כואב לי לקרוא מה שקורה כאן.
מנסיוני, רוב החוקרים שביקשו את השתתפותי בהתנדבות במחקרים שלהם, נמנעו מלהבטיח לי להראות לי את תוצאות המחקר, חלקם אף סרבו ממש לשלוח לי עותק מהמאמר או מסיכום המחקר. אני חושבת שזו זכות לגיטימית שלי, לקרוא את סיכום המאמר, את מסקנות המחקר שבו השתתפתי בהתנדבות. מעולם לא דרשתי תשלום עבור זמני, כפי שגם אני לא נתבקשתי לשלם על המחקר שהובלתי (אומנם בתחום הנדסי, אבל עדיין, היה שימוש נרחב במכשירים אופטיים מתקדמים מאוד, היה שימוש בזמנם של אנשי מעבדה מיומנים). מעולם לא חזר אליי חוקר שחקר תופעה בגימגום והציע מיוזמתו להראות לי את תוצאות המחקר או לשלוח לי במייל את המאמר - יכול להיות שאף אחד לא הגיע למסקנה? יכול להיות שכולם לא סיימו את המחקר? אני מאוד מסופקת. מנגד, איך את רוצה שמישהו מתאים, רציני ושמוכן לנדב את זמנו (גם אנחנו מאוד מאוד מאוד עסוקים...) ייענה לבקשתך אם היא כתובה באופן כל כך לא מזמין? אם אפילו נושא המחקר שלך לא מופיע בהודעה? מבחינתי שמם של פרו"פ יאירי וד"ר רות עזרתי אינם מספיקים כדי שאתייצב בגאון לדגל - אני רוצה לדעת ולהבין לעומק מה תירצי לחקור, איך את חוקרת, ומה תעשי עם תוצאות המחקר שלך. הדוקטורט שלך אינו מענייני כלל... לעומת זאת נושא המחקר שלך מאוד מעניין אותי. ולסיום - יש נימה מזלזלת בהודעותייך. גם אם בנינו אין כאלה שלמדו כמה ימים במוסדות אקדמיים ולא קראו סיפרון אחד או שניים באנגלית ואפילו לא כתבו מאמר שלם באנגלית... אנחנו רק מגמגמים, לא משהו אחר.