נושא לדיון - פנימיה כן או לא?

Jen74

New member
נושא לדיון - פנימיה כן או לא?

האם הייתם שוקלים מצב בו ילדכם ילמד בתנאי פנימיה בשנות בית הספר היסודי מטעמים של חינוך למשמעת, סדר וארגון? השאלה באה ממקום של התלבטות שהייתה אם להעביר שתיים מהבנות שלי ללימודים בתנאי פנימייה. כל אחת מהן מסיבה אחת בתחום של חינוך למשמעת סדר וארגון. אני אפרט בהמשך.

Jen74

New member
אז רגע, שאלה אחרת בעניין פנימיה

מה לגבי לימודי על יסודיים - תיכון למשל, בפנימיה? את מודעת לזה שיש תיכונים ממש מעולים והם בתנאי פנימיה רק בגלל שיש ילדים מכל הארץ שרוצים ללמוד שם אז במיוחד לצורך זה עשו אותם במתכונת פנימיה כדי שמשפחות ממקומות רחוקים לא יפסידו בגלל המרחק? האם את מתנגדת לרעיון של לימודי הילדים שלך בתנאי פנימיה רק בגיל היסודי או בכלל שלא ילמדו בפנימיה כי אז הם לא בבית? יש ילדים שאין להם ברירה והם באים מבתים הרוסים וחייבים מסגרת של פנימיה. אבל יש גם כאלה שמסגרת של פנימיה יכולה להועיל להם וזה מאוד תלוי בגיל הילדים מצד אחד ובאיזה פנימיה מדובר מצד שני.

little baker

New member
לא פוסלת על הסף

כרגע אני נחשפת לכך כיון שבני הבכור בכתה ט' ואנחנו מקבלים כל מיני ידיעונים מבתי ספר שונים כולל מהטכני של ח"א . יש הרבה סיבות לבחירה במסגרת שכזו, כלכליות, מסגרת הבית, ביה"ס, עידוד עצמאות, הרחקה מחברה שלא ממש טובה ועוד. מאד יכול להיות שענינים של משמעת ישפיעו על בחירה בפנימיה, יש יתרונות/חסרונות לכל הרעיון הזה. צריך לוודא שהמקום לא מיועד לילדים "בעייתיים". בכל מקרה עניין פנימייה צריך להיות בהסכמה של כל הצדדים, לאחר שיקול דעת, בחינה ובדיקה של המקום.

הטכני של חיל האויר זה משהו אחר לגמר

לגמרי.. בנים הם בנים. לבנות יש הרבה סכנות אחרות... אני לא הייתי שולחת.

Jen74

New member
בטכני לומדות כיום גם בנות

ולידיעתך, גם בנים סובלים בפנימיה וגם לבנים יש סכנה של הטרדות למיניהן ולא רק אלימות של מכות.

Jen74

New member
שכחתי להוסיף...

כמו בכל מקום שבוא יש קבוצות של ילדים/נוער/תלמידים... בקבוצות כאלה, אם זה פנימיה, קיבוץ או "סתם" כיתה בבית ספר - תמיד יהיו משחקי כוחות.

אני מתנגדת בכלל!

איזה בתי ספר? תני דוגמה! מי שאין לו ברירה אז אין לו ברירה. אבל לילדות שלך יש ברירה, לא?

Jen74

New member
דוגמאות לפנימיות טובות

אבל כאן אני חייבת לציין שבאמת מדובר בחטיבה ותיכון, כלומר מכיתה ז'. הכפר הירוק - הגרוש שלי בוגר בית הספר ולמד שם בתנאי פנימיה, מבחירה שלו. שדה בוקר - לא זוכרת את שם בית הספר, יש שם לימודי טבע וסביבה ברמה גבוהה, הבת הגדולה של הגרוש שלי למדה שם וסיימה לפני כשנתיים. לא יודעת אם מבחירה שלה אבל היו מבחני כניסה מאוד גבוהים והיא הצליחה להתקבל די בפרוטקציה. הדסה - לא זוכרת את השם המלא, לא מכירה אף אחד שלמד שם אבל יודעת שמדובר בבית ספר ופנימייה מעולים. לגבי פנימיות אחרות כמו מקוה ישראל ובן-שמן אני לא יודעת איך הם כיום. בעבר הם נחשבו ממש גרועים מבחינת מצב פיסי וגם ברמה לימודית אבל כאמור, אין לי מושג איך היום. לגבי מקוה ישראל אני יודעת שהם עברו תהליכי שינוי בשנים האחרונות.

הכפר הירוק, הדסה נעורים,מקוה ישראל

ובן שמן הם במרחק נסיעה ממך, אז למה פנימייה? תמיד שומעים על דברים מזעזעים שקורים לבנות בפנימיות, אני נשארת נגד!

Jen74

New member
דברים רעים קורים בכל מקום

לצערנו, גם מתחת לבית... גם בקיבוצים, במושבים.... לא באה לשכנע אותך כי גם אני בעצמי לא מכירה באופן אישי. יש את החוסר אונים הזה בתור אמא שהילדה שלי לא תהיה לידי ושאני לא יודעת מה היא עושה בכל רגע נתון וזה בהחלט אחד הפרמטרים שגורמים לי להחליט נגד פנימיה בשלב זה.

אני לא יודעת מה שמעת...

אבל למדתי שנתיים בכפר הירוק ובחיים לא קרה שומדבר מזעזע, במיוחד לא לבנות. ברור שיש סיכסוכים וכו', אבל בדיוק כמו בכל בית ספר רגיל.

דחפור

New member
תשלחי את הילדים שלך לפנימיה

רק אם הם יבקשו ממך בגיל של תיכון ורק אם תראי שהם רציניים בעניין ושאין לזה מניע נסתר!

אך ורק אם זה בא מהילד .

אם זה בא ממכם ההורים, בחיים לא הייתי עושה זאת. לא יודעת מה השיקולים באותה משפחה, אבל אחרי שראיתי כמה פנימיות בארץ, הבנתי שלא משנה כמה ההורים גרועים זה עדיין עדיף מפנימיה. אלא אם כן יש צו של בית משפט שאז משתנה התמונה לחלוטין.

Jen74

New member
אשמח לשמוע לגבי הפנימיות שראית

בלי שום קשר למקרה הפרטי שלי, הייתי רוצה לשמוע מאנשים שמכירים פנימיות מהכירות אישית כזו או אחרת. אם תוכלי ותרצי לספר על אלו פנימיות מדובר ומה גרם לך לגבש דעה שלילית כל כך עליהן.

../images/Emo195.gif לא לא ולא !!!!!!!

באופן אישי אני די מתנגד לפנימיות גם במצב של משפחה מרובת ילדים. אני כן מאמין גדול בחינוך הבייתי. מתבגר חייב גבולות , משמעת אבל הוא גם חייב אמא ואבא !! דווקא היום כאשר המשמעת רופפת ואין פיקוח ובקרה עדיף עדיין לדעתי להשאיר את הילדים בבית. גם בנים יכולים להיקלע לצרות לא פחות מבנות ואני לא מתכוון דווקא לתקיפה מינית... מתוך ניסיון החיים שלי רצוי ועדיף לשמור על הילדים עד אשר הם בוגרים מספיק ולא לשלוח אותם. זה לא סוד שילדים רבים ממשפחות הרוסות מגיעים לפנימיות והם יכולים להוות הפשעה רעה על ילד שבא מבית נורמטיבי. שאף אחד לא יתייפייף ויגיד אחרת!!! אז תשמרי על הילדים שלך !!! כדי שבבוא העת הם יידעו לשמור עלייך !!

Jen74

New member
ילדים ממשפחות הרוסות...

יכולים גם לקבל השפעה טובה מילדים שבאים מרקע שונה וטוב יותר. זה עובד לשני הכיוונים. ולשים תווית על ילד שבא ממשפחה הרוסה כאילו הוא הנחות יותר מבחינת משמעת ולימודים זה ממש לא לעניין. הכרתי ומכירה לא מעט ילדים שבאו ממשפחות מצוקה והיו פי אלף יותר מחונכים וממושמעים מילדים שבאו "מבית טוב". יש לא מעט דוגמאות מהשנים האחרונות ל"בני טובים" שרצחו, השתמשו בסמים וכן הלאה... להגיד שילד שהגיע לפנימיה מבית הרוס ישפיע לרעה על ילד שנחשב לילד טוב זה פשוט הכללה גסה ופושעת.

נושיfay

New member
../images/Emo48.gif../images/Emo210.gifמסכימה.

צרם לי קצת בעין העניין של ילד מבית רוסי וכל ההכללה שעשה חייל ספרטני מכיוון שאני בעצמי ילדה שגדלה בבית רוסי אז זה קצת לא לעניין...=] ובקשר לעניין הפנימייה, לדעתי זה צריך לבוא מבחירתו של הילד...אחרת אם הוא לא ירצה להיות שם החינוך והמשמעת לא יעזרו כל כך..^^"

לא שייכת לפורום

הגעתי משער האתר. לדעתי יש כל מיני סיבות טובות לשלוח לפנימיה (לא בניגוד לרצון!) ילד מבית נורמטיבי, אבל "משמעת, סדר וארגון"?!?!?! בא לי לבכות רק מהמחשבה על הילדות המסכנות.

בתור אחת שלומדת בפנימיה..

אין שום דבר רע בפנימיה ותצאו מהסרט המטומטם הזה. בנותיך צעירות עדיין, הייתי ממליצה לך לחשוב על פנימיה בגיל של האל-יסודי. יש המון פנימיות טובות, כל אחת בתחומה. ולמען האמת אני לא מבינה את ההתנגדות החרדתית והפאטית הזאת של קודמי. פנימיה היא מקום מחשל ומעשיר, בתך תוכל לפתח יכולת והסתגלות חברתית שתשרת אותה בהרבה מקומות, כמו בצבא. וכמו שאת יודעת, אצל חלק גדול מהבנות הצבא זה אישיו רחב היקפים. מה שכן, לפני שאת מחליטה בשבילה, שאלי אותה אם היא מוכנה להתנסות ואם כלל היא מרגישה שזה משהו שיכול להתאים לה. בהצלחה.

למעלה