זה לא ויכוח פילוסופי
זה דיון בטיבה של תורה, שמתאים יותר לפורום העוסק בדת (מכל זוית שהיא). אני איני מאמין כי התורה ניתנה משמיים. הסבר לי מדוע עלי לקבל (לפי טענת המאמינים) כי התורה היא משמיים, אך הברית החדשה או הקוראן הם לא? או כתבי הודו ואסיה השונים (בהבגווד גיתה למשל, או ה "אי-קינג") הם לא? ולטענות קונקרטיות : ניתן לראות בתנ"ך (ובתורה) אי סדרים - כמו שני מקומות בהם משה מוציא מים מן הסלע, פעם אחת בדיבור ופעם אחרת במכה, ושני המקומות נקראים מריבה. חזרה על חוקים בספר דברים - של חוקים שכבר צויינו בעבר, לרבות עשרת הדברות. סגנונות כתיבה - ספר מצויין של פרופ´ פרידמן "מי כתב את התנ"ך" עומד על זיהוי של ארבעה כותבים שונים של התנ"ך (והתורה בפרט) ועורך מאוחר יותר (שהוא, מעריך פרידמן, הוא עזרא הסופר). כמו כן ניתן לראות החשבנויות פוליטיות בין ממלכות ישראל ויהודה (כבר בתוך התורה עצמה). היעדר ממצאים ארכיאולוגיים התומכים בעדויות תנ"כיות שונות - במיוחד מימי התורה (וספר יהושע). אמנם דבר זה נתון לויכוח, עקב פירוש משתנה של ממצאים ארכיאולוגיים וחידושים שונים בתחום. אי התאמה עם כתבים היסטוריים אחרים - למשל כתובות שנמצאו באוגרית, במצרים, בבבל ועוד - אמנם אין זה אומר כי הכתבים ההם הם מדוייקים, אך קשה לי להניח כי אי הדיוקים קיימים רק בהם. וזה רק הסיפתח. אני לא אכנס לנושאים הקשורים במדע (מאחר והתורה, ובכלל התנ"ך, אינם מייצגים דבר וקצה דבר מדעי, ולכן אי אפשר לדון בהם שככאלה. רק המאמינים בהם מתיימרים להציגם כמביאי מדע אבסולוטי). שלך הנווד