נושא לדיון - פנימיה כן או לא?

לא בא ממשפחה מרובת ילדים!!

אבל מה שכן, אני למדתי מבחירה שלי 4 שנים בפנימיה חקלאית הכפר הירוק. ואלו השנים הכי יפות שהיו לי בחיים. שוב,ממליץ בחום.

מירי,

New member
ועכשיו, יש לך ילדים?

אותם היית שולח לפנימיה? ברגע שנודל בכורי הבנתי שאני אעשה הכל כדי לא לשלוח אותם לפנימיה. למרות שגם 3 השנים שלי בפנימיה היו נ-ה-ד-רו-ת!!

Jen74

New member
הכפר הירוק

גם אבא של הבנות שלי בוגר הכפר הירוק והוא יכול להגיד רק דברים טובים על המקום.

Jen74

New member
אגב, אל תתפסו למשפחות ברוכות ילדים

אמנם הדיון הוא כאן בפורום הזה אבל השאלה היא לגבי ילדים בפנימיות בלי קשר מאיזה משפחה הם מגיעים.

עלמהתי

New member
נכנסתי בעקבות הכתבת שער ותדעו לכם

דבר חשוב, ילד הוא ילד וכרגע הוא לא מבין שאתם שמים אותו בפנימיה מטעמים טובים שנראים לכם, לילד זה נראה שאבא ואמא שמו אותו רחוק כי הם לא רוצים אותו לידו , גם אם יגיד שזה לא נכון בתוכו יחשוב כך. אני הייתי בפנימיה מכיתה ז' מהסיבה שהבתי ספר בעיר לא היה לרוחו של שאבי, ותדעו שרק לא למדתי שם, יש תחושה ענקית של חופש ,הלכתי לאיבוד ואחרי אין ספור שטויות-קונדסים-הברזות שהיו שם החלטתי מטעמי ומרצוני שאני אורזת הכל וחוזרת הביתה ירצו או לא ירצו הוריי, ואמרתי להם אם אתם רוצים בגרות וילדה טובה אני חייבת ללמוד בעיר גם אם זה יהיה הבית ספר הכי דפוק שיש. וככה היה . וגם אחי עבר את החוויה הזאת של עזיבה מהבית בגיל צעיר , זאת טראומה !!! וכרגע אמא יקרה לא תוכלי לקבל יידע נכון מהבנות רק שיגדלו יפיקו לקחים ויחשבו נכון. בחיים בחיים נשבעתי שבחיים לא אשלח ילד לפנימיה , ילד זקוק לאבא ואמא גם אם הוא יישן על הריצפה בסלון. אתם לא יודעים וגם לא תדעו כי ילד לא מספר הכל , מה ילד עובר ביומיום הפשוט , זה שינה זה בוקר זה שבת זה שמלא שעות של לבד ??? ועוד ביסודי???? לא רוצה לחשוב על זה אפילו..

Jen74

New member
לא יודעת אם כבר כתבתי את זה

אבל אני בדעה שפנימיה היא באופן כללי מקום טוב לילדים מסויימים. כמו כל מוסד במערכת החינוך, יש ילדים שמתאימים למוסד זה או אחר ויש כאלה שלא ימצאו את עצמם באף מוסד לימודי כי הם לא בנויים למסגרות. הפנימיה לא הייתה המקום הטוב עבורך ועבור אחיך וחוויתם חוויה לא טובה. גם אני חושבת שילד ביסודי ירגיש שהוריו דוחים אותו ומבקשים להתרחק ממנו וירגיש כמו בעונש אם ישלחו אותו לפנימיה.

נטי

New member
באתי מהשער :)

שמעי, אני גם כן בוגרת הכפר הירוק, למדתי שם ארבע שנים מבחירה ואלה היו ללא ספק השנים הכי טובות של החיים שלי. מה שכן, פנימייה לא מתאימה לכל אחד ואני לא מדברת על עצמאות או על כישורים חברתיים כאלה או אחרים. מה שבאמת חשוב זה היכולת לעמוד במסגרת. מסגרת של פנימייה היא מאוד אינטנסיבית עם חובות כלפי הבית ספר, הפנימייה והמשק (בהנחה שזאת פנימייה חקלאית) בקשר לפנימיות שציינת: הכפר הירוק - פנימייה חקלאית. תלמידים מכל שכבות האוכלוסייה. כמו כן, גם הסיבות של התלמידים ללמוד שם הן מגוונות אם זה בחירה, נשלחו ע"י ההורים ולפעמים גם צווי בית משפט אבל אין מה להבהל. הלימודים במגמות הם ברמה מאוד גבוהה (אלה שהיו בזמני הם: ביולוגיה, קולנוע, אופנה מוזיקה, חשמל, מכונאות רכב ומנהל. אני מניחה שכעת יש יותר) למרות שמאוד נהנתי שם שווה לבדוק אם הם עדיין באותה רמה, כיוון שהם מאוד התפתחו בשנים האחרונות וזה נראה קצת כמו בית חרושת. מדעים ואומנויות - זאת הפנימייה שציינת בשדה בוקר. שמעתי שהיא ברמה מאוד גבוהה. הסיבה שלא בחרתי בא היא המיקום. הדסה נעורים - פנימייה חקלאית. לא מומלץ, בעיקר ילדים ממשפחות הרוסות. מקווה ישראל ובן שמן - פחות או יותר שילוב של הכפר הירוק והדסה - אל תקחי אותי במילה :) בקשר לפנימיות צבאיות (קציני ים עכו, הטכני, קציני ים אשדוד ומבואות ים) בחלק מהפנימיות לא מושרשת באמת משמעת צבאית והמדים משמשים כתלבושת אחידה לזמן הלימודים ותו לאו. אה כן, הנושאים גם משולבים בתוכניות הלימודים - שווה לברר. המומלצים הם קציני ים עכו והטכני. (אחותי למדה במבואות ים ככה שזה מגובה) מילים אחרונות, אל תשלחי את הילדות שלך בגיל צעיר, זה יכול לגרום יותר נזק מתועלת. אני ממליצה לך לפחות מכיתה ט'. חשוב גם שהבחירה תהיה שלהן ושהן לא ירגישו שהן "נזרקות מהבית", אני לא צריכה לספר לך לאיזה טראומה זה יכול לגרום :) אם את רוצה קצת יותר פרטים או רוצה סתם להתייעץ את מוזמנת לפנות אלי במסר. נטלי

Jen74

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif על הפירוט המקיף

אני מחפשת בעיקר לאמצעית לתקופת התיכון משהו בכיוון של אומנויות. אני בהחלט אהיה איתך בקשר

בָלבָל

New member
אין לי שום דבר נגד פנימיה

אני רק חוששת שהבעיה העיקרית עם פנימיה זה שהילדים עלולים להרגיש שההורים לא נותנים להם מספיק תשומת לב... ולכן להפוך לילדים "בעייתים". כאשר שולחים ילד לפנימיה צריך לדאוג שהוא יודע שהוריו אוהבים אותו מאוד, דואגים לו, חושבים עליו כל הזמן, להיות בקשר יום-יומי וכמובן שההחלטה ללכת לפנימיה תהייה בשיתוף שלהם.

tookmy

New member
בשום פנים ואופן לא!!!!

פנימיה בגיל תיכון זה סיפור אחר ואם זה בא מהילד זה דבר אחר. אם נער בן 14 מבקש ללכת לטכני של חיל האויר או לפנימיה (המעולה, כפי שציינו כאן) בשדה בוקר בגלל עניין בנושאים הנלמדים וכו', אז אולי כדאי לשקול את זה. בית ספר יסודי זה אחרת לגמרי. מדובר בילדים רכים שגם ככה קשה להם מאד ההתמודדות בבית הספר, אז לפחות הידיעה שיש הורים בסביבה לרכך את הקושי מאד עוזרת. לפני שבוע, ילד מכיתה ו' נעל את האחיין שלי, בן 8, במחסן של בית הספר. זה לא נמשך הרבה זמן וילד אחר שהיה בסביבה שיחרר אותו מהר. לילד היתה טראומה, לא רצה ללכת לבית ספר וכו', מזל שהיו הורים בסביבה (אחי גרוש אבל כשזה קרה הוא הגיע בטיל, מעיר אחרת, לשיחה עם המנהלת ולטיפול בעניין כולו). תארי לך שזה קורה לילד בפנימיה? את תדעי בכלל? אפילו מהקיבוצים יש סיפורי זוועות על הלינה המשותפת וזה למרות שהילדים ראו את ההורים כל יום רק לא ישנו איתם באותו בית. בשביל מה עשית ילדים אם את רוצה שמישהו אחר יחנך אותם? בית ספר זה גם ככה עניין לא פשוט. אם יש צורך ביותר גבולות בבית, אז אפשר להתייעץ, לקבל עזרה, ללמוד איך להיות הורים טובים יותר (אני למשל הולכת לחוג הורים ומקבלת/נותנת רעיונות נהדרים להתמודדות מהמנחה ובעיקר מהורים אחרים), יש פורומים באינטרנט שאפשר להתייעץ לגבי חינוך הילדים אם קשה, ואפשר ללכת ליעוץ של מישהו שמתמחה בזה (אם קשה בדרך כלל יש דרך עיריה/מועצה בתשלום מוזל או חינם). הפיתרון הוא לא!!! להיפתר מהילדים.

Jen74

New member
פנימיה זה לא להיפטר מהילדים...

זה קודם כל. נכון שילד קטן בגיל היסודי ישר יחשוב שההורים מנסים להיפטר ממנו אבל לרוב זה לא כך. קשה לי להאמין שיש הורים ששולחים את הילדים שלהם לפנימיות כי הילדים מפריעים להם. אם יש הורים שעושים זאת מהסיבה הזאת, אז באמת עדיף לילדים להיות במקום שכן ידאגו להם. לגבי לתת למישהו אחר לחנך את הילדים - אז זה בדיוק מה שבית הספר עושה, מחנך את הילדים רק שפה צריך להיות שיתוף פעולה מלא בין מוסד הלימודים לבין ההורים. צריכה להיות המשכיות והדדיות בין ההורים למוסד הלימודי כדי שהילד לא יקבל מסרים כפולים בבית ובמוסד הלימודי.

Hinamori

New member
לא

אני רחוקה מלהיות אמא, אבל יש לי חברה שלומדת בפנימייה והיא מרגישה כאילו ההורים שלה שונאים אותה ורוצים שתהיה רחוק ממנה. אז לא. :X

דעתי בעניין

הפנימיות כיום ברובם המכריע מיועדות לילדים אשר באים ממשפחות קשות יום, מבתים הרוסים, מאחר בפנימייה יש להם מסגרת כמו אוכל, לימודים ודמות חינוכית. מצב רוב הפנימיות כיום הוא בכי רע המשמעת אינה משמעת והלימודים אינם לימודים. יש יותר השפעה שלילית על הילדים מאשר חיובית. אם ההורים יכולים לספק את הצרכים של הילדים בבית כמו אוכל, חינוך, לימודים וכו ולהרחיק אותם ממקורות שליליים ועבריניים אז חד משמעית שישארו בבית.

אמאiהבתR

New member
לדעתי מקומם הטיבעי של הילדים הוא

בבית. חינוך לסדר משמעת ונקיון? תפקידם הבלעדי והחד משמעי של ההורים! במידה שיש קושי,ישנם גופים מיעצים וטיפולים משפחתיים. סליחה... אבל המחשבה על להוציא ילד מביתו,מעבירה בי צמרומורת.

etza

New member
דעתי האישית(באתי דרך שער תפוז)

(גילוי נאות- אינני אמא ולכן זוית ראייתי היא תאורתית בלבד) אני חושבת שעניין הגיל הוא מאוד קריטי בנושא. למיטב הבנתי מדובר בילדה צעירה- גיל בי"ס יסודי. בגיל הזה הילדים מאוד צריכים מסגרת תמיכה ו"חדר בטחון" במובן הזה שהם ידעו שההורים לצידם ותומכים ונותנים להם את הבטחון ללכת ולחקור את הסביבה (החברתית הכוונה) השאלה אם הכנסה למסגרת של פנמייה תפגע בתחושת הבטחון הזו או תחזק אותה. אם את חושבת שמסגרת כזו תחזק את הבטחון של הילדה, תתן מסגרת שאכן תלמד אותה מיומנויות שאין ביכולת הבית להעניק לה- הרי שזהו מעשה חיובי במידה והבית כן יכול להעניק לילדה את אותה מסגרת בטחון , או במידה שהילדה עלולה לראות באקט זה כעין "זרקו אותי" שהרי אז כל מכשול בעולם (סדר וארגון אפילו) לא מצדיק צעד שכזה. את התשובות למה שכתבתי רק את יודעת, בינך ובין עצמך ואני חושבת שממש חשוב ושיעזור לך מאוד לקיים התיעצות עם איש מקצוע שמכיר את הילדה ואת הבית (חושבת על כוון של פסיכולוג ילדים) שיוכל לתת תמונה רחבה יותר על ההשפעות של צעד שכזה לטווח במידי ולטווח הארוך מה שלא תחליטי- שיהיה בהצלחה!

פנימיה כן או לא?

האמת לפי דעתי זה תלוי באמא הכול בה מההוריםאיך שאתם מתנהגים ומחנחים ככה הילדים לומדים אם יש לך בעיות התנגות,משמעת סדר, וכ'ו.. את צריכה לשנות אצלך אם בן-זוגך (אם קיים-מצטערת אין לי מושג אם מדובר בחד הורי) הרגלים מסויימים שכך זה יביא לשינוי לטובה אצל הילדים , תצפי במלכים קטנים בערוץ -8 ואז תביני על מה אני מדברת זהו הפיתרון הכי טוב ככה כולם היו יחד וזה מאוד חשוב בגילים האלה במיוחד (מניסיון כשהייתי קטנה אחותי הבוגרת נשלחה לפנימיה כיום אני בת 23 אם לתינוקת ועדיין בקושי שיש לי קשר אחיות איתה משום שנפרדנו בגיל קטן-למרות שהיא באה שבתות וחגים זה מאוד הרחיק..יותר ויותר אם השנים) בהצלחה מקווה שתגיעי להחלטה הנכונה

פנימיה כן או לא?

האמת לפי דעתי זה תלוי באמא הכול בה מההוריםאיך שאתם מתנהגים ומחנחים ככה הילדים לומדים אם יש לך בעיות התנגות,משמעת סדר, וכ'ו.. את צריכה לשנות אצלך אם בן-זוגך (אם קיים-מצטערת אין לי מושג אם מדובר בחד הורי) הרגלים מסויימים שכך זה יביא לשינוי לטובה אצל הילדים , תצפי במלכים קטנים בערוץ -8 ואז תביני על מה אני מדברת זהו הפיתרון הכי טוב ככה כולם היו יחד וזה מאוד חשוב בגילים האלה במיוחד (מניסיון כשהייתי קטנה אחותי הבוגרת נשלחה לפנימיה כיום אני בת 23 אם לתינוקת ועדיין בקושי שיש לי קשר אחיות איתה משום שנפרדנו בגיל קטן-למרות שהיא באה שבתות וחגים זה מאוד הרחיק..יותר ויותר אם השנים) בהצלחה מקווה שתגיעי להחלטה הנכונה

פנימיה כן או לא?

למעלה