נושא/הצעה לדיון כאן ולא בסדנא

קסנדרה*

New member
נושא/הצעה לדיון כאן ולא בסדנא../images/Emo88.gif

אתמול בסדנא ניסינו לדון בנושא: תגובה לתגובה. כלומר מה, איך ולמה התגובות של היוצר לתגובות שהוא מקבל. הדיון לא הרחיק לכת, היות ולא היו מספיק משתתפים. אני מציעה לדון בנושא החשוב הזה כאן. כשיוצר/ת מפרסם את יצירתו בפורום הוא מצפה לתגובות מחברי הפורום. וכפי שכבר סוכם בעבר אין אנו נוהגים להגיב רק באופן קליל אם אהבנו או לא. אנחנו משקיעים בתגובה הרבה מחשבה והתעמקות ביצירה, עד לפרט הקטן ביותר (פסיק או נקודה). קורה שיצירה מקבלת תגובות מנוגדות. חלק שיבחו את היצירה אחרים מצאו מה להע/איר (בד"כ אני, אבל לא רק). תגובת היוצר למשבחים היא תודה רבה בתוספת אייקונים מהמבחר הצבעוני שתפוז מציע. אבל אף לא תגובה ולו הקטנה לזה שטרח ועמל על היצירה. אני מדגישה זה לא קורה אצל כל חברי הפורום לשמחתנו. יש יוצרים שמעריכים ומודים על ההשקעה. מה לדעתכם צריכה להיות התגובה לחוסר התגובה ? האם על המגיבים להסיק מסקנה ? עוד סוג של תגובה לתגובה. שימוש בלשון בוטה וכעוסה. האם יש לזה מקום בפורום ? מי שאינו מעונין בתגובה יכול לבקש בצורה מנומסת או בפורום או בתיבת המסרים. למה לנסות להרוג יתוש עם טיל? אפשר לרסס ב"זבנג" וגמרנו. דעתכם חשובה מאד.

frustrated

New member
קסנדרה

1. לא כולם מגיבים לעומקה של היצירה. אני לא. אני משתדל להגיב ליצירות, ולהגיד מה אהבתי בהן ומה לא. לא תמיד אני עושה כן. לפעמים קשה להגדיר בדיוק מה אתה אוהב ביצירה, ולכן עדיף פשוט להגיב שאהבת וזהו. זה מאוד נחמד לקבל תגובות מהסוג הזה, אז למה לא להגיב בצורה הזו? 2. משתמש אשר מקבל תגובות ענייניות עם הארות ובוחר שלא להתייחס למי שכתב תגובות אלה, כנראה שפשוט לא יקבל תגובות כאלה בעתיד. זה מאוד פשוט. את הרי נוהגת להאיר על כל שורה ושורה, ואם תראי שיש אנשים שלא מעריכים את השקעתך, באופן טבעי תפסיקי להגיב להם. זה לגיטימי לחלוטין. 3. אם אנשים לוקחים את הזמן להעיר הערות נקודתיות, והיוצר לא אוהב שעושים כן, מן הראוי שהוא יודה למגיבים על השקעתם, ויבקש בנימוס לא לעשות זאת בשנית. גם זה לגיטימי לחלוטין. אנשים אולי עלולים להיפגע מכך שמגיבים להם על דברים מסוימים ביצירה, או אפילו משחקים איתה, אבל זה לא סוף העולם, ומי שלא אוהב את זה, שיבקש בנימוס, וזה לא יעשה עוד פעם. 4. לי זה מאוד מחמיא כאשר לוקחים את הזמן לשקוד על פסיקים ביצירה שלי, ולהעיר על כך. מראה על מחשבה והתחשבות.

לדעתי../images/Emo39.gif

1. אישית, אני מעדיפה ומעריכה קבלת תגובות מנומקות ומפורטות. אם אהבתם - מה אהבתם. אם יש אילו הצעות לתיקון - גם כן. אני לומדת מהתגובות האלה המון (מתוסכל - תגובותיך בסדר גמור). 2. לעיתים אני קוראת יצירות ובוחרת שלא להגיב להן - במקרה ולא אהבתי את היצירה, או שהיא הותירה אותי אדישה לגמרי. 3. אני מגיבה ליצירה אם אהבתי אותה - ואפילו אם אהבתי בה משהו - במקרה כזה אני קוראת את היצירה מספר פעמים ומשקיעה מחשבה בתגובה. אני משתדלת להגיב באופן מנומק, וגם לציין מה לדעתי כדאי לעבד. 4. אם אינני מקבלת שום תגובה על התגובה שלי... האמת? לא נעים. בדרך כלל אני מחליטה לא להגיב יותר לאותו אדם! 5. אחרי כמה זמן אני נשברת ומחליטה לא לעשות מזה אישיו. ומגיבה שוב. 6. קורה שסעיפים 3-4-5 חוזרים על עצמם כמו לולאה בתכנת מחשב. 7. דרך אגב - זה לא שאני כזאת קדושה - אני לומדת הרבה גם מההתנסות המתוארת בסעיף 3. אין בזה עשייה לשם שמיים... 8. ועדיין - אם מישהו מעדיף לא לקבל הערות מפורטות - אם יציין זאת במפורש - ייקל עליי. שלכם,

דעתי

אם מישהו מעלה יצירה שלו לפורום, זו אחריותו להבין שיהיו כאלה שיאהבו וכאלה שלא. אם הוא לא רוצה ליבקרו ויעירו לו, שישמור את היצירה במגירה, וימשיך לחיות בבועה ולחשוב שהיא מושלמת...

צינסקי

New member
../images/Emo124.gif ../images/Emo124.gif ../images/Emo124.gif תגובתי

אנסה להיות תכליתי ומחודד. אתחיל מהמגיבים בבוטות וכעס - דעתי היא שאין מקום בפורום זה לתגובות או למגיבים בדרך שכזו. חד וחלק. הפורום הזה נעים מדי, תומך מדי, מפרגן מדי וטוב מדי לסוג כזה של תגובות. מה גם שלא ניתן ללמוד מתגובות שכאלה דבר. זכותו של כל כותב להקדים ליצירתו או לתחילת כתיבתו כאן אמירה, לפיה מבקש שלא נגיב כלל על הדברים אותם כותב. במקרה שכזה עליו לקחת בחשבון שגם אל לו לצפות למשהו מלבד דף לכתוב עליו שירים. ולגבי התגובה לחוסר תגובה. אני חושב שאנשים לא רק אוהבים לקבל תגובות אלא גם זקוקים לכך. במיוחד כאלו שכותבים ובמיוחד כאלו שכותבים שירה. יש בנו מידת רגישות שדורשת תגובה. בהמשך לרוח דברי בתחילה, ראוי שהתגובה תהיה תומכת - לאו דווקא בהיבט המילים המתלקקות אלא תומכת מתוך כוונה לעזור, לסייע, לכוון לדרך טובה. וכן - גם מילה טובה, התפעלות, צרחות וכו'. ישנם מגיבים (כמו קסנדרה ואריה) שתגובה שלהם היא מלאכת מחשבת. ישנם מגיבים שזורקים עצות חשובות, מתקנים וכו'. ישנם מגיבים שאומרים מילים טובות. וישנם סתם כאלו שהורסים. מאלו ראוי להתעלם. המגיבים ה"שווים" ראויים בהחלט לתגובת מענה - בשל השקעתם, טוב ליבם, נכונותם לסייע ולתרום, ו"סתם" כי הם אנשים יפים וטובים שעשו משהו בעולם הזה לטובת אנשים. תסכימו איתי שזה ממש, אבל ממש נדיר. וזהו. צינסקי.

קסנדרה*

New member
אז עד כאן, מתוסכלי, פרח וצינסקי

העדתם את הלך הרוח המצוייה בפורום ואני שמחה על כך. תה צמחים, את טועה אנחנו לא "נדחוף" תגובה בכח. יבקש יפה שלא נגיב, לא נגיב וכבודו במקומו מונח. לקרוא אני אמשיך לקרוא את ההנאה הזו אף אחד לא יקח ממני. מתוסכלי תגובותיך בסדר גמור, אי טענה ואתה אפילו מנומס ומודה לכל המגיבים. רק שתדעו, בפורומים אחרים לא מקובל כ"כ עניין התודה זה רק אתם המנומסים של פורטל תפוז

נכון

אבל... אם מישהו רוצה רק תגובות טובות, שמשבחות את היצירה המושלמת שלו, הוא צריך להבין שזה בד"כ לא קורה...

kaya11

New member
לדעתי...

אין מקום בפורום לשימוש בלשון בוטה ולא לכעס... התגובות המושקעות נעשות מרצון טוב ומכל הלב... למי שמתעלם מתגובות (במיוחד מאלו המושקעות אני באופן אישי מפסיקה להגיב לאחר ניסיון אחד או שניים כי פשוט נראה שאין טעם, הכוונה שלי בתגובה היא לעזור ואם אין תגובה אז חבל על הזמן ועל ההשקעה... (יש לי דברים יותר טובים לעשות) מי שאינו מעוניין בתגובות מושקעות ומאירות עיניים כדאי לו למצוא פורום אחר... יש מספיק מקומות עם תגובות של וואו אהבתי... ומי שלא מעוניין בביקורת שיאמר מראש ואז לא יהיה צורך לבזבז זמן ויחסוך מכולנו הרבה מאד כעסים...

Taina12

New member
דעתי בענין התגובות.

1. לעיתים אנשים עושים שרשורים ארוכים בתגובה לתגובה...לא הבנתי למה התכוונת וניסיתי להבהיר את הנקודה הזאת והזאת ובלה בלה בלה...תעברו לפרטי!! 2. לפעמים אני מגיבה ליצירות לא בפירוט, אך מנסה להעביר מה אני חושבת בכלליות. 3. לפעמים אני מנסה לחדד ולהגיד השורה הזאת והזאת לא נראית לי מתאימה לפה וכד'. 4. לפעמים אנשים מגיבים בעדינות ליצירות שלי; הם אומרים לא אומרים חד וחלק מה הם חושבים, לא מבהירים את הנקודה, הולכים בדרך עקיפה. ואז אני לא יכולה לשפר את היצירות שלי. 5. לפעמים אנשים בכלל לא מגיבים ליצירות שלי. אני לא יודעת למה. בזמן שיצירות של אריה במדבר או פרח תרבותי, למשל, זוכות לשרשורים ארוכים ולתגובות ותגובות ותגובות, אני רואה את ההודעה שפתחתי על יצירה שלי, התגובה היחידה שיש היא שלי, שתיקנתי משהו או רציתי להוסיף או לכתוב משהו שיעזור לכם להבין אותה. זה יותר מעליב מאשר לשמוע שמישהו לא אהב את היצירה שלי. יותר מעליב מאשר שמישהו ביקש לעזור לי ולשכתב אותה קצת בשבילי. הרבה יותר מעליב.

kaya11

New member
אבל טאינה...

מהשרשורים הארוכים של התגובות אנחנו לומדים הכי הרבה... אם כשיש שאלה על תגובה ותשובה יש דיון ודיון זה דבר מפרה והוא מפרה את כולנו...

Taina12

New member
אבל אותי זה לא מלמד.

כן מענין אותי לראות מה הגבתם למישהו, וכך אני יכולה לראות מה אפשר להוסיף ליצירות וכאלה... אבל ברגע שאנשים מנוסים שמעירים להם רק על פרטים קטנים או לא מעירים להם בכלל והם מקבלים בערך 10 תגובות ואני בקושי אחת... זה לא כל כך נחמד ולא מלמד בכלל. כי איפה אני לומדת יותר? בתגובות ליצירות שלי? או בתגובות של יצירות של אדם מנוסה ומוכשר?

Taina12

New member
עוד נקודה שלא כתבתי

לפעמים אני קוראת יצירות של אחרים ולא מגיבה. בגלל שתי סיבות: א. אני לא יודעת מה לכתוב. ב. אני לא יודעת אם מה שברצוני לכתוב מתאים או שכן, כמו שכבר אמרו פה, אני לא רוצה לפגוע בבנאדם.

קסנדרה*

New member
טאינה תרשי לי, כי קראתי שנפגעת

טאינה אני וכל שאר חברי הפורום מודעים לגילך. יצירותייך מתאימות לגילך ויחסית לגילך הן טובות אבל יחסית לפורום הן מתאימות למקום בו היינו, למשל אני לפני 40 שנה. טאינה מה אוכל לכתוב לך כתגובה ??? אני הצעתי לך לכתוב בפורום "סופרים צעירים" שם כותבים גם בני גילך, לא רק אבל גם. אני מבינה שאת נפגעת מזה שאין מגיבים לך אבל את צריכה להבין את הסיבה. את עדיין צעירה ועדיין לא לימדו אתכם בבית הספר את הכללים לנתוח יצירה. הכלים לנתוח יצירה הם אותם כלים לכתיבת יצירה ואם לא למדת את הכלים כיצד תוכלי להשתמש בהם ? אני מבינה זאת ואני חושבת שיש לך עדיין זמן, את תלמדי. אם את אוהבת שירה ואוהבת לכתוב, את תלמדי ותתבגרי בכתיבתך עם השנים. אני מתנצלת על ישירותי אבל איני רוצה שתיפגעי לפחות לא בפורום שלנו
קסנדרה

קסנדרה*

New member
תה צמחים

על דימוי ומטאפורה לומדים בכיתה ט' או י' איני בטוחה, אני לא מצוייה במערכת הלימודים. על הכלים האחרים לא לומדים בכלל, כך הבנתי. אבל כשמגיע הזמן ומעוניינים ללמוד לכתוב שירה, אז לומדים אצל משוררים או אנשי ספר, הם מלמדים את הכלים.

דעתי

תגובות בונות הנן המקור לצמיחה, רצוי ואף הכרחי להגיב ליצירות כי איך ניתן ללמוד ? העניין הוא, שאני תולה את הבעיתיות במדיה ובהחלט לא באנשים , כידוע חסרה הטונציה הוורבאלית שהיא לעיתים עושה פלאים
אבל לדעתי גם בעיה זו אפשר לעקוף, הרי אנו רואים עצמינו כאנשים שכותבים ומצליחים להעביר רגשות תחושות מכל מיני סוגים על ידיי מילים, אז מדוע אם כן לא נקפיד יותר גם בזמן כתיבת התגובה ליצירה ונשתמש ביכולות שלנו להעביר כאילו את הטונציה ע"י המילים , יש לכולנו את היכולת אני מאמינה בזה, ויש לכולנו את היכולת גם לקרוא טונציה (קסי סיפרה במפגש שהיא פעם כתבה למשהי בתגובה " אבל למה את צועקת???"
) כלומר, זהו כלי שחבל שלא נשתמש בו. ולדעתי הוא יוריד חלק ניכר מעוגמת הנפש אשר לעיתים קוראת פה ולא מתוך כוונת זדון. לגבי תגובה לתגובה, את זה כבר קסנדרה שמעה ממני וורבאלית חחחחח אבל אני אשתף אתכם: אם אני מאמצת את כל התיקונים או את רובם ומייד פועלת לפי המלצות המבקר ומשכתבת את היצירה , זה לא אומר בעצם שאני מעריכה מאוד את ההשקעה את הידע את המאמץ? וכי אני סומכת מאוד על דעת המבקר, לכן אמצתי אותה? ומכך אני מודה לה מקרב לב? זו הייתה שאלה ריטורית
כנראה שלא!!! ואני אמורה לומר תודה. ועכשיו... מה עושים אם משהו מתבייש להודות לכל אחד שמא יחשב לפלצן? גם זו בעיה לא? ומה אם אלה שמודים בסוף כל התגובות לכולם יחד? כדי לא להקפיץ את היצירה יותר מידי פעמים? תבינו קורה לעיתים שאני חשה כמהלכת על ביצים זו לא התחושה שאני אמורה להרגיש בפורום תומך אוהב ומפרגן כל כך, אז מדוע אם כן אני מרגישה כך? (ואני מדייקת, רק לעיתים לא תמיד) אפשר לומר שאני היא הבעיה ולסגור את הסיפור בקלות,אבל אם כבר הועלה הדיון הרי שזה בא ממקום של אכפתיות, אין לי שום כוונה לפגוע באף אחד, ואני כמהה לתגובות מכל סוג שהו אני כבר מזמן לא פוחדת מתגובות (את הקורס הזה עברתי אצל קסי בתחילת דרכי בפורום,) אז מה נכון ואיך צריך להתנהג ?אנשים הם הדבר הכי מרתק שפגשתי בחיי אבל הם גם הדבר הכי מורכב לכן אני מוצאת עוד בעיה, היות וכולנו מעריכים את ידיעותיה של קסנדרה ואת דעתה אני מוצאת שלרוב גורלה של יצירה ניקבע על פי תגובתה כלומר,אם היא המגיבה הראשונה מייד אחריה אני רואה תגובות שכאילו לקחו את העכבר ועשו "העתק" "הדבק" כמובן שלא תמיד אבל המון פעמים ראיתי זאת, לכן נשאלת השאלה האם נכון שקסנדרה תגיב בהתחלה? או בסוף? ולפעמים קסנדרה היא המצילה היחידה של היצירה ואף אחד חוץ ממנה לא מגיב , אז מה עושים? ואחר כך אני תוהה למה אני מהלכת על ביצים.... אני יודעת שקסי תגיד לי עכשיו למה את צועקת? ואני יודעת שזה נשמע טעון אבל דעו לכם שאני כבר אחרי
כבר לא טעונה ולא כועסת ולא פגועה אבל עדיין שואלת מה נכון שלכם באהבה סנדרלין

למעלה