נושא באמת מענין

נושא באמת מענין

הנה לה שנת 2008 נכנסת -דינג דונג. הבחירות הכלליות רחוקות מאוד, אך אולי לא שמתם לב, גבירותי ורבותי המרוץ לבחירות המוניציפליות מתחיל עכשיו! כמובן לא ישר שתיכנס השנה החדשה הולכות להיות הבחירות אבל תוך מספר חודשים לא רב רוב הרשויות המוניציפליות תערוכנה בחירות במחוז מגוריכם. אלו בחירות לא הכי חשובות כמו הבחירות הכלליות אך הן גם חשובות מפניי, שיש גם לכך השפעה ואנו בוחרים את ניצגנו ל5 שנים! כך שהבחירות הבאות תהינה ב2013. אותי באופן אישי דיי מרגש אירוע זה (ואני מניח שאולי לעוד כמה מהפורום) כי זה נדמה לי הפעם הראשונה שאזכה לממש את זכותי! זכות הבחירה! (ובעיני זה דבר מאוד חשוב), סוף סוף נותנים לי במידה זו או אחרת לקבוע לעצמי את גורלי. אז אני רוצה לפתוח דיון כאן בידיו ק על זה, ונתחיל בשאלה פשוטה, עד כמה אתם תתעניינו בבחירות באזור מגוריכם? ולשאלה החשובה, גם אם יש לכם זכות בחירה או ללא זכות בחירה, מנקודת מבט שלכם אבקש מכל אחד מכם להגיד מאיזה אזור מגורים הוא מגיע, שייתן רקע על המצב הפוליטי בעיר, מה הוא חושב שהכי מעסיק כרגע את תושבי האזור שלו, מה היה המצב הפוליטי עד עכשיו, ובכלל רקע כללי, מה הוא חושב שהמועצה הבאה צריכה הכי לקדם, איזה נושא מוניציפלי אישית אותו הכי חשוב לו? ספרו על ראש המועצה שלכם, מרוצים לא מרוצים? הפעם יעיפו אותו או שהוא שוב ינצח? במי אתם תתמכו? אשמח לתשובות, זהו נושא מעינין וגם כל אחד באזור מגוריו אני באמת מצפה שיפרסם פרסום לאחר הבחירות , ויספר מה קרה וכו...

אני ראשון

טוב, כמובן אני מגיע מעירי האהובה נתניה. אני מאוד אתענין בבחירות בנתניה. עד היום כבר 2 קדנציות שולטת ביד רמה אישה דתיה בראש העיר נתניה והיא מרים פיירברג מהליכוד. מבחינת תשתיות ומראה חיצוני היא עשתה מהפכה לעיר ונתניה כיום מוצבת בין הערים היפות במדינה. אך מצד שני, אין טיפול טוב בפשיעה,יש השתלטות של קבלנים על קווי חוף, וגם ראש העיר לא ידועה בניקיון כפיים כל כך וגם הברית הקדושה שלה עם החרדים בעייריה לא כל כך מטיבה עם המצב (ואגב זה לא הכי באשמתה כי פשוט הדתיים מצביעים 100 אחוזים והחילונים מעט מצביעים) אין כל ספק שהיא תנצח בקליי קלות גם בבחירות הבאות, א. מפני שהיא יש לה מוניטין מסויים וב. מפניי שמתחרים מסביבה הרבה אפסים כמו ויקטור סרוסי (שחקן כדורגל לשעבר, אפריים בולמש (שלא עבד יום אחד בחיים שלו), ואחד אלגברלי שאף אחד לא שמע עליו ויש גם את הרצל קרן (יו"ר האופזיציה) שהוא המועמד היחסית חזק מול ראש העייריה בגלל שהוא מאוד מוערך בתור חבר מועצה יעיל ונקי כפיים. אני אישית לראשות העייריה לא אתמול במרים (היא לא זקוקה לקול שלי), אני מניח שאבחר בהרצל קרן וגם לא מפניי שהוא הכי טוב שלי אלא אולי כי הוא הכי פחות גרוע, אלא אם פתאום יצוץ מועמד זוהר אחר. מבחינת המועצה, רוב המועצה אלו חברי מועצה דתיים, יש קואליציה בין העבודה הליכוד והדתיים. אני כבר יכול להגיד שלא אצביע לאף מפלגה דתית באשר היא, וגם לא אצביע לא לליכוד ולא לעבודה. וגם כנראה לא אצביע לשינוי כי נדמה לי היא לא רצה. נדמה לי גם הגימלאים וקדימה רצים אבל אני לא מתכוון להצביע להם (לא מלהיבים אותי), אינני יודע בודאות למי אצביע אבל זה כנראה יהיה או לירוקים (בראשות אדיר ביניימיני משינוי), או אולי לרשימתו של הרצל קרן. כי הם נראה לי הכי מייצגים את האני העצמי, את היותי אדם חילוני ונאור , שמתנגד לשחיתות ובעד איכות הסביבה. אני חושב שהגיע הזמן לשנות כיוון ולהפסיק להשקיע בבלטות בעירי כל כך בצורה מסיבית ולשנות כיוון ולהשקיע בחינוך חינוך חינוך! אני חושב שהעייריה צריכה לפעול להקמת אוניברסיטה מוכרת בעיר שתכבד את העיר. אני חושב שצריך להפסיק לבנות ליד חוף הים ושתהיי לנו עייריה שתדאג יותר לאיכות הסביבה, כמובן כל הנושא של הכפיה הדתית צריך להפסיק לממן את הקירייה החרדית, להפסיק לבנות בכל חור בית כנסת וישיבה וכו. וצריך להעיף את כל הפקידים המושחתים מהעייריה (למשל הרבה מעובדי היכל התרבות הם מינויים של הליכוד וגם מבקר העייריה הוא קרוב משפחה של ראש העייריה).

JackDanyells

New member
אוקיי - ירושלים

כרגע: לופו ראש העיר, לדעתי אני לא אבחר בו אבל אי אפשר לדעת

JackDanyells

New member
מצטער

אממממ ככה דברים בעד לופו: -סידר את מ.העיר -דברים נחמדים בקיץ (חופשי בקיץ) -דברים נחמדים בחגים (סוכריה, חנוכיה ענקית ועוד) דברים נגד לופו: -הרכבת תקלה -היחס לבית הפתוח כרגע זה מה יש... אני אראה מה המועמדים מציעים וכך אחליט...

ירושלים

כיום ראש העירייה הוא אורי לפוליאנסקי, והוא חרדי. הוא נבחר על ידי הציבור החרדי בגלל שרוב הציבור החילוני לא יצא להצביע בבחירות. אני לא ממש זוכר מתי הוא נבחר, אבל אני די יודע שהוא לא עשה כלום. (אלא אם כן מחשיבים את שעון השבת המדהים שיש בכניסה לעיר) כנראה ראש העירייה הבא עומד להיות גאידמק, וזה די עצוב. הוא קנה את בית"ר ירושלים, אז הוא גם קנה את כל האוהדים שלה. זה די מטריד שבן אדם שהוא פושע מבוקש בארצות רבות באירופה עומד להיות ראש העירייה שלנו.

Fleddermaus

New member
../images/Emo45.gif אני עם ניר ברקת

לא מושלם, אך הרע במיעוטו אני אתמוך גם בסיעת מרצ

S h a y D u

New member
../images/Emo45.gif בחירה טובה לדעתי

אגב, גם אני אתמוך במרצ בבחירות הבאות. ובכלל, כל הקהילה הזו(של תומכי מר"צ) נראת לי הרבה יותר אנושית מהרבה קהילות ימניות טיפוסיות אחרות שיצא לי להכיר בשנה האחרונה... עם קצת יותר זיקה לדת היהודית ולמורשת מצדם, אולי אפילו אתפקד למרצ... (לא לנוער מרצ, כי זמני תם
)

S h a y D u

New member
אינני מזדהה עם האידאולוגיה הקומוניסטית.

זה שאנשים מסויימים מפורום הליכוד מפרשנים את עמדותיי הפוסט-ציוניות כתמיכה בקומוניזם, לא אומר שאני קומוניסט. אני פוסט ציוני ודמוקרט - אלו לא דברים שסוטרים אחד את השני. מה גם שמבחינה כלכלית אני נוטה לתמוך בהפרטות ומבחינה חברתית אני תומך בחופש הפרט ושוויון שכויות, דברים שסוטרים מעט את את האידאולוגיה הקומוניסטית-מרקסיסטית החשוכה . . .

BORNTOKILL10

New member
פוסט-ציוני \ אנטי ציוני

מה ההבדל בדיוק ? אתה בעד מדינת כל אזרחיה, ביטולה של המדינה היהודית. מבחינתם של הפוסט ציונים, אין בעיה שנהפוך למדינה ערבית. שמעון פרס, הציע בזמנו, לליגה הערבית, שישראל נהפוך למדינה ערבית ובתמורה לזה הם יפסיקו לבקש להשמידנו.. ממש ככה.. לא אכפת לו שנהפוך ל"מדינה ערבית" הגדרות הללו לא מעניינות אותו. הוא רוצה סוף לציוניות, סוף ליהדות. וכאלה הם כל הפוסט ציונים, והם מודים בזה בלי להתבייש.

THEAX

New member
שאני חושב על זה עכשיו

פוסט ציוני = אנטי ציוני = נגד ישראל = אנטישמי ! וזאת עובדה.

BORNTOKILL10

New member
"קצת יותר זיקה ליהדות מצידם.."

מרצ בעד מדינת כל אזרחיה, הם נגד הגדרתה של ישראל כמדינה יהודית. התאבדות לאומית, כבר אמרנו ?

BORNTOKILL10

New member
../images/Emo67.gif אתה לא יכול לתמוך בו

וגם במרצ. כי מרצ כן תומכת בפירוק ירושלים וחלוקתה לאוייב הערבי. אבל שוב, אתה מוכיח כמה אתה לא מבין כלום.

למעלה