נושא לדיון:השהיית התכנית בערוץ 20 ובנט בכיפור

נושא לדיון:השהיית התכנית בערוץ 20 ובנט בכיפור

למה דווקא ביום כיפור הם משהים את התכנית אבל כשנכנסת השבת הם בכייף מצלמים ומראים את אשר ? זה פשוט לא נשמע לי הגיוני.... דווקא כשיש להם יתרון לקבל עודף צופים במיוחד ביום כיפור שאין מה לעשות...דווקא ביום שכולם בבית הם סוגרים את השידורים? העיקר שזה בסדר לצלם את אשר בפני אומות העולם בשבת. זה פשוט תמוה ולא מובן, מה דעתכם?

Jolleen

New member
חשבת אולי שזה מתוך כבוד?

כבוד ליום הזה? כבוד למי שכן שומר ביום הזה? כי עם כל הכבוד לשבת (ויש כבוד) רוב עם ישראל מכבד את יום כיפור ואת השבת לא

אבל איך זה יפגע בשמירה של כיפור אם

ניהיה אדוקים לטלויזיה ליום אחד?, כי בכל זאת סוג של תעסוקה, הרי אנשים בבית צמים אבל רואים סרטים בשביל להעסיק את עצמם... אז זה אותו הדבר כמו סרט... פשוט סרט שנמשך שלושה חודשים רצוף זה הכל. אבל יש משהו במה שאת אומרת שכן צריך להתחשב במשמעות של יום כיפור ולעשות חושבים עם עצמך ולאו דווקא להתבדר על תוכנית ריאלטי, אבל עדיין יש כאלה שזה לא יפריע או יפגע להם ביום הכיפורים אם זה כן ישודר כרגיל.

Jolleen

New member
ברור שיש כאלה שלא יפגע בהם

אבל אלה שיפגע בהם- יפגע מאד אפילו ודבר חשוב פספסת- חלק משמירת יום כיפור זה לא להשתמש בחשמל, כלומר, גם אסור לראות טלוויזיה ואני יודעת שיש אנשים שצמים אבל משתמשים בחשמל, אבל אני לא בדיוק מחשיבה אותם כאנשים שיום כיפור באמת חשוב להם. אבל זה כבר דיון אחר.

יNOT

New member
נראה לי הגדרת מהי צביעות

"רוב עם ישראל מכבד את יום כיפור ואת השבת לא" מאיפה לך לדעת? יש שמכבדים מאוד את השבת ויש שמחכים ליום כיפור רק בשביל לצאת עם האופניים. העובדה הפשוטה היא שזה רק בשביל לא להכעיס את הקהילה החרדית , כי שידורים בשבת קיימים גם בערוצים אחרים , אבל שידורים ביום כיפור לא. כמובן שאף ערוץ אחר לא משדר ריאליטי של 24 שעות ביממה, אז אין ממש אפשרות להשוואה. בשורה התחתונה , קשת ידעו טוב מאוד שזה "ייפול" על יום כיפור ובחרו באופצייה של תוכנית ערוכה, מאשר לייב.

Jolleen

New member
לא אמרתי שאין אנשים שמכבדים מאוד את השבת

דווקא יש (ואני אחת מהם דרך אגב). אבל יש יותר אנשים שמכבדים גם את השבת וגם את יום כיפור, או רק את יום כיפור ולא את השבת, וזה נושא יותר רגיש אצל הישראלים- מה לעשות. ומה הקשר לצביעות?!

יNOT

New member
לא התכוונתי לפגוע

ואם באיזשהיא צורה נפגע מדבריי, אני מתנצל. הכוונה שלי בצביעות לא הופנתה אלייך, אלא אל עם ישראל שעושה את ההבחנה בין איזה חוק מחוקי האל הוא בוחר לכופף ואיזה לא. לאדם חילוני יום כיפור לא קדוש יותר מהשבת. אלא אם כן הוא בוחר לעשות את ההבחנה הזו, מתוך איזו תפיסה דתית מוטעית שבכיבוד יום כיפור הוא מכפר על חטאיו. ומשאיר את כיבוד השבת לגויים. בקיצור ההסבר היותר הגיוני למה לא יהיו שידורים באותו היום נרשם כבר ע"י אחרים וע"י בפוסט מעל, כיבוד יום כיפור הוא רק "קב" פה, ולכן גם לא יהיו שידורים באינטרנט בעוד שאר הרשתות הישראליות ימשיכו לתפקד.

bibaso

New member
הבעיה היותר חמורה

היא שלא מראים מה קורה בבית ומה שיקרה ביום כיפור - אם יהיו ליחשושי קומבינות לא נדע עליהם ולא נוכל לשפוט כראוי. (הסיכום של ערוץ 2 ממש לא מכסה). מה עוד שאם הם יודעים את זה בבית עלולים לנסות לנצל את זה.

דעתי

קודם כל למנוע מריבות מיותרות ,אני יגיד שאני מכבד את כיפור אמנם לא צם,אבל מכבד את מי שצם וכו'. אבל יש נקודה שאני רוצה להעלות,מי שיודע הפורמט של התכנית הוא שמראים אותם 3 חודשים(100 ימים)בלייב,כל מה שעושים,אצלנו מספיק יש צנזור ,מצנזרים מעל ומעבר ,ולא הכי בטוח שזה לייב,כל ה"נפסל לשידור"זה בכוונה כדי לערוך ולעשות כאילו זה לייב. ,לעומת העולם ששם לא מנצזרים ולא כלום מראים הכל כולל הכל. מה שאני להגיד זה שהמארגנים של התכנית כאן בארץ היו צריכים לבחור זמנים טובים יותר בשביל התכנית,כי להשהות את התכנית לא משנה בגלל איזה סיבה פוגע באמינות של התכנית,ומין הסתם בפורמט של התכנית. ככה שלדעתי ההפקה יכולים למצוא 2-3 אנשים שלא צמים שישבו בבקרה, גם בכיפור ואם יהיו דברים שאסור לשדר יטפלו בזה. אבל כמו שאני מכיר את המדינה שלנו ,כן ישהו כן יהרסו את הפורמט של התכנית,תחשבו על זה ,לא יצלמו אותם בכיפור ,הם יתכננו אסטרגיות,כבר ת'כלס עדיף לשחרר אותם לביתם ושיחזור במוצאי כיפור, אין טעם שהם יהיו בבית של ה"אח הגדול,בלי שמצלמים אותם. ושוב אני חוזר אני כן מכבד את כיפור ואת האנשים שכן צמים,אני ייתן לכם 2 דוגמאות עלי: 1)אני משרת בקרייה במשרד מסויים ,מבין כל האנשים במשרד אני היחיד שלא צם אז התנדבתי לסגור כיפור מתוך כבוד לאנשים. 2)בכל ימי כיפור שהייתי בבית יצאתי עם חברים שצמים וכו' ,אז יצאתי מבלי פלאפון,לא שתיתי בברזיות שיש. כך שכן אפשר לשדר בכיפור ,כדי שאנשים שלא צמים יראו את התכנית. סליחה על החפירות.

gwini1

New member
יום כיפור יותר קדוש משבת...

זה לא קשור שעד היום צילמו את אשר כשהשבת נכנסת וכיו"ב, יום הכיפור זה היום הכי קדוש ליהודים!!!! ובתור יהודיה קצת עצוב לי שיש כאלה (יהודים) שמוחים כנגד כך...

מה פתאום?! מאיפה זה בא?

כיפור נקרא "שבת שבתון", להדגיש שהוא יותר חשוב משבת. ולהוכחה שכיפור יותר חשוב- שאם שבת נופלת בכל צום אחר הצום נדחה, חוץ מכיפור שאם נופל בשבת שבת "נדחית", כי כיפור יותר חשוב.

metrosexual

New member
את מוזמנת לשאול כל רב

שבת זה דבר הכי קדוש ביהדות.... ולחולל שבת יותר גרוע מלאכול חזיר חחח בעצם יוצא שחלק גדול מהעם פשוט דו פרצופי (המסורתיים) עינב היא דוגמא הכי טובה לפיגור... מחד היא שומרת שבת וקוראת סידור וכו'....... ומחד כל הפרונט שלה בחוץ צניעות מאוד חשובה ביהדות גם כן

למעלה