נושא חשוב שעלה בפגישה עם פרופ' יאיר

3583

New member
הצעה לדעתי

היית צריכה מלכתחילה להגיד שאת יכולה גם לעזור בכל מיני אספקטים של גמגום ולהגיד שתמורת זה את מבקשת שעה של השתתפות במחקר שלך ואז 2 הצדדים היו מרוצים כי לדעתי עצם המחקר הוא לא כל כך אינטרס שלנו

ayelet b

New member
לדעתי מחקרים -והרבה - הם בפירוש

האינטרס שלכם, במיוחד למי שמסתכל אל העתיד. ולעניין שהעלת, כל נושא התמורה בכלל לא עלה על דעתי. ראשית,זה לא שני דברים שבכלל ניתן לתמחר אותם ולהעמיד אותם זה כנגד זה.שנית, לפני שהחל הויכוח הזה בפורום, מעולם לא חשבתי על הייעוץ שאני נותנת למגמגמים כאל "תמורה" להשתתפות. זה פשוט נראה לי דבר טבעי לעשות. בן אדם שואל אותי שאלה- אני לא אענה לו? אולי אני עדיין נאיבית. אגב, התקשרה אליי בשבוע שעבר אישה שהגיעה אליי בעקבות הפרסום על המחקר ושוחחה איתי על בנה בן ה-21 בטלפון למעלה מחצי שעה. מראש היה ברור שהוא לא מתאים למחקר מכל מיני סיבות. כמו כן אני באמת בנאדם מאוד מאוד מאוד עסוק כך שהאמן לי שאין לי זמן לשיחות "מיותרות". מה היית עושה אתה? היית עונה לה "בחינם" או מזמן אותה לפגישת יעוץ בתשלום? מסקרן אותי. אני גם מזכירה לך שמה שאני יודעת זה תוצאה של שנות לימוד ארוכות, של קריאת אינספור ספרים ומאמרים בנושא (כמובן באנגלית). בכל אופן אני מוכנה לשקול את הצעתך, שהיא גם פרגמטית וגם פונה אוליי לקהל היעד הפוטנציאלי שהשתתפותו מותנית בתמורה מיידית. אלא שמה יקרה אם לא אספק את הסחורה? אם לא תהיה לי תשובה לכל שאלה? פתרון לכל בעיה? אדם שיגיע אליי בשביל זה יחוש אולי מרומה לא? וגם אני, במקום להרגיש שאני עוזרת מהלב לאדם שהשתתף במחקר אני ארגיש שאני מוכרת משהו והתחושה הזו לא כל כך נעימה לי. בנוסף יש הבדל בין לתת מידע כללי על גמגום, או המלצה לסוג טיפול שיכול לסייע שהן עצות כלליות שאינן יכולות לבוא במקום פגישות טיפוליות סדירות עם מטפל המכיר אותך לבין מה שאתה מציע. אתה לא חושב?

stkachov

New member
איילת

אני מציע שלא תסיקי מסקנות נמהרות ותשני את דרך המחשבה שלך כל כך מהר. עד עכשיו רק אדם(אולי שניים) אמר שהוא מצפה לתשלום או תמורה כלשהי בעבור השתתפות במחקרים. לעומת זאת רבים וטובים מוכנים לעזור ללא כל תשלום. בעצמך אמרת שכבר חקרת עשרים ומשהו חברה מגמגמים... שבדיוק תואמים לדרישות שלך. אולי את חושבת שזה מעט ומתפלאת מדוע כל כך קשה לך להשיג נחקרים, אבל לדעתי זה מכובד מאוד. אם תסתכלי, תראי שלארועי אמב"י מגיעים בממוצע כעשרה אנשים למפגשים... ולפעמים בכלל לא. גם בפורום זה אין כמות כל כך מסיבית של אנשים. מכאן... שאולי ציבור המגמגים הוא לא כל כך פעיל ומודע לנושא הגימגום, אולי לרבים העניין הזה הוא משני ולא מפריע להם והם לא מייחסים לו חשיבות גדולה כל כך. זה שהשגת עשרים ומשהו חרב מגמגמים, דוברי עברית שפת אם, בגילאים מסוימים - זה מאוד מכובד. מלבדם יש עוד הרי ילדים ומבוגרים ונשים ולא דוברי עברית כשפת אם שלא יכלו לעזור לך במחקר. כך שהמצב לא נורא כל כך, ומבין אלו שכן מודעים לגימגום וכן עוסקים בכך, לדעתי זכית להענות יפה מאוד.

b e ll

New member
כואב לי לקרוא מה שקורה כאן.

מנסיוני, רוב החוקרים שביקשו את השתתפותי בהתנדבות במחקרים שלהם, נמנעו מלהבטיח לי להראות לי את תוצאות המחקר, חלקם אף סרבו ממש לשלוח לי עותק מהמאמר או מסיכום המחקר. אני חושבת שזו זכות לגיטימית שלי, לקרוא את סיכום המאמר, את מסקנות המחקר שבו השתתפתי בהתנדבות. מעולם לא דרשתי תשלום עבור זמני, כפי שגם אני לא נתבקשתי לשלם על המחקר שהובלתי (אומנם בתחום הנדסי, אבל עדיין, היה שימוש נרחב במכשירים אופטיים מתקדמים מאוד, היה שימוש בזמנם של אנשי מעבדה מיומנים). מעולם לא חזר אליי חוקר שחקר תופעה בגימגום והציע מיוזמתו להראות לי את תוצאות המחקר או לשלוח לי במייל את המאמר - יכול להיות שאף אחד לא הגיע למסקנה? יכול להיות שכולם לא סיימו את המחקר? אני מאוד מסופקת. מנגד, איך את רוצה שמישהו מתאים, רציני ושמוכן לנדב את זמנו (גם אנחנו מאוד מאוד מאוד עסוקים...) ייענה לבקשתך אם היא כתובה באופן כל כך לא מזמין? אם אפילו נושא המחקר שלך לא מופיע בהודעה? מבחינתי שמם של פרו"פ יאירי וד"ר רות עזרתי אינם מספיקים כדי שאתייצב בגאון לדגל - אני רוצה לדעת ולהבין לעומק מה תירצי לחקור, איך את חוקרת, ומה תעשי עם תוצאות המחקר שלך. הדוקטורט שלך אינו מענייני כלל... לעומת זאת נושא המחקר שלך מאוד מעניין אותי. ולסיום - יש נימה מזלזלת בהודעותייך. גם אם בנינו אין כאלה שלמדו כמה ימים במוסדות אקדמיים ולא קראו סיפרון אחד או שניים באנגלית ואפילו לא כתבו מאמר שלם באנגלית... אנחנו רק מגמגמים, לא משהו אחר.

stkachov

New member
צודקת

ולכן כשאיילת שאלה האם ארצה להשתתף במחקרה, קודם כל ביררתי על מה המחקר, מה בדיוק היא באה לבדוק, באילו כלים היא משתמשת וכד'.

a9981

New member
bell...

ניסית לשאול את איילת על מה המחקר, איך היא עורכת אותו ? אני שאלתי וקיבלתי תשובה מפורטת.

b e ll

New member
אני לא צריכה לשאול.

היא פנתה אליי מעל דפי פורום זה. זו היא שצריכה להסביר, לא אני צריכה לחלוב אותה. ולא ביקשתי כל כך הרבה... רק את נושא המחקר וקצת רקע עליה - זו חובתה אם היא רוצה מתנדבים רציניים.

shuky63

New member
אני השתתפתי בהרבה מחקרים ותמיד

קיבלתי את תוצאות המחקר לאחר שהסתים אם בקשתי. לא מקובל להסביר את מטרת המחקר לפני ההשתתפות כי אם המשתתף יודע מה מצפים לקבל מהמחקר זה יטה את התוצאות.זה א-ב של שיטות מחקר. אני תמיד קיבלתי הסבר על מטרות המחקר אחרי שהשתתפתי. בדרך כלל צריך פשוט לבקש לא לחלוב.

b e ll

New member
אתה טועה ומטעה

מאוד מקובל להסביר למתנדב את נושא המחקר, מאוד מקובל ואף חובה לידע את המתנדב למה הוא מתנדב. החוקר לא צריך להכנס לעובי הקורה ולהסביר ניואנסים כדי שאכן הנחקר לא ייטה את התוצאות מבלי משים. זה א-ב של אנושיות, כבוד, יחס הוגן ושקיפות. אף חוקר רציני לא יסביר מה הוא מצפה למצוא בתום המחקר - את זה הוא חוקר. אני שמחה שקיבלת את תוצאות המחקרים שבהם השתתפת - למה אתה לא מעלה את זה לפורום?

ayelet b

New member
ראשית, נראה לי מובן מאליו לשלוח את

תוצאות המחקר למי שיבקש ויש לי גם רשימה של אנשים שביקשו ובסוף המחקר הצילום ישלח להם. לעניין השני, בזמנו פירסמתי כאן הודעה המפרטת בדיוק על מה המחקר ולא זכיתי להענות. המודעה שפירסמתי אחרי המפגש עם פרופסור יאירי נגעה לשאלה ששאלתי כי רציתי להבין את פשר חוסר ההענות הזו (והשארתי בסופה טלפון לכל מקרה אם משהו יהיה מעוניין בכל זאת..- אבל זה לא היה הנושא שלה!ולעניננו- בקצרה (אני עם רגל אחת בחוץ בדרך לעבודה: המחקר מנסה לבדוק או למצוא סיבה לחוסר העקביות שבהופעת הגמגום, תופעה הידועה לכל מגמגם. כלומר- אנו לא מחפשים סיבה לגמגום אלא מחפשים מהו הגורם שגורם לקושי בדיבור לפרוץ דווקא בסיטואציה מסויימת. הגורם בו אנו מעונינים הוא חלוקת המשאבים הקשביים ברגע ביצוע הדיבור. המחקר הוא חדש בתחום ואם נעלה על תוצאות חיוביות יתכן והוא ישמש אינדיקציה לשימוש בסוג של תרופות שעד היום לא ניסו בהקשר לגמגום.

ayelet b

New member
תודה על התמיכה. אני זקוקה לזה...

האמת היא ש-22 זה באמת יפה אבל אני זקוקה ל- 30 כדי להגדיל את התוקף החיצוני של המחקר. אני מקווה שעוד יגיעו אליי.

3583

New member
אל תציעי דברים שאין לך

אל תאמרי לאנשים אני מסוגלת לזה ולזה וכו אלא אני מבינה בנושאים האלה ואולי אוכל לתת עזרה בנושאים האלה מנסיוני יש כל כך הרבה אנשים שחסר להם ידע בסיסי ורוצים שיקשיבו להם ואת לא צריכה להאגיד אולי אין לי מה לתת להם גם לרפאל עזרתי הגדול לא היה מה לתת לי והוא לא התבייש לקחת את מה שלקח ולהגיד ש"מה לעשות מס הכנסה לוקח ממני חצי" ובודאי שזה לא תחליף לטיפול מסודר אבל זה גם שירות ולדעתי זה רעיון טוב

yaronil2003

New member
לדעתי את בסה"כ סיימת תואר ראשון

בקלינאות ( 3 שנות לימוד) כמו עשרות בוגרים/בוגרות מדי שנה, ואת מתחילה את המסטר. כלומר "שנות לימוד ארוכות" , "קריאה באנגלית" "עסוקה מאד מאד מאד...." "דוקטורט עתידי" זה תופס לגבי כל בוגר אוניברסיטה בספרות השוואתית, או ארכיאולוגייה וכו' הלאה. אדרבא, תציגי עובדות, היכן למדת, אלו תוארים רכשת, מה נסיונך , מה נושא המחקר לאיזה תואר וכו'.

ayelet b

New member
אתה מבדיל בין דעה לעובדה?

לתת לך טיפ לחיים? קודם תשאל ואח"כ תתנפל. ראשית המכתב ממנו אתה מצטט נכתכ כתגובה ומכיל אמירות שיובנו לך אם תעקוב אחרי המכתבים הקודמים. ולעניננו - המחקר מבוצע במסגרת עבודת תזה לתואר שני. כרגע אני נמצאת בשנת הלימודים הרביעית שלי לתואר שני כלומר בחישוב מהיר כבר קרוב לשבע שנות לימוד. וכן- אני מאוד עסוקה כי בנוסף ללימודים אני עובדת כל יום ובנוסף לעבודה גם יש לי שני ילדים קטנים לגדל. (אני מכירה מספיק אמהות עובדות שמקטרות שאין להן זמן לנשום גם בלי לשבת בלילה ללמוד. אגב, בן כמה אתה?)אבל כל זאת לא רלבנטי כי כמו שאמרתי- זה נכתב עם שאלה למשתתף מסוים וכתגובה לשאלתו. תקרא קצת אחורה ותבין.

b e ll

New member
ואני חשבתי שאני המופרעת היחידה...

גם אני ילדתי במהלך המסטר שלי את שלושת ילדיי... לי לקח חמש שנים לסיים אותו. בכל מקרה, שיהיה לך הרבה הצלחה במחקר. אשמח אם תספרי, בבוא העת, מה היו המסקנות שלו.

ayelet b

New member
כמה נעים גם לי לדעת

שגם אני לא המופרעת היחידה. כמעט כל המסטרנטיות שאני מכירה עדיין ללא ילדים. אם רק הייתי יכולה לבוא הביתה מהעבודה ולשבת ללמוד משעה 5 ולא מ-9 בלילה....אבל כמובן שהקטנטנים שלי שווים הכל. אגב- בני כמה הילדים שלך? מה למדת למסטר? אשמח לדווח על תוצאות המחקר בעתיד לך ולכל המעוניין.

3583

New member
לשוקי תראה איך הפורום התעורר

שמתי לב שביום חמישי הפורום רדום ובזכותי היה קצת אקשן אז לתשומת ליבך הפוך את יום חמישי ליום הסקופים

למעלה