נועה בעצבים

colourful

New member
קבלי

ואל תגידי אחורי זה "צבעונית לא מפניקה אותי": האוצר יפעל לבטל את מימון טיפולי ההפריה לילד שני בתיקונים לחוק הבריאות בחוק ההסדרים מתכוון האוצר לפעול כדי שהמדינה לא תממן טיפולי הפריה חוץ גופית עבור ילד שני. בכנסת קוראים לביטול ההחלטה, לאור ההוצאות הרבות שיהיו כרוכות בלידות מרובות ילדים, שיתרחשו אם יתבטל המימון אייל הראובני ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת קראה היום (ג') למשרד האוצר, לשקול שוב את החלטתו לבטל מימון של טיפולי הפריה לילד שני. נציג משרד האוצר לנושאי בריאות, רביב סובל, הודיע לחברי הוועדה, כי בתיקונים לחוק הבריאות בחוק ההסדרים מתכוון האוצר לפעול כדי שהמדינה לא תממן טיפולי הפריה חוץ גופית עבור ילד שני. בנוסח המקורי של חוק ההסדרים מלפני חודשיים, ביקש משרד האוצר להגביל את מספר מחזורי הטיפול הניתנים עבור ילד ראשון לחמישה בלבד, ואת גיל הטיפול עד לגיל 44. בעקבות המחאה הציבורית שקמה, והתנגדות ח"כים מהקואליציה, הודיע השר במשרד האוצר מאיר שטרית במליאת הכנסת, כי משרדו חוזר בו מהכוונה ולא יוגבלו מחזורי הטיפול עבור הילד הראשון. משרד האוצר לא הבהיר מאז את כוונתו בנוגע למימון הטיפולים עבור הילד השני. במשרד העריכו, כי כשליש מטיפולי ההפריה החוץ גופית ניתנים עבור ילד שני והחסכון בביטולם יכול להגיע ליותר משמונים מיליון ש"ח, שליש העלות השנתית כיום של טיפולי ההפריה החוץ גופית. לפי נתוני האגודה הישראלית לחקר הפוריות, כ-40 אחוז מטיפולי ההפריה החוץ גופית ניתנים עבור הילד השני, וכמדי שנה נולדים מכלל טיפולי ההפריה החוץ גופית כ-7,800 ילדים, כשלושה אחוז מכלל הילדים הנולדים מדי שנה במדינת ישראל. יו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ שאול יהלום (מפד"ל) סיכם את הדיון בטענה, שהחסכון שישיג משרד האוצר יתקזז עם הוצאות על לידות מרובות עוברים, הכוללות פגים, במחזורי הטיפול הניתנים עבור הילד הראשון. יהלום ביקש ממשרד האוצר לשקול שוב את עמדתו מנימוקים "דמוגרפייים, אנושיים, יהודיים", ולפי "ערכי המדינה".
 
צבעונית מה זה מפנקת אותי ../images/Emo47.gif

מלכה את מלכה! לעומת נועה רז שפשוט מתעלמת בגסות הייתי אומרת. אז נועה: תודה על ההבטחה שקויימה. נחמד שיש מי שמבטיח וגם מקיים.
 

אבא גאה

New member
העברית שלך ממש התקלקלה

או שאפילו גרוע מזה - לא ראית את הקלטת של "רק בישראל" ששלחתי לך
אומרים "מפניקה"
 
אם כך אשאל את אהובתי בשקט בשקט

שלא תשמע, נועהל'ה, למה צריכה המדינה להוציא עשרות מליוני שקלים על ילד שני?
 

טוטולס

New member
מסכימה, אבל יש לי שאלה נוספת

בעצם למה הפריה מלאכותית (או כל טיפול רפואי מתקדם) צריכים לעלות הון תועפות? האין כאן בעיה של תכנון תקציבי: בתי-החולים והרופאים מתמחרים את זה ביוקר מתוך ידיעה שהביטוח הרפואי (בין אם פרטי ובין אם ממשלתי) ישלם? האם תשלום פרטי (באמת) לטיפול רפואי מתקדם (אבל לא מציל חיים) לא יגרום לאנשים לשקול היטב האם לבצעו? או לפחות לעשות סקר שוק?
 
וואה, איזו שאלה!

אין לי מושג האם התימחור מוצדק או לא. האם התימחור לטיפולים השונים אינו עומד בביקורת כלשהי? קשה לי להאמין, אבל אולי אני נאיבית... תשלום פרטי ללא ספק יגרום לאנשים לחשוב פעמיים ולעשות סקר שוק, אך בה במידה אין לי ספק שרבים וטובים לא יוכלו לעמוד בהוצאה הכלכלית אפילו אם שיעורה יקטן באופן משמעותי. תשלום פרטי לא בהכרח יהפוך את המחירים לסבירים. הוא רק יהפוך את הפרוצדורה לזמינה לחלק קטן יותר של האוכלוסיה. נדמה לי שאם הסרת שיער בלייזר היתה עולה 1000 ש"ח, כולנו היינו עומדות בתור. כמו גם הרבה טיפולים קוסמטיים אחרים. התימחור הגבוה פשוט מאפשר את הטיפולים רק לאלה שיכולים לשלם, או לאלה שמוכנותים למכור את כל מה שיש להם כדי לזכות באושר המיוחל המובטח להם לאחרי הטיפולים. ממש כמו בטיפולי פוריות.....
 
ומה עם המחיר ה-לא-כספי?

מי יחזיר לנשים את הבריאות אחרי 10X2 טיפולי פרגונל? מי ירפא אותנו משטיפת המוח של העדפת הולדה ביולוגית על פני בריאות האם???
 
בטוח רוצה לדעת?

הנה כמה דברים בנושא: ראשון שני שימי לב עד כמה מנסים להמעיט בערך הסכנה... מקום טוב לשאול בו על חוויות הפרגונל, הוא פורום אימוץ.
 

נועה רז

New member
משום שהיא ממילא עושה את זה

אין לי בעיה שהמדינה תחליט על מדיניות "הגבלה" כמו של סין יש לי, אבל לפחות זה יהיה הוגן) מה שלא מקובל עלי זה שפה המדינה מתעמרת דווקא באלו שצריכים את העזרה הזו, וזה פשוט לא פייר. כל עוד מדינת ישראל מחזיקה בתיאוריה של "כמה שיותר ילדים, ככה יותר טוב", כל עוש המדינה מממנת ילד שביעי ושמיני ותשיעי במשפחות חרדיות, אני לא רואה שום סיבה למה לא לממן ילד שני עבור אלה שלא שפר עליהם מזלם.
 

נועה רז

New member
ועוד משהו

צודקת ערבה בדברה על "בריאות האם", אולם זה אמור להיות השיקול של האם ולא של המדינה.
 
א-ב-ל

האֲם לא מודעת לסיכון שהיא לוקחת על עצמה. המדינה , שחינכה ל"עידוד ילודה" , לא מפרסמת את סיכוני הטיפולים, (כמו שאינה מפרסמת את סיכוני החיסונים...) ואותה מדינה גם אינה מממנת השתלות, נושא שנראה לי הרבה יותר קריטי להאבק עליו... בכל פעם שאני מקבלת בקשה לתרום כסף לניתוח דחוף להצלת חייו של מישהי, הרבה יותר צובט לי בלב. אותה מדינה גם איננה מממנת אימוצים, כפי שאינה מחנכת לאימוץ... יש גם פה בארץ המון ילדים הזקוקים לבית, באימוץ או באומנה...
 

נועה רז

New member
המדינה הזו לא מושלמת

נכון, היא צריכה לממן השתלות והסברה על הסיכונים וחינוך וזהירות בדרכים ועוד המון דברים אבל זה לא אומר שאם היא חרא בדבר אחד, היא צריכה להתים למכנה המשותף הנמוך ביותר גם בדבר אחר. המדינה צריכה לממן טיפולי הפריה. אין ספק שהיא צריכה לממן הסברה, כך שהאמהות יהיו מודעות, אבל זה לא תירוץ, זו בריחה.
 
האם המדינה צריכה לממן סיגריות?

בסין, בקולוניות ה-לא-אהודות, הממשלה מממנת אלכוהול וסיגריות. כן... ככה באופן שקט , כמו שפעם חילקו אופיום (בסין) להמונים, כיום הם מממנים אלכוהול וסיגריות. ואני באמת תוהה אם משהו מזיק ומסוכן צריך להיות מסובסד.
 

נועה רז

New member
יש הבדל

טיפולי הפריה, דינם לא כדין סיגריות. מדובר פה בהליך רפואי, שעלול להית מסוכן. לכן המדינה חייבת לממן הסברה בנושא, למען תהיה מודעות לנזקים, אבל במקביל לממן את ההליך עצמו, בעיקר, כפי שאמרה ציבונה, כי אנחנו משלמים עליו הרבה מאוד מידי חודש. גם ניתוח מעקפים הוא מסוכן ועלול להוביל לשבץ מוחי. נו אז?
 
למעלה