נושא חשוב שעלה בפגישה עם פרופ' יאיר

ayelet b

New member
נושא חשוב שעלה בפגישה עם פרופ' יאיר

אחד המשתתפים הציג בפגישה שאלה חשובה: מדוע אין הרבה מרכזי מחקרים בעולם לגבי גמגום יחסית למחקר באיידס ובסרטן למשל? התשובה קשורה כמובן בתקציבים למחקר ותקציבים תלויים במידת העניין הציבורי בנושא, ומהבחינה הזאת העובדה שהגמגום הרבה יותר נדיר באוכלוסייה בהשוואה, למשל, לסרטן נמצאית בעוכריו. אני רוצה להעלות נקודה אחרת מזוית של חוקרת בתחילת דרכה. נושא הגמגום מרתק אותי וכרגע אני עורכת מחקר חדשני(אגב- בהנחיית פרופ' יאירי וד"ר עזרתי) והייתי שמחה להמשיך לחקור את הגמגום גם בעתיד. אבללצערי אני מתקשה מאוד לגייס נבדקים שיסכימו להקדיש בסך הכל שעה מזמנםלהשתתפות במחקר!! אני מודיעה כאן בצער שבדוקטורט העתידי שלי אני שוקלת ברצינות לא להמשיך בנושא הגמגום עקב כך וחבל כי אין הרבה חוקרים בארץ שעוסקים בתחום! הייתי שמחה אם משהו היה מוכן לענות לי למה הרתיעה או אולי חוסר האכפתיות ממחקרים המיועדים בסופו של דבר לכם ובשבילכם. אם מדובר בייאוש ממחקרים אני רוצה להזכיר לכולם שלמרות תקציבי העתק בשלושים השנה האחרונות עדיין לא נמצאה תרופה לאיידס. האם למישהו יש בכלל ספק שיום אחד תימצא? אז מה, להפסיק לחקור? כל מחקר מקדם את ההבנה שלנו ומה שלא יעזור מחר יוכל לעזור בעוד 20 שנה לכם או בעוד 100 שנה לצאצאים שלכם או בכלל לבני אדם אחרים. אשמח לקבל תגובות בפורום לגבי השאלה שהעלתי. ואגב, אם מישהו בכל זאת מעוניין... אנו זקוקים לגברים בני 18-35 דוברי עברית כשפת אם. הטלפון- 03-9625861 - איילת

הייתי רוצה לעזור אבל

אני דובר ספרדית כשפת אם ואם את רוצה תתרגמי כל החומר ואני אעזור לך

3583

New member
עם כל הכבוד

המחקרים הם לא בישבילינו הם גם בישבילינו הם בעיקר בישבילך אני מצטער אבל לא הבחנתי שחקר הגמגום התקדם דרמאטית ב30 שנה האחרונות לעומת זאת החוקרים בתחום מרוצים מעצמם מאוד אם את רוצה לחקור את התחום אל תעשי טובות לאף אחד פשוט תציעי תשלום על זמנם של הנבדקים כמו במחקרים אחרים אקדמאים גם הזמן שלנו שווה או תציעי סכום לאמבי והוא ייתן לך נחקרים אבל כל השיטה הזאת זה בישבילכם אז למה אתם לא באים? הרי עד שזה ישפיע עלינו זה ייקח המון שנים ומי שבעיקר ירוויח זה את והתואר שלך אז כמו בתחומי מחקר אחרים תציעי תגמול לנחקר להבדיל אם יש לכם הצעות לפיתרון של גמגום אני בטוח שהרבה מגמגמים יישמחו להשתתף בניסוי כזה אבל כל זמן שזה מחקר אקדמאי תלוש ולא ברור מה ייצא ממנו אין הבדל בין מחקר על מגמגמים לשאר האוכלוסיה (מחקר על שמנים וכו) ואם זה מפריע לך פשוט תעזבי את התחום ממילא עוד לא יצא שום דבר טוב למגמגמים מכל המחקרים הללו

a9981

New member
תגובה לצמד האריים

דבר ראשון,עד שבאה מישהי שמנסה לעזור לכם אתה דוחים אותה, כמה אופייני. דבר שני, למרות שאתם חושבים שהעובדה שאתם מגמגמים הופכת אותכם לקלינאי תקשורת..אז צר לי לבשר לכם שהיא לא. רוב הקלינאיות יודעות על תופעת הגמגום יותר מאשר אתם תדעו אי פעם. דבר שלישי, אם המחקרים לא עוזרים לציבור המגמגמים אז למי הם עוזרים ??! בלי מחקרים לא היה היום כלום, כולל הכל, בכל תחום שאתם יכולים לחשוב עליו, עדיין הייתם חיים במערות בלי מחקרים. דבר רביעי, אני שמח מאוד שאתם מיעוט קטן, עם גישה ילדותית...ובאופן כללי אתם מדברים שטויות.

a9981

New member
שמע...

זה שאמרתי שאתה ילדותי...אתה לא צריך לנסות ולהוכיח לי את זה.. להשאיר שתי תגובות זהות להודעות שונות זה "ממש" לא ילדותי. למה שלא תנסה לענות לעניין ? יותר מדי אתגר? יותר קל לפטור את הטענות שלי במשפט סתמי.

3583

New member
קודם כל זה לא משפט סתמי

אני פשוט חושב שכשתכיר בעתיד את הנפשות הפועלות תגיע לאותה מסקנה אבל אם אתה רוצה רק תבקש ואני יענה לך תגובה ענינית אני מחכה

באמת אני לא מאמין לך a9981

קלינאית תקשורת לא יודעת הרבה על גימגום כי הן לא מרגישות מה קורה בתוך תוכנו ולא ידעו בחיים.לכן הן באות לפגישות שלנו מנסים ללמוד ואחרי חודש חודשיים אתה לא תראה אותן שוב.הן לא ממש רוצום לעזור לנו אילו היו רוצים היו מתקשרים יותר טוב איתנו והיו מטפלים בך בחינם מה יש?כדי ללמוד מה זה גימגום הן צריכים לראות אותנו בחיים האמיתים אבל את זה הן לא רוצים לעשות,אז מה נשאר?רק לחקור אחד אחד אם שאלות טיפשיות מה אתה מרגיש במצב x או במצב y מה אתה מרגיש שאתה קם בבוקר? דרג מ0 עד 10 כשאתה מזמין פיצה בטלפון כאילו אפשר לתת ציון לגימגום במצב הזה?.בדרך הזאת היא הן לא ימצאו כלום אז לכן רוב המגמגמים נמאס להם מהן ואני מבין אותם.מספיק דיבורים שמענו בחיים כבר בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה

shoshyyy

New member
../images/Emo31.gif

ארי אתה יכול פעם אחד לדבר בשם עצמך ? "הן לא רוצות לעזור לנו"" "רוב המגמגמים נמאס להם..."

a9981

New member
תגובה לארי

א)רופא לב מבין יותר במחלות לב מבן אדם שעבר התקף לב, למרות שהוא לא עבר בעצמו התקף לב. (הבנת את הדוגמה...?) ב)למה להן לטפל בך חינם ? מנתח ינתח אותך חינם ? (כל רופא דרך אגב לא יטפל בך בחינם...) ג)מה זה לראות אותנו בחיים האמיתיים ? ללוות אותך מבוקר עד ערב ? (לא הגזמנו קצת ?) ד)כמו ששושי אמרה, דבר בשם עצמך, מדובר במיעוט כועס ולא ברוב המגמגמים. ה)על פי מה אתה קובע אם השאלות הן טיפשיות או לא ? ערכת פעם מחקר בעצמך ? יש לך איזשהו ידע בתחום ? (ידע אמיתי, לא הרגשתך כמגמגם..). ו)דברים מתקדמים בצעדים קטנים, אם כל אחד יהיה אנטי מחקרים למיניהם תהיה אפס התקדמות, בכל תחום. (מעניין איך אתה לא מבין את זה...). ז)אני חושב שזאת התנהגות כפויית טובה. אתה לא מסכים עם השתתפות במחקרים, זאת זכותך, אבל להגיד שהם לא עוזרים וכו וכו זאת לא הדרך. מזלך שיש אנשים שחוקרים את תופעת הגמגום ומנסים לעזור. (נו אז אני קצת חוזר על עצמי..אז מה..? :)

ayelet b

New member
התלבטי בכלל אם לענות לך

אבל כיוון שבניגוד לך אני מאמינה בבני אדם אני אנסה להתייחס לטענותיך אחת לאחת: 1) אין לי שום בעיה עם הרעיון של תשלום לנבדקים. העניין הוא שכחוקרת צעירה אין לי תקציב מחקר וכן לצערי אני גם בחורה עניה. השלכתי את יהבי על רצונם הטוב של בני אדם ולידיעתך הרבה גם הגיעו אליי כבר 22 אנשים. גם אני בעבר השתתפתי בהתנדבות במחקרים רפואיים ואחרים ואין לי ספק שאעשה זאת גם בעתיד. 2) לגבי טענותיך על חוסר התקדמות ממשית בשלושים השנה האחרונות (כשאני מבינה שמבחינתך התקדמות זה ריפוי מוחלט)- ככל חוקר אני מוכרחה להיות אופטימית ואי הצלחה במציאת ריפוי לגמגום כמו גם לסרטן לאיידס וכ"ו אינה סיבה להפסיק לחקור! מדענים, אדוני, קורצו מחומר אחר משלך וזו הסיבה לכך שאנו כבר לא גרים במערות.אגב, ידעת שלפני פחות ממאה שנה שחפת היתה גזר דין מוות? דלקת שקדים לפעוט בן שנה היתה גזר דין מוות? אתה יודע באיזה מקריות התגלתה האנטיביוטיקה? לפני 100 שנים אחד האנשים החשובים בלשכה לרישום פטנטים בארה"ב שלצערי שכחתי כרגע את שמו אמר שהמין האנושי גילה כבר את כל מה שאפשר לגלות. המאה ה- 20 טפחה על פניו. גם אתה מרגיש שאין לאן להתקדם יותר. צר לי עליך. 3) לגבי הטענות ש"המחקר תלוש", והוא כמו "עוד מחקר על שמנים"- ראשית מנין לך שהמחקר תלוש? שנית, אני מבטיחה לך נאמנה שמחקרים על השמנת יתר מאוד מעניינים את האוכלוסיה הסובלת ממנה כך שהעובדה שהם אינם רלבנטים לגביך לא הופכת אותם ללא רלבנטיים כלל. אתה, עם כל הכבוד לא האדם היחיד בעולם. 4) לגבי הטענה שהחוקרים מאוד מרוצים מעצמם- ובכן אם היינו מרוצים לא היינו ממשיכים לחקור. אנחנו מאוד לא מרוצים. וזו אגב כל הוויתו של כל חוקר אמיתי. חוסר שביעות רצון בין שאר התכונות. 5)הנקודה המהותית בתגובה שלך לדעתי טמונה במשפט "מי שבעיקר ירוויח זה את והתואר שלך". כאן לדעתי קבור הכלב. יש אנשים שלא יעשו שום דבר ואפילו יפעלו בניגוד לאינטרס של עצמם אם חס וחלילה מישהו אחר יוכל להפיק מזה משהו. הם ילכו במדבר עם חבר וישפכו את כוס המים האחרונה שלהם כדי שאם הם לא יהנו ממנה אז גם לא הוא. כן אדוני, בתמורה לחמש שנים של מחקר אינטסיבי, של לילות ללא שינה ושל השקעה עד אין קץ גם תהיה לי תעודה בסוף ואתה יודע מה , הרווחתי אותה ביושר. יכולתי לבחור בנושאים אחרים למחקר כדי לקבל תואר. בנושאים קלים יותר. אבל הגמגוםבאמת בנפשי והרצון שלי לתרום לאוכלוסיית המגמגמים הוא כן ואמיתי. אבל אתה הרי לא מאמין לי. אתה לא מאמין שבני אדם אכן חושבים כך, רגשות מהסוג הזה כנראה זרים לך. אוליי אני טועה, אני אשמח אם אני טועה אבל המשפט הזה שלך גורם לך להצטייר בתור מי שמבין ורואה את העולם רק דרך שיקולים אינטרסנטיים. כבר אמרתי לך שצר לי עלייך?

3583

New member
אני דווקא לא מתלבט

את צודקת בדבר אחד את לא מכירה אותי! כל שאר דברייך נובעים מזה שנעלבת ממני אני לא מבין מה העילבון את עוסקת במחקר לתואר שלך ונכון שיש נושאים אחרים ולא חייבים להתמקד בגמגום אבל את לא בחרת בנושא כי המגמגמים נגעו לליבך אלא שהנושא מעניין אותך וזה לגיטימי אבל אל תפרטי לנו על המצפון זה לטובתכם יש גם מחקרים לטובת השמנים ולא שמעתי שפונים אליהם ואומרים תשתתפו במחקרים בהתנדבות לטובת הדורות הבאים ( ואגב אחותי השתתפה בניסוי רפואי בבר אילן תמורת תשלום) בנןסף לכך אני לא יודע אם את יודעת אבל פרופסור עזרתי התחיל לחקור בגמגום מכיוון שלטענתו היה לו אח מגמגם שנהרג במילחמה (אם אני זוכר נכון) אז באמת מטרתו היתה לטובת מניעת הגמגום כי זה הפריע לו אישית ולמרות שהוא היה גדול המטפלים בגמגום בארץ ואשתו עזרה לי רבות באיכילוב ועל זה אני מוקיר לה טובה הוא נלחם שנים בקורס הדסה שניסה לשנות משהו בשיטות המקובעות שהיו בארץ וכשאני עשיתי את הקורס הוצאתי בתחנונים החזר מינימאלי מקופות החולים מכיוון שפרופסור עזרתי שלל טיפול זה מכל וכול והתנגד שיכירו בו אני זוכר שכששאלתי את פרופסור עזרתי שאני מתרגש מאיזה ארוע הוא ענה לי לתדהמתי להימנע מאותו ארוע-דהיינו לא היו לו כלים ממשיים לעזור לי אבל כולם היללו אותו וכל אנשי המיקצוע בתחום היו מרוצים ואגב באיידס עם כל הכבוד התמותה קטנה באחוז גדול מאוד בגלל קוקטייל התרופות ואף שזה לא דבר שעוצר לגמרי איידס זה מנע את עיקר המגיפה וזה מה שאני מצפה שבגמגום קודם כל ינסו לימצוא איך לעזור לבן אדם לתפקד יותר טוב אבל נראה לי שאת אף אחד זה לא מעניין וכל זמן שזה נשאר מחקר תאוריתי יש כללים לכך לא נראה לך הגיוני אם חשוב לך מהמגמגמים לתרום לאמבי לשם כך? או שאנחנו חייבים לך שאת בכלל מתייחסת אלינו? אגב את הבנת את דברי הפוך לגמרי לאור נסיוני אנשים נוטים לייחס לשני מה שהם חושבים על עצמם אז מה מציק לך? עוד אגב- לא צר לי עלייך אני לא בדרגת קירבה אלייך להרגיש הרגשה כזאת

ayelet b

New member
הייתי מבקשת ממך לקרוא שוב

אבל אולי אנחנו באמת לא מבינים אחד את השני. או אוליי תקרא את המכתב הראשון שלך ותנסה להבין איך זה נשמע. אתה מוסיף ומשתמש בביטויים כמו "אנחנו חייבים לך" וכ"ו שמעידים עלייך ועל צורת החשיבה שלך אז אל תנסה לגלגל את זה בחזרה עליי. כמו שאמרתי לך אני כבר השתתפתי במחקרים בהתנדבות וגם אוסיף לעשות זאת כך שאין לי שום בעיה שמישהו "חס וחלילה" יצא נשכר ממשהו שלא יעזור לי מיידית. ועוד דבר- מחקרים על השמנת יתר יש בלי סוף זה מדהים איך הצלחת לפספס אותם! כמעט כל שבוע יש מודעות! ולענייננו- על איזה תרומה לאמב"י אתה מדבר? כספית? לצערי אין לי אפשרות לממן אותך. תרומה אחרת הקשורה לידע המקצועי שלי אשמח מאוד. ואגב כל הנבדקים שהגיעו אליי קיבלו ממני יעוץ הדרכה ןהסברים על הגמגום מתוך המוכר היום למדע. לעיתים היו לי מפגשים שהפכו משעה אחת לשלוש שעות ששעתיים מתוכן הן יעוץ מהסוג שאנשים משלמים הרבה מאוד כסף בשבילו. ואגב שוחחתי גם אם אנשים שנתוניהם לא התאימו להשתתפות במחקר אך היו זקוקים לעזרה. כך שאני יכולה להגיד בלב שלם שמבחינות מסויימות "שילמתי" לכל נבדק ונבדק.

shoshyyy

New member
אני מעריכה את מאמציך....

ומבינה אותך. אם את רוצה אני אשמח למלא שאלון אך אני אישה. אני מבינה למה תשני נושא בדוקטורט ומצטערת על כך מאוד. מאחלת לך המון הצלחה ואולי דרכך תאיר בהמשך.

light blue

New member
איילת

מצד אחד את צודקת, אבל מצד שני גם נחקרים שמבקשים כסף עבור זמנם צודקים. בד"כ במחקרים פסיכולוגיים, ולא כאלה שלוקח 5 דקות למלא שאלון, הנחקרים מקבלים איזשהו סכום. אני מבין שזה לא אפשרי, אבל מה שכן חשוב (והתחלתי אתמול להגיד לך) זה שהחוקרים יפרסמו את תוצאות המחקרים, באתר אמב"י או משהו כזה. בהצלחה במחקר בכל מקרה

3583

New member
למה זה לא אפשרי?

זה מחקר אקדמאי כמו כל מחקר אחר אז למה במחקרים אחרים זה אפשרי? מה אנחנו צריכים להיבהל שאוטוטו היא תברח ותעבור לתחום אחר?

3583

New member
מה זה שונה

מכל מחקרון בבר אילן שנותנים תשלום מינימאלי שתבין לא נהיה עשירים מזה אבל לפחות אף אחד לא יעשה טובות לאף אחד הקטע של הלטובתכם פשוט לא נכון אם המחקרים היו מתמקדים בדברים הדחופים למגמגמים כמו לדוגמה שיטת ברברה דאם עם כל מגבלותיה שנועדה לתת פיתרון מיידי ניחא אבל במחקרים האלו יש עוד הרבה מעבר לטובת המגמגמים

למעלה