
לפני שהיה לי בזק בהוסטל, ועכשיו באמת הכל עבר לסלולר, לצערי וחבל.

כן, הרבה נוסטלגיה.
פעם נבחנתי להיות מלצר בקפולסקי, בסוף נהייתי מלצר, בבית קפה מאוד מיוחד בתל אביב. (שכבר לא קיים, המסעדה עברה לרמת גן).
. בדיוק חלמתי על זה היום, ..

קפולסקי לא נסגרו...

לפחות בהיכל התרבות בב"ש הם עדיין קיימים. אבל יש מצב שהם החליפו בעלים מאז והתפריט אכן לא נשאר אותו הדבר, וזה באמת די מבאס.

einat162

New member
זה לא אותו קפולסקי- כמו שלא אותו פיקנסין

אני זוכרת את הפיקנסין של פעם - יותר בסגנון אוכל מוכן באור יהודה מאשר הנודלס שמתקתקים היום בקניון.
הלוגו עומד לי בראש- אבל לא מצאתי בגוגל - משהו דומה לזה רק פחות צבעוני (הציור היה שחור על גבי לבן או אדום על גבי לבן):
http://farm3.staticflickr.com/2075/2431613014_9e852a4805.jpg

einat162

New member
* תיקון :

המקור היה "פיקנטי" ובאיזשהו שלב היה גם "פיקנטי" וגם "פיקנסין".

בדיוק יצא לי לדבר על זה עם מילנה לא מזמן :)

אני מאוד,מאוד מאוד מאוד מאוד מתגעגעת לסדרה "קטנטנות" ואם היו מחזירים את זה (בעיקר את העונות הראשונות) הייתי במליון אחוז רואה, למרות שאני כבר לא קטנטנה

בנוסף, אני מאוד מתגעגעת ללביבות שהאמא של האקס הייתה עושה שהייתי באה אליהם
זה נקרא "ארוק" (בטוח יש פה עיראקים שמכירים)...ואין דברים כאלה!!! זה לביבות ירק... ויש לי את המתכון, ולאמא שלי יש, ואף אחד בחיים לא הצליח לגרום לי לשחזר את הטעם ההוא של פעם...

שני הדברים האלה הם בהחלט בשבילי נוסטלגיה שאני מתגעגעת אליה...

צ'יקיטיטס!!!

וואי איך אהבתי את זה... במיוחד את סול.... זו באמת נוסטלגיה!

וזה הזמן למצוא חבר/ידיד עיראקי

על הפרסומת הזו בדיוק דיברתי!

מוזר, חיפשתי אותה עם המנגינה הזו ביוטיוב, ומצאתי רק פרסומות עם מנגינה כמו שאני העליתי... לרגע חשבתי שאני סנילית ולא זוכרת טוב, אבל הרגע הוכחת לי שלא

ומה שעוד יותר אדיר - נכנסתי ללינק שהעלית, ומה מופיע בצד? התוכנית שאמרתי שאני מתגעגעת אליה... "פשוט תגידו לא..."

למעלה