נושא חשוב שעלה בפגישה עם פרופ' יאיר

stkachov

New member
אתה לא מבין

כנראה שלכל מחקרון בבר אילן יש את התקציב הדרוש לתת תשלום מינימאלי לנבדקים... ולעומת זאת לחוקרים בתחום הגימגום פשוט אין. אין כסף... מאיפה אתה רוצה שישלמו לך?
 

3583

New member
ויטאלי לא אני ולא אתה

יודעים איך זה בדיוק עובד הנושא של התקציב(לא כך?) אבל מה ההבדל? זה מחקר מחתרתי? זה יוזמה פרטית? אולי יש דברים שאני לא יודע ? אשמח אם מישהו יאיר את עיני
 

stkachov

New member
דווקא אני יודע

לכל חוקר יש את התקציב למחקר שבו הוא עוסק. המוסד האקדמאי מחליט איך הוא מחלק את עוגת התקציבים שלו... וכמו ששמעת אתמול, לחוקרים מתחום הגימגום מגיעים תקציבים זעומים. מה אתה חושב... שהם לוקחים כסף מהתקציב למחקר לכיס הפרטי? אם אומרים לי שאין כסף, אני פשוט מאמין להם. אם היה, אני חושב שזה היה גם האינטרס שלהם לשלם לנבדקים כי ככה היו מגיעים יותר אנשים והמחקר שלהם היה איכותי יותר. אבל כנראה שאין.
 

3583

New member
אולי אתה צודק

אם זה מעניין אותך אז תעזור לה אותי זה לא מעניין בכל אופן
 

3583

New member
כהמשך לתגובה

אם אתה צודק אז באמת אין אפשרות להיצטרף לציביליזצית המחקרים הנורמאלים ואין אפשרות לעשות זאת בתשלום ואם כן זה תלוי בעניין שאתה מגלה בזה אותי זה לא מעניין מהסיבות שפורטו לעיל ואני לא מאמין שזה יתרום לי(ולא משום שזה מסייע לה לתואר זה פשוט מגוחך להגיד את זה אני דוגל בדוקטרינת ה win win ) אבל אם זה נראה חשוב ותורם לכם במו לשוקי ולויטאלי אז קדימה
 

stkachov

New member
אני לא יודע

אם זה יתרום לי. אבל אולי זה יתרום לשאר המגמגמים, אולי זה יעזור לילדים שלי. בכל אופן, אי אפשר להגיד שלא עושים כלום ולא חוקרים כלום ולבוא לחוקרים בטענות, אם לא מוכנים בעצמנו לעזור להם עם המחקר. אתה בכלל דברת עם הגברת הזו על מה המחקר? שאלת אותה מה הם מנסים לבדוק? אולי זה דווקא כן יכול היה לעניין אותך.
 

3583

New member
מיספר הערות

ראשית אם גברת מירב נפגעה אני מיתנצל זו לא היתה כוונתי שנית זה נכון שאני לא יודע על מה היא חוקרת אבל אם תשימו לב זה תמיד אותם אנשים אותם אנשים שמיתנגדים בקביעות לטיפולים שאולי יתנו סיכוי למגמגמים בנוסף לכך אני לא מתיימר להיות אחראי על המדע בארץ יש לי בעיה ומה שמעניין אותי זה איך לפתור את זה בטווח הקרוב ואני בטוח שגם את זה אפשר לחקור אפילו הדיוט כמוני יכול להעלות רעיון של בדיקת מתח של השרירים כשאדם מגמגם וכל מה שמסביב ואיך להוריד אותם -סתם בתור דוגמה אבל את זה אף אחד לא מעניין כי זה מחקרים אקדמאים ויש להם הרבה מטרות שקודמות לעזרה בציבור הסובל ואגב רוב המחקרים נזרקים לפח ואין בהם שימוש אני מיצטער אני מדמם עכשיו ואני צריך פיתרון גם לזמן קצר ולכן זה לא מעניין אותי אולי כשיקום דור חדש של חוקרים שלא למדו אצל שושלת עזרתי משהו יתקדם
 

ayelet b

New member
תנוח דעתך לא נפגעתי ואני מעריכה את

כנותך. הייתי אגב שמחה לקבל עוד תגובות כי עמדתכם מעניינת אותי. ולעניין ששאלת- יש זרם ענק בספרות המחקרית של הגמגום, הכולל את גדולי החוקרים משנות השלושים ועד היום, שמתייחס לפן המוטורי של הדיבור, למתח השרירי ולאמצעים להרגעת המתח הזה, החל מאמצעים פרמקולוגיים, וכלה באמצעים אלטרנטיביים כמו ביו פידבק. נכון שלא ידעת? עמדתי הפרטית היא שכל אדם הסובל מבעיה מסויימת צריך להיות מומחה של הבעיה שלו ולהיות מוכן לשבת ולקרוא חומר וכך גם לפתח ביקורת עצמית לטיפולים שמוצעים לו ולא להתפתות להבטחות סרק אצל מכונים שגובים הון תועפות ובסוף משאירים אותך עם כיס ריק ועם אותו הגמגום. יכול להיות שאם היית משקיע את האנרגיה והלהט (ואולי גם הכעס) שיש בך בלימוד של כמה חודשים על הנושא היית מגלה להפתעתך את העומק של הנושא את כמות הזרמים הרבה שיש בו ואת המחקרים הרבים העוסקים בשיטות טיפול. הבעיה של הגמגום היא אחת הבעיות החידתיות והמטריפות ביותר עבור הרפואה בעיקר משום שהיא לא עקבית בהופעתה. כל מגמגם הוא שוטף לפעמים אז אם יש בעיה של מתח שרירי איך זה שהיא לא באה לידי ביטוי כל הזמן? (חוסר העקביות בהופעת הגמגום היא אגב נושא המחקר שלי) נראה לי בעייתי גם לא להשקיע מאמץ בלימוד של הקושי ממנו אתה סובל וגם לצאת מתוך הנחה שמה שאתה לא יודע ולא מכיר לא קיים. אם תיכנס מעט לנושא תראה שהדברים שונים בערך 180 מעלות ממה שאתה חושב. אגב, אתה לא היחיד. במסגרת הפגישות שלי עם נבדקים מגמגמים ראיתי מתוך השאלות שנשאלתי שיש עוד רבים כמוך שאינם יודעים הרבה על הגמגום.
 

3583

New member
זה נכון שאני לא מומחה בכל המחקרים

אני כן מומחה ברוב הטיפולים שיש כיום בארץ להציע(ולא שבחול יש מציאות) ולגבי ביו פידבאק אני מטופל בשיטה כזאת אבל הכל חובבני ולא ממוקד כי לא חקרו לעומק את הדבר הזה זה ניחושים ואגב טיפולים שמאחורהם מחקר לא מבטיחים כלום ואני לא רוצה לציין דוגמאות אגב מאוד מעניין אותי לבדוק מה התחדש אבל מה לעשות אין לי אנגלית ברמת שפת אם וזה לוקח לי הרבה זמן ובנתים צריך לחיות ואגב הטיפול הכי משמעותי היום הוא טיפול הדסה שפרופסור עזרתי כל כך נילחם בו והוא שווה כל שקל ואגב אני היבנתי שזה מעניין אותך כי זו תופעה מענינת אבל זה לאנשים שמהצד לי לפחות זה דבר שאני חושב עליו 99 אחוז מהשעות שאני מתפקד ואני לא מיתמחה בתחום זה התפקיד של העוסקים בתחום ולא ראיתי שהם כל כך הועילו לנו גילוימחקר חדשני שעוזר למגמגמים עכשיו גילה המאסטר רפאל עזרתי?
 

3583

New member
נפל שיבוש במישפט האחרון

שאלתי איזה גילוי חדשני שעוזר לנו היום גילה המומחה רפאל עזרתי?
 

3583

New member
אגב יש ספר

שקל לקריאה (לא מחקרי) שמפרט את כל האסכולות בגמגום שמעודכן(יחסית)?
 

ayelet b

New member
בעברית לא למיטב ידיעתי אבל

באנגלית יש אינספור. כרגע אני קוראת שניים ששליתי במקרה מהמדף בספריה של האוניברסיטה האחד על שליטה מוטורית והשני על אופי הגמגום והטיפול בו. יש גם ספר מקיף שכתב אוליבר בלודשטיין שנותן סקירה היסטורית טובה לגבי המחקר והטיפול בגמגום אבל למיטב ידיעתי לא תורגם. אני יכולה לנסות לברר. אגב- רפאל עזרתי המנוח היה ד"ר ולא פרופסור. למיטב ידיעתי הוא התעסק הרבה יותר בטיפול ופחות במחקר והיה מוערך ביותר ע"י המטופלים שלו וע"י תלמידיו. אני לא מכירה את מחקריו באופן אישי. אם זה חשוב לך אוכל לשאול את אלמנתו, ד"ר רות עזרתי. האמת היא שתחום הגמגום אמנם אינו מתוקצב כמו תחומים אחרים אך עדיין רחב ביותר כך שבהחלט יתכן שמישהו שעוסק באספקט אחד של התחום לא יהיה מצוי באספקטים אחרים שלו, וזה נכון היום לגבי כל תחום מחקרי ולא רק לגמגום. אגב- לדעתי, אם אין לך אפשרות לשבת לקרוא ואם אין חומר בעברית (שאת זה כאמור צריך לברר!) אולי כדאי לך ללכת לקלינאי ולשאול שאלות לגבי נושאים בגמגום שמעניינים אותך. במפגשים שלי עם אנשים מגמגמים היו הרבה שאלות שחזרו על עצמם כמו: איך זה שאני לא מגמגם כשאני שר? איך המכשירים הנותנים פידבק אודיטורי עוזרים לשטף? ועוד. התשובה היא שלכל אסכולה יש הסבר אחר בהתאם לנקודת המוצא שלה ולמרכיב בו טמון לדעתה הליקוי. הגישות רבות ואתה צודק שהדרך עוד ארוכה ואוליי לא נזכה לראות את הפתרון בימינו אבל מבחינתי זה לא אומר שצריך להפסיק. להיפך.
 

3583

New member
לי בשעתו כשטופלתי אצלו

מכרו לי אותו בתור פרופסור לפני 15 שנים אצלו בבית ברמת אביב אבל מילא אני מבין שאין בעברית רק רציתי ספר כתוב באנגלית ולא אינטרנט (יותר קל ליקרוא) ותודה לך על זה רק רציתי להעיר לך שאנחנו לא חוקרים ואנחנו לא אמורים להבין במחקרים וכדאי שתביני את נקודת המבט שלנו גם -אותנו מעניין תוצאות אני במיקרה מתעניין מאוד בידע באופן כללי וכל מה שאני יודע נובע ממה שאמרו לי אנשי המיקצוע לאורך השנים ולא שמעתי בכנס האחרון דברים חדשים
 

yaronil2003

New member
לאיילת

צר לי להגיד שחשתי יותר משמץ של התנשאות במסר שלך. להגיד משהו כמו: בגלל שאתם לא רוצים לעזור לי אני אחליף את נושא הדוקטורט שלי זה לא תומך בגרסתך שהנושא בוער בעצמותיך אלא מעיד שהגימגום זה נושא נוח להשגת התואר (ולא שזו גישה לא לגיטימית). לגופו של ענין,אני מניח (סליחה אם טעיתי) שאת באה מדיסציפלינה של מדעי התנהגות או קלינאות. בלי לזלזל באלה, מזור לגימגום יבוא מתחום הרפואה (נוירולוגיה) או ביו כימייה. לכן אני (ואני מייצג רק את עצמי) לא היתי נענה לבקשה כזו כי אני לא מאמין שמחקר בתחומים אלו יקדם את הטיפול בגימגום במילימטר וחצי.
 

mike791

New member
כל הכבוד לך

ואל תקשיבי לאנשים המאומללים האלה שמרוב התסכול מנסים לשפוך את כל השטויות שלהם על אחרים. וחבל שאת מתווכחת איתם, הם לא מסוגלים לנהל דיאלוג מועיל, יודעים רק לפלוט את העצבים שלהם ודעות קדומות. לגופו של העניין, האם הקריטריון של עברית כשפת אם, חיוני למחקר? מאוד הייתי רוצה לעזור לך אך שפת האם שלי היא רוסית. האם עדיין יש איזו שהיא דרך שבה אוכל לסייע לך? בכל מקרה, מאחל לך המון הצלחה! אל תוותרי בקלות, תתייחסי לאנשים שליליים ולא מבינים כאל עוד מכשול בעבודת החוקר שצריך להתגבר עליו.
 
למעלה