תגובה שלי כללית לרוב התגובות כאן
אני קוראת את התגובות השונות ובעיקר בגלל ההיכרות שלי עם עולם הפורומים אני יודעת לקבל את התגובות שלכם לנושא בשלוות נפש מסויימת, בלי לקבל את הדעות הנחרצות של האנשים באופן אישי. רובכם כאן לא מכירים אותי, את הילדות שלי ואת הנסיבות שהביאו להעלאת הדיון. הסיבה שבחרתי להביא את הנושא לדיון דווקא בשער תפוז הייתה לראות מה יחס הסביבה לפנימיות, לילדים הלומדים בפנימיות ולמשפחות ששולחות את הילדים ללמוד בפנימיות. עצוב לראות שיש אנשים שממש אין להם מושג מה המשמעות של לימודים בפנימיה. אמנם לא יודעת מניסיון אישי שלי אבל מכירה מספיק אנשים שלמדו בתקופות שונות בפנימיות ובפנימיות שונות. לכל מי שציין כמה הילדות שלי מסכנות - הסירו דאגה מלבכם, לילדות שלי לא חסר דבר הן בתחום החומרי והן בתחום הרגשי, למרות שהוריהם גרושים והמצב הכלכלי לא הכי טוב. הסיבה שהדגשתי את העניין של מטעמים של חינוך למשמעת, סדר וארגון היא כי ההצעה להשמה בפנימיה באה מהצורך להכניס את הילדה למסגרת וללמד אותה להתארגן, דבר שדי קשה כרגע ליישם בבית אבל לא בלתי אפשרי. זהו רעיון שנלקח בחשבון אבל לעת עתה הושם בצד מאחר ואנחנו נחושים לתת לבתנו את כל מה שהיא צריכה במסגרת הבית, החום והאהבה של ההורים בפרט והמשפחה בכלל ולשתף את כל בני הבית וכל המשפחה המורחבת (סבים, דודים וכן הלאה). לגולש SupermanZW אני רוצה לומר: אל תמהר לשפוט אנשים בטרם תהיה בנעליהם. קל להסתכל מהצד על מישהו, במקרה הזה על אשה גרושה שלה 4 ילדים ולהטיף לה על כך שהביאה יותר מדי ילדים וכעת לא יכולה לגדל אותם בעצמה. בסך הכל הבאתי נושא לדיון ואתה, שלא מכיר אותי ואת סיפור חיי יוצא בהכרזה שהילדות שלי מסכנות ומסיק מתוכן ההודעה שלי שאני מנסה להרחיק אותן ממני... אין דבר יותר כואב לאם להרחיק מעליה את ילדיה, גם אם זה לטובתם. עשיתי זאת כאשר התגרשתי, השארתי את הבנות שלי במשמורת אביהן אך ורק למענן. ויתרתי על זכותי לנשקן כל ערב לפני השינה אך אני משתדלת להיות שם לצידן כל ערב ולהעניק להן חום, אהבה, אוזן קשבת ועצה טובה. ויתרתי על זכותי להעיר אותן בבוקר ולהכין אותן לבית הספר אבל אני שם כל יום שישי, מנדנדת ומנג'סת כמו כל אם טיפוסית משעה רבע לשבע ועד שבע ודקה, שיקומו, יתלבשו... מסרקת, מכינה כריכים. לא ויתרתי על המעורבות שלי בחייהן ובלימודיהן ואני פעילה בשני בתי הספר, הן בחטיבה של הגדולות והן ביסודי של הקטנות. לא צריכה להסביר את עצמי לאף אחד ולא להצטדק בפני אף אחד אלא רק בפני עצמי. אבל מאחר וכבר הבאתי את הנושא לשער תפוז הרגשתי צורך לתת קצת יותר רקע.